Selecteer een pagina

Archieven

Abby Martin over de verwoestende olie-industrie

Abby Martin is op BOUblog geen onbekende. Op dit moment maakte ze voor de Latijns Amerikaanse zender Telesur een wekelijkse uitzending: Empire Files. Deze week ging het over de aardolie-industrie die leidde tot een perverse rijkdom voor de oliemagnaten, maar tegelijkertijd tot alles verwoestende milieurampen. Deze veroorzaken bittere armoede onder de bevolking van olierijke gebieden.

Abby Martin laat zien hoe de olie-industrie de regeringen van de VS en andere olielanden in een totale wurggreep houdt. De verwoesting van het milieu wordt afgekocht met een schijntje van de winst, politici worden omgekocht om de juiste wetten wel of niet aan te nemen, wetenschappers en journalisten worden opgekocht voor een salaris dat in de ogen van de oliemagnaten slechts een grijpstuiver is.

Dat er een totale verandering moet komen in de economie, moge duidelijk zijn, want het olieoceen loopt ten einde. Peak oil maakt de winning van aardolie steeds duurder, steeds moeilijker en steeds riskanter. De oliegarchen gaan echter op de zelfde manier door. Zij zijn slechts uit op persoonlijk gewin! De sociale en ecologische kosten van hun winstbejag worden afgewenteld op de bevolking. De gevolgen zijn blijvend, in de vorm van milieuvervuiling en global warming. De olie-industrie is een van ergste vormen van roofkapitalisme!

Untouchable Big Oil Threatens All Life On Earth // Empire_File016 duurt 28 minuten.

Gepubliceerd op 19 jan. 2016

All life on Earth is threatened by catastrophic climate change–the main culprit is so powerful that the U.S. government is setup to serve it, rather than regulate it.

The oil industry is a powerhouse with control over land, resources, politics and more. In this episode of The Empire Files, Abby Martin uncovers big oil’s strong-arm reach–its growth, its crimes, its power and its impunity.

Featuring interviews with two investigative journalists who have covered oil disasters on-the-ground–Antonia Juhasz, author of “Black Tide: The Devastating Impact of the Gulf Oil Spill”, and Greg Palast, author of “Vulture’s Picnic: In Pursuit of Petroleum Pig, Power Pirates, and High-Finance Carnivores.”

3 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Beste Only you,
  Een drietal reacties van jou zijn in de prullenmand verdwenen en ik zal je zeggen waarom: Ze bevatten een mening zonder enige informatie. Natuurlijk zouden de bedoelde bevuilers in een EERLIJKE wereld het gelag betalen! Maar we leven niet in een EERLIJKE wereld, maar in een misdadig systeem. Door middel van dit blogje probeer ik meer mensen te informeren omtrent deze misdaden. Misschien ontstaat er dan ooit een moment waarop genoeg mensen zeggen: genoeg is genoeg!

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Mother Nature’s Invisible Hand

  Antwoord
 3. yvonne

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën