Archief
Artikelen

Het is weer zo ver! Deze maand vergaat de wereld weer eens. Dat blijkt uit het boek Openbaringen in de Bijbel, maar er zijn ook andere voortekenen. Zo zou er een komeet op aarde kunnen inslaan, al is dat niet waarschijnlijk. Ook zouden de beurzen kunnen crashen, waarna de banken springen, betalingsverkeer onmogelijk wordt en de supermarkten leeg blijven. Een kernoorlog is ook altijd mogelijk! Mocht dat alles niet werken, dan is er nog CERN, de gigantische deeltjesversneller in de Zwitserse Alpen, of HAARP met zijn gerichte radiogolven. Het is allemaal mogelijk en het gebeurt deze maand nog, want op 13 of 23 september 2015 eindigt er een Shemitah-jaar!

In de Bijbel, in het wetboek Leviticus, staat dat de Israëlieten de dagen moeten tellen. Elke zevende dag is een rustdag: sabbat. Ook tellen ze de jaren en elk zevende jaar is een rustjaar. In dat jaar mogen ze hun grond niet bewerken, niet zaaien en niet oogsten. De grond krijgt dan rust. Na zeven sabbatjaren volgt er een jubeljaar, dat is dus eens in de vijftig jaar. In dat jaar worden alle schulden kwijtgescholden en alle slaven vrijgelaten. De Joden noemen dat een Shemitah-jaar. Omdat de Joodse kalender niet helemaal synchroon loopt met de onze, is het me niet helemaal duidelijk op welke dag het huidige Shemitah-jaar eindigt, maar de christelijke doemdenkers noemen 23 september als datum, terwijl de economische doemdenkers 13 september aanhouden.

A Great Deception is coming – September 23-28, 2015
September 23, 2015 Is Doomsday
Shemitah Exposed: Financial Crisis Planned For September 2015
Survive Shemitah.com

In 2012 zou de wereld ook al vergaan, want toen eindigde de Maya-kalender. Omstreeks kerstmis zou het einde der tijden zijn, we zouden het Nieuwe Jaar 2013 niet halen! Gelukkig houden deze doemdenkers altijd een slag om de arm. Als de wereld vandaag niet vergaat, dan kan het morgen nog altijd gebeuren. Wie op YouTube zoekt op 23 september 2015, weet precies wat er allemaal kan gebeuren. Vooral de Bijbelvaste Amerikaanse christenen zijn goed in het voorspellen van de meest vreselijke rampen!

Gepubliceerd op 26 aug. 2015

Missionary Evangelist Robert Breaker talks about September 23, 2015, and the many events that people are saying will take place on or around that date in September of 2015.

September 23 2015 What will happen? duurt 46 minuten te lang!

James Corbett had op 2 september een gesprek met Jeff Berwick van de website dollarvigilante.com. Berwick maakte de video: “Shemitah Exposed: Financial Crisis Planned For September 2015”, die inmiddels anderhalf miljoen maal is bekeken! Volgens Berwick komt er een economische crash en de juiste datum is 13 september 2015. Laten we dus eerst eens luisteren naar wat hij te zeggen heeft.

SHEMITAH EXPOSED: Financial Crisis Planned For September 2015 duurt 27 minuten.
Gepubliceerd op 14 juli 2015

En dan nu het gesprek met James Corbett, die niet zo gelooft in al die doomsday-voorspellingen. Corbett relativeert de theorie van Berwick dan ook behoorlijk, maar ook hij ziet tekenen van een naderende economische crisis. Het is echter nog maar de vraag, wat dit te maken heeft met de Joodse Shemitah. Men zou kunnen beweren dat veel bankiers en oligarchen immers Joden zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat de economische crisis bewust door hen gepland is. Als zij zich werkelijk willen houden aan de Joodse wet, laten ze dan alle schulden kwijtschelden. Dan zijn we verlost van de schulden-economie en kunnen we met een schone lei beginnen.

Shemitah 2015 – Prophecy or Quackery? duurt 28 minuten.

In dit gesprek met Corbett zegt Berwick dat Rusland fighter-jets naar Syrië heeft gestuurd om ISIS te bestrijden en Assad te helpen. Dat bericht circuleert inderdaad, maar het blijkt niet waar! Hoed u dus voor desinformatie!

Are you Syrious? ‘Putin admits Russia’s aiding Syrian army in war’ – western media claim

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “Shemitah of niet, deze maand vergaat de wereld”

 • Boudine:

  Gerald Celente – Trends In The News – “Economic News Points To Disaster” – (9/14/15) duurt 16 minuten.

  En de wereld is nog niet vergaan, maar dat kan nog gebeuren op 23 september a.s. 😉

  Geniet dus nog maar even van het leven! 🙂

Laat een reactie achter