Selecteer een pagina

Archieven

Turkije: wat een roekeloze kalkoen!

Op donderdag 27 november j.l. was het in de VS Thanksgiving Day. Op de derde donderdag van november vieren de Amerikanen jaarlijks de komst van de Engelse Pilgrim Fathers naar Amerika. Voor de indianen is dit een dag van rouw, want op de komst van de blanken naar hun land volgde een grootscheepse genocide. De Amerikanen vieren dit feest met het slachten, braden en eten van een kalkoen, in het Engels een turkey genaamd. Dat er ook een land is dat zo heet, zal de meesten van hen ontgaan. Dat hun eigen regering dit land gebruikt om een wereldoorlog te ontketenen, zal hen dan ook worst zijn! Turkey is voor hen een king size kip.

Na hun vrije dag op donderdag volgt een vrije vrijdag. Deze dag wordt traditioneel besteed aan winkelen. Grote winkelketens, zoals Wall Mart, geven op die dag extra korting. Deze winkels worden dan ook bestormd door armlastige kooplustigen. Sommigen staan al sinds dinsdag in de rij. De koopjesjagers zorgen voor verstopte wegen, verstopte toegang tot de winkels, voor stampedes en vechtpartijen om de begeerde artikelen. Deze folklore wordt Black Friday genoemd. In Nederland probeert men dit feest nu ook te introduceren! Sla uw slag en consumeer meer!

Black Friday Riot | Fight | Chaos compilation

Voor deze onderontwikkelde bevolking is Turkije een exotische kalkoen en president Poetin is Hitler. Voor de gemiddelde Nederlander is Turkije een goedkoop vakantieland, met een aangenaam klimaat en hotels met zwembad. Dat dit land voortdurend het luchtruim van Irak schendt om er de Koerden te bombarderen, zal ons worst wezen! Dat Turkije het grote doorvoerland is voor ISIS-terroristen, ISIS-wapens en door ISIS gestolen olie, is de ver-van-mijn-bed show. Turkije is immers dik bevriend met ons kikkerlandje! Het land is lid van de NATO.

Intussen hebben de Russen donders goed door hoe de hazen lopen. De zoon van de Turkse president Erdogan, Bilal Erdogan, verdient miljoenen, zo niet miljarden met de verkoop van de door ISIS gestolen olie. Uit de berichten die volgden op het neerhalen van het Russische gevechtsvliegtuig SU 24 blijkt slechts dat die Turkeys goed kunnen liegen! Hun gekakel over de schending van hun luchtruim wordt door de Russen beantwoord met feiten. Het noorden van Syrië wordt door de Russische radar goed in de gaten gehouden.

Turkish F-16 Attacked Russian Su-24 Within Syria Airspace – commander

To attack the Russian bomber with a close-range air-to-air missile, the Turkish fighter jet had to enter Syrian airspace, where it remained for about 40 seconds. Having launched its missile from a distance of 5-7 kilometers, the F-16 immediately turned towards the Turkish border, simultaneously dropping its altitude sharply, thus disappearing from the range of Russian radars at the Khmeimim airbase.

The Turkish military not only violated all international laws on protecting national borders, but never delivered an apology for the incident or offered any help in the search and rescue operation for the Su-24 crew.

VPE |Media conference of Commander-in-Chief of the Russian Aerospace Forces Viktor Bondarev Bondarev

Het heeft er alle schijn van dat die Turkse kalkoen zijn hand nu ernstig heeft overspeeld. President Hollande van Frankrijk was deze week in Moskou en hij heeft met president Poetin een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Putin and Hollande Go After Erdogan’s Racket

By Pepe Escobar

November 28, 2015 “Information Clearing House” – “RT” –

It all started with French President Francois Hollande, after the Paris attacks, having the temerity to advance the idea of France working together with Russia in the same coalition against ISIS/ISIL/Daesh in Syria.
Turkish President Recep Tayyip “no excuse” Erdogan thought NATO and Russia by this time would be at each other’s – Cold War 2.0 – nuclear throats, while Washington had brushed off Hollande’s idea with a cascade of platitudes and distortions.

And in less than 17 seconds, Prime Minister Ahmet “I ordered it myself” Davutoglu had authorized Turkey to shoot down a Russian Su-24 – only a few hours before Hollande met with President Obama.

So everything seemed to be falling into place. No chance of a new détente between the Atlanticist powers and NATO. On the contrary. Erdogan was sure he had sabotaged for good the Hollande-Putin face-to-face meeting in Moscow.

Not so fast, Sultan.

Fmr. Iraq official: Turkey helping Daesh sell stolen Iraqi, Syrian oil

Syria: Turkey providing terrorists with arms in exchange for oil, artifacts

Russian President Putin signs decree imposing economic sanctions against Turkey

Intussen is de Russische luchtmacht serieus bezig om alle terroristen in Syrië te bestoken. Het Syrische leger kan daarna het bezette gebied terug veroveren.

International Military Review – Syria, Results of November

Peter Lavelle praat in Cross Talk met Charles Shoebridge, een veiligheidsanalyst in Londen, en Yenal Kucuker van de Turkish Heritage Organisation in Washington.

CrossTalk: Reckless Turkey duurt 25 minuten.
Gepubliceerd op 27 nov. 2015

16 Reacties

 1. Groene Wolf

  Woordenboek Engels – Nederlands \ Turkey (zn) Turkije; kalkoen; (Am. sl) fiasco, mislukking: zie cold, talk: cold turkey – de onverbloemde waarheid, plotseling ophouden met narcoticagebruik, ontwenningskater.
  (hoe toepasselijk vandaag de dag!)

  Antwoord
  • Boudine

   🙂 🙂 🙂 Als u begrijpt wat ik bedoel… 😉

   Antwoord
  • Boudine

   Beste Ben,
   Die Sjeik loopt voortdurende WO III te voorspellen op grond van de profetie van Mohammed. Net als de fundamentalistische christenen haalt hij verleden en toekomst door elkaar.
   Ik heb even snel het lange artikel doorgelezen, maar volgens mij lijdt de man aan godsdienstwaan!

   Antwoord
 2. Boudine

  International Military Review – Syria, Nov. 29, 2015

  Antwoord
 3. Boudine

  Dank je, Maup. In Irak is onlangs ook een ISIS-commandant gevangen die behoorde tot de Mossad. Ik zou even moeten zoeken op “pants down”. In Turkey gaat het nu zo:

  3 Turkish officials detained for stopping Syria-bound trucks in 2014

  Antwoord
 4. Boudine

  Een duidelijk artikel:
  Putin blijft koel, ondanks provocaties van de elite
  Geschreven door Nexus

  Meteen na het neerkomen van het vliegtuig waaruit 2 piloten konden ontsnappen via hun parachutes, werden 9 helikopters ingezet om de piloten op te pikken. Eén piloot kwam werd in de lucht, al bungelend aan zijn parachute, door de VS en VN gematigde rebellen genoemde lui afgeschoten, een daad die wereldwijde verontwaardiging zou moeten oproepen in militaire kringen omdat dit tegen alle regels van de oorlogsvoering is. Maar net als bij het neerhalen van het passagiersvliegtuig van Rusland lieten de wereldleiders verstek gaan om hun condoleances over te brengen aan het Russische volk en Putin. Sterker nog, NATO en de EU gaan samen achter de Turken staan die op basis van het getoonde bewijsmateriaal van de Russen duidelijk het vliegtuig neerhaalden terwijl dat vliegtuig zich bevond aan de Syrische kant van de grens. Ook bij de zoekactie naar de piloten was er een slachtoffer te betreuren, zogenaamde gematigde rebellen schoten met door de VS geleverde tow raketten op de helikopters van de Russen die geland waren om hun gewonde piloot op te pikken. Welke zichzelf respecterende minister of premier of zelfs president durft mensen die schieten op parachutisten gematigde rebellen te noemen? Zoals eerder gesteld, er bestaan geen gematigde rebellen/terroristen, dat is een nieuw voorwendsel van de VS elite en trawanten om de levering van wapens aan IS te rechtvaardigen. Wat de elite eigenlijk momenteel doen is alle leugens proberen te verbergen achter nieuwe leugens.

  Antwoord
  • Boudine

   A WILD Turkey!

   Antwoord
 5. Richard

  Arme Syriërs!
  De hele wereld gooit bommen op hun hoofd.
  Mensen die in hun kleutertijd zijn blijven hangen, kakelen, kibbelen en vechten, en hun generaals schuiven met pionnen.
  Ondertussen sterft daar een volk.
  Gewoon mensen, zoals jij en ik.
  Een prachtig land en een prachtig volk, compleet naar de knoppen.
  Waarom?
  Oorlog, daar zou niemand aan mee moeten doen.
  En al dat gekibbel en gekakel is niets meer dan verwarrend kabaal.
  Wij zouden er niet meer naar moeten luisteren.

  Antwoord
  • Boudine

   🙂 🙂 🙂 Het zijn sitting ducks, Groene Wolf! Misschien moeten we de Erdogan-clan eens wat fotoshoppen met kalkoenenkoppen! 😉

   Antwoord
 6. Richard

  De Turken proberen de heroïnehandel van de Koerden over te nemen en de CIA stelt haar handelsroute veilig. Turkije was altijd al een CIA-narcomaffiastaat vanwaar Europa overspoelt word met heroïne, kindslaafjes, wapens en allerhande viezigheid. Met Arnhem en Deventer als grootste distributie centra. Ooh! Wat zijn we goeie vrindjes!
  Daar weet onze Joris meer van.

  Antwoord
 7. Boudine

  Gerald Celente – Trends In The News – “No Economic Joy On Black Friday” – (11/30/15)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12 + 19 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën