Archief
Artikelen

Door de misdadige actie van Turkije om een Russisch gevechtsvliegtuig neer te schieten, wordt het steeds duidelijker hoe de ISIS-hazen lopen. ISIS wordt bewapend via Turkije en de gestolen olie wordt verkocht via Turkije. De zoon van president Erdogan regelt dit bedrijfsmatig, in samenwerking met de Turkse geheime dienst MIT. In het grensgebied van Syrië met Turkije wonen o.a. Turkmenen, een etnische groep die bij deze acties als pionnen worden ingezet. Daarmee is het plaatje nog niet volledig, want Turkije is lid van de NATO. Dat maakt de situatie gevaarlijk! Intussen stuurt de VS 50 special forces naar het Koerdische gebied van Syrië (geel op bovenstaand kaartje). Bij deze de laatste ontwikkelingen in video’s en artikelen. Zie ook dit artikel plus de aanvullende reacties.

International Military Review – Syria, Nov. 27, 2015

Poetin vs Brzezinski duurt 11 minuten.

Putin: Countries (Turkey) that whitewash terrorists, must be treated as accomplice to terrorism

EXCLUSIVE Russian TV Report: ISIS retreats in panic from Syrian massive grad strikes

‘Erdogan backs extremist fundamentalists’ – fmr Lebanon president

Former MI5 agent: Russia ruins Western plan to build a pipeline from Qatar to Europe via Syria

‘Turkmen’ who boasted of killing Russian pilot is allegedly Turk nationalist

Turkey crossed line by shooting down warplane: Lavrov

Turkish Authorities Jail Two Journalists, Accusing Them of Espionage
Charges center on newspaper report suggesting Turkish intelligence ferried weapons to extremist Syrian rebels

One man’s whistle-blower is another man’s traitor

Russia exposed true US colors in Syria

Did Washington Just Tell Erdogan to ‘Man Up’?

By Finian Cunningham

November 27, 2015 “Information Clearing House” – “RT” –

In the space of a few hours, Turkish President Recep Tayyip Erdogan went from running scared to defiant belligerence over the shooting down of the Russian fighter jet. It would appear that someone had a stiff word in his ear.
Tough-talking Turkish President? No. More like somebody’s message boy.

Putin Accuses Obama Of Leaking Flight Details To Turkey

By Tyler Durden

November 27, 2015 “Information Clearing House” – “Zero Hedge” –

As reported two days ago, one of the first decisions a very angry Russia took in the aftermath of the shooting down of its Su-24 by a Turkish F-16 was to dispatch a Moskva guided-missile cruiser off the coast of Syria to provide air cover for its jets operating near Latakia, as well as send an unknown number of ultramodern S-400 (or SA-21 Growler in NATO designation) SAM batteries to Latakia to make sure that the tragic incident from Tuesday never repeats itself by sending Turkey a very clear message that the next time a Turkish warplane engages a Russian jet, Russia will immediate retaliate using ground forces.

Why Turkey Stabbed Russia in the Back

By Pepe Escobar
November 27, 2015 “Information Clearing House” – “teleSUR” –

Russia’s and Turkey’s objectives in fighting the Islamic State group are diametrically opposed.

It’s absolutely impossible to understand why the Turkish government would engage in the suicidal strategy of downing a Russian Su-24 over Syrian territory – technically a NATO declaration of war on Russia – without putting in context the Turkish power play in northern Syria.

President Vladmir Putin said the downing of the Russian fighter jet was a “stab in the back.” So let’s see how facts on the ground allowed it to happen.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Rusland tegen terrorisme in Syrië: update”

 • Boudine:

  BREAKING “Niet Russische SU boven Turkije maar Turkse F16 vloog boven Syrië”

  VPE |Media conference of Commander-in-Chief of the Russian Aerospace Forces Viktor Bondarev Bondarev

  Blik zegt:

  Het plaatje voor de NATO wordt steeds donkerder en dus zie je dat de MSM het allemaal niet meer zo interessant vinden. “Het betrof een warrige situatie. En de Russen hebben het een beetje over zich zelf afgeroepen. En Putin was boos.” Dat was het plaatje van 3 dagen geleden en daar is het bij gebleven. Ons staats Mickey Mouse journaal negeert de belangrijkste en pikantste nieuwe feiten gewoon helemaal. Die hebben het vanavond over een groene trein en weer een emo-item over een herdenking van de Parijs aanslagen, maar dat de Amerikanen op de hoogte waren van de exacte bewegingen van de SU24 en niet de Russen boven Turkije, maar de Turken tot in Syrië achter de Russen aanzaten, negeren de NATO-journalisten eenvoudigweg. Inmiddels is de situatie helemaal niet warrig, maar kraakhelder, hebben de Russen juist alles gedaan om dit te voorkomen. Maar dat is juist gebruikt om deze aanslag, want laten we de beestjes bij de naam noemen, op hen te plegen. Pieter Waterdrinker in colloboratie met de Telegraaf verdraait de zaken weer 180 graden en zij koppen “Zo riskeert Poetin wereldoorlog”.

  Dank je wel, Blik! Als je die twee trollen zou bannen, dan worden de discussies ook leesbaar. Er staat vaak goede informatie in, maar ik haak meestal af vanwege de de trollenstront!

Laat een reactie achter