Selecteer een pagina

Archieven

Abby Martin: Empire Files

De journaliste Abby Martin, die we reeds kenden als presentatrice van de RT-show Breaking the Set, is een nieuwe serie begonnen op TeleSUR: Empire Files. Daarin wil Martin de historische feiten onderzoeken achter de internationale relaties van de VS, die steevast gepaard gaan met geweld. Iedere vrijdag komt er een nieuwe aflevering. De eerste twee afleveringen waren van hoge kwaliteit! De VS heeft legerbasissen in vrijwel de hele wereld. De hegemonie van de VS is daarmee verzekerd: het is een EMPIRE, weliswaar zonder keizer, maar met alle kenmerken van een steeds expanderend keizerrijk.

Achter de schaamdoek van de “strijd tegen het terrorisme” gaat een wereldwijde terroristische organisatie schuil: het militair industrieel complex dat zijn belangrijkste basis heeft in de VS. Dat die strijd tegen het terrorisme pure nep is, moge blijken uit de volgende korte video:

UpFront – Reality Check: The failure of the ‘war on terror’

Deze strijd gaat niet alleen ten koste van andere landen, ook in de VS zijn de kosten hoog! De VS zendt zijn troepen naar andere landen, maar de meeste van deze mannen (en vrouwen) komen terug met ernstige verminkingen of een post traumatische stress stoornis. Ook vallen er onder hen duizenden doden! Tegelijkertijd trekt de oorlog een zware wissel op de hele bevolking van de VS: bijna 45% van alle belastinginkomsten gaat naar de oorlogen!

Uiteraard is deze toestand niet houdbaar. Geen enkel empire heeft ooit stand gehouden, dus ook dat van de VS zal op den duur worden verslagen. In de VS neemt de weerstand tegen deze politiek alleen maar toe! Nederland is een “bondgenoot”, een vazalstaat van de VS, net als Duitsland, Frankrijk en de rest van Europa. De wrede waarheid is op dit moment nog deze: ieder land dat zich verzet tegen de politiek van de VS, kan bommen op de kop verwachten. Er komt echter een moment dat het verzet te groot wordt, om nog met bommen te worden bestreden. Dat verzet moet dan vooral van binnen uit komen. Daarom zijn deze verhelderende documentaires van Abby Martin belangrijk!

The Rise of History’s Biggest Empire // Empire_File001 duurt 25 minuten.

9/11 and the Belligerent Empire // Empire_File002 duurt 25 minuten.

p.s.: Ik zie net via Zaplog dat ook Achter de Samenleving er een artikel aan heeft gewijd: Burgers in de VS zijn het empire builden van hun overheid volledig zat Prima! 🙂

3 Reacties

 1. Boudine

  HISTORIC NEWS: Finally, EU Breaks Away from U.S.

  Eric Zuesse

  On Saturday, September 12th, United Kingdom’s Labour Party elected as its leader and their candidate to lead the UK, Jeremy Corbyn, who has been the most vocal British critic of the UK’s serving as the lap-dog of an aggressive imperialistic United States of America.

  Simultaneously, the leader of German Chancellor Angela Merkel’s own Christian Social Union Party, Horst Seehofer, a man who, prior to his being appointed to be the Party-chief had been Chancellor Merkel’s Agriculture Minister, has now turned against Chancellor Merkel (who until now was the most powerful leader in all of Europe) and denounced her policy on the refugee crisis, and has now stated publicly that Germany should instead ally with Russia and against NATO on the entire Syrian war.

  This public statement, which is really a sea-change in history, was reported Friday night, 11 September, in Germany’s leading magazine, The Mirror, Der Spiegel, and it represents the breaking-point in Germany’s foreign policy, finally yielding now to the rapidly rising anti-Americanism within Germany that results from America’s prioritizing America’s war against Russia as being a more important goal than the global war against Islamic jihad, which is clearly the most pressing threat to national security not only within Germany, and not only within all Western countries, but even within Pakistan and many other countries that have majority-Islamic populations, as well as in India, China, and other nations around the world.

  Antwoord
 2. Boudine

  Tortured and Enslaved: Enter the World’s Biggest Prison // Empire_File003 duurt 28 minuten.

  Gepubliceerd op 19 sep. 2015

  The Empire holds by far the most prisoners than any other country on earth, in both absolute numbers and per capita. Abby Martin explores the dark reality of America’s prisons: their conditions, who is warehoused in them, and the roots of mass incarceration.

  Featuring interviews with Eddie Conway, former political prisoner unjustly incarcerated for 44 years, and Eugene Puryear, author of “Shackled and Chained, Mass Incarceration in Capitalist America.”

  Antwoord
 3. Boudine

  In de nieuwste aflevering praat Abby Martin met Chris Hedges. Alweer een uitzending met hoge kwaliteit!

  Abby Martin & Chris Hedges: War, Propaganda & the Enemy Within duurt 28 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën