Archief
Artikelen

In 2015 werd Europa getroffen door een migrantencrisis, een mensenstroom van een miljoen vluchtelingen. Zij komen voornamelijk uit islamitische landen, al zijn er ook christenen bij die vluchten voor ISIS. Zuid-Europa lijdt onder een economische crisis, in Griekenland, Italië en Spanje is de werkloosheid hoog en de armoede vaak uitzichtloos. Deze landen zijn niet in staat om zoveel mensen op te vangen. De toestroom vanuit Arabische en Afrikaanse landen leidt ook tot een demografische en culturele crisis. Vluchtelingen worden tot zondebok: zij delen onze religie niet, ze pikken onze banen in en verkrachten onze vrouwen. Dat in het christelijke en seculiere Europa vrouwenhandel en prostitutie welig tieren, wordt uit het oog verloren. Dat het roofkapitalisme leidt tot massaontslagen (onlangs nog bij V&D), valt ook buiten het debat. Vluchtelingen zijn moslims en dus criminelen, zo simpel ligt dat!

Het officiële beleid is dat de vluchtelingen worden verdeeld over alle Europese landen, die door Brussel worden verplicht om een bepaald aantal mensen welkom te heten. Turkije heeft inmiddels 3 miljard euro ontvangen om de vluchtelingenstroom in te dammen en de vluchtelingen in Turkije opvang te bieden. Er is geen toezicht op hoe Turkije dat geld besteedt. Het is daarom nog maar de vraag of dat geld ook werkelijk wordt besteed aan de opvang van vluchtelingen. In Turkije wordt intussen ook verdiend aan de migrantenstroom, maar vraag niet hoe!

Over 1,000 fake life jackets found in raid on Turkish workshop

Turkey’s black market economy is benefiting from the mass influx of Syrian refugees, with a raid on a life jacket manufacturing facility revealing the use of child labor along with hundreds of dangerous poor-quality vests.

Two children were discovered working in an illegal clothing workshop during a police raid in Turkey’s İzmir province. The operation also uncovered the opportunistic aspect of the blackmarket economy where illegal manufacturing facilities make and then sell low-quality equipment designed to save people’s lives.

Engeland doet niet mee aan de verdeling van vluchtelingen over Europa. Dit buitenbeentje van de EU behoort niet tot de Eurozone en is daarom minder afhankelijk van Brussel. Toch willen veel vluchtelingen graag naar Engeland, omdat ze op school hebben geleerd dat je Engels moet leren en dat dan de hele wereld voor je openstaat! Zij hebben braaf hun huiswerk gemaakt en spreken naast Arabisch ook Engels. Volgens de oude Europese regels moeten vluchtelingen asiel aanvragen in het eerste land waar ze aankomen, maar niet alle vluchtelingen doen dat. Ze willen het liefst naar Engeland en de Kanaaltunnel is de beste illegale weg. Zij proberen in te breken in vrachtwagens, maar als dat lukt, stelt Engeland de chauffeur aansprakelijk en eist een hoge boete. Op dit moment zijn er duizenden mensen gestrand in de “Jungle van Calais”. Ze willen niet in Frankrijk blijven, laten zich daarom niet registreren en overleven in de duinen zonder enige voorziening.

In 2009 ging het nog om een paar honderd Afghanen. Er was toen nog geen “Arabische lente” en de wrede dictator Gadaffi zorgde nog voor gratis onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting, elektriciteit en drinkwater voor de bevolking. Ook werden onder zijn wrede regime de mensensmokkelaars veroordeeld en opgesloten in de gevangenis van Benghazi, maar de rebellen hebben deze gevangenis in 2011 bestormd en de mensensmokkelaars bevrijd. Dankzij de NATO die de bevolking kwam beschermen, werd Libië daarna grondig verwoest en de wrede dictator werd wreed vermoord voor het oog van de rebelse telefoon-camera’s. Waar komen al die bootvluchtelingen toch opeens vandaan? Wie niet verdrinkt in de Middellandse Zee, wil naar Engeland!

Video Rush: The Jungle Refugee Camp, Calais, France
(insluiten uitgeschakeld)

This footage, shot in June 2009, shows some of the conditions the afghan refugees are living in at “The Jungle” camps in Calais, France. There are an estimated 700 Afghan refugees and at least 1800 refugees currently in Calais, although the true figure is not known, according to local humanitarian aid groups.

Dead End: The Calais Crisis duurt 26 minuten.

Gepubliceerd op 6 dec. 2015

A touching look at the human side of the headlines as the historic French town of Calais becomes the reluctant host to thousands of refugees fleeing war and terror in Africa and the Middle East. People had set out for the UK; instead languish here in tents and make-shift huts where their journey reaches a dead end. Unable to cross the British border legally, many take extreme risks for a chance to make the crossing as stowaways. Local police wage a constant battle to prevent the refugees from getting into the tunnel while the local population is becoming increasingly polarized on the issue.

De andere kant van deze mensonterende medaille, is dat de vrachtwagenchauffeurs ernstige hinder ondervinden van deze wanhopige mensen. Frankrijk weet niets beters te doen, dan meer politieagenten inzetten! Alsof dat niets kost.

‘Like a warzone’: UK drivers suffering refugees’ angry attacks in Calais

Deze vrachtwagenchauffeur is vloekend woedend op de gestrande vluchtelingen. Wat hij hardop zegt, zal door vele anderen worden gedacht. Deze situatie werkt vreemdelingenhaat in de hand, terwijl de oplossing toch simpel is: huur wat autobussen, rijd door de tunnel en vang deze mensen op in Engeland. Maar dat is in strijd met de politieke regels…

Angry Truck Driver vs Migrants at Calais (Eng subtitles) duurt 15 minuten.

De ellende van de politiek is dat bevolkingsgroepen tegen elkaar worden uitgespeeld. Als de vrachtwagenchauffeurs toestemming zouden hebben om de migranten mee te nemen en ze aan het einde van de tunnel af te leveren bij een immigratiebureau, dan zou deze chauffeur niet vloeken, maar hij zou op elke rit een vluchteling meenemen, misschien wel een moeder met kind! Per slot van rekening hebben de meeste mensen een hart, ook voor de vluchtelingen!

Calais Camp Christmas wishlist – the refugees’ voices

Gepubliceerd op 27 dec. 2015

While goodwill isn’t necessarily in short supply, Care4Calais is working hard to target donations more effectively. There is a clear ‘priority list’ for goods urgently required in the camps. Items such as sturdy shoes, wooden pallets, French-rated gas cookers, wind-up torches, small-waist men’s trousers, rolling water carriers, fire extinguishers, and personal care kits are among those desperately needed. Refugees themselves explain why they need these items.

If you would like to donate, see our wishlist here.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

11 Reacties op “De vluchtelingen in de jungle van Calais”

Laat een reactie achter