Selecteer een pagina

Archieven

Hoedjesdag en noNOnSens Prinsjesdag

Het was gisteren weer Hoedjesdag in Den Haag. Deze overbodige folklore heeft met politiek niets te maken, het is meer een soort carnaval. De prins koning reed in de gouden koets en de lakeien liepen er naast, zoals gebruikelijk. De koningin droeg dit jaar een fraai geborduurde taupekleurige robe, van boven iets te mini voor de tijd van het jaar, maar rond de enkels toch wel Maxi, met aubergine accessoires en een blauwe sjerp, maar zonder hoed! De prijs voor het meest belachelijke hoofddeksel gaat volgens mij dit jaar naar minister Hennis-Plasschaert van defensie. Hoedjesdag gaat nergens over, maar het is altijd lachen!

Gelukkig was er ook noNOnSens Prinsjesdag, een zes uur durende life stream uitzending die werd verzorgd door de alternatieve media, met dank aan WeAreChange Rotterdam. De studio in Den Haag stond aan het Lange Voorhout, dus midden in de drukte van de carnavalsoptocht, en deze studio was sober, zonder flitslicht of andere rare effecten, maar met glazen water voor de gasten. Deze noNOnSens Prinsjesdag ging wel degelijk ergens over! Hoewel er soms even iets mis ging met het geluid of het wisselen der gasten, kende deze uitzending een aantal hoogtepunten die zeker de moeite van het bekijken of beluisteren waard waren.

Allereerst mijn complimenten voor Maria van WeAreChange. Zes uur lang alternatieve TV presenteren lijkt me een zware klus, maar Maria was onvermoeibaar. En dan mijn complimenten voor Myra, die ook vanaf het eerste begin in de uitzending was. We kennen haar allemaal van Talk2Myra, maar we kenden alleen haar stem! Uiteraard is er ook achter de schermen hard gewerkt, o.a. door Gijs! Aan het programma werd niet helemaal de hand gehouden, daarom een overzicht.

Eerst is er een introductie van ruim een kwartier. Het interview van Maria met Hans Maessen van het Republikeins Genootschap begint rond minuut 19 en duurt tot voorbij minuut 28. Dan volgt een gesprek met twee mensen van de alternatieve media: Tilasmi Frigge van De Ommekeer en Sven Hulleman van Stop de Restschuld. Bij minuut 39.50 gaat de camera opeens naar Erwin Lensink, die buiten staat met het boek van Wim Dankbaar: Het Vaatstra Complot. Daarna gaan we terug naar de studio, het gesprek gaat over geld en schuld.

Bij minuut 58 begint er een alternatieve troonrede, de bankrede van Rob Vellekoop van De Lange Mars. Deze column valt ook HIER na te lezen.

troonrede Rob Vellekoop duurt bijna 10 minuten.

Dan komt de gouden koets voorbij, met commentaar van Maria, Myra en Gijs. Bij 1 uur 28 minuten gaan we naar buiten. Eerst komt minister Hennis met haar hoed (net zo bruikbaar en iets minder duur dan de JSF), dan volgt minister Rouvoet met zijn vrouw en nogmaals Erwin Lensink. Bij 1 uur 33 minuten begint de column van Norbert Pols van De Loyalist. Deze valt HIER na te lezen. Bij 1 uur 54 minuten gaan Hennis en Rouvoet in de herhaling. Daarna terug naar de studio voor een gesprek met Myra. Haar gesprekspartner is Paul van der Sluijs van Soulvability.

Dit belangrijke gesprek begint bij 2.00 uur en duurt tot 2 uur minuut 25. Het gaat over de kwestie Baybasin/Demmink die al jaren sleept. Natuurlijk gaat dat niet alleen over Baybasin, hij is immers op verzoek van Turkije tot levenslang veroordeeld op vervalst bewijs omdat hij een Koerdische leider is! En het gaat evenmin alleen over Demmink, want deze notoire pedo was SG van Justitie! Het gaat daarom vooral om de betrouwbaarheid van onze justitie, het probleem van de Koerden en de politiek van Nederland en Turkije. Deze 25 minuten zijn echt drie maal het beluisteren waard.

Dan volgt een interview van Paul van der Sluijs met Ingeborg Beugel, documentairemaakster en oprichtster van WOMEN.INC. Zij heeft 13 jaar in Athene gewoond, als correspondente voor verscheidene kranten. Het gesprek gaat dan ook over Griekenland en de visie van Ingeborg is zeer helder! Dit duurt 20 minuten, tot 2 uur minuut 46, waarna een soort reclamespotje volgt voor WeAreChange.

Vervolgens een kort interview van Tilasmi Frigge van De Ommekeer met Jan Marijnissen van de SP. Daarna weer reclame, maar bij 2 uur 57 minuten begint het interview van Maria met de journalist Joost Niemöller van De Nieuwe Realist. Het gesprek gaat over de vluchtelingenproblematiek. Bij 3 uur 22 minuten schuift Cees Grimbergen van Omroep MAX aan. Het gaat dan over Prinsjesdag, de Hollandse folklore en de multi-culti maatschappij. Bij 3 uur 32 minuten komt Harry van Bommel binnen en hij haakt in op het gesprek.

Bij 3 uur 51 minuten is Maria buiten voor een interview met minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarna neemt Myra het gesprek in de studio over, het gesprek wordt nu interessanter! Het gaat bij voorbeeld over de pensioenpot en de manier waarop deze miljarden worden besteed. Dit duurt tot 4 uur 7 minuten. Er volgen dan weer 5 minuten “reclame”, met een lied dat je niet wil missen.

Bij 4 uur 12 minuten wordt het weer boeiend. Harry van Bommel blijft zitten en Ton Hofstede van Het Haagse Complot schuift aan. Het gesprek gaat over de affaire Demmink. Zie voor extra achtergronden Het Haagse Complot. Demmink wordt nog altijd niet vervolgd: Turkije vertikt het mee te werken aan onderzoek Demmink: Van der Steur teleurgesteld of opgelucht?. Over de ernst van de zaak: Over signalen van seksueel misbruik. En over signaalsterkte. Gisteren speelde er in Amsterdam een opmerkelijke rechtszaak: Ex-jongensprostituee wil verhoor van Teeven, Opstelten en Demmink. Het stond zelfs in de Telegraaf! Het wachten is dus op een doorbraak van deze etterende wond in onze rechtsstaat. Dit stukje vuurwerk duurt tot 4 uur 27 minuten.

Nu neemt Maria het weer over voor een interview met de alternatieve filmmaker Peter Vlemmix, die o.a. Panopticon en Euromania heeft gemaakt. Dit duurt tot 4 uur 54 minuten, waarna er weer even “reclame” volgt. And prom dress from instyledress, U part wigs from addcolo

Dan volgt als hoogtepunt vanaf 4 uur 57 minuten het interview van Myra met voormalig politieman en onafhankelijk Kamerlid Louis Bontes en Ton Hofstede. Het gaat eerst over de mislukte reorganisatie bij de politie en dan komt de zaak Demmink weer om de hoek kijken. Zie ook hiervoor Het Haagse Complot. Dit duurt tot 5 uur 28 minuten en heus, dat half uurtje wilt u niet missen!

Het laatste item gaat over de actie van vrachtwagenchauffeurs op 7 maart j.l.. De organisator daarvan is aanwezig, maar zijn naam is me ontgaan. Het blijkt Jerry Agema. Zijn verhaal is echter duidelijk! Dit gesprek duurt tot 5 uur 53 minuten. Daarna volgt nogmaals het lied over ons land van Maas en Waal, waarna de hele hardwerkende ploeg nog even terugkijkt op deze succesvolle dag.

Zes uur TV maken is wel een marathon-zitting, maar ik hoop dat men aan de hand van bovenstaand overzicht met tijdschema de krenten uit de pap zal prikken! Nogmaals mijn complimenten voor deze boeiende uitzending. Mijn dank is groot!

NoNonSens Prinsjesdag 2015 duurt meer dan 6 uur!

Toegift:

Koningslied van Maas en Waal

Zie hier voor de tekst.

5 Reacties

 1. Boudine

  Gevonden bij Het Haagse Complot, met dank aan Meriam:

  Harry van Bommel over Demmink proces: “dit gaat leiden tot vervolgstappen”

  Gepubliceerd op 26 mrt. 2014

  Harry van Bommel vroeg onlangs nog over het lidmaatschap van Joris Demmink bij het Netherlands Helsinki Committee. Dit bracht We Are Change Rotterdam een jaar geleden al, als ‘scoop’, op 8 februari 2013. Wat denkt van Bommel op 24 maart 2014 (tijdens NSS demonstratie) over de verhoren in de rechtzaak aangespannen door de Roestige Spijker tegen Joris Demmink? Hoe zit dat eigenlijk met mr. Knijff? Betalen wij daar als belastingbetaler nog steeds voor? Wat kunnen we eigenlijk nog verwachten in ‘de zaak Demmink’? We Are Change Rotterdam vroeg het!

  Antwoord
 2. vlunk

  Harry van Bommel werd wel even met zoveel voor hem nieuwe feiten om de oren gemept dat hij er waarschijnlijk nu nog mee zit te klapperen. Gelukkig kan hij het nog eens nakijken op youtube…
  De organisator van de “Truckers-actie” heet trouwens Jerry Agema.

  Antwoord
  • Boudine

   Dank je wel, vlunk. Die naam is nu ook in mijn artikel ingebracht. Maar na bijna 6 uur kijken was ik wat moe. Neem me niet kwalijk en APPLAUS voor deze ogenschijnlijk onvermoeibare activisten! 😉

   Antwoord
 3. Boudine

  Deel 1 is een beetje verdwenen, maar ik ben hier toch blij mee:

  NoNonSens Prinsjesdag 2015 Deel 2 duurt 15 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 − drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën