Selecteer een pagina

Archieven

In Oekraïne lijkt intussen alles rustig

In het “onderzoek” naar het neerschieten van MH17 mocht Oekraïne zelf besluiten welk bewijs er al dan niet naar buiten werd gebracht. Dat was dus een grote farce! In Oekraïne lijkt intussen alles rustig. Er wordt niet langer geschoten op steden en dorpen in de Donbass, de BUK-raketten zwijgen. In Oekraïne heerst nu een regering van westerse marionetten, de coup is geslaagd. Weliswaar is het niet gelukt om een wereldoorlog met Rusland te beginnen, maar de band met Rusland is verbroken en Oekraïne behoort nu tot het vrije wilde westen, dus is er toch iets bereikt.

De vurige oorlog tegen de “pro-Russische separatisten” van de Donbass is na het Minsk 2 verdrag van 12 februari dit jaar langzaam maar zeker gedoofd. Aan de regering van Kiev zal dat niet hebben gelegen! De soldaten willen niet langer vechten, getuige deze headlines:

februari 2015: Ukraine Passes Law Allowing Military to Shoot Deserters
juli 2015: Ukrainian Soldiers Refuse To Take Orders From Kiev; Desertion And Lawlessness Take Hold
oktober 2015: Ukraine War Deserters: 16,000 Troops Abandoned Military Since Conflict Began, Kiev Official Says
6 oktober 2015: Ukraine’s parliament legalizes foreign mercenaries in country:

An explanatory note for the document says the goal is to “increase the Armed Forces combat capability and reduce Ukraine’s human and financial losses resulting from combat actions in eastern Ukraine”

Om te voorkomen dat mensen naar Rusland vliegen, zal het vliegverkeer binnenkort worden gestaakt: Flights between Russia and Ukraine to cease completely on Oct. 25
October 15, 2015 Alexei Lossan, RBTH

On Oct. 25 direct flights between Russia and Ukraine will come to an end, after Kiev imposed sanctions on Russian airlines and Moscow responded by banning Ukrainian flights to Russia.

Intussen heeft Oekraïne nog een schuld van 3 miljard dollar aan Rusland, maar de westerse schuldeisers hebben genoegen genomen met een korting op hun schuld van 20%. Oekraïne eist daarom dat Rusland hetzelfde doet. Zo niet, dan betalen ze niets. In new showdown, Ukraine gives Russia 2 weeks to agree to restructuring of $3 bln loan Betalen ze niet, dan kan Rusland nog altijd de gaskraan dichtdraaien! Gazprom is immers een staatsbedrijf… Tot op heden probeert Rusland echter te vermijden dat de hele bevolking van Oekraïne doodvriest!

Putin calls on IMF to help Ukraine pay off its debt to Moscow

Met de corruptie in Oekraïne gaat het ook prima. Hoeveel miljard er al is verdwenen in de zakken en Zwitserse bankrekeningen van de heersende oligarchen, valt niet bij te houden, maar Welcome to Ukraine, the most corrupt nation in Europe. Dit is maar een voorbeeld: Ukraine: Ex-Head of Security Service Accuses President’s Ally of Money Laundering

At an anti-corruption committee meeting today Valentyn Nalyvaichenko, former head of Ukraine’s Security Service, accused lawmaker Ihor Kononenko, of the Petro Poroshenko Bloc, of money laundering.

The allegations come amid several accusations of corruption against major associates of President Petro Poroshenko and Prime Minister Arseniy Yatsenyuk.

Het land verkeert in een diepe economische crisis, er wordt overal op bezuinigd, pensioenen, onderwijs en ga zo maar door. Daarbij vergeleken is Griekenland een paradijs van welvaart! Oekraïne heeft dringend economische hulp nodig, en veel ook! Ukrainian Finance Minister: $40 Bln in Assistance Not Enough

Finance Minister Natalia Yaresko considers a $40 billion assistance program from the IMF not enough to guarantee Ukraine’s economic stability in the long-term.

In an interview with the Financial Times, Yaresko called for the United States, the EU and other loaners to double financial assistance to the conflict-torn state in 2016.

Welkom in het vrije wilde westen! Ooit was Oekraïne communistisch, maar dat is zooooo lang geleden, vergeet het maar! Kiev Regime Sinking Headlong Into Orwellian Abyss

The Banderite revisionists’ drive to erase all sign of the past is not only targeting symbols and monuments, but philosophers, writers, and artists

Like a communist regime of yore, the Ukrainian government has started to publish a list of unwanted artists who are guilty of “utterances in favor of the violation of Ukraine’s territorial integrity”.

In September, a further list of individuals and companies carefully provided by the enchanting secret service SBU, and officially checked by Ukraine’s National Council of Defense and National Security (NSDC), followed. The entities are accused of posing a “real or potential threat to national interests, national security, sovereignty and territorial integrity as well as of the support of terrorist activities“. Some of the named journalists, though, were of western origin (some listed were BBC employees) and were reluctantly removed after official protests from the west.

De geschiedenis wordt herschreven: Oekraïne heeft nu geheel zelfstandig de Tweede Wereldoorlog gewonnen! Iedere herinnering aan Rusland en het communisme moet worden uitgestuft. Straatnamen worden omgekat, standbeelden neergehaald en schoolboekjes herzien. George Orwell of nog erger? Oekraïne was altijd in oorlog met Rusland! En de bevolking probeert uiteraard te overleven! In Oekraïne is geen werk, dus gaan ze naar Polen. Want een mens moet toch eten, nietwaar…

EU for U: Shattered dreams of unemployed Ukrainians in Poland (RT Documentary) duurt 25 minuten.

22 Reacties

 1. Boudine

  Een mooie Kleintje Muurkrant:

  Obamaf (6)

  dinsdag 20 oktober 2015

  Was nieuws. Afgelopen zaterdag. Buuf Merkel eiste dat Kiev een einde maakte aan de corruptie in Oekraïne. Zo lang dat niet gebeurde konden Porochoco cs. investeringen van het Duitse bedrijfsleven wel schudden. Ein bisschen Senf nach der Mahlzeit, want zoals we u in aflevering 5 al voorschotelden heeft de Amerikaanse Senaat begin deze maand een bedrag van acht nullen uitgetrokken om de Oekraïense fascistische milities van betere spulletjes te voorzien en te leren hoe je daar fatsoendelijk mee omgaat. We begrepen geen reet van die move, maar vandaag zagen wij het licht. De fakkel werd aangedragen door Geoffrey Pyatt (1). De Amerikaanse ambassadeur in Kiev heeft namelijk een vodje papier ondertekend. Nou gebeurt dat vaker, maar bij deze gelegenheid zei hij dat de Amerikaanse belastingbetalers poen gaan schokken om het optreden van de Oekraïense smurfen op te krikken tot Amerikaans Peil. Om ook langs die weg de bestuurlijke corruptie en schending van de mensenrechten uit te bannen. Oftewel: Amerikaanse smurfeninstructeurs gaan hun Oekraïense collega’s, onder wie fascistische miliciens en afgezwaaide soldaten met hier en daar een syndroompje of zes, naar een hoger niveau tillen. Dat belooft dus wat. Vooral ook omdat de Amerikaanse smurfen zo’n voortreffelijke reputatie genieten op het gebied van corruptiebestrijding en mensenrechten. Zo hebben ze vorig jaar rond de 1700 mensen doodgeschoten onder de slogan “niet lullen, maar poetsen”. En af en toe werd een nekklemmetje ingezet om de orde te handhaven. Mochten die gevalletjes al in de juridische mallemolen terechtkomen dan werden ze of geseponeerd of met de mantel der liefde bedekt. Een hoge uitzondering daargelaten. We zouden toch wel eens willen weten of de meloenen Amerikaanse sappelaars blij zijn dat een deel van hun belastinggeld in Kiev wordt uitgegeven. Om Oekraïense lieden van twijfelachtige signatuur de wapens en de skills te bezorgen om de corruptie eruit te hengsten en/of knuppelsgewijs de mensenrechten te handhaven.
  Misschien een leuk uitstapje voor Gijs Rademaker. Dat geouwehoer over polletiek Den Haag weten we nou wel. Stay tuned.

  (1) Samen met die feeks van een Nuland een van de dragende figuren uit het begin van onze serie “Fuck”.

  Antwoord
 2. Nexus

  Hey Boudine,

  Ik denk dat Oekraïne nog een lange weg te gaan heeft. De bevolking, ook die aan de kant van het westen staan/stonden, hebben de afgelopen jaren en maanden kunnen zien wat de nieuwe werkelijkheid van Oekraïne moet worden, een boevennest van nazi’s en verwanten die de burgerbevolking terroriseren en de meest achterlijke wetgeving verzinnen om Rusland dwars te zitten. Oekraïners zijn en blijven hoofdzakelijk Russen, of ze dat nu willen of niet. Momenteel is het daar in mijn ogen een beetje als een gaarpan. Langzaam maar zeker zal de bevolking zich los willen maken van die randdebielen die nu de macht hebben. De eerste geruchten over nieuwe demonstraties zweven al weken rond. Deze keer tegen Poroshenko en zijn vazallen. Het zal mij niet verbazen als misschien nog voor het einde van dit jaar een nieuwe regering in Oekraïne geïnstalleerd wordt. Te hopen is dan dat het westen hier geen vinger in de pap krijgt. Ik meen, die mensen in Oekraïne zijn ook niet achterlijk, die zien ook wat er echt aan de hand is.Is volgens mij niets meer dan een kwestie van tijd dat daar de hel weer losbarst, maar deze keer voor Poroshenko en vriendjes.

  Antwoord
  • Boudine

   Nexus, ik help het je hopen, maar ik heb er een hard hoofd in.

   Antwoord
 3. Boudine

  Dark Humor: Western Media Makes Light of Political Repression in Ukraine

  Political repression and violence are allegedly incompatible with Western liberal democratic values. Respect for human rights, freedom of expression, and protection of the rights of minorities are all purportedly the hallmarks of “free societies,” the goals toward which all nations should be striving. And yet, such standards of freedom and democracy are only selectively applied, and only when beneficial to the Western (US-UK-EU-NATO) agenda.

  Western media and non-governmental organizations (NGOs) are quick to highlight abuses, both real and imagined, in countries where it is politically useful to do so, such as in North Korea, Venezuela, Iran, Russia, and China. However, when it comes to the US-EU project in Ukraine, magically the liberal democratic values and human rights are no longer of central importance. Indeed, were one to read the Western media coverage of Ukraine, not only is political repression and violence not concerning, it’s downright funny.

  Antwoord
 4. yvonne

  Sjonge jonge, waarom horen we dit niet bij de NOS of RTL, of een of ander onderzoeksprogramma, dit hoort gewoon elke Nederlander te weten!

  Arno Wellens is onderzoekjournalist bij 925.nl. Dit tweede deel verteld hij over het corrupte handelen van bankiers en politici in de landen van het Oostblok waar de Europese politici zaken mee doen. Grootschalige corruptie en fraude op kosten van de Europese burgers en met medeweten van onze politici. Ook hier speelt Nederland/Dijsselbloem weer een cruciale rol door met fiscale constructies willens en wetens de witwas carrousel te faciliteren.

  Associatieverdrag met de Oekraïne, helpt de corrupte elite het land leeg te roven. Nederland helpt daarbij crimineel geld op een nog makkelijker manier in Europa te witwassen. De burgers worden er niets beter van. Er worden in het verdrag geen mensenrechten, productie van synthetische drugs, wapenhandel of belastingontwijking aangepakt. Het enige wat concreet is geregeld is, dat de brievenbus vennootschappen niet mogen worden aangepakt.

  http://www.cafeweltschmerz.nl/adjiedj-bakas-en-arno-wellens-deel-2-politiek-en-oostblokcriminelen/

  Adjiedj Bakas en Arno Wellens; deel 2, Politiek en Oostblokcriminelen duurt 29 minuten.

  Geüpload op 1 nov. 2015

  Antwoord
  • Boudine

   Dank je wel, Yvonne. SCHOKKEND!!!!

   Antwoord
 5. Boudine

  Inflation plagues food baskets of Ukrainians

  Gepubliceerd op 5 nov. 2015

  Ukraine’s economy is getting worse, with rising inflation hitting the consumer’s food basket. Statistics show the country’s GDP is projected to fall by 12 percent this year. As Press TV’s Lena Savchuk reports, the difficult situation is making it very hard for average Ukrainians to make ends meet.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Groene Wolf. Dit referendum is een artikel waard. De ja-campagne wordt gesteund door het grote geld en de nee-campagne slechts door wat mensen die begrijpen wat er in Oekraïne gebeurt. In Oekraïne is helemaal niets wat het lijkt, laat staan rustig.
   Een artikel volgt voor dat referendum. Ik ben blij dat de SP tegen is! Zeg dus JA tegen de SP en NEE tegen een verdrag met het fascistische Oekraïne!

   Antwoord
 6. Dick

  Nu je toch met de auto moet gaan stemmen kun je er maar beter een of twee mensen meenemen,, mss een kleine tip voor GS.
  Met minder stembureaus is steek controle wel makkelijker, fraude en overheid zijn twee handen op een buik.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Dick,
   In Oekraïne is het intussen een zooitje, dat wil je niet weten!
   In elk geval zal ik daar tegen die tijd wel iets over schrijven. De oligarchen vechten elkaar de tent uit en de neo-fascisten beheersen de straten en pleinen. De begroting is een bodemloze put die wij via Brussel straks mogen dempen. En dat alles om Poetin dwars te zitten. Als Oekraïne bij de Europese Unie wordt aangesloten, dan is die Europese Unie een Titanic. Het schip is toch al zinkende…

   Antwoord
 7. Dick

  Beste BOU,,

  Dat Brussel een zinkend schip is, is bekend.
  Hun een slag toebrengen door als Nederlands Volk Brussel in grote verlegenheid te brengen zal overslaan naar andere landen zoals Engeland.
  Dat zal mbt de Oekraine ook zijn weerslag kennen.

  Maar er is nog iets,,
  Baybasin, wat ik van Ton Derksen hoor is, eigenlijk dat Baybasin bij vrijkomen zijn grootste hel pas begint, immers de Turken onder leiding van Erdogan zal hem als belangrijk Koerdies kopstuk overal ter wereld vervolgen en gijzelen, wat niet de eerste keer is, hoe bitter ook voor hem maar bescherming moet hem ook geboden worden.

  Althans dit is wat ik concludeer.

  groet,

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Russia Today: Association Leak: Media spills Dutch govt plans on EU – Ukraine deal

  Tot zover de democratie!

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Kleintje Muurkrant, maar ik kan helaas de link niet meer vinden:

  Fuck (83)

  maandag 22 februari 2016
  Ja hallo Fucktoria. Wordt het geen tijd om weer eens naar de bakker te gaan om een zak koekies te kopen? We weten niet of je er erg in hebt, maar je Amerikaanse personeel in het kabinet is bijna helemaal pleite, je gappie Yats zit op de schietstoel, er zijn ongeïdentificeerde snipers in Kiev gesignaleerd en … er zijn weer tentjes opgezet op het Maidan. Willy Wonka (1) heeft gisteravond als de sodemieterij wat spierballen van de veiligheidsdienst op een cameraploeg van Kanaal 17 afgestuurd. Want die zender zond live beelden uit van die als herdenking van de coup van 2 jaar geleden bedoelde happening. Heel leuk hoor, maar de aanwezige tentbewoners lieten weten graag eens een praatje te willen maken met Willy en Yats. Over wat die coup nou eigenlijk had opgeleverd tot nu toe. En dat kon Willy uiteraard niet hebben. Die verklaarde dat dit gedoe de Russen in de kaart speelde. Sterker nog, die tentbewoners waren oproerkraaiers die door Moskou stiekem betaald werden. Zou je zelf niet weer eens een bezoekje willen brengen aan het Maidan, Fucktoria? Met die zak koekies. Samen met ambassadeur Pyatt. Om een contra-coup te organiseren? Want Oekraine gaat naar de kloten als we Willy en Yats verder hun gang laten gaan. En dat kan toch de bedoeling niet zijn. Hm, Fucktoria? Denk er eens over na. Maar niet lang hè! Die snipers van Kolomoisky staan al klaar. Dus vort met de geit. Oh en by the way, fuck the EU. Stay tuned.

  (1) Willy Wonka is de naam die met name in Washington in zwang is als ze het daar over president Poroshenko hebben.

  Hier de hele serie: Fuck Voor de mensen die nog aarzelen om NEE te stemmen!

  Antwoord
 10. Groene Wolf

  https://www.youtube.com/watch?v=zoOXLenkDD8
  Farage: Cameron Sham Deal… (over Brexit). It’s referendum season! In veel landen in de EU eist het volk referenda over verschillende onderwerpen. (alsook de Nederlanders die over het associatieverdrag met Oekraine gaan stemmen). Steeds duidelijker wordt dat de gewone mensen het ondemocratische gehalte van het EU parlement steeds verder de strot uit komt hangen. De zittende macht probeert met alle macht de mensen te ontmoedigen te gaan stemmen, want bij een te lage opkomst zijn de referenda ongeldig!

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Groene Wolf, ik beraad me op een 1 april grap over dat referendum. OP 6 april hangt alles af van de hoeveelheid mensen die gaan stemmen!

   Antwoord
 11. Dick

  Op 6 April zouden er EUBREX taxies moeten rijden,, hallo ik ga stemmen wie rijd er met mij mee!, de rit is gratis.

  Grootse campagne hiervoor,,,!

  Als er dan toch weinige stemlocaties zijn ware het mooi als deze toch nog veel te veel waren voor de land en volksverraders, simpel door vriendelijk een rit aan te bieden.(aan vrienden en kennissen)

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Groene Wolf, ik had hem al gezien, maar ik vind het van een meligheid, niet te geloven! Die ga ik hier niet embedden. Het is pure infotainment zonder info.

   Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  Gevonden via Kleintje Muurkrant en te gek om los te lopen!
  Ukrainian Member of Parliament slamming 5 year olds for having Russian names

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën