Archief
Artikelen

Sick joke van de week: het koninkrijk Saoedi Arabië is benoemd tot voorzitter van de United Nations panel on Human Rights. De rechten van de “mens” zijn in goede handen! In Saoedi Arabië zijn vrouwen geen mensen en gastarbeiders zijn evenmin mensen. Arme mensen zijn geen mens en de bevolking van Yemen bestaat niet uit mensen. President Assad van Syrië is ook al geen mens! De enige echte mensen zijn de leden van de Saoedische koninklijke familie en de dappere strijders van ISIS en Al Qaida, die worden gefinancierd door de echte mensen van Saoedi Arabië.

Abby Martin bracht deze week een aflevering van de serie Empire Files die gewijd was aan de “mensenrechten” in Saoedi Arabië. Nu Rusland zich heeft gemengd in de strijd tegen ISIS, lijkt het me zaak om Saoedi Arabië goed in het oog te houden. Dit land is door de VS voor miljarden dollars bewapend en het is duidelijk de drijvende kracht achter ISIS. Het land heeft ook een traditie hoog te houden van “mensenrechten”: With 85 Executions This Year, Saudi Arabia Now Has Job Openings For Beheadings.

Even wat rondkeutelen op Google bracht nog meer leuk nieuws over deze verdediger van de mensenrechten. Dit jaar mogen de vrouwen er voor het eerst gaan stemmen, weliswaar voor een parlement dat geen enkele zeggenschap heeft, maar het mag toch maar! Omdat vrouwen niet mogen autorijden, zal men zorgen voor zoveel stemlokalen dat alle vrouwen te voet naar een stemlokaal kunnen gaan. Zij moeten dan wel volledig gesluierd gaan. Maar ach, dat zijn van die kleine geitjes, een kniesoor die daarop let. Over deze voorvechter van de mensenrechten laat ik nu Abby Martin aan het woord.

Inside Saudi Arabia: Butchery, Slavery & History of Revolt duurt 27 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

5 Reacties op “Saoedi Arabië en de VN mensenrechten”

Laat een reactie achter