Selecteer een pagina

Archieven

De groeiende stapel Demmink-zaken

new years backdrops for celebration uk

De Demmink-zaken stapelen zich op, terwijl de door het Hof Den Bosch bevolen “strafrechtelijke vervolging” tegen die vieze man is gestrand in een Turks-Nederlands moeras van stilzwijgen. Toch wil de doofpot maar niet dicht. Deze week was het weer raak: Opstelten, Teeven en Demmink moeten getuigen in pedofiliezaak

Joris Demmink, Fred Teeven en Ivo Opstelten moeten voor de rechter-commissaris verschijnen om te getuigen over een pedofilienetwerk in de jaren tachtig en negentig. De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag een verzoek tot een voorlopig getuigenverhoor toegekend. Het verzoek werd ingediend door Bart van Well, een voormalige prostitué. Volgens Van Well heeft hij eind jaren tachtig op minderjarige leeftijd tweemaal betaalde seks gehad met Joris Demmink…

Begin oktober 2012 kwam het AD met een reportage van Koen Voskuil, waaruit bleek dat Demmink in de jaren ’80 regelmatig contact had met Dick Willard, een pooier van minderjarige jongens in de Haagse Schilderswijk, die in 1991 is vermoord. Joris Demmink heeft Voskuil daarop gedagvaard, hij eiste rectificatie en een ton schadevergoeding wegens smaad, maar in december 2014 heeft de rechter Koen Voskuil in het gelijk gesteld! Daarmee is niet bewezen dat Joris Demmink kinderen verkrachtte, want dat valt onder het strafrecht. Bewezen is slechts dat de journalistiek van Voskuil zorgvuldig was. We mogen echter vermoeden dat Demmink reeds in de jaren ’80 een praktiserende pedocrimineel was.

Die vieze man werkte vanaf 1982 bij het ministerie van Justitie. Van 1982 tot 1983 was hij plaatsvervangend directeur bij de directie Politie. Van 1983 tot 1988 was hij hoofd van de directie Politie en van 1988 tot 1990 hoofddirecteur Organisatie Rechtspleging. Van 1990 tot 1993 was hij directeur-generaal Rechtspleging. In 1993 werd hij benoemd tot directeur-generaal Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken (IAV). Per 1 november 2002 werd hij secretaris-generaal en daarmee de hoogste ambtenaar van Justitie. Op 1 november 2012 ging hij met pensioen.

Deze hoge ambtenaar had heel wat in de melk te brokkelen. In 1995 werd de Koerdische zakenman Baybasin onder valse voorwendselen vanuit Brussel naar Nederland gelokt en bij de grens gearresteerd. Nederland wilde hem uitleveren aan Turkije, waar Baybasin reeds gemarteld was en op een dodenlijst stond. Die uitlevering ging niet door, maar Baybasin moest in Nederland blijven. In 1998 werd hij gearresteerd en na een nogal stiekem proces werd hij in 2002 veroordeeld tot levenslang. Inmiddels is bekend dat het OM hem welbewust vervolgde op grond van vervalste telefoontaps. Volgens Baybasin was Demmink de motor achter dit complot. Gezien de hoge functie van Demmink kan dat ook haast niet anders!

In 1997 begon het Rolodex-onderzoek naar de handel in minderjarige jongens. Op grond van informatie die de Rijksrecherche had verzameld, kwamen vier namen in beeld: Joris Demmink en de hoofdofficieren Hans Holthuis, Henk Wooldrik en Jan Wolter Wabeke. In augustus 1997 vielen de afgeluisterde telefoons plotseling stil en een huiszoeking bij een andere verdachte, professor van Roon, leverde niets op. Het onderzoek was verlinkt! Men vermoedt door Joris Demmink en gezien zijn hoge functie kan dat ook haast niet anders!

Op zaterdag 1 mei 1999 werd Marianne Vaatstra dood aangetroffen in een weiland. Ze was verkracht en vermoord. De verdenking viel onmiddellijk op een naburig asielzoekerscentrum en nog die zelfde zaterdag werd de 15-jarige Feik Mustafa gearresteerd en verhoord. Deze jongen was bij de moord aanwezig en heeft nog die zelfde dag alles opgebiecht. De moordenaar, Ali Hassan, is op die zaterdagavond naar het uitzetcentrum bij Schiphol gebracht en op maandag was hij verdwenen. Sindsdien is er door het OM een toneelstuk opgevoerd, zogenaamd om die moord op te lossen. Ten slotte werd in 2013 de onschuldige boer Jasper Steringa veroordeeld voor deze lustmoord, op grond van DNA dat niemand kan zien. Wim Dankbaar, die deze zaak heeft uitgeplozen en er een boek over schreef, zegt openlijk dat Joris Demmink hier achter zat en gezien zijn hoge functie bij Vreemdelingenzaken kan dat ook haast niet anders!

In 1999 was Robert Hörchner bezig om zijn florerende textielbedrijf naar Polen te verplaatsen, toen zich in zijn leegstaande fabriekshal een XTC-bende nestelde. Op grond van een telefoontap werd Hörchner beschuldigd van leiding geven aan die XTC-bende. Nadat hij ook in hoger beroep was vrijgesproken, was zijn bedrijf kapot. Hörchner wilde schadevergoeding en hing zijn zaak aan de grote klok. In 2007 kwam er een arrestatiebevel uit Polen, waar Hörchner in 1999 een wietkwekerij zou hebben opgezet. Hörchner ging tegen zijn uitlevering in beroep, maar hoewel hij beschikte over bewijs dat hij onschuldig was, oordeelde de Rechtbank van Amsterdam dat hij dit moest aantonen in Polen en niet hier! Na een voorarrest van een klein jaartje in Polen kwam Hörchner doodziek op borgtocht vrij. De werkelijke dader, Jeroen van den Oort uit Vught, is nooit vervolgd en naar een schadevergoeding kan Hörchner fluiten.

Sinds 2004 heeft Nederland een uitleveringsverdrag met alle landen van de EU, ook met Polen. De Nederlandse wetgeving rond dat verdrag is in elkaar geknutseld door Joris Demmink. Maar ook die uitlevering aan Polen blijkt doorgestoken kaart. Hörchner hing aan de grote klok dat het OM in zijn zaak een telefoontap had vervalst! Dat bleek niet naar de zin van Joris Demmink, die zich persoonlijk met de zaak Hörchner ging bemoeien. Gezien de jurisprudentie in de Hörchnerzaak, kan IEDEREEN nu zonder enig bewijs worden overgeleverd aan willekeurig welk EU-land.

In 2003 berichtten de Gay Krant en Panorama over de jongensprostitutie in het Eindhovense Anne Frank Plantsoen. Daar zou ook een hoge ome van Justitie het op de achterbank van zijn dienstauto met jonge jongens doen. De naam van Joris Demmink viel, maar volgens minister Donner was er geen rook, dus ook geen vuur. Er gingen stemmen op, om Demmink ten minste op non-actief te stellen, tot zijn naam zou zijn gezuiverd. Maar ook dat ging niet door. Bij de Demmink doofpot zijn talloze politici en hoge ambtenaren betrokken.

Benoem een notoire pedocrimimeel op de hoogste post van Justitie en het resultaat is helaas niet alleen een reeks van verkrachte kinderen. Baybasin zit al 18 jaar ten onrechte levenslang gevangen, de daders in de Vaatstra-zaak zijn welbewust weggesluisd, Jasper Steringa is veroordeeld op vervalst DNA-bewijs, Hörchner is door een hel gegaan in Polen en bijt nu op een houtje. Uiteraard zijn dit niet de enige slachtoffers. Bedenk daarbij dat het iedereen kan overkomen!

Om het vertrouwen in Justitie wat op te krikken, is het ministerie enige jaren geleden hernoemd tot “Ministerie van Veiligheid en Justitie”. Alsof dat wat helpt…

Een Vandaag: Demmink – ‘De Turkse Connectie’ duurt 25 minuten.
17 november 2014 – Dossier Eenvandaag

7 Reacties

 1. Joep Zander

  Hoi Bou,

  Ik denk dat het belangrijk is om te vermelden dat er ook nog opvallend veel media het bericht over het verhoor van Demmink, Teeven en Opstelten niet hebben gemeld. De Stentor bijvoorbeeld vond een bericht over een bromvlieg in een rechtszaal in Rotterdam belangrijker dan het getuigenverhoor in Amsterdam. http://joepzander.wordpress.com/2015/10/30/een-vlieg-in-de-rechtszaal-versus-demmink-in-de-rechtszaal/
  In dit bericht heb ik het ook over de vreemde invloed van het verwrongen Demmink-lemma op wikipedia. Waarom link je naar dit lemma?

  vriendelijke groet

  Antwoord
  • Boudine

   Beste Joep,
   Dank voor je reactie en je hebt groot gelijk.
   Over die Wikipedia: die zegt dus niets! De manier waarop ik er naar link, zegt meer: die vieze man! Als ik me goed herinner, stond in de Wikipedia vroeger meer, zoals dat Demmink eerst werkte voor defensie, waar hij een rolletje speelde in de Decembermoorden van Desi Bouterse. En dat hij in zijn studententijd lid was van het Leidse elite-dispuut “Minerva”. Het speelt allemaal een rol.
   Maar ik vond mijn artikel toch al te lang worden. Misschien moet iemand eens een boek schrijven: De zaak Demmink, Pedo voor Veiligheid en Justitie.

   Antwoord
   • Joep Zander

    Hoi Bou,

    Dank voor je antwoord. Ja er is regelmatig van alles opnieuw en opnieuw verwijderd op Wikipedia (oa het aparte lemma over de affaire Joris Demmink). Het leggen van links naar wikipedia verhoogt hun positie op google. Je bereikt m.i een beter effect door te linken naar de plekken waar de gang van zaken op wikipedia wordt bekritiseerd. Dat hoeft niet perse mijn weblog te zijn. Ook op https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/module/joris-demmink-wiki-witgewassen.html is regelmatig wat over deze vorm van censuur te vinden. Vriendelijke groet

    Antwoord
 2. yvonne

  BAYBASIN VRIJ!

  En dan begint er een juridisch cicrus. Er wordt een arrestatiebevel verzonnen. Een uitleveringsverzoek verzonnen. Enkele documenten gecreëerd. Niet officieel, maar via “diplomatieke nota’s”. Dat zijn onderonsjes tussen overheden die niet gecontroleerd of getoetst mogen worden en waarover geen verantwoording wordt afgelegd. Ook daar heeft het HHC (en het Parlement en de Ombudsman) inmiddels uitgebreid bewijs van. Corruptie ten top.

  En domme en luie rechters, waaronder niemand minder dan de president van de Hoge Raad, denken (of pretenderen tegen beter weten in) dat de overheid te vertrouwen is. Dat de overheid recht wil doen. Dat de overheid verantwoording wil en zal dragen. Dat de stapels leugens, manipulaties, valsheid in geschrifte, verdonkeremanen van bewijs, “over het hoofd gezien” kunnen worden. Dat ze zich kunnen verschuilen achter “verkeerd voorgelicht” te zijn. En dat ze ermee weg kunnen komen…

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20151102-wat-de-hoge-raad-niet-wist.htm#comment-2340213364

  Antwoord
  • Boudine

   Dank je wel, Yvonne!
   En vooral: dank je wel, Ton! Wat een helder artikel en wat een geduldig uitpluizen en verzamelen van die WOB-papierwinkel. Wat een geduld! Ton de Tekkel laat zijn prooi niet ontsnappen! 🙂

   Antwoord
 3. Boudine

  Weer een prima artikel van Ton Hofstede op het Haagse Complot:

  Getuigenverhoor misbruik

  Joris Demmink, Ivo Opstelten, Fred Teeven en anderen zullen zich er aan moeten onderwerpen: Onder ede getuigen waarom ze nalatig zijn geweest en medeplichtig aan zoveel kindermisbruik.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 − 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën