Archief
Artikelen

Op donderdag 27 november j.l. was het in de VS Thanksgiving Day. Op de derde donderdag van november vieren de Amerikanen jaarlijks de komst van de Engelse Pilgrim Fathers naar Amerika. Voor de indianen is dit een dag van rouw, want op de komst van de blanken naar hun land volgde een grootscheepse genocide. De Amerikanen vieren dit feest met het slachten, braden en eten van een kalkoen, in het Engels een turkey genaamd. Dat er ook een land is dat zo heet, zal de meesten van hen ontgaan. Dat hun eigen regering dit land gebruikt om een wereldoorlog te ontketenen, zal hen dan ook worst zijn! Turkey is voor hen een king size kip.

Na hun vrije dag op donderdag volgt een vrije vrijdag. Deze dag wordt traditioneel besteed aan winkelen. Grote winkelketens, zoals Wall Mart, geven op die dag extra korting. Deze winkels worden dan ook bestormd door armlastige kooplustigen. Sommigen staan al sinds dinsdag in de rij. De koopjesjagers zorgen voor verstopte wegen, verstopte toegang tot de winkels, voor stampedes en vechtpartijen om de begeerde artikelen. Deze folklore wordt Black Friday genoemd. In Nederland probeert men dit feest nu ook te introduceren! Sla uw slag en consumeer meer!

Black Friday Riot | Fight | Chaos compilation

Voor deze onderontwikkelde bevolking is Turkije een exotische kalkoen en president Poetin is Hitler. Voor de gemiddelde Nederlander is Turkije een goedkoop vakantieland, met een aangenaam klimaat en hotels met zwembad. Dat dit land voortdurend het luchtruim van Irak schendt om er de Koerden te bombarderen, zal ons worst wezen! Dat Turkije het grote doorvoerland is voor ISIS-terroristen, ISIS-wapens en door ISIS gestolen olie, is de ver-van-mijn-bed show. Turkije is immers dik bevriend met ons kikkerlandje! Het land is lid van de NATO.

Intussen hebben de Russen donders goed door hoe de hazen lopen. De zoon van de Turkse president Erdogan, Bilal Erdogan, verdient miljoenen, zo niet miljarden met de verkoop van de door ISIS gestolen olie. Uit de berichten die volgden op het neerhalen van het Russische gevechtsvliegtuig SU 24 blijkt slechts dat die Turkeys goed kunnen liegen! Hun gekakel over de schending van hun luchtruim wordt door de Russen beantwoord met feiten. Het noorden van Syrië wordt door de Russische radar goed in de gaten gehouden.

Turkish F-16 Attacked Russian Su-24 Within Syria Airspace – commander

To attack the Russian bomber with a close-range air-to-air missile, the Turkish fighter jet had to enter Syrian airspace, where it remained for about 40 seconds. Having launched its missile from a distance of 5-7 kilometers, the F-16 immediately turned towards the Turkish border, simultaneously dropping its altitude sharply, thus disappearing from the range of Russian radars at the Khmeimim airbase.

The Turkish military not only violated all international laws on protecting national borders, but never delivered an apology for the incident or offered any help in the search and rescue operation for the Su-24 crew.

VPE |Media conference of Commander-in-Chief of the Russian Aerospace Forces Viktor Bondarev Bondarev

Het heeft er alle schijn van dat die Turkse kalkoen zijn hand nu ernstig heeft overspeeld. President Hollande van Frankrijk was deze week in Moskou en hij heeft met president Poetin een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Putin and Hollande Go After Erdogan’s Racket

By Pepe Escobar

November 28, 2015 “Information Clearing House” – “RT” –

It all started with French President Francois Hollande, after the Paris attacks, having the temerity to advance the idea of France working together with Russia in the same coalition against ISIS/ISIL/Daesh in Syria.
Turkish President Recep Tayyip “no excuse” Erdogan thought NATO and Russia by this time would be at each other’s – Cold War 2.0 – nuclear throats, while Washington had brushed off Hollande’s idea with a cascade of platitudes and distortions.

And in less than 17 seconds, Prime Minister Ahmet “I ordered it myself” Davutoglu had authorized Turkey to shoot down a Russian Su-24 – only a few hours before Hollande met with President Obama.

So everything seemed to be falling into place. No chance of a new détente between the Atlanticist powers and NATO. On the contrary. Erdogan was sure he had sabotaged for good the Hollande-Putin face-to-face meeting in Moscow.

Not so fast, Sultan.

Fmr. Iraq official: Turkey helping Daesh sell stolen Iraqi, Syrian oil

Syria: Turkey providing terrorists with arms in exchange for oil, artifacts

Russian President Putin signs decree imposing economic sanctions against Turkey

Intussen is de Russische luchtmacht serieus bezig om alle terroristen in Syrië te bestoken. Het Syrische leger kan daarna het bezette gebied terug veroveren.

International Military Review – Syria, Results of November

Peter Lavelle praat in Cross Talk met Charles Shoebridge, een veiligheidsanalyst in Londen, en Yenal Kucuker van de Turkish Heritage Organisation in Washington.

CrossTalk: Reckless Turkey duurt 25 minuten.
Gepubliceerd op 27 nov. 2015

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

16 Reacties op “Turkije: wat een roekeloze kalkoen!”

Laat een reactie achter