Archief
Artikelen

Baybasin werd geboren op 25 december in de bergen buiten het Koerdisch-Turkse stadje Lice. Zijn geboortedatum werd door Justitie gewijzigd in juni, maar Baybasin is een Kerstkind. Als het straks Kerstmis is en u geniet van het Kerstdiner en een kerstboom met cadeautjes, dan zit Baybasin al 20 jaar ten onrechte gevangen in Nederland. Zijn verjaardag gaat gepaard met restricties. Het gevangenispersoneel wil met kerst graag vrije dagen, dus zitten de gevangenen dan opgesloten. Stuur hem een kaartje!

In zijn vorige gevangenis, in Veenhuizen, was een speciaal project gericht op de (levens-)lang gedetineerden. Zij hebben deze totaal vervallen gevangenis eigenhandig opgeknapt en er een moestuin aangelegd. De voormalige staatssecretaris van Vuiligheid en Justitie Fred Teeven heeft dit project daarop verkocht aan de Noren, dus Baybasin moest weg! In zijn huidige gevangenis is zelfs dat kleine beetje levensgeluk verdwenen. Geen uitzicht meer op de groene omgeving, geen moestuin en ga zo maar door. Zelfs het schildersatelier blijkt gesloten, want het personeelslid dat daarover gaat, is al maanden ziek.

Baybasin werd veroordeeld tot levenslang. Zoals we nu weten, berust die veroordeling op vervalste tapverslagen. Professor Ton Derksen concludeerde: Baybasin is een respectabele zakenman. Toch zit Baybasin al 20 jaar in een Nederlandse gevangenis, alleen om de Turken te plezieren. Onlangs is er een illegale inval geweest in zijn cel, kennelijk om het manuscript van zijn levensverhaal door Rein Gerritsen te stelen, waarbij zelfs de ansichtkaarten die we hem stuurden, zijn verscheurd en vertrapt. Dat laten we ons toch niet doen!

Stuur daarom een kerstkaart naar Baybasin. U heeft er vast wel een over. Schrijf daarop: Happy birthday, mr. Baybasin en dan: FREE BAYBASIN NOW!!!

Mr. Hüseyin Baybasin (reg.nummer 1623371)
PI Heerhugowaard, locatie Zuyderbos
Postbus 304
1700 AH Heerhugowaard

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

7 Reacties op “Een kerstkaart voor de jarige Baybasin”

Laat een reactie achter