Archief
Artikelen

De beerput staat open en de beer is los! De zaak Baybasin is nu main stream nieuws en de affaire Demmink valt niet langer onder het tapijt te vegen. Eergisteren kopte het AD: Joris Demmink bemoeide zich met zaak-Baybasin. En Crimesite kopte: Demmink hield Baybasin persoonlijk in NL. Op 17 november jl. heeft het LBB (Landelijke Bijzondere Bijstandsteam, een soort gevangenis-ME) met groot vertoon van macht de cel van Baybasin doorzocht en daarbij gevoelige informatie uit de cel gestolen. De volgende dag zat minister Ard van der Steur voor overleg in Turkije. De betrouwbaarheid en reputatie van deze twee landen staat op het spel… Eergisteren diende een Kort Geding over deze illegale overval, waarbij het deksel van de doofpot knalde! De gevoelige stukken zijn nu openbaar.

Op Het Haagse Complot doet Ton Hofstede verslag: Kort GedingBaybaşin vs. Staat. Met bewijsstukken! Allereerst de pleitnota van mr. Cecile Bitter, namens de Staat. Daarin stelt mr. Bitter dat het LBB slechts twee lege bakken heeft meegenomen! Daarnaast nog wat verfspullen, cd’s, bloembollen en een stuk zeep met alcohol! (Bou zegt: In Zuyder Bos heerst schurft! Deze desinfecterende zeep was daarom aan alle gevangenen uitgereikt.) Die lege bakken zijn na afloop keurig teruggegeven. Aan Baybasin is medegedeeld welke zaken er uit zijn cel waren verwijderd en Baybasin stemde daar mee in. Tot zover mr. Bitter.

De pleitnota van mr. Judith Serrarens, advocate van Baybasin, veegde vakkundig de vloer aan met die lege bakken. De hele cel was overhoop gehaald, kleren lagen op de grond en werden vertrapt, ansichtkaarten werden verscheurd en dat het LBB die lege bakken op een trolley heeft weggereden, wekt eveneens bevreemding. In die bakken zat de vertrouwelijke correspondentie met mr. Adèle van der Plas. Een gedeelte daarvan is ontvreemd, de rest was uit enveloppen getrokken en lag in wanorde op het bed van Baybasin.

Die stukken zijn natuurlijk niet echt weg! Overal zijn kopieën van en mr. Serrarens heeft een aantal kopieën ingebracht in dit geding. Lees de geel gestreepte passages, dan blijkt: Demmink heeft zich wel degelijk persoonlijk en wederrechtelijk bemoeid met de zaak Baybasin! Daar heeft Baybasin al in april 2007 uitgebreid aangifte van gedaan. Aldus knalde eindelijk het deksel van de doofpot, nog voor mr. Aben zijn conclusie naar buiten kon brengen. Uitspraak van het Kort Geding: 10 februari a.s..

Over het belang van deze diefstal is een Twitter van Myra verhelderend: Mensen die verklaring hebben gegeven kunnen nu onder druk gezet worden. Er was geheimhouding beloofd. Het belang is natuurlijk ook dat onze corrupte Staat der Nederlanden ernstig in paniek verkeert en daarom graag wil weten wat Baybasin weet! Dit in verband met de dammage control die men dan alvast kan organiseren. Wie weet wat ze nou weer zullen verzinnen…

Gisteren schreef Wim van der Pol op Crimesite: Baybasin-affaire heel dichtbij apotheose. Eind deze maand zal mr. Adèle van der Plas haar laatste aanvullende pleidooi indienen bij de advocaat-generaal bij de Hoge Raad, mr. Diederik Aben. Deze zou dan nog een maand de tijd kunnen nemen om zijn advies voor de Hoge Raad af te maken. Doorgaans volgt de Hoge Raad dit advies. Tot dat moment blijft het nog even de vraag of mr. Aben bereid is om ons vertrouwen in de rechtsstaat te herstellen. Inmiddels is er in de zaak Baybasin echter zoveel naar buiten gekomen, dat geen mens die zich ook maar een beetje in de zaak heeft verdiept, nog kan twijfelen aan de onschuld van Baybasin!

A.s. vrijdag 29 januari verschijnt een nieuw boek van hoogleraar wetenschapsfilosofie Ton Derksen over de vervalste telefoontaps: De Baybasin-taps, een politiek gevangene in Nederland. Op 15 februari zal het boek van Rein Gerritsen verschijnen: Huseyin Baybasin Turks-Nederlands overspel in de Koerdische kwestie. Deze twee boeken geven samen een goed overzicht van de Nederlands-Turkse betrokkenheid bij de onderdrukking van de Koerden.

Gisteren besteedde ook EenVandaag aandacht aan de zaak. Aan het woord kwamen zowel mr. Adèle van der Plas als professor Ton Derksen. Voor wie nu nog gelooft dat het Koerdische stamhoofd Baybasin een crimineel is: de echte maffia van Turkije zijn niet de Koerden, maar de Turken!

Experts: Turken manipuleerden bewijslast Baybasin

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

10 Reacties op “De zaak Baybasin en de affaire Demmink”

 • Yvonne:

  En der Turken niet alleen;justitie doet er niet voor onder!

 • yvonne:

  https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/homepage/meer-dan-n-boekje-open-over-demm.html

  In dit boek analyseert Ton Derksen de vrijgegeven audiobestanden. De uitkomsten zijn opnieuw ronduit schokkend: de Nederlandse politie, het Openbaar Ministerie en de Turkse politie moeten hun vervalsingen zorgvuldig op elkaar hebben afgestemd.

  Ook filosoof Rein Gerritsen spitte de zaak uit. Zijn boek (lees verder voor meer info) komt 15 februari uit.

  In Huseyin Baybasin, Turks-Nederlands overspel in de Koerdische kwestie brengt hij een meeslepend verslag waarin Turkse en Nederlandse veiligheidsdiensten, politie, ministers en topambtenaar Joris Demmink, een dubieuze rol spelen.

  En even voor alle duidelijkheid, diegene die gereageerd heeft op 19.05 uur, ben ik niet…..weet niet of het belangrijk is, maar meld het toch even, voor het geval die Yvonne ineens begint te schelden, dan ben ik het dus niet…..

  • mr.drs.Bou:

   En even voor alle duidelijkheid, diegene die gereageerd heeft op 19.05 uur, ben ik niet…..weet niet of het belangrijk is, maar meld het toch even, voor het geval die Yvonne ineens begint te schelden, dan ben ik het dus niet…..

   Ik heb de andere Yvonne even gevraagd om een andere naam. Want dat ben jij dus inderdaad niet!

   • yvonne:

    Bedankt, want Barracuda is dan wel opgehouden……maar kwaadaardige geesten zijn over het algemeen hardnekkig! Dit bericht mag verwijderd worden hoor, voegt niets toe…..wilde alleen wel even bedanken.

 • mr.drs.Bou:

  even een gouwe ouwe, dank zij Wim Dankbaar.

  Twee en een half jaar geleden heeft de Vreemdelingendienst geprobeerd om Baybasin kwijt te spelen, maar Baybasin weigerde de geboden vrijheid!

  ‘Minister’ vraagt Baybasin land te verlaten

  Gepubliceerd op maandag 22 juli 2013 10:28

  Twee agenten van de afdeling Vreemdelingenzaken hebben de levenslang gestrafte Turkse Koerd Hüseyin Baybasin in zijn cel opgezocht en verzocht in te stemmen met uitzetting naar Turkije. Ze spiegelden hem voor dat hij in Turkije ‘snel’ zou vrijkomen terwijl hij in Nederland zijn leven in de cel zou moeten blijven. De agenten zeiden op te treden namens ‘de minister’. Eén en ander heeft de advocaat van Baybasin aan Crimesite laten weten.

  Door @Wim van de Pol

 • yvonne:

  Hulde aan alle waarheidsstrijders!

  Ook in Trouw 12 werd er aandacht gegeven aan deze manipulatie. En de oplettende lezer ziet (rechts onderin) nog een vorm van manipulatie. De getuige in de zaak Joris Demmink-verhoren van de Roestige Spijker Henk Krol 13 werd al snel “kaltgestelt” 14 (koud gesteld, karaktermoord). VOOR PAGINA NIEUWS En dan (heel klein rechts onderin): “geen bewijs”. Zo werkt dat bij onze criminele overheid. Liegen, manipuleren, beschadigen, maar het verdommen om daar verantwoordelijkheid voor te dragen. Ik hoop (en zal me er voor inzetten) dat dit soort criminelen voor de rechter worden gebracht. Dat is de enige manier waarop het vertrouwen in de democratie en de rechtsstaat ooit kan terugkeren.

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20160128-de-baybasin-taps.htm

 • yvonne:

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/ton-derksen-zaak-baybasin-is-glasheldere-opzet

  Parlementaire enquête

  Ondanks overweldigend bewijs van onrechtmatige veroordeling, weigert de Nederlandse rechtsstaat nog altijd Baybasin voorlopig op vrije voeten te stellen. We gaan dus gewoon door met er boeken over te schrijven, schertste Derksen, net zolang tot Baybasin alsnog vrij wordt gelaten. Erno Eskens vindt een parlementaire enquête inmiddels onafwendbaar.

  Duidelijk!

Laat een reactie achter

Recente reacties