Selecteer een pagina

Archieven

Les Stroud STRANDED – Summer & Winter

Les Stroud is een Canadese filmer en musicus, die bekend is van de televisieshow Survivorman. In deze show verbleef Stroud steeds een week op een afgelegen plek, waar hij met zeer weinig uitrusting moest zien te overleven. Op BOUblog staat reeds een artikel over hem: Leven buiten de beschaving, over de manier waarop hij buiten de “beschaving” ging leven. Er staat ook een reeks van afleveringen van zijn Survivorman op YouTube.

Voor wie zelf gekluisterd aan de CV en de tv deze feestdagen probeert door te komen, zijn de avonturen van Survivorman wel een steuntje in de rug. Denk je eens in dat je zelf in de wildernis zou moeten overleven. Leun lekker terug en geniet van alle moeite die je zelf niet hoeft te doen! Weet tegelijkertijd dat het kan! Geen mens is afhankelijk van deze “beschaving”. Van de 60.000 jaar dat Homo Sapiëns zeer zeker heeft bestaan, heeft de hele mensheid 50.000 jaar lang geleefd in de natuur. In die tijd was iedere man een survivorman! Zij dankten hun bestaan voor een groot deel aan de survivor-vrouwen, die zorgden voor het vuur, de kinderen en minstens 70% van het voedsel! Dat werd door hen verzameld, terwijl de mannen jaagden.

Uiteraard willen we niet terug naar deze tijd, maar het leven in de natuur heeft toch wel voordelen. Een daarvan is, dat je je geen moment verveelt! Survivorman heeft het best naar zijn zin. Geniet dus gerust met hem mee!

Les Stroud STRANDED – Summer duurt 47 minuten.

Les Stroud STRANDED – Winter duurt 46 minuten.

Rest me nog om iedereen een vrolijk, veilig en rustig oud jaar te wensen. En morgen met goede moed het nieuwe jaar weer in!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 7 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën