Archief
Artikelen

President Assad van Syrië heeft Rusland gevraagd om hulp in de strijd tegen ISIS en de “gematigde rebellen” die het land ontwrichten. Het Russische parlement heeft nu ingestemd met deze militaire steun, die uitsluitend zal bestaan uit bombardementen op versterkingen van ISIS en andere terroristen. Er komen dus geen “boots on the ground”. De VS bombardeert al een poos in Syrië, in strijd met alle internationale wetten. De VS is niet uitgenodigd door de regering van Syrië en heeft ook geen VN-mandaat. Deze bombardementen door de VS zijn daarom illegaal!

Deze situatie is gevaarlijk en de desinformatie is weer eens enorm! Onze “kwaliteitskrant” het NRC brengt het nieuws met de volgende koppen: Rusland bombardeert in Syrië, getwijfeld wordt of IS het doel is en Russisch blufpoker in Syrië leidt tot escalatie van het conflict. Voor dat laatste artikel moet men betalen, maar dat lijkt me zonde van het geld.

De steun die de VS, Turkije, Israël, Saoedi Arabië en andere landen hebben gegeven, eerst aan de “gematigde rebellen” (Al Qaida!) en daarna aan ISIS, heeft geleid tot een steeds verder escalerend conflict. Bovenstaande landen wilden Syrië snel ontwrichten, zoals dat ook in Libië is gelukt. Rusland en Syrië zijn bondgenoten, net als Rusland en Libië indertijd. De strijd tegen Syrië is dus mede gericht tegen Rusland. Dat Rusland Syrië nu te hulp schiet, is volgens mij goed nieuws. De kans bestaat echter dat de VS en zijn bondgenoten misbruik maken van deze situatie om een rechtstreekse oorlog tegen Rusland te beginnen. Vandaar het gevaar en vandaar ook de desinformatie. Heb dus even wat tegengas van Russia Today:

Russian jets strike ISIS in Syria

Russia wades into battle against ISIS

Mainstream media reacts to Russian airstrikes in Syria

Mixed reactions over Russia’s intervention against ISIS

Toegift:
Listen to Putin’s eye-opening speech about US Foreign Policy and McCain Putin made four years ago

Gepubliceerd op 1 okt. 2015

This video goes back to a Russian TV show in 2011, when Putin’s foreign policy wasn’t quite as clear to the Russian public as it is today. Nevertheless, he makes his stance known on US foreign policy, and notably, his feelings toward Mr McCain.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Rusland steunt Assad tegen ISIS in Syrië”

 • Boudine:

  Een lang artikel over de diplomatie tussen Kerry en Lavrov:

  Kerry on live TV just publicly surrendered the US position on Syria to Russia

  The US Empire may have truly entered its last days.
  What was said on live television at the UN with the ”joint” statement made by Lavrov, and with Kerry at the conclusion, are “the things history is made from”. And what was said behind closed doors versus what was said publicly is more than likely to be oceans apart.

 • Boudine:

  Deze dame is echt gek!!!

  Carly Fiorina calls for WW3: Enforce no-fly zone over Syria & take down Russian jets if needed!

  Dit is de strategische situatie:

  International Military Review – Syria, Oct. 1, 2015: Studying Russian Military Operation

  Political analyst Srdja Trifkovic on Russia supporting fight against ISIS

Laat een reactie achter