Archief
Artikelen

Gisteren heeft de Turkse luchtmacht een Russisch gevechtsvliegtuig neergeschoten. Volgens Turkije had dit vliegtuig het Turkse luchtruim geschonden, maar volgens Rusland is dat niet waar. Het vliegtuigwrak kwam in elk geval neer in Syrië en de piloten, die zich wisten te redden met hun parachute, zijn door de “gematigde rebellen” van het “Free Syrian Army” tijdens de afdaling afgeschoten! Ook een Russische reddingshelikopter werd door de rebellen uit de lucht geschoten. Volgens de VS heeft iedereen het recht om zichzelf te verdedigen. Volgens mij zijn dit oorlogsmisdaden.

Het Russische vliegtuig vloog op 6 km hoogte. Het werd neergeschoten door een Turkse F16.

RAW: Russian Su-24M fighter jet shot down over Syria

Die zelfde dag werd in het zelfde grensgebied een auto beschoten, waarin journalisten van RT zaten:

Moment RT reporters hit by anti-tank shell on Syria-Turkey border

Press TV (Iran) geeft wat achtergrondinformatie:

Turkish warplanes shoot down military jet near Turkish-Syrian border

De “gematigde rebellen”, die aardige jongens die o.a. via Turkije worden bewapend door de VS, staan te juichen rond de dode piloot:

GRAPHIC: Islamic terrorists show body of dead Russian pilot after his SU-24 was shot down by Turkey

Vervolgens werd er een reddingshelikopter neergeschoten. De “gematigde rebellen” hebben dat gefilmd.

FSA video claims Russian helicopter hit with US-made TOW missile near Su-24 crash site

President Poetin ontving die dag koning Abdullah II van Jordanië. Toen Poetin hoorde van het neergeschoten vliegtuig, gaf hij de volgende verklaring:

Putin: Turkey backstabbed Russia and acted as accomplices of the terrorists

Turkije is overduidelijk medeplichtig aan het ontstaan en de instandhouding van ISIS. De Russen weten dat! Zij kijken immers niet naar het NOS-journaal… Intussen bombarderen ook de VS en Frankrijk ISIS in Syrië, helaas illegaal en (opzettelijk?) zonder succes.

International Military Review – Syria-Iraq Battlespace, Nov. 24, 2015

Not only Ankara backs Daesh but offers also logistical support – Pepe Escobar

‘Turkey wants to drag NATO in a kind of collision course with Russia’ – Ali Rizk

De nieuwe woordvoerder van het Witte Huis in Washington stottert een beetje over het recht van Turkije en de “gematigde rebellen” om zichzelf te verdedigen. Iedereen weet donders goed dat de Russische luchtmacht voor Turkije geen bedreiging vormt. Zij helpt alleen de Syrische regering om het land te verdedigen tegen de terroristen, ook degenen die door het Witte Huis “gematigde rebellen” worden genoemd.

US-backed forces have right to self-defense, but others do not’: State Dept. spox

Gepubliceerd op 24 nov. 2015

Turkey and the rebels it backs northern Syria had the right to defend themselves against Russian airstrikes, State Department spokesman told reporters. The rebels reportedly killed one Russian pilot who ejected from the jet hit by a Turkish missile.

Turkije heeft na dit “incident” de NATO-top samengeroepen. Zij vergaderen vandaag:

President Vladimir Putin said the move was a stab in the back delivered by terrorist accomplices. The Russian president stressed that the plane was downed above Syrian territory with an air-to-air missile fired by a Turkish plane although it did not pose a threat to Turkey. He also said large amounts of oil from anti-Damascus militants in Syria go to Turkey. The Russian Defense Ministry has summoned Turkish defense attaché in Moscow. Meanwhile, Turkey’s Foreign Ministry has also summoned Russia’s charge d’affaires. Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu says Ankara has the right to all kinds of measures against border violations. NATO ambassadors will hold a special session later on Tuesday to discuss the situation.

Press TV (Iran) interviewt Marcus Papadopoulos, Publisher & Editor, Politics First. Dit is wat de NOS ons niet vertelt:

Putin warns Turkey’s downing of Russian jet will have serious consequences

Inmiddels heeft Rusland een filmpje vrijgegeven waarop de kaart te zien is, met de manier waarop de vliegtuigen vlogen. Daar kan ik zelf geen chocola van maken, dus wachten we de verdere berichten maar af. Tot slot een interview met twee ISIS-strijders die zijn gevangen genomen door de Koerdische YPG. Met dank aan JDTV.

ISIL Members captured by #YPG in an interview!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

16 Reacties op “Russisch gevechtsvliegtuig neergehaald door NATO-Turkije”

 • Boudine:

  EXCLUSIVE: Footage of Syrian Army Rescuing Second Russian Pilot and Helicopter Crew

 • Boudine:

  Deze man is echt gek! Hij bombardeert de Koerden, hij heeft na de val van Gadaffi de “rebellen” via Turkije naar Syrië helpen verplaatsen en hij denkt dat niemand door heeft dat hij liegt dat hij barst!

  Recep Tayyip Erdogan’s speech defending Turkey’s actions

  • Boudine:

   Turkey Is Lying

   By Paul Craig Roberts

   November 25, 2015 “Information Clearing House” –

   Tyler Durden at Zero Hedge has posted the flight paths of the Russian aircraft according to Turkey and to Russia.

   We know that Turkey is lying for three reasons.

   One reason is that NATO governments lie every time that they open their mouths.

   A second reason is that Turkey’s claim that the SU-24 was in Turkey’s airspace for 17 seconds but only traveled 1.15 miles means that the SU-24 was flying at stall speed! The entire Western media was too incompetent to do the basic math!

   A third reason is that, assuming Turkey’s claim of a 17 second airspace violation is true, 17 seconds is not long enough for a Turkish pilot to get clearance for such a serious and reckless act as shooting down a Russian military aircraft. If the SU-24 was flying at a normal speed rather than one that would be unable to keep the aircraft aloft, the alleged airspace vioation would not have been long enough to be noticed. A shootdown had to have been pre-arranged. The Turks, knowing that the Russians were foolishly trusting to the agreement that there be no air to air encounters, told pilots to look for an opportunity.

 • Boudine:

  Let ook op de presentatrice van FOX NEWS! Dit was niet wat ze aan propaganda verwachtte…

  US Air Force General: Turkey’s maneuver was overly agressive and preplanned

 • Boudine:

  Kleintje Muurkrant:

  Su down

  woensdag 25 november 2015

  Waarom mag Allah weten, maar de Erdogangsters proberen al jaren om buurman Adolf Assad met een Saddammeke van de mat te vegen. Samen met de McCains en andere Amerikaanse dwaallichten. Duurde wat al te lang, dus na het klusje in Libië werden de baarden van Al-Nusra via Turkije naar Syrië gedirigeerd. Inclusief modern wapentuig en een antiek voorraadje gas. Hielp voor geen meter, want Adolf kreeg hulp van Jozef Poetin. Er moest dus uit een ander kalifaatje worden getapt en dus verscheen IS plotseling aan het firmament. Financieel zwaar gestiekt door jurken uit Qatar en Saudi-Arabië en logistiek door de Erdogangsters. Die laatsten maakten daarbij gebruik van de ouwe smokkelroutes, waarlangs verwarrende middelen en ander ongerief al decennia lang hun weg vinden naar het westen, om bij de opbloeiende illegale handel in olie, wapens en ouwe kunstuitbarstingen er nog een extra liraatje bij te verdienen. Toen Poetin eerder dit jaar besloot om zijn luchtmacht op IS af te sturen ging in Ankara logischerwijs de vlag halfstok. Weg handel. Bovendien leek buurman Adolf na vijf ronden klappen te hebben gehad ineens weer springlevend en die Kutkoerden kregen ook ineens weer babbels. Dus wat doe je dan om even te laten zien wie er de baas is? Je waarschuwt Poetin dat zijn vliegend materieel nergens het Turkse luchtruim mag binnenvliegen. Anders zwaait er wat. Iedereen nog denken, dat Erdo een emmertje raki had gehad, maar nee hoor. Hij zwaaide echt.
  Gisterochtend naderden twee toestellen van de Russische luchtmacht de Turks-Syrische grens. Ze kregen meteen een paar F-zestiens van Erdo op hun lip en de betrokken Russische piloten zouden in de loop van de volgende vijf minuten tien keer zijn gewaarschuwd, dat ze op ramkoers lagen. Desondanks vlogen ze toch over een klein lappie grond dat de Turken zich ooit hadden toegeëigend. Een lappie waar je met een Su binnen 17 seconden overheen vliegt. Maar dat was toch voldoende om vanuit Ankara opdracht te geven een Russische pion van het bord te maaien. De rest weet u. Erdo kreeg niet lang daarna applaus uit Brussel. Corrie en Donnie hadden zwaar de pest erin. En in Moskou wordt nog zorgvuldig gekeken wat de volgende zet zal zijn. Desnoods onder couvert. Gelukkig schaken ze daar beter, anders zaten we nu al met de peren.

 • Boudine:

  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov heeft een persconferentie gegeven. De video duurt 40 minuten, maar op RT staat ook een samenvatting van de belangrijkste punten.

  Downing of Russian Su-24 looks like a planned provocation – Lavrov

 • Boudine:

  No warnings from Turkish jets before attack – Russian Su-24 rescued pilot first interview

 • Boudine:

  Su-24 crash aftermath: World reactions, further escalation fears

 • Boudine:

  Great CrossTalk on “stab in the back” by Neo-Ottoman Daeshbag duurt 25 minuten.

 • Boudine:

  International Military Review – Syria, Nov. 26, 2015

 • Boudine:

  Turkey should be booted out of NATO – US General

  Erdogan’s Dirty Dangerous ISIS Games
  Author: F. William Engdahl

  More and more details are coming to light revealing that the Islamic State in Iraq and Syria, variously known as ISIS, IS or Daesh, is being fed and kept alive by Recep Tayyip Erdoğan, the Turkish President and by his Turkish intelligence service, including MIT, the Turkish CIA. Turkey, as a result of Erdoğan’s pursuit of what some call a Neo-Ottoman Empire fantasies that stretch all the way to China, Syria and Iraq, threatens not only to destroy Turkey but much of the Middle East if he continues on his present path.

  Meet The Man Who Funds ISIS: Bilal Erdogan, The Son Of Turkey’s President

  Russia’s Lavrov: ‘The Turkish government has in effect sided with ISIS’

 • Boudine:

  Dit is een illegale invasie van de US in Syrië:

  US ground troops arrive in Syria

  US soldiers in Syria to back anti-IS Kurds: Kurdish sources

 • Boudine:

  ‘They knew the exact time and the exact place’: Putin accuses America of LEAKING flight path of doomed jet to Turkey… as his fearsome anti-aircraft missiles roll into Syria

  Putin has accused the U.S. of being complicit in the destruction of its jet
  The Russian jet was downed by Turkey after it entered Turkish airspace
  He claimed Russia gave the U.S. the flight path data for the doomed aircraft
  This was either ‘leaked’ or it ‘does not control what its allies are doing’
  Meanwhile, Russia’s fearsome S-400 missile systems have arrived in Syria
  Putin has also agreed to coordinate airstrikes with France against ISIS
  See our full coverage on Vladimir Putin at http://www.dailymail.co.uk/putin

 • Boudine:

  Russia demands compensation over downed jet

 • Boudine:

  Black box from downed Su-24 jet opened in front of intl experts

  Gepubliceerd op 18 dec. 2015

  A team of international experts opened the flight recorder of the Russian Su-24 bomber. The aircraft was downed by Turkey as Ankara claimed it violated its airspace. Russia insists the aircraft never crossed into Turkish territory. The decoding will be conducted over the weekend and first results will be published on Monday.

Laat een reactie achter