Selecteer een pagina

Archieven

Ton Derksen presenteert de Baybasin Taps

Professor Ton Derksen is emeritus hoogleraar in de wetenschapsfilosofie, maar de laatste jaren heeft hij zich toegelegd op juridische waarheidsvinding. Zijn boek over Lucia de B. leidde indertijd tot een herziening van het vonnis en vrijlating van deze ten onrechte voor seriemoord veroordeelde verpleegster. Ton Derksen schreef nog meer boeken over onterechte veroordelingen. In zijn boek Verknipt Bewijs toonde Derksen reeds aan dat Baybasin geen crimineel is, maar een eerlijke zakenman. Zijn nieuwste boek, De Baybasin-taps gaat veel verder: Baybasin blijkt een politieke gevangene in Nederland!

Gisteren heeft Ton Derksen zijn nieuwe boek gepresenteerd. Dat gebeurde in de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) in Leusden. Derksen hield daarbij een lezing die zeer boeiend was. Deze is in zijn geheel gefilmd door JDTV, zodat we allemaal kunnen genieten van de erudiete en levendige manier waarop professor Derksen de zaak Baybasin analyseert. Zijn conclusie is verontrustend: In nauwe samenwerking met Turkije heeft het Nederlandse OM Baybasin willens en wetens ten onrechte beschuldigd van moord, ontvoering, grootscheepse heroïnehandel en criminele organisatie, waarbij alle bewijzen vervalst blijken. Trouwe lezers van BOUblog wisten dit al, maar als professor Ton Derksen het zegt, dan maak dat meer indruk dan BOUblog.

In zijn lezing draagt Derksen ook nieuwe argumenten aan, die belangrijk zijn voor de toekomst. Binnenkort zal mr. Aben concluderen en zijn advies aan de Hoge raad is bepalend voor het lot van Baybasin. We mogen hopen dat mr. Aben zich het boek van Ton Derksen ter harte neemt!

Boekpresentatie: De Baybasin taps Deel1 duurt een uur en 13 minuten.

66 Reacties

 1. yvonne

  http://www.scientias.nl/kijkje-in-de-nederlandsche-cocainefabriek/

  Drugs is natuurlijk van alle tijden, maar wist u dat Nederland er in de Eerste Wereldoorlog stinkend rijk mee is geworden?

  Vanavond start op National Geographic Channel een nieuw seizoen van Drugs Inc. Voor de première van dit tweede seizoen ging Bart Delwig in gesprek met Conny Braam, schrijfster van onder meer ‘De Woede van Abraham’ en ‘Het Schandaal’. Zij deed uitgebreid onderzoek naar de Nederlandsche Cocaïnefabriek en schreef er het boek ‘De Handelsreiziger’ over. In een interview dat Delwig exclusief voor Scientias.nl schreef, vertelt ze over haar onderzoek en haar bevindingen.

  Nederland
  In het programma Drugs Inc. wordt een kijkje genomen in de drugsindustrie. Het is een zeer lucratieve handel waar veel geld wordt verdiend. Maar er is ook veel ellende. Denk aan verslaafden die niet meer zonder drugs kunnen en de drugsoorlogen waarin drugsbaronnen over lijken gaan. In het programma worden al die verschillende aspecten belicht. Zo komen er verschillende soorten drugs aan bod en doen zowel dealers als politici en verslaafden hun verhaal. Ook het hele proces dat aan het rollen van een jointje voorafgaat (het produceren, transporteren) wordt behandeld en natuurlijk is er ook aandacht voor de negatieve gevolgen die drugs voor het menselijk lichaam heeft. Dat Nederland een rol speelt in deze internationale serie mag geen geheim zijn. Eén van de dingen waar wij internationaal bekend om staan is namelijk ons open drugsbeleid. Wiet en hasj kun je legaal in bepaalde hoeveelheiden kopen en zelfs telen. Een minder bekend feit over Nederland en drugs is de Nederlandse Cocaïnefabriek, die bestond van 1900 tot 1962, en een rol speelde in zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog. De Cocaïnefabriek is een fenomeen waarvan weinig Nederlanders afweten. En dat is niet zo heel verwonderlijk, vertelt Braam.

  Dit verklaard veel, mijns inziens…….

 2. Hans Vogel

  Over die Nederlandsche Cocaïnefabriek is al het nodige geschreven. Voorzover mij bekend was de productie vooral bestemd als grondstof voor de farmaceutische industrie, namelijk voor de bereiding van pijnstillende stoffen, van lidocaïne voor de tandheelkunde en spullen voor totale anesthesie bij operaties, tot morfine en aanverwante artikelen voor de pijnbestrijding. Vooral tijdens de oorlogen was er, zoals men zich kan voorstellen, aan die laatste middelen een aanzienlijke behoefte. Miljoenen ernstig gewonden in WOI en WOII, maar denk ook aan de Pools-Russische Oorlog, de Rifoorlog, de Spaanse Burgeroorlog, Italiaanse verovering Abessinië, etc. De markt van het fameuze Berlijnse uitgaansleven tot 1933 was weliswaar niet onaardig, maar niet te vergelijken met de oorlogsmarkt. Ook in Parijs waren er flink wat intellectuelen en kunstenaars die “cocaïnomane” waren (Proust, Jean Cocteau e tutti quanti), en hetzelfde geldt voor de kleinere “Parijzen” en “Berlijns” maar nogmaals, dat was een minder grote markt dan regeringen en legers tijdens oorlogen. En die bohémien-markt werd naar ik meen te weten vooral bediend door andere leveranciers dan de Nederlandse cocaïnefabriek. De hasj- en marihuana “scene” stamt toch vooral uit de jaren 1950, gepopulariseerd door Jack Kerouac en charlatans als Andy Warhol.

 3. yvonne

  En hier komen we bij de kern:

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2016/01/29/frau-merkel-wir-schaffen-das/#more-48587

  Parlementariërs en ministers worden niet gekozen, maar voorgeselecteerd en benoemd. Voorgeselecteerd door toekomstige collega’s die al door het systeem zijn ingepakt en benoemd door een ongekozen staatshoofd, de regeringschef. De huidige regeringschef is een vermoedelijke telg van de Zur Lippe Biesterfeld dynastie, zeker geen Oranje, zelfs niet eens een bastaard van Oranje. Door ‘s mans onbeholpenheid is zijn twee jaar als staatshoofd geleden afgetreden moeder waarschijnlijk nog steeds degene die de lakens uitdeelt. Namens een duistere macht, welke zich bedient van geld, macht, chantage, omkoping, nepotisme, drugshandel, geheime diensten, maffia-criminelen, religie, monopolies, u kunt de rest zelf wel bedenken. Mevrouw “de prinses” in ruste beslist niets, doch voert uit. Iedereen chanteert iedereen die denkt iets in de melk te brokkelen te hebben, van hoog tot laag en van links naar rechts.

  Ook Nederland is bezet gebied en is als normaal functionerend land bij het opschorten van de Bataafse Republiek in 1806 door de Franse bezetter opgedoekt. Het later door de koopman-koning bijeen geroofde kapitaal is uitgebouwd tot miljardenvermogens, ondergebracht bij een verzameling oud-geld families met criminele inslag onder aanvoering van de Zur Lippe B. criminelen. Crimineel, omdat men door identiteitsfraude aan de macht is gekomen en gebleven.

 4. Hans Vogel

  Overigens, ik meen ook dat Jan Portein jááren geleden al in extenso over de Baybasin taps heeft gepubliceerd op Kleintje Muurkrant: o.a. “Vreemde geluiden uit de tapkamer” van 11 december 2003, alsmede de serie “Cold Turkey”. Jan Derksen verdient veel lof, maar hij komt 13 jaar te laat. Ik vind dat Jan Portein de meeste lof verdient, zowel voor zijn alertheid als voor zijn vasthoudendheid.

  • mr.drs.Bou

   Beste Hans Vogel,
   Ook ik ben een grote fan van Jan Portein! Het probleem is alleen dat Kleintje Muurkrant slechts een klein publiek bereikt dat openstaat voor dit soort informatie. Maar je hebt wel gelijk, de serie Cold Turkey is een must read voor Baybasin liefhebbers. En Ton Derksen zegt in zijn lezing eigenlijk niets dat ik al niet wist. Hij bevestigt slechts, wat anderen al jaren roepen! Maar professor Derksen weet wel hoe hij college moet geven. Wat een leuke presentatie!
   Ton Derksen is emeritus hoogleraar en hij heeft daarom STATUS. Mr. Aben is AG en hij heeft ook STATUS. Omdat heren met STATUS alleen maar luisteren naar andere heren met STATUS, ben ik toch blij met Ton Derksen, want naar hem zal mr. Aben wel moeten luisteren.

 5. Rudy Algera

  En niet te vergeten de roman Rachab uit 2007 van Annemiek Schrijver:

  ‘Hij heet Basin. Beetje merkwaardige naam. Wij noemen hem al een tijdje Zwembad. Hij zit daar onder erbarmelijke omstandigheden in totaal eenzame opsluiting. Hij wordt niet eens gelucht! En dat voor de rest van z’n leven… Dat mag natuurlijk helemaal niet in dit land! Deze Zwembad (Baybasin) is een Turks-Koerdische rebellenleider die wordt verdacht van aanslagen en drugshandel. Nu is hij door het Openbaar Ministerie op grond van zesduizend afgetapte telefoongesprekken veroordeeld tot levenslang. Er zou in die tapes zelfs bewijs zitten dat hij een moord zou hebben gepleegd in Canada. Maar in die tapes blijken talloze knippen en montages te zitten. De heleboel is aan elkaar gemanipuleerd. Vragen en antwoorden zijn met de schaar zo in elkaar geknutseld, zodat het bewijs tegen deze Zwembad (Baybasin) hard en onomstotelijk zou zijn.’
  Alderlieste kijkt Manon fel aan.
  ‘Ik vertrouwde dit niet en vroeg om de originele tapes. Die kreeg ik niet omdat het OM zei dat ze gecheckt zijn door deskundigen. Ik ben tot het Europese Hof gegaan, maar geen bandjes… Dat is op z’n minst verdacht.’
  Alderlieste greep grimmiger in Manons haar. Het voelde heerlijk. Veilig in Jezus’ armen. Warm en wollig in Zijn wurggreep.
  ‘Toen kreeg ik onlangs bericht uit Turkije en wat blijkt: minister Laztphak (Winnie Sorgdrager) zit nog steeds met die hele IRT-affaire in haar maag. Nederland heeft namelijk op overheidsniveau drugs helpen doorstromen. En onze Zwembad (Baybasin) was een van hun leveranciers. Dus deze man wist van de rol van Nederland in de IRT-kwestie.
  Turkije vindt nu, om allerlei redenen, dat Zwembad (Baybasin) daar wel goed zit in Scheveningen (Alphen aan de Rijn). En toen Laztphak (Winnie Sorgdrager) zwakjes protesteerde, wreven ze haar niet alleen haar eigen rol tijdens de IRT-affaire in, maar ook die van haar hoge ambtenaar Doris Demper (Joris Demmink) onder de neus.
  Deze schone schijnman is al jaren vaste klant op de Turkse markt voor kleine jongetjes. En hoewel Demper (Joris Demmink) het zelf ontkent, vliegt hij nog steeds heen en weer naar Turkije voor zijn onwettige gerief.
  En Laztphak (Winnie Sorgdrager) zou zelf opdracht hebben gegeven om die telefoontapes van Zwembad (Baybasin) aan gort te knippen!’

  “Het hele verhaal van deze topambtenaar staat met schuilnamen beschreven in de roman Rachab van Annemiek Schrijver. Het speelde zich allemaal af onder Winnie Sorgdrager die in deze roman minister Lasztphak wordt genoemd. Zij is degeen die deze zaak heeft toegedekt.”

 6. yvonne

  http://www.leugens.nl/2013/12/04/edwin-de-roy-van-zuydewijn-en-prins-bernhard/

  Het draait volgens hem vooral om de vader van Edwin, mr Leo de Roy van Zuydewijn en affaires als nasleep uit de Tweede Wereldoorlog culminerend in de Teixeira de Mattos-affaire. Hij schreef erover in dit onderzoeksverslag en refereerde eraan in
  deel 9 en deel 4 van de Edwin-tapes.

  Wellicht dat Biesemaat eens gehoor vindt…

  De Roy zegt dat ook Rutte de waarheid niet spreekt.

  Manipulatie gaat gewoon door, want wie nu kijkt op Rijksoverheid.nl ziet de kwestie niet staan bij het nieuws terwijl het opening van de dagbladen was vandaag. We hebben die brief maar gekopieerd voor die zoek raakt op de site….

  Ik wacht met smart op het boek van De Roy!

 7. mr.drs.Bou

  Beste mensen,
  Wie van jullie heeft eerst de video bekeken alvorens te reageren? Want in het begin roept Erno Eskens op tot een parlementaire enquete. Volgens mij is dat in dit stadium niet haalbaar. Eerst moet mr. Aben concluderen, daarna spreekt de Hoge Raad en dan wordt het tijd voor de politiek!
  Op het einde roept Ton Derksen op tot terughoudendheid, want eerst moet mr. Aben concluderen.
  Yvonne, in de zaak Baybasin gaat het weliswaar ook over drugs, maar dat is niet de essentie. Het OM heeft in samenwerking met Turkije welbewust het bewijs vervalst om Baybasin te kunnen veroordelen! Jouw cocaïne verhaal is dus redelijk off topic en ook heeft de zaak van De Roy van Zuydewijn niets te maken met Baybasin.
  Rudy, een roman uit 2007 is ook niet langer relevant. De feiten zijn nu algemeen bekend. In 2004 waren ze slechts bekend in kleine kring. Zie bij voorbeeld Kleintje Muurkrant. In 2007 kwam Baybasin met zijn aangifte op grond van het Turkse Aanvullend Rapport. Daarover ontstond een hoop heisa! Daarna deed Langendoen onderzoek en schreef een duidelijk verslag. Iedereen weet het inmiddels, of behoort het te weten: Baybasin is veroordeeld op vervalst bewijs! De vraag is nu, wat mr. Aben daarmee gaat doen. Pas daarna kan de stap worden gemaakt naar de politiek.
  Geduld is toch zo’n schone zaak!

 8. van Tours

  Wat uit het verhaal van Derksen blijkt is de rol die Bas v.d. Heuvel zou moeten spelen. Derksen heeft laten zien dat wat Bas zegt volledig ongeloofwaardig is en ook verwoord dat op de achtergrond andere mensen hebben moeten meeschrijven aan zijn rapport. Nu de ongeloofwaardigheid van Bas v.d. Heuvel zo duidelijk wordt, kan Aben op grond van het rapport van Bas er niet meer omheen dat het rapport van Bas in feite niet meer en minder is dan Desinformatie met de bedoeling de correcte interpretatie van de manipulaties van de taps van tafel te vegen. Het lijkt qua bedoeling op het rapport van Henk Mous over Ali Hassan in de zaak Marianne Vaatstra. Het is dus een bekende tactiek binnen het OM om met fake-rapporten hun eigen disfunctioneren toe te dekken. Derksen heeft naar mijn mening dus op zeer duidelijke wijze laten zien dat het Rapport van Bas v.d. Heuvel niet bruikbaar is in deze zaak omdat Bas niet aan de essentiële eisen voldoet die aan een onderzoeker gesteld mogen worden. Aben zal hieruit zijn gevolgtrekkingen moeten maken. Ik ben het met Derksen eens dat het voor hem een moeilijke beslissing zal zijn omdat hij onder grote druk staat. Ik hoop dat hij kiest voor zijn eigen geloofwaardigheid en zelfrespect, ook al zou het hem zijn baan kosten.
  Als hij kiest voor wat recht is, mag hij van mij de volgende minister van Justitie worden. Dan weten we tenminste dat er één zit die de strijd durft aan te gaan tegen de krachten binnen het OM en zelfs binnen het kabinet, die teveel van doofpotten houden en die koste wat het kost in stand willen houden.

  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Van Tours, voor deze ter zake doende reactie! 🙂

 9. DELO

  Wat een monniken werk heeft Ton Derksen verricht complimenten, het toont tegelijkertijd het volstrekte failliet van de Vaticaan Franchiseketen de Bar Association: http://www.annavonreitz.com/commerciallien.pdf

  Neem het Recht(geweldloos)in eigen hand, Recht Staat is niet langer het privilege van de zelfbenoemde intelligentsia, onwetendheid niet langer een optie.

  De Wet en daarbij behorende Recht Staat zijn een groot goed zolang het zijn eigen fundamenten ten principale respecteert. Doet men dit niet, dan leggen betrokkene zelf de bijl aan de wortel van het eigen bestaan, van diezelfde Recht Staat.

  De Staat dient neutraal te zijn, het door betrokkene ondermijnen van dit, op de Wet gebaseerde principe, heeft van de Staat een belang hebbende gemaakt en daarmee blijk gegeven zijn eigen uitgangspunten te hebben verloochend, zijnde “Hoog Verraad”.

  Staat van Zijn versus de Staat als corporate bureaucratie
  https://www.youtube.com/watch?v=HeMJ155IyJM
  Must Watch !!! Kris Anne Hall is an attorney and former prosecutor who travels the country teaching the Constitution and the history that gave us our founding documents. Kris Anne is a disabled Army veteran, a Russian linguist, a mother, a pastor’s wife and a patriot.

  Ministerie van Veiligheid en Justitie Hoofdvestiging KvK 27380834 Vestigingsnr. 000013669664 Turfmarkt 147 ‘s-Gravenhage

  https://americannationalmilitia.com/from-drake-neil-keenan%e2%80%8b-hsbc-helped-rothschild-cia-mossad-terrorists-soros-mexican-drug-cartels-launder-money-senate-report-says-02aug-us-soldiers-guarding-opium-in-afghanistan-for-tho/

  • mr.drs.Bou

   DELO, je bent hier goedgekeurd, maar maak je reacties niet te lang. Meer dan drie links worden tegengehouden. Ik zal je reactie nader bekijken en de links volgen, maar nu ben ik even met iets anders bezig. 😉

   • DELO

    Bedankt, zal er op letten

  • mr.drs.Bou

   Nog een linkje naar Katholiek Nieuwsblad, dat ook te zake doet:
   http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/ton-derksen-zaak-baybasin-is-glasheldere-opzet

   Volgens Derksen staat mr. Diederik Aben, advocaat-generaal bij de Hoge Raad, die binnenkort zijn conclusie over het herzieningsverzoek van 2011 presenteert, voor een immens integriteitsconflict. Vanuit de feiten kan hij alleen maar tot onmiddellijke invrijheidsstelling besluiten, maar dat zou hem in directe aanvaring brengen met de gevestigde belangen van de Nederlandse rechtsstaat, met alle carrière-gevolgen van dien. “Hij is ook maar een mens”, aldus Derksen.

   En dat is dus waar het nu om gaat! Is mr. Aben een mens, of een onmens? Dat is de vraag.
   Geduld is daarbij een schone zaak! 😉

 10. Matt

  Voor zover ik het als leek bekijk denk ik dat MR Aben niet bang hoeft te zijn voor zijn positie. Als de zaak uitkomt in het voordeel van Baybasin dan gaan er in Den Haag koppen rollen en het zullen juist die koppen zijn die de positie van MR Aben in gevaar kunnen brengen. Er zal dan juist nood zijn aan een integer persoon en daar MR Aben dan de juiste persoon voor.

  • mr.drs.Bou

   Matt, dat hoop ik ook! Maar men weet nooit hoe de angsthazen lopen…

 11. mr.drs.Bou

  En dan Het Haagse Complot:

  Verslag persconferentie

  MUST READ!!!
  (maar ik kom aan mijn eigen werk weer eens niet toe…)

 12. Andre Vergeer

  Beste allen,

  Ik zou graag willen dat jullie stoppen met het ophemelen van mr. Aben. Zo integer is hij helemaal niet. Hij was het immers, in de wetenschap dat Van de Ven en Derksen al jaren geleden hadden aangetoond dat die taps gemanipuleerd waren, die die charlatan heeft aangenomen om de zaak te mogen downplayen.

  Deze charlatan moest er nu juist voor zorgen dat de Hoge Raad zou kunnen zeggen: “Tsja, nu hebben we hier verschillende deskundigen met verschillende meningen. Ja, daar kunnen wij dus geen ‘juridisch brood’ van bakken”.

  Kijk en dát deeg had Aben willens en wetens willen voorkoken..!

  • mr.drs.Bou

   André, mijn oordeel over mr. Aben wordt uitgesteld tot hij zijn oordeel over de zaak Baybasin geeft.

   • Andre Vergeer

    Hai Bou,

    Net als Yvonne volg ik deze zaak al jaren op de voet. Sterker, ik heb ooit een voorschot mogen geven over het idiote aantrekken van deze zogenaamde deskundige.

    Vanaf minuut 16 hoor je Ton Derksen ook vertellen dat het Aben (en de R-C)was die hem heeft aangetrokken, zodat hier boze opzet in het spel was om een mol te introduceren bij het voorliegen van de Hoge Raad. En dit is absoluut niet de eerste keer kan ik je vertellen.

    Bovendien is Aben er al vroegtijdig op gewezen dat deze deskundige zeker niet ter zake deskundig was zodat hij zich niet kan verschuilen achter onwetendheid.

    ALS Aben dan zal moeten concluderen tot vrijspraak (herziening)dan is dat slechts omdat zijn spelletje is doorzien.

    • mr.drs.Bou

     Beste André, ik begrijp je punt en ik vind dat je wel een punt hebt! Het belang van de presentatie en het boek van Ton Derksen ligt in het feit dat mr. Aben nu niet meer met een maf rapport van een totaal ondeskundige “deskundige” kan zwaaien. Onze professor heeft met Bas v.d. Heuvel de vloer aangeveegd!
     De reden dat ik afwacht, is echter deze: Volgens mij kan mr. Aben niet anders concluderen dan een herziening van het vonnis voor Baybasin, plus onmiddellijke invrijheidstelling. Daar hoop ik op en daar reken ik op. Die gedachte maakt me vrolijk!
     De vraag is echter hoe hij de Demmink-kwestie gaat aanpakken. Inpakken, omzeilen, doofpotten en kwijtspelen? Of heeft hij de moed om een vinger te leggen op deze etterende wond?
     Ik hemel mr. Aben dus niet op, maar ik wacht af!

 13. mr.drs.Bou

  JDTV Afl.2 – Boekpresentatie De Baybasin taps Deel 2 duurt 37 minuten.

  Gepubliceerd op 30 jan. 2016

  Ton Derksen studeerde filosofie, sociologie en geschiedenis in Groningen, Groot-Brittannië en in de VS. Hij was als hoogleraarwetenschapsfilosofie (later: cognitiefilosofie) verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en aan de Universiteit van Tilburg. Hij schrijft boeken over mogelijke justitiële dwalingen als gevolg van manco’s bij de werkwijze en de bewijsvoering van het Openbaar Ministerie in Nederland. De laatste jaren heeft hij naam gemaakt door zijn activiteiten om tot herziening te komen van de zaken Lucia de Berk en Olaf Hamers. Zijn boek Lucia de Berk: reconstructie van een gerechtelijke dwaling zorgde voor een omslag in het denken over de zaak Lucia de B. en uiteindelijk tot haar vrijlating.

  Hüseyin Baybasin, oprichter van het Koerdische Parlement in Ballingschap, zit een levenslange gevangenisstraf uit in Nederland. In een eerder boek, Verknipt bewijs, maakte Ton Derksen al duidelijk dat het bewijs tegen hem is gefabriceerd. Er is gemanipuleerd met telefoontaps, die vervolgens ook nog eens doelbewust verkeerd zijn vertaald. Baybasins advocaat Adèle van der Plas heeft zestien jaar tevergeefs gevraagd om de originele bandopnames. Pas onlangs is slechts een dertigtal van de zesduizend telefoontaps vrijgegeven voor nader onderzoek.

 14. yvonne

  Wat Bart Molenkamp opmerkt op 21.20 uur, dat bedoel ik dus….Zijn de mensen in Den Haag volksvertegenwoordigers? Of zijn het mensen die het KH uit de wind moeten houden, net als Justitie dit doet. Ze zweren allemaal een eed aan het KH, niet aan ons…Tweet van Louis Bontes:

  Louis Bontes ‏@Louis_Bontes 26 jan. Hellevoetsluis, Zuid-Holland

  Kreeg vandaag geen steun (muv PVV Krol Kuzu) voor een Kamerdebat hierover. BIZAR! #Baybasin
  http://justitie.eenvandaag.nl/index.php/tv-items/64661/experts_turken_manipuleerden_bewijslast_baybasin

  Dat bedoel ik dus….en heus Boudine, ik volg alles over Baybasin en reageer alleen als ik iets gelezen of beluisterd heb, alleen Nederland is in hele grote problemen…..En heel veel mensen hebben dat absoluut niet door!

  Als je zoals Donner, na 40 verschillende waarschuwingen, toch een demmink aanstelt als SG op Justitie, en daardoor als land chantabel wordt, vind ik dat heel gevaarlijk. En daarom wacht ik op dit boek:
  House of Orange: Fascism, Corruption and Assassinations, I rest my case.

  • mr.drs.Bou

   Beste Yvonne,
   Goede morgen en ik heb er even een nachtje over geslapen. Ik begrijp nu wel wat je bedoelt (gisteren niet), maar je maakt het te breed. Dat is ook het antwoord van Ton Derksen.
   Maar Ton Derksen maakte het te smal: hij wil niet over de betrokkenheid van Demmink praten. Voor hem gaat het alleen om Baybasin die vrij moet komen. Maar het gaat Baybasin juist om het feit dat de daders moeten worden vervolgd en veroordeeld. Als het alleen ging om de vrijheid van Baybasin, dan had hij in 2006 de gevangenis via de achterdeur kunnen verlaten. In plaats daarvan deed hij aangifte tegen het hele zooitje! Daarom zit hij tien jaar later nog altijd vast!
   Luister dus even naar het vlammende betoog van mr. Adèle! Vanaf minuut 24, eerst Ton Derksen en dan mr. Adèle.
   Overigens zou ik me waarschijnlijk nooit in deze zaak hebben verdiept, als het niet mede over kinderverkrachting en chantage ging! Ik ben geen strafrecht juriste, maar een kinderrecht juriste, dus wat moet ik nou met een Koerd die levenslang kreeg? Maar deze Koerd haalde Demmink uit de doofpot!!! Daarom volg ik deze zaak al zo lang…
   Ook andere Demmink-zaken heb ik daarna gevolgd: Hörchner, Vaatstra en zo voort. Als de top van justitie seksueel niet integer is, en dus chantabel, dan zijn we allemaal in de aap gelogeerd.
   Ik zie ook wel dat veel vriendjespolitiek loopt via “prinses” Trix, maar voorlopig wacht ik liever af wat mr. Aben gaat doen met Baybasin en de Demmink kwestie.

 15. van Tours

  Ik wil nog even reageren op André Vergeer. Zijn vraag was: wat bezielt Aben om Bas aan te stellen als “deskundige”. Zoals Derksen al aangaf staat Aben ook onder druk en misschien wordt ook hij wel gedwongen de hazen op een bepaalde manier te laten lopen. Als hij dan toch een “deskundige” van zijn bazen moet inhuren – ik ga ervan uit dat dat het geval is – dan maar Bas. Die durft de dingen wel te zeggen, maar dat heeft voordelen. Als een ander je met onzinmotieven probeert down te playen, stelt hij je in staat jouw eigen argumenten te ontdoen van zwakke plekken. Je krijgt een polarisatie, waardoor duidelijk wordt bij wie de argumenten door een goede motivatie/feiten onderbouwd zijn. Dat is wat er nu gebeurd is. Het OM kan de vragen van Bas niet meer gebruiken om twijfel te zaaien tijdens een proces. Of Mr. Aben zo denkt als ik nu schets, weet ik niet, maar als je zo’n zaak moet behandelen dan krab je je wel eens achter de oren stel ik mij zo voor. Je zult toch een bepaalde tactiek moeten gebruiken om je doel te bereiken, waarbij je jezelf niet “bloot” geeft. Niet naar je superieuren en niet naar de tegenpartij. Alleen dan kan je “onafhankelijk” blijven.
  Ook ik was in eerste instantie dezelfde mening toegedaan als André, maar ik wil Aben niet bij voorbaat veroordelen. De feiten kunnen toch wel eens genuanceerder liggen.

  • mr.drs.Bou

   Beste Van Tours,
   Met jouw reacties was ik blij. Ze raken de kern die ook leeft in mijn hart. In het begin dacht ik ook: Aben BAH. Het duurde ook zo lang! Toen kwam er ook nog een nitwit-deskundige voorbij.
   Maar mr. Aben heeft in april 2015 de “originele” taps verschaft aan mr. Adèle, die daar vanaf 2001 reeds om smeekte. Daar kon de verdediging zijn voordeel mee doen! Hij had dat niet hoeven te doen…
   Ik weet niet welk standpunt mr. Aben inneemt, maar juist daarom wacht ik af. Het gaat immers niet aan om iemand reeds bij voorbaat te veroordelen. Dat blijkt ook uit de zaak Baybasin! 🙂

   • Andre Vergeer

    Beste Bou en Van Tours,

    Ik ben niet uit op mijn onherroepelijke gelijk maar ik wil in deze graag uitleggen wat hier speelt. Ton Derksen heeft voor mij iets fundamenteels ontdekt en aangepakt dat zijn weerga niet kent. En waar nog maar weinigen aan gedacht zullen hebben.

    Het volgende is het geval. In heel veel zaken bij het Hof en bij de HR worden zogenaamde nepdeskundigen aangesteld als tegenspreker tegen de verdediging van de verdachte/veroordeelde. Soms is het gewoon een charlatan en soms zelfs een bekende professor die bereid is om keihard te liegen of zich te “vergissen”. En alles daartussen in. Om het Hof en de HR in de gelegenheid te stellen om niet te hoeven beslissen tot vrijspraak/herziening. Wie herinnert zich niet o.a. die ‘statisticus’ en die ‘toxicoloog’ bij de zaak van Lucia de Berk? In de Schiedammer parkmoordzaak waren dat o.a. ene psycholoog Dullens en de onderzoekers van het NFI. In de Deventer moordzaak heetten die ‘deskundigen’ Rijnders van KPN en professor Brussaard. Die laatste is helaas gestorven maar Rijnders heeft zijn verklaringen inmiddels moeten intrekken nadat Ernest Louwes zijn eerste en zijn tweede herziening verloor…

    In deze zaak van Baybasin was het Ton Broeders van het NFI die de tapes slechts had beluisterd en alléén gewag maakte van wat ‘klikjes’ die veroorzaakt konden zijn door het schudden met het mobieltje. Ton Broeders (en hij niet alleen) werd kort daarna bevorderd tot professor.

    En ik meen nu zelfs al te kunnen voorspellen wie als nieuwe ‘deskundige’ is aangesteld in de Deventer moordzaak om te bewijzen dat het slachtoffer een dag later is gestorven dan toen werd aangenomen. Ook deze zaak ligt nu al 2 tot 2 1/2 jaar zeer zwaar op de maag van de HR.

    Ik heb mijn correspondentie er nog eens op nageslagen en het blijkt dat ik al in december 2014 heb gewaarschuwd over de dubieuze referenties van onderzoeker Bas van den Heuvel. Toen was pas kort bekend dat hij door Aben was aangetrokken als de nieuwe ‘deskundige’ voor de HR. Nu kunnen we dus allemaal heel blij zijn dat Adèle (al!) in april 2015 ineens mocht beschikken over de (niet bestaande) originele taps maar Aben had helemaal geen enkele keus meer omdat hij al was gewaarschuwd dat Van den Heuvel wel eens zou kunnen worden afgeserveerd door de verdediging. Als hij dat immers niet had gedaan was de hel losgebroken.

    Wat Ton Derksen nu heeft gedaan (beluister de eerste minuten nog maar eens) is baanbrekend in onze recente rechtsgeschiedenis. Hij heeft voor het eerst gehakt gemaakt van een ‘deskundige’ van de HR, nog vóórdat deze kon worden gebruikt als ‘vangnet’ van het OM om hun eigen manipulaties te maskeren.

    Is Aben daarmee dan integer? Nee, ik denk dat hij onderdeel is van een sterk verrot rechtssysteem dat nodig moest worden schoongebrand.. Aben had gewoon geen enkele keus! En die zogenaamde deskundigen zullen zich af moeten gaan vragen of zij zich nog ooit zullen lenen voor dit soort spelletjes. Na vrijdag bestáát die Bas van den Heuvel niet eens meer. Net als dat alle (herzienings)advocaten en veroordeelden zich zullen moeten gaan afvragen tegenover welke ‘deskundige’ ze eigenlijk komen te staan…

    Ton Derksen heeft voor mij dan ook bijgedragen aan de broodnodige rechtsgelijkheid.

    • Andre Vergeer

     Naschrift:

     SLACHTOFFERS NIET WELKOM OP SYMPOSIUM

     door Pamela Hemelrijk (2006)
     Talloze bestuurders, hoogwaardigheidsbekleders, wetenschappers en ‘relaties’ zijn uitgenodigd voor een groot wetenschappelijk symposium over de vuurwerkramp, dat op 28 februari in Enschede wordt gehouden. Alleen de slachtoffers zelf, die mogen er van de Belangenvereniging Slachtoffers Vuurwerkramp Enschede (BSVE) niet bij zijn. Een belangenvereniging die haar eigen leden weert; hoe vindt u die?

     De organisatie van het symposium is door de BSVE toevertrouwd aan het technisch adviesbureau MSNP, oftewel Bas van den Heuvel (ex-student bedrijfskunde) en Dave Broers (student technische natuurkunde). Dit tweetal deed aanvankelijk onderzoek in opdracht van de gedupeerden, maar werd later ‘meer en meer gegrepen door de wetenschappelijke uitdaging die de analyse van de ramp bleek te zijn’. Oftewel: de twee half afgestudeerde jongelui bouwden mooie contacten op met de Commissie Oosting, die grote belangstelling toonde voor hun activiteiten, en zelfs af en toe een bezoek bracht aan hun laboratoriumpje. De conclusies van hun ‘unieke onderzoek’? bleken dan ook (‘mede dankzij enige ruggenspraak’!) vrijwel perfect overeen te komen met de bevindingen van de commissie Oosting.
     De Stichting Steunpunt Vuurwerkramp, die vreest dat de onderste steen nog lang niet boven is (er zijn sterke aanwijzingen dat er op het terrein van SE Fireworks militaire explosieven hebben gelegen, mogelijk zelfs een partij afgekeurde AP-23 landmijnen) is perplex over de gang van zaken. Voorzitster en gedupeerde Anne Kroon kreeg van Van den Heuvel te horen dat het symposium niet toegankelijk is voor de getroffenen, omdat zij niet tot de doelgroep behoren: ‘Op de bijeenkomst willen wij met professionals enerzijds terugkijken op 5,5 jaar belangenbehartiging en aandacht voor de getroffenen en anderzijds een ordening aanbrengen in de informatie over de ramp’, orakelt de ex-student er in zijn email op los. ‘Dit overzicht zal voor jullie overigens weinig nieuws bevatten. Maar belangrijker is dat de toon en vorm is afgestemd op de doelgroep van de bijeenkomst. Deze doelgroep heeft een grotere tot grote emotionele afstand tot de feitelijke ramp, en een sterk van de werkelijk getroffenen afwijkend referentiekader’.
     Als pleister op de wonde wordt er op 1 maart een ‘informele’ bijeenkomst georganiseerd voor de BSVE-leden met hun afwijkend referentiekader. Daar moeten ze het dan maar mee doen. Bij het symposium zelf zal er volgens Bas van den Heuvel nauwlettend op worden toegezien dat er geen onbevoegden binnenglippen. Hij gewaagt zelfs van ‘geüniformeerde bewakingsdiensten bij de ingang’ en ‘preventief fouilleren’. Enfin, voor zover de slachtoffers van de vuurwerkramp nog niet paranoïde waren, zijn ze het nu.

     bron: http://www.enschederamp.nl/forum/index.php?PHPSESSID=ngotoh9kbu04p02jk8mhl3sfs6&action=search2

    • mr.drs.Bou

     Beste André,
     Dank voor deze reacties. En je hebt gelijk: zo had ik het nog niet bekeken! Hoe dan ook: ik wacht af wat mr. Aben gaat doen met al het bewijs. Ik verwacht van hem geen grote schoonmaak, maar ik hoop wel op gerechtigheid!

   • hansjohn

    En dat is eigenlijk te zot voor woorden; dat de verdediging van een verdachte niet eens de ‘originele’ taps hoeft te krijgen!
    Dat het voor de verdediging niet noodzakelijk wordt geacht dat deze over dezelfde ‘feiten’ beschikt als de aanklager.

    • mr.drs.Bou

     Dat is ook te zot voor woorden. Het is ook in strijd met het EVRM: equality of arms. Maar het verzoek om die “originele taps” werd al die jaren afgewezen. Plotseling zegt dan mr. Aben: “Alsjeblieft, pak aan! Dit zijn ze dan!”

     Op dit moment zit ik even terug te luisteren naar een EO radio-uitzending van 5 augustus 2014. Mr. Adèle is daar overduidelijk: het gaat niet alleen om Baybsin, maar ook om de onrechtmatige daden van Demmink! Dit is geen gerechtelijke dwaling, maar gerechtelijk bedrog! Mijn grote vraag is, hoe mr. Aben daarmee om zal gaan. Daarom wacht ik af en ik oordeel pas als ik zijn conclusie ken.

     http://www.eo.nl/ditisdedag/radio/item/grootste-gerechtelijke-dwaling-in-nederlandse-geschiedenis/#reactions

 16. mr.drs.Bou

  Op de website Bakker Schut:
  De Baybasin taps: harde bewijzen voor manipulatie en vertalingsgesjoemel

  Geconfronteerd met de nieuwe feiten die in het herzieningsverzoek van 2011 waren aangedragen, had de Advocaat Generaal van de Hoge Raad in 2012 besloten om nader onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van het bewijsmateriaal, dat voor 90% uit telefoontaps bestond. Vanaf 2013 zijn daarop getuigen gehoord en nieuwe deskundigenrapporten ingebracht, waaronder ook nieuwe rapporten van Ton Derksen zelf. De zaak kreeg een beslissende wending toen in april 2015 ook de originele geluidsopnamen van enkele cruciale telefoontaps aan de verdediging ter beschikking werden gesteld. Dat was tot dan toe geweigerd.

  De onthutsende resultaten van dit onderzoek komen nu langzaam maar zeker boven water. Derksens nieuwe analyse is gebaseerd op de rapportages die hij gedurende het herzieningsonderzoek inbracht. Hij toont aan dat Turkije jarenlang samenwerkte met Nederland om Baybasin uitgeleverd te krijgen. Toen dat mislukte, is met list en bedrog geprobeerd om Baybasin in Nederland zo lang mogelijk gevangen te zetten. Derksen laat zien dat het onderzoek aan de nu beschikbaar gestelde originele taps zijn eerdere conclusies volledig bevestigt. Sterker, dit onderzoek heeft nog veel meer en veel duidelijkere aanwijzingen van manipulatie opgeleverd, inclusief vertalingsbedrog, gepleegd door ondeskundige en onbetrouwbare taptolken in Nederlandse overheidsdienst. Het boek staat er vol mee. Hieronder in het kort een paar voorbeelden.

  Maandag 1 februari a.s. zal namens Baybasin een aanvulling worden ingediend op de in 2011 bij de Hoge Raad ingediende eerste herzieningsaanvraag. Hierin zal gedetailleerd worden ingegaan op alle door de deskundigen (waaronder Ton Derksen) nieuw ontdekte bewijzen van manipulatie en bedrog.

 17. Dick

  Mij lijkt de grootste kans voor Baybasin idd geduld.
  De Neen campagne van GS kan uitkomst bieden.
  Massaal nee betekend toch politiek negeren en de versnipperaar in.
  Gevolg kan zijn dat de grootste partijen hiermee volgend jaar weggestemd worden.
  Een weldaad voor Nederland en Baybasin, immers de vette Justitie handen op een buik versnipperen dan ook.

  Of heb ik een waanzinnig slechte stelling hiermee?

Categorieën