Archief
Artikelen

Op 3 september vierde China de 70-jarige overwinning op de Japanse fascisten met een grootscheepse militaire parade. In Rusland had een dergelijke viering plaats op 9 mei, president Xi van China was daarbij aanwezig, maar de presidenten van de NATO-landen schitterden door afwezigheid, alsof Rusland tijden WO II geen bondgenoot was! Ook de grootscheepse viering in Peking van vorige week donderdag werd door het vrije wilde westen genegeerd. President Poetin was er wel en ook talloze andere landen stuurden een delegatie, sommige deden zelfs aan de parade mee. China staat dus beslist niet alleen!

In de westerse pers wordt China genegeerd, tenzij dat land het lef heeft om de yuan met 2% te devalueren. Dan ziet men dit als een aanval op de westerse economie! De economie van China is de laatste twee decennia gegroeid met jaarlijks 10%. Dat impliceert een verdubbelingstijd van zeven jaar! In ongeveer 20 jaar tijd werd die economie dus bijna vier maal zo groot. Dat valt natuurlijk niet vol te houden, dus de economische groei in China neemt af. Omdat de groei in de rest van de wereld sinds de crisis van 2008 nogal tegenviel, was China de laatste jaren de motor van de wereldeconomie, maar deze wordt wel nog steeds gedomineerd door de dollar en Wall Street. Voor China is dat niet voordelig, de winsten vloeien immers naar elders.

Economie is niet mijn sterkste kant, maar een goede site om de ontwikkelingen te volgen, is Zero Hedge. Daar vind je bij voorbeeld de volgende koppen:
The Numbers Are In: China Dumps A Record $94 Billion In US Treasurys In One Month
Dead Market Walking – Chinese Stock Trading Volume Collapses To 3 Year Lows
De Chinese beurs is ingestort en in China hebben veel kleine spaarders al hun geld verloren. Tegelijkertijd wil China zich graag losmaken van de dollar-hegemonie. Twintig jaar kapitalisme in China hebben geleid tot een geweldige groei van de economie, maar kapitalisme is nu eenmaal een piramide-spel! De vraag is dus in hoeverre de Chinese regering wil terugkomen van het idee dat de “vrije markt” alles in goede banen zal leiden.

China holds military parade to mark anniversary of victory over Japan
By Ben McGrath
4 September 2015

The Chinese government held a large military parade yesterday in Beijing’s Tiananmen Square to mark the 70th anniversary of Japan’s defeat in World War II. The United States and its allies effectively boycotted the event, declining to send their national leaders, amid rising frictions in the Asia-Pacific region, fomented by Washington.

With social tensions also mounting internally, fuelled by a sharp economic downturn, the authorities locked down Beijing, with much of the downtown off-limits. They declared a three-day holiday and kept ordinary people well away from the commemoration.

In his speech, Chinese President Xi Jinping sought to counter US and Japanese accusations of Chinese expansionism and militarism. “The experience of war makes people value peace even more,” Xi said, declaring: “No matter how much stronger it may become, China will never seek hegemony or expansion. It will never inflict its past suffering on any other nation.”

Intussen is men in het vrije wilde westen best bang voor de vriendschap tussen Rusland en China. Als deze twee landen de dollar zouden dumpen, dan is die dollar opeens een stuk minder waard! Deze video is al anderhalf jaar oud, het dumpen van de dollar door China lijkt een langzaam proces, niet bedoeld om de VS kapot te maken, maar slechts om zich te bevrijden van de dollar-hegemonie.

China and Russia Threaten to Destroy the Dollar

Gepubliceerd op 16 mrt. 2014

Maar goed, die militaire parade van vorige week gaf wel een duidelijk signaal af: China is niet agressief, maar het laat niet over zich lopen. In tegenstelling tot de situatie eind jaren ’30, toen Japan heel China onder de voet kon lopen door het pat te bombarderen, heeft China nu zijn eigen wapens ter verdediging.

Say Hello to China’s New Toys

By Pepe Escobar (altijd vol grapjes!)

China’s aggression is destabilizing its neighbors in the South China Sea. China never stops cheating on world trade. China’s stock market is a trap for investors. China’s devaluation of the yuan is a dirty trick. China is imploding. President Xi Jinping does not have any credibility left. And China is a major threat because the Pentagon said so.

Whatever.

Cue to clear blue skies over Beijing – engineered with a hefty dose of political will. Lots of glittering toys – aerial and terrestrial. Guests from all over the world (absent the predictable Western suspects). A made-for-TV spectacular dwarfing the Oscars (no teary-eyed acceptance speeches!) What’s not to like?

And then, there it was, strutting its lethal stuff on the Tiananmen catwalk: the Dongfeng-21D. A cracking land-based anti-ship ballistic missile capable of destroying one of those multibillion-dollar US aircraft carriers with a single hit.

No wonder China’s parade celebrating the end of WWII had to be demonized to oblivion.

‘China V-Day parade sending multiple messages to Asia and West’ – Pepe Escobar

CrossTalk: China finally arrives on world stage? duurt 25 minuten.

Has China finally arrived – in every sense of the word – on the world stage? It was at the epicenter of the most recent global financial turbulence. Thus when something happens to the Chinese economy, it is immediately felt around the world. And China is on track to be the lender of last resort, replacing the US and the IMF. Can the West seriously contain China? CrossTalking with Harry Kazianis, Eric Kraus, and Richard Cooper.

En dan nu de parade die NIET in de westerse media kwam. En dames gaan voor, al vind ik het een belachelijke vertoning. Maar militairisme is helaas een belachelijk fenomeen. Toch blijkt het nodig, want anders komen de Jappen Amerikanen de boel weer verzieken. China laat op deze manier weten, dat ze dan terugschieten!

Chinese Female Soldiers and Militias duurt 5 minuten.

Never-seen-before weaponry: Highlights of China V-Day 2015 parade duurt 2 minuten.

China’s V-Day military parade in Beijing 2015 duurt ruim een uur.

Live gestreamd op 3 sep. 2015

Around 12,000 troops, 500 military vehicles and over 200 military aircraft were showcased in a spectacular parade marking the 70th anniversary of the end of World War II and China’s victory in the War of Resistance against Japan at Beijing’s Tiananmen Square, Thursday – READ MORE

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter