Archief
Artikelen

De Koerdische zakenman, klokkenluider en vredesactivist Hüseyin Baybasin zit weer hele dagen binnen in de gevangenis, zonder frisse lucht of uitzicht, nog altijd zonder uitzicht op vrijheid. Steeds meer mensen worden zich bewust van dit schandaal: Baybasin is een politieke gevangene in Nederland. Hij is veroordeeld op welbewust door het OM vervalste telefoontaps. De zanger en componist Vili Ross heeft voor Baybasin een lied geschreven: Free Baybasin Now. Samen met Jelena Falatov zingt hij dit lied in duet. De muziek wordt geïllustreerd met schilderijen die Baybasin in gevangenschap heeft gemaakt. De tekst staat onder het lied. Zie voor meer muziek van Vili Ross zijn YouTube kanaal.

When all bad comes together
You end up serving life in jail
For crimes you didn’t do
When all bad comes together
Political and personal interests
Try to destroy you
When all bad comes together
The truth loses
From selfish ambitious eagerness so vile
Leaving you serving life in jail
In a political trial

When you commit no crimes
You do no wrong
They’ve got nothing on you
When you commit no crimes
They design your crimes
And falsify proof, that’s what they do
When you commit no crimes
And the phone tap tapes they all proof that that is true
They cut those tapes
They paste a crime
And blame it all on you

Free Baybásin. Free Baybásin.
Free Baybásin. Serve justice and Free Baybásin.
Free Baybásin. Free Baybásin.
Serve justice now.

When all bad comes together,
they try to destroy you. But there is
no freedom without justice.
Don’t let the truth lose. Free Baybásin now.

Jailed for life wrongly
Not only destroys you
But also your children and your wife
Jailed for life wrongly
For 18 years you try to stay sane
Not to go crazy, you fight for your life
For 18 years now
They try to break you
Imprisoning your body wrongfully
They can jail your body
But your spirit keeps you free

They offered to let you go
You just had to sign a confession of guilt
So their crimes would not be exposed
They offered to let you go
But you did not sign that confession
You want their crimes to be disclosed
They offered to let you go
But you refuse to let the criminals escape
without paying for their crimes
As long as justice isn’t served
Your road to freedom stays closed

Free Baybásin Free Baybásin
Free Baybásin Serve justice.
Jailed for life wrongly not only destroys you,
but also your children and your wife.
Serve justice.

For 18 years they tried to break you.
They can jail your body, but your spirit keeps you free.
Don’t let the truth lose
Free Baybásin.

They offered to let you go,
so their crimes would not be exposed.
But there’s no freedom without justice.
Their crimes have to be disclosed.
Don’t let the truth lose.

Free Baybásin now.   Free Baybásin now.  

Free Baybásin now.

Stuur Baybasin een kaartje

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “Vili Ross zingt: Free Baybasin now!”

 • Heel mooi, fijne muziek en duidelijke tekst. Dank je wel Vili Ross! Wat een prachtig gebaar maak je hiermee.

 • yvonne:

  Ik schaam me inmiddels dat ik een Nederlander ben, en ben blij dat ik er niet meer woon. En de enige waar ik me altijd voor zal blijven inzetten, is dhr. Baybasin. Heel justitie of wat daar voor door moet gaan, zal boeten voor dit enorme misdrijf, leve de Republiek en Baybasin vrij!

  Want dat het zogenaamde koningshuis hier een vinger bij in de pap heeft, is mij inmiddels helemaal duidelijk! Weg met dat stel oplichters en profiteurs! En tot de Nederlanders zou ik willen zeggen, ga je verdorie eens inlezen, en blijf niet zo trouw aan een gezag, dat over de oren crimineel is……..

 • Boudine:

  Familie Edward Kleine krijgt hoop door lied Lohues

  Geüpload op 16 mrt. 2010

  VEENINGEN – De familie van de in Amerika vastzittende Edward Kleine uit Veeningen krijgt hoop door het lied dat Daniel Lohues over Kleine schreef. Het lied ‘Mecanicien in den Vrumde’ op het laatste album Allenig IV van de Drentse zanger gaat over de man die in Amerika veroordeeld is tot 30 jaar celstraf omdat hij in 2005 onder invloed van alcohol een voetganger doodreed. Het slachtoffer was de zoon van de plaatselijke sheriff. Sinds 2003 werkte Kleine als zelfstandig opererend monteur in Amerika.
  Lohues vraagt aandacht voor de situatie van zijn provinciegenoot, die vecht voor een nieuw proces. Broer Alwin en moeder Klara zijn blij met de nieuwe aandacht en vinden het een mooi, maar tegelijkertijd confronterend nummer.

 • yvonne:

  Net als dhr. Baybasin is ook Julio Poch slachtoffer van de Oranjes en hun puppets, die er alles voor doen en vooral nalaten om hun baantjes te behouden, over de rug van vele slachtoffers!

  Ministers en politici in ons land zouden de ogen uit hun kop moeten schamen. Zo dat is er uit, geheel voor eigen rekening. Zonder luid protest, waarin onze politici doorgaans zo kunnen schitteren, een landgenoot al meer dan 6 jaar gevangen laten houden, zonder proces, is een schande. Een godsschandaal!

  Inderdaad, het gaat hier om Julio Poch, de Transavia piloot die op een luchthaven in Spanje in de zomer van 2009 uit de cockpit werd gehaald en gearresteerd. Verdacht van het uit vliegtuigen boven zee dumpen van tegenstanders van het regime onder aanvoering van een gevaarlijke gek, Jorge Videla. Waar of niet waar, daarover gaat mijn aanklacht niet.

  Julio Poch werd op een wel heel vreemd tijdstip en nog vreemdere manier gearresteerd. Nota bene op de laatste vlucht voor zijn pensionering, vergezeld van zijn echtgenote en zijn zoon, eveneens piloot bij Transavia, die de laatste vlucht van zijn vader als co-piloot meemaakte.

  De voorziene laatste landing werd echter nooit gemaakt. Julio, die aanvankelijk met collega’s op het thuisfront dacht aan de perfecte practical joke, belandde in de cel en zit daarin nog steeds… Zonder enige vorm van protest, kennelijk met instemming van ons kabinet en ons parlement.

  http://www.luchtvaartnieuws.nl/columns/column/arnold-burlage-de-grote-onbekende

 • yvonne:

  JUSTICE FOR KURDISH BAYBASIN 19 YEARS OF…First we must say we respect the Dutch and Turkish People our complaint is against the pepole who have abuse the power to send Baybasin to prison for life, what more our these people try to hide from world. TURK OFFICALS BLACKMAILED PEDOPHILE HOMOSEXUAL DUTCH JUSTICE IN RETURN FOR CONDEMNATION OF TURKISH KURD BASED ON FALSE EVIDENCE… Posted on 31/03/2014 by KGS Senior Police Officer: Turkey Blackmailed Dutch Justice … Klaas Langedoen, former Chief of Criminal Intelligence Service {CID} say that in exchange for a Dutch condemnation of the Kurd Baybasin on basis of false proof, Turkey agreed to withhold information on the abuse of minor boys by former Senior Dutch Officialhe decladared that as a witness before court in Utrecht. Also Reuters reported the same story on 24/03/14 and named person as did Police Officer Langedoen. Huseyin Baybasin is a Kurdish Businessman who has been abuse tortured in Turkey and is now in a Dutch prison doing life on basis of allegations made against him by the Turkish regime, the reason he was giving life was for speaking about corruption and abuse against kids by pepole working for various goverments. He has always rejected these allegations and insisted that he is innocent. Mr H Baybasin was arrested on 27 march 1998 in The Netherlands, The Dutch authorities however relied on Turkish regimes allegation to sentence Mr H Baybasin and rejected all independent evidences….

  TURKEY Wants to eliminate Baybasin

  Authorities in Turkey have att… meer

  http://www.thepetitionsite.com/nl-nl/369/476/888/justice-for-kurdish-business-man-huseyin-baybasin/?taf_id=14347966&cid=twitter

 • Boudine:

  Wie wil helpen om dit artikel zo breed mogelijk te verspreiden?

  Free Baybaşin, Political prisoner in Holland

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20150827-free-baybasin-political-prisoner-in-holland.htm

  After almost 20 years, the innocent POLTICAL PRISONER Hüseyin Baybaşin is jailed in Holland and still doesn’t get a fair trial while his human rights are severely violated by the Dutch Government.

  WHY ? ? ?

  Some political background information.

 • yvonne:

  Zo, link staat inmiddels op twitter en Face-book, dat het maar vaak gedeeld mag worden! Laat dhr. Baybasin dan maar onze volksheld worden, van onze politici hoeven we NIETS te verwachten.

  FREE BAYBASIN!

 • Boudine:

  Drie artikelen die aanhangers van Baybasin niet willen missen!
  In het eerste artikel een lang bericht van Baybasin zelf:

  Free Baybasin

  De song krijgt een extra lading nu de Koerden, die nog steeds het vuile werk voor ons opknappen in de strijd tegen IS, opnieuw worden bedreigd. Huseyin Baybasin reageerde op de song met een geschreven boodschap, die wij hier publiceren:

  Thank you Vili!

  So many officials have used my case as a business card for their own interest. These include police officers, prosecutors and judges, lawyers, so called experts, translators, politicians etc. from England, Germany, The Netherlands and Turkey. The details of all this are going to be published soon.

  Baybasin en de Koerdische kwestie

  Veranderende politieke achtergronden.

  Op 24 juli 2015 kwam er plotseling een eind aan de ogenschijnlijk vreedzame houding van de Turkse Staat tegenover de Koerdische minderheid in het land. Lopende vredesbesprekingen met de PKK waren al afgebroken en Turkije kondigde aan niet alleen IS te gaan bombarderen maar ook de strijders van de PKK. Het was in feite het beginsignaal van acties niet alleen tegen de PKK, maar tegen alle Koerden, waaronder de populaire en tegen geweld gerichte Koerdische HDP, die in het voorjaar een verkiezingszege had behaald en daarmee de binnenlandse machtspositie van Erdogan bedreigde. Behalve de PKK worden door Turkije nu ook andere tegen IS strijdende Koerdische milities aangepakt, zoals de YPG. Aangewakkerd door een felle overheidscampagne laaien de latent aanwezige tegenstellingen tussen Turken en Koerden weer in alle hevigheid op, in en buiten Turkije, recent ook in Nederland.

  Intussen zit in Nederland een gematigde Koerdische activist, Hüseyin Baybasin, een levenslange gevangenisstraf uit, nu al bijna 20 jaar. Hij is veroordeeld op basis van een dossier dat aan alle kanten rammelt en dat zoals het er nu naar uitziet, is samengesteld uit gemanipuleerd bewijsmateriaal. Dit heeft kunnen gebeuren door intriges van de toenmalige Turkse overheid, in justitiële samenwerking met Nederland. Turkije wenste af te rekenen met Baybasin, omdat hij de toenmalige Turkse leiders had beschuldigd van corruptie en drugshandel en omdat hij medeoprichter was van het Koerdische parlement in ballingschap. Baybasin stond in de jaren ‘90 op een dodenlijst van de Turkse overheid. Toen het niet lukte om hem te liquideren, is hem via een strafzaak in Nederland het zwijgen opgelegd.

  En in het Katholiek Nieuwsblad:

  Baybasin reageert op song ‘Free Baybasin’

  Nieuw boek

  Het boek van Rein Gerritsen Hüseyin Baybasin: Het Turks – Nederlandse overspel in de Koerdische kwestie (ISVW, 2015), dat in november verschijnt, gaat uitgebreid in op de politieke achtergronden van de affaire. Gerritsen beschrijft ook hoe Turkse en Nederlandse rechercheurs samenwerkten bij het strafrechtelijk onderzoek tegen Baybasin. (KN/Bakker Schut Stichting)

 • yvonne:

  Laat Baybasin vrij, weg met het criminele koningshuis en daardoor crimineel Justitie!

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20151001-het-afleid-circus.htm

  Inderdaad. Siebe wil “tijdige escalatie verbeteren” en “de uitkomsten van het onderzoek van de commissie Oosting” betrekken. Nou wat dat laatste betreft zijn we snel klaar. Van de commissie Oosting hoeven we geen echte kritiek te verwachten 8. Misschien wat vrijblijvende aanbevelingen voor in het archief. Maar de zieke verberg-cultuur wordt niet aangepakt. Integendeel, het Oosting-rapport zal de sublimatie zijn van de doofpotstrategieën.

  En dan die “tijdige escalatie verbeteren voorkomen”. Is dit een fehlleistung? 9 Leest u nog eens wat Ard een jaar geleden (04.10.2014) twitterde. “Van der Steur wachtte even af wat het effect is.” Hij wacht nog steeds. Vandaar dat het HHC zo vriendelijk is om de brief van Siebe tijdig te publiceren.

  Oja, afgelopen maandag belde Ard met Turkije. Maar de tapverslagen krijgen we nimmer te lezen. Zolang de overheid meent dat de burger de dupe mag worden van het in stand houden van hun eigen soort zal justitie ter verantwoording worden geroepen. Zoals oud president van de Hoge Raad Geert Corstens van de week uitsprak: “Niemand mag zich onttrekken aan het recht. Ook koningen, ministers, bestuurders en rechters vallen onder de wet.” 10

  Was het maar waar……….koningen, ministers, bestuurders en rechters vallen onder de wet, daar hebben we het Pikmeer-arrest voor, speciaal in het leven geroepen om onze dienders van de oranjes, helemaal onschendbaar te maken!

 • yvonne:

  Oke, het gaat in dit stuk over Volkert van der Graaf, maar het gaat me meer om Justitie, en dan ben ik blij dat er steeds meer mensen, ook binnen de msm, door krijgen en benoemen dat Justitie gewoon crimineel is!

  http://www.rtlnieuws.nl/columns/column/pieter-klein/het-liegen-over-volkert-van-der-g

  Het mag geen verbazing wekken, na de leugens over Cees H. ‘Onvoldoende herinneringen aan de financiële afwikkeling’. Weet u nog, dat bonnetje over de deal met een drugscrimineel? Lees dit verhaal over Mark Rutte terug. Of deze column. Dit ministerie grossiert in halve waarheden. Boze tongen beweren dat het onderzoek van de commissie-Oosting al in essentie klaar is, maar dat het wordt opgehouden omdat het politiek nog niet opportuun is het nú openbaar te maken. RTL Nieuws probeert documenten openbaar te krijgen over wie wat wanneer wist, maar het ministerie houdt de luiken dicht, en steekt zowaar een middelvinger op naar de rechter, die meende dat die informatie wél openbaar moet zijn.

  Ik wil maar zeggen: het liegen is geïnstitutionaliseerd. Het kan mij niet schelen of Barbertje wel of niet moet hangen – het klassieke politieke spel dat voorbij gaat aan de inhoud. Ze zeggen dat er schoonmaak nodig is bij het Openbaar Ministerie, bij Veiligheid en Justitie. Ze zeggen dat er voldoende (politiek) vertrouwen is in Van der Steur om schoonmaak te houden. Kan zijn. Dat zegt me niets. Tot het liegen ophoudt, geloof ik er helemaal niets van.

  En voordat Nederland de monarchie en Justitie niet ontmaskerd hebben, kom ik niet naar Nederland terug.

  • Boudine:

   Goede morgen, Yvonne.
   Dat gedoe met Volkert van der Graaf is hier een beetje off topic, maar ik zag er ook een ander artikel over:
   Nieuwe verkiezingen vanwege de moord op Pim Fortuyn

   De ophef rondom de fotoshoot van Volkert van der Graaf is vooral gericht op het mogelijk schenden van de voorwaarden van zijn proeftijd. Veel Nederlanders menen dat Volkert onvoldoende gestraft is voor de moord op Pim Fortuyn. Er is derhalve draagvlak voor de focus op de mogelijkheid Van der Graaf nog een aantal jaren vast te zetten. Maar die focus is slechts afleiding. Volkert is er met een beperkte gevangenisstraf goed vanaf gekomen en zal geen minuut extra achter de tralies doorbrengen. Het belang van de staat, is de kern van de zaak.

   Zo is het maar net en Volkert is slechts een patsy!

Laat een reactie achter