Archief
Artikelen

Amnesty International heeft een petitie online gezet waarin de Turkse overheid wordt gevraagd om een einde te maken aan de belegering en het uitgaansverbod in Turks Koerdistan: Teken de petitie en roep de Turkse autoriteiten op de inwoners van de belegerde gebieden toegang te geven tot voedsel, medische zorg en andere benodigdheden. Natuurlijk heb ik meteen getekend, want alle stemmen tellen en de bevolking van Koerdistan verkeert in grote nood! Lees bij voorbeeld dit achtergrondartikel op RT: Turkish security op, curfew in Kurdish areas puts 200,000 people at risk

Turkey’s security operations in the mainly Kurdish southeast resemble ‘collective punishment’, and have risked the lives of some 200,000 people, placing residents in the crossfire and depriving them of water and electricity, Amnesty International said.

The human rights watchdog refuted Ankara’s claims that the 24/7 curfew it imposed in areas where the government troops were fighting the armed Kurdistan Workers Party (PKK) units were aimed solely at protecting civilians.

“Cuts to water and electricity supplies combined with the dangers of accessing food and medical care while under fire are having a devastating effect on residents, and the situation is likely to get worse, fast, if this isn’t addressed,” John Dalhuisen, Amnesty International’s Europe and Central Asia Program Director, said.

“In some areas, crippling curfews that don’t allow people to leave their houses at all have been in place for more than a month, effectively laying siege to entire neighborhoods,” he added.

One Kurdish family said that they had to live under the same roof with the decomposing body of their dead relative for nearly two weeks due to the curfew, Amnesty International wrote on its website.

150 civilians as well as hundreds of troops on both sides were killed since Turkey launched its operation in the south-east in July 2014, according to the London-based watchdog.

“Among those killed were young children, women and elderly people, who are very unlikely to have been involved in clashes with security forces,” Amnesty stressed.

En zo voort…

De situatie in Turks Koerdistan is nijpend! Daarover verscheen begin januari reeds een artikel op BOUblog. Daarom ben ik blij dat Amnesty aan de bel trekt, maar ik heb ook kritiek op hun halfslachtige houding. Zij verdedigen vanuit “het vrije westen” politieke gevangenen waar ook ter wereld, maar terwijl ze wijzen op de splinter in het oog van Verweggistan, zien ze de balk in hun eigen oog niet!

In Nederland zit Huseyin Baybasin, de Koerdische vredesactivist en stamhoofd van de Zirkan-clan, al ruim 20 jaar ten onrechte in Nederland in de gevangenis. Hij is veroordeeld op welbewust vervalst bewijs, dat staat inmiddels als een paal boven water!
Daarom heb ik Amnesty een brief geschreven. Dit Word document kan iedereen downloaden! Het is een voorbeeldbrief die u zelf kunt printen en versturen. Laten we Amnesty International bestoken met brieven die vragen of zij ook voor Baybasin een internationale schrijfactie willen organiseren.

Terug naar de ellende in Koerdische steden als Diyarbakir, Cizre en Silopi. Het ziet er voor de inwoners zeer slecht uit! Zij mogen al ruim een maand hun huis niet verlaten en zowel het water als de elektriciteit zijn afgesneden. Dit zijn de beelden:

Kurds Under attack in TURKEY- 100 Dead, 250 injured 24-12-2015

Turkey’s Genocide of the Kurds duurt 13 minuten.
Gepubliceerd op 22 jan. 2016
This compilation of clips from the past few month, show the War Crimes and Genocide committed by the Turks and Turkish Military against the Kurdish population in North Kurdistan (Turkey’s Kurdistan).

De “democratisch gekozen” dictator Erdogan (Let wel: ook Hitler was democratisch gekozen!) verbiedt iedere vorm van oppositie of tegenspraak. Op Het Haagse Complot stond daarover het volgende:

1.128 academici van 89 universiteiten hebben vorige week een petitie ondertekend waarin zij een oproep tot vrede doen in Zuidoost-Turkije. Afgelopen weekend heb ik op Schiphol persoonlijk en vertrouwelijk gesproken met zo’n hoogleraar. De angst zit er goed in. Het vakgebied (internationale mensenrechten) durft men niet eens meer te doceren op een wijze zoals dat nodig is. Er zitten stasi-achtige studenten (kinderen van parlementsleden) in de collegeklas die rapporteren over ‘subversieve’ activiteiten.

In dit kader wordt u ook nog gewezen op de vervolging van de mensenrechtenadvocate Eren Keskin, tevens advocaat van Baybaşin. Ook dat mag niet! Koenders heeft zijn mond vol over “mensenrechten” 8 maar durft verder geen verantwoordelijkheid te dragen, door bijvoorbeeld de 3 miljard EU-steun aan Turkije te bevriezen.

Een internationale petitie waarin de Turkse regering wordt opgeroepen om het geweld tegen de Koerden te staken, werd door het regime Erdogan beantwoord met de arrestatie van de Turkse intellectuelen die de petitie hadden ondertekend.

Turkey detains 12 academics for petition against anti-Kurdish military campaign
Gepubliceerd op 15 jan. 2016

Teken dus de petitie van Amnesty. Het is echt een kwestie van leven en dood voor de Koerden. Vreedzame actie is nu broodnodig!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

19 Reacties op “Amnesty International: Teken voor de Koerden!”

 • mr.drs.Bou:

  Kurd Crackdown: Turkish forces allegedly fire on civilians with white flag (GRAPHIC)

 • mr.drs.Bou:

  Chomsky: “Erdogan is a Murder”

 • mr.drs.Bou:

  Amnesty International: “Turkey commit Genocide against Kurds”

 • Gerrit:

  Als Amnesty International, dus Soros/CIA een petitie start is het zeker dat er een vies spelletje gespeeld wordt. Uit principe teken ik noooit een petitie van een van deze criminele organisaties. De Koerden zijn beter af zonder hen.

 • mr.drs.Bou:

  Beste Gerrit,
  Volgens mij is Amnesty geen organisatie van Soros. Misschien ben je in de war met AVAAZ. Meestal pleit Amnesty voor individuele politieke gevangenen in Verweggistan, maar Baybasin komt bij hen niet aan de orde.

  In Turks Koerdistan zijn de Turken bezig om de Koerden te terroriseren. Men noemt dat geen oorlog en er wordt weinig aandacht aan besteed. Net als indertijd bij de Armeense genocide, wordt hier een volk stilzwijgend uitgemoord. In het Internet tijdperk is zwijgen voor de daders!

  Bekijk deze beelden:

  Some 200 civilians killed in Southeast Turkey since August

  Gepubliceerd op 25 jan. 2016

  According to the Human Rights Association of Turkey, the fatalities occurred since the army began its operations against Kurdish militants in mid-August. Nearly a third of the victims died in the town of Jizre; though civilian deaths also took place across seven mostly-dominated Kurdish provinces, including Diyarbakir, Shirnak and Mardin. Most of the deaths have been caused by the army’s artillery attacks in highly-populated residential areas. The on-and-off curfew across the southeast has also denied over one-million 370000 people access to basic goods and healthcare. Meanwhile, police have attacked Kurdish protesters in Istanbul.

  Turkish Soldiers Chant ISIS: “Takbir, Allah u Abkar, kill Kurds, kill Armenian”

  Gepubliceerd op 25 jan. 2016

  Click CC for English Subtitle
  This shocking video is taking during recent march and oath taking ceremony by Turkish Soldiers in Ankara, as they march they chant ISIS Sloga: “Takbir”, “Allah u Akbar”, while chanting Racist Slogan against Kurds and Armenian, comparing the recent Turkish Military curfew and attack on Kurdish towns and villages to the Armenian Genocide.

  • Gerrit:

   Beste Bou,

   Het is niet dat ik de genocide op de Koerden niet veroordeel, het is dat er iets anders achter zit als AI zo een actie begint.
   Een aantal jaar geleden lekte het uit dat AI gesponsord werd door de CIA. Het leverde een enorm schandaal op. En je wilt toch niet ontkennen dat Soros, gezien zijn aandeel in de vele staatsgrepen een grote invloed heeft op de CIA, mogelijk daar zelfs de baas is. Lees onderstaande eens.

   http://www.globalresearch.ca/amnesty-international-is-us-state-department-propaganda/32444

   Ik wil je er trouwens ook op wijzen dat de Koerden sterk verdeeld zijn in links en rechts. Een deel vecht aan de Amerikaanse kant, maar gelukkig het grootste deel vecht aan de Syrische kant.

   Groet Gerrit

   PS. Ik hou de zaak Baybasin goed in de gaten. Mocht zijn onschuld aangetoond worden ben ik de eerste die je excuses aanbied, maar voorlopig zie ik het nog steeds anders.

   • mr.drs.Bou:

    Beste Knip aka Garett en nu dus Gerrit,

    PS. Ik hou de zaak Baybasin goed in de gaten. Mocht zijn onschuld aangetoond worden ben ik de eerste die je excuses aanbied, maar voorlopig zie ik het nog steeds anders.

    Die excuses van jou gaan wat mij betreft niet over de zaak Baybasin, maar over het feit dat jij mijn naam bekladde. Ik ben blij dat je dat lasterlijke artikel hebt gewist!
    En wat dat “goed in de gaten houden” betreft, heb je de boeken van Ton Derksen dan al gelezen??? De onschuld van Baybasin staat reeds als een paal boven water, alleen ons rechtssysteem is een beetje traag.

    • Gerrit:

     Beste Bou,

     Nee, de boeken van Ton Derksen heb ik niet gelezen, wel (denk ik) veel hierover op jouw site. Ik zou wel graag willen weten aan welke kant Baybasin staat.
     (zie verder email)

    • mr.drs.Bou:

     Baybasin is geboren in Lice, niet ver van Diyarbakir. Hij is stamhoofd van een Koerdische stam en hij staat aan de kant van zijn volk. Hij is een uitgesproken pacifist en een socialist. Lees de boeken van Ton Derksen, want op BOUblog kan ik slechts berichten over de berichten. Binnenkort verschijnt ook het boek van Rein Gerritsen. Dan komen alle apen uit de mouw en vallen jou de schellen van de ogen.
     Jammer dat mensen niet doorlinken naar de achtergrondinformatie die ik toch steeds probeer te geven. Jammer ook dat mensen zich belangrijk denken te maken door mijn naam te bekladden. Het heeft me pijn gedaan! Maar je komt terug zonder enige schaamte en onder een andere naam.
     Ik vind dat niet aardig.

 • mr.drs.Bou:

  ‘Bodies remain in the streets for weeks’: Anti-Kurdish op expanded in Turkey’s Diyarbakir

  People flee homes after Turkish government expands curfew

  • Gerrit:

   Beste Bou, jammer dat je niet eerst je email gelezen hebt voor je dit laatste schreef. (overigens, het artikel heb ik ook volledig gedelite, dus de exacte inhoud weet ik niet meer)
   Maar misschien moet je toch eens iets aan zelfkritiek gaan doen en bedenken dat stukjes op weblogs ook satirisch kunnen zijn, wat weer niet inhoud dat er geen waarheden in zitten.

   20 okt. 2015 – Op een oud weblogje van mij schreef ik hierover een satirisch stukje onder de kop ” De Censuurfabriek van Boudine Berkenbosch”.

   Naar aanleiding van het vorige artikel, wilde ik iets schrijven over arm en rijk. Bij het speuren naar gegevens op internet, stuitte ik op een heel goed artikel op Boublog. Dat geeft een goede en ook reëele weergave van de werkelijkheid.

   De rijkdom van een klein select groepje is werkelijk onvoorstelbaar en onder de massa wordt de armoede steeds groter.

   Nou valt er nog een leuke anekdote te vertellen over Boudine Berkenbosch, de eigenaar/beheerder van Boublog.

   Enige tijd geleden reageerde ik nog wel eens op een artikel van haar. Het zijn meestal best wel goede artikelen, maar soms was ik het er met iets niet eens en dat schreef ik haar dan ook. Moet mogelijk zijn toch?

   Maar niet bij bij Boudine, die springt uit haar vel als je kritiek op haar hebt. Na een paar keer kritiek was het zo ver. Ik kreeg een ban van haar. Nou, ik was heus niet de enige hoor, ik was een in de lange rij.

   Op een oud weblogje van mij schreef ik hierover een satirisch stukje onder de kop ” De Censuurfabriek van Boudine Berkenbosch”.

   En zowaar, Boudine las het artikel en was woest. Nu zou woest eigenlijk met hoofdletters geschreven moeten worden, want ze was echt heel woest. Ze eiste dat ik het artikel onmiddellijk van mijn weblog zou verwijderen. Ze had inmiddels mijn email adres gevonden, want dat schijnt ergens er gewoon bij te staan, dus ik werd ook gebombordeerd met dreig (nou ja, zo erg was het niet)mails.

   Uiteraard trok ik mij er niets van aan en na enige tijd werd het gelukkig wat rustiger,

   Maar ja, ik ben ook de beroerdste niet. Waarom zou ik iemand kwetsen als die persoon, Boudine dus, het zo zwaar op nam. Een paar maanden later heb ik het stukje dan ook maar afgehaald

   Ik hoop dat Boudine nu tevreden is en dat ze niet weer uit haar vel springt omdat ik, zonder haar toestemming te vragen, het artikel integraal overneem. Bedankt alvast Boudine.

   Groeten, Gerrit

   • mr.drs.Bou:

    Beste Bou, jammer dat je niet eerst je email gelezen hebt voor je dit laatste schreef.

    Dat is dus gewoon niet waar. Aan jou die me ooit belasterde, wens ik verder geen aandacht meer te besteden. Je hebt me pijn gedaan en nu kom je terug onder een andere naam. Schijnheilig!
    Jouw artikel was niet satirisch, maar doodgewoon vals! BAH, BAH, BAH! Ga je schamen dat je hier nog binnen durft te komen zonder blikken of blozen.

   • mr.drs.Bou:

    Inmiddels heb ik ook jouw artikel bekeken. De link zal ik wissen, want ik wens niet door een lasteraar te worden geprezen. Gerrit, je bent echt geen knip voor je neus waard.
    Donder dus op, want je maakt me alweer kwaad!!! 🙁 🙁 🙁

   • mr.drs.Bou:

    Dit hele verhaal is ver bezijden de waarheid. Gelukkig heb ik de e-mails bewaard, want er zitten maanden tussen het stelen van mijn foto en de daarmee samengaande laster en smaad. Volgens deze heer Knip was Baybasin een grote boef, zijn broertje Abdullah was nog erger en ze hadden nog een broertje: Saman B.. Het was meer dan walgelijk! En daar werd mijn naam aan verbonden.
    Nu komt die zelfde Knip hier even vertellen dat dit satirisch bedoeld was. Wat een walgelijk gedoe!
    Knip, als je hier weer reageert, dan krijg je een IP-ban, want ik ben hier niet van gediend!
    Foei! 🙁 🙁 🙁

    • Gerrit:

     Boudine, volgens mij zit er bij jou een steekje los.
     De groeten.

     Laat dit laatste die paar lezers van je ook maar lezen, of durf je dat niet, Censuurkoningin.

    • mr.drs.Bou:

     Gerrit Knip, jouw IP-nummer gaat nu weer in de ban. Jij hebt me indertijd te onrechte belasterd en nu durf je zonder enige schaamte onder een andere naam terug te komen. Pas als Baybasin door de AG wordt vrijgesproken, dan pas verander je van gedachten. Slaafs gedoe.
     Jij hebt indertijd mijn naam op internet beschadigd en nu presteer je het om een artikel van mij over te nemen voor je eigen brakke blogje. Ik ben daar niet van gediend. Je bent op BOUblog niet langer welkom. Noem mij gerust de Censuurkoningin, maar ik noem jou Knip de Lasterclown. Wat ben jij een smeerlap! BAH!!! Je valt vanaf nu in de spambox, want ik wens geen ruzie met een NITWIT zoals jij.

    • mr.drs.Bou:

     Knip aka Gareth aka Gerrit is nu gebanned van BOUblog. Dat is dus mijn censuur! Ik ken ook zijn achternaam, maar ik wens niemand te belasteren. Hij mij wel!

    • mr.drs.Bou:

     Knip heeft ook nog steeds een foto van mij gestolen. Ik zit daar niet zo erg mee, maar het is tekenend voor de predators-mentaliteit. Men mag naar een foto linken, maar Knip Gerrit laadt deze foto op om hem daarna te plaatsen. Dat is diefstal van copyright en portretrecht.
     Op BOUblog maak ik me daar niet aan schuldig. Vandaar dat vele foto’s die ooit mijn artikelen sierden, zijn verdwenen. Als de bron ze delete, dan zijn ze weg. Ik heb nooit foto’s gestolen, maar Knip doet dat wel. Knip Gerrit, mag ik mijn foto terug? Want deze is van mij gestolen!!!

    • mr.drs.Bou:

     Kijk, dit vreet aan mij! En Knip is niet de enige die aan me vreet.
     Weet dat BOUblog slechts een éénpersoons blogje is en dat ik gewoon mijn best doe om eerlijkheid voorrang te geven boven alle bedrog.
     Knip, wees zo goed om dat van mij gestolen artikel te verwijderen! Want ik steel ook niet van jou. In tegendeel: ik deel mijn bevindingen GRATIS met wie het maar wil lezen. Dat jij van me steelt, zegt dus alles over jou en niets over mij.

Laat een reactie achter