Selecteer een pagina

Archieven

Paus Franciscus en de vieze priesters

Lace Applique Edge wedding veil

Lace Applique Edge wedding veil

Paus Franciscus was even op tournee, eerst naar Cuba, toen naar Washington en New York, daarna naar Philadelphia en tot slot weer terug naar Rome, waar de RK kerk een eigen landje heeft: Vaticaanstad. In zijn POPI-wast-witter-dan-wit outfit en zijn glazen POPE-mobiel veroorzaakte hij zowel verkeerschaos als luid gejuich. Maar wie is paus Franciscus? Deze schijnheiligman heet eigenlijk Jorge Mario Bergoglio en hij komt uit Argentinië, waar hij net als de vader van Maxima Zorreguieta collaboreerde met het vuile Vileda-regime. De ziel van de paus is dus minder wit dan zijn fladderende rokken!

De vorige paus, de Pool Ratzinger die zich paus Benedictus liet noemen, was de ontwerper van een procedure om seksueel misbruik van kinderen door priesters in de doofpot te stoppen: Crimen Sollicitationis (pdf). De doofpot werd echter toch open gewrikt door de slachtoffers en vooral in de VS werd de RK kerk veroordeeld tot hoge schadevergoedingen. De huidige paus pakt dat anders aan. In zijn nietszeggende toespraken zegt hij voornamelijk niets, hij geeft zijn zegen aan de oorlogskliek in Washington en hij paait de slachtoffers van seksueel misbruik door priesters met de tranen van god zelve!

Pope says ‘God weeps’ for sex abuse of children

Intussen heeft deze schijnheilige Argentijn zo zijn eigen manier om schandalen rond seksueel misbruik van kinderen door priesters te doofpotten: de pedofiele priesters worden overgeplaatst naar een kinderrijke armoedebuurt in Zuid Amerika! In februari van dit jaar kwam een van deze paters in Nederland in de krant en zelfs op de tv:

Van misbruik verdachte pater bestiert een weeshuis

Een Vlaamse pater die meermaals beschuldigd is van seksueel misbruik leidt in Brazilië al jaren een weeshuis. De Nederlandse congregatie waartoe Jan van D. behoort is op de hoogte van de beschuldigingen, maar heeft dusver nauwelijks ingegrepen.

Of het Vaticaan op de hoogte is van de aantijgingen is onduidelijk. De misbruikcommissie die paus Franciscus heeft aangesteld, liet afgelopen weten dat ze werkt aan sancties voor bisschoppen die seksueel misbruik toegedekt of genegeerd hebben. De aanbevelingen gaan binnenkort ter goedkeuring naar de paus.

Dit was naar aanleiding van een uitzending van Brandpunt:

De kinderen van pater Jan duurt 20 minuten.

Pedofiele priesters vormen voor de RK kerk een probleem en dat probleem betreft niet de slachtoffers, maar de daders die het geloof in de celibataire priesters van de RK kerk ondermijnen. Volgens Ratzinger moest men de slachtoffers daarom het zwijgen opleggen, door intimidatie en door dreiging met excommunicatie. De huidige paus Bergoglio blijkt er een andere methode op na te houden. Pater Jan is namelijk niet de enige pedofiele priester die werd overgeplaatst naar een kinderrijke armoedebuurt in Zuid Amerika.

Op de website Global Post staat nu reeds een vijftal artikelen in de serie: Fugitive Fathers. Daaruit blijkt dat het beleid van de RK kerk nog altijd bestaat uit stilzwijgen!

The Catholic Church has long been under fire for covering up priests’ sexual abuse of children, and for transferring perpetrators among parishes rather than turning them over to law enforcement.

Now, GlobalPost investigates a new, international side to the scandal: The church has allowed priests facing credible sex abuse allegations in the United States and Europe to get a new start by relocating to poor parishes in South America.

Pope Francis needs to do more to stop priest sex abuse, advocates say

Could the Vatican face racketeering charges for harboring abusive clergy?

South America has become a safe haven for the Catholic Church’s alleged child molesters

Fugitive Fathers: How the Vatican’s alleged sex abusers hide and preach in South America (VIDEO)

US priests accused of sex abuse get a second chance by relocating to South America

Dit is werkelijk Om te huilen

Lijkt een aardige gozer. De huidige vertegenwoordiger van God op aarde. Gisteren zei hij nog dat zijn opdrachtgever huilde om de slachtoffers van seksueel misbruik. Vandaar dat het af en toe zo regent zeker. Maar popi Franciscus zegt niet of God in wilde woede uitbarst als ie denkt aan de daders. En van Franciscus eist de daders die zijn woord prediken ongenadig te straffen. Waarom hij dat niet zegt? Geen idee. Misschien was de verbinding even verbroken. In ieder geval zijn er geen berichten dat die rokkendaders hard worden afgestraft voor hun koterkruipen. Wat er wel met ze gebeurt kunt u hier tot u nemen. Je zal op een achteraffie in Zuid-Amerika je koters naar de kerk sturen. Klaar ben je ermee.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 − 18 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën