Archief
Artikelen

Hoewel wordt beweerd dat Europa een vluchtelingenprobleem heeft, hebben de vluchtelingen een Europa-probleem! De landen van herkomst zijn meestal oorlogsgebieden die worden bestookt met de bommen en granaten van de westerse wapenindustrie en de landen van aankomst zijn meestal de armste landen van Europa. Dan geldt de Europese regel dat iedere vluchteling moet worden opgevangen in het land van aankomst. Griekenland wordt overstroomd met Syrische vluchtelingen! Ze komen via Turkije naar het Griekse eiland Kos, dat vlak voor de kust ligt. De oversteek vindt plaats in rubber boten en vanwege de kustwacht varen ze ’s nachts!

Om Europa te beschermen tegen de stroom van vluchtelingen stopt men niet met oorlog voeren, maar men bouwt meters hoge hekken. Deze zijn van een soort prikkeldraad met scheermesjes en ze worden bewaakt door camera’s. De grenswacht moet voorkomen dat de vluchtelingen gaten in de hekken knippen, of er overheen klimmen. Meestal lukt dat, want kosten noch moeite worden gespaard om de “illegale immigranten” tegen te houden. Langs de grenzen zijn kampen ontstaan waar grote groepen vluchtelingen iedere nacht de hekken bestormen. Komen ze Europa binnen, dan willen ze naar Engeland, Nederland of Duitsland, omdat ze denken dat die landen hen een kans bieden op een menswaardig bestaan. Het dagelijkse nieuws ziet er nu zo uit:

Another 1,700 migrants attempt to storm Eurotunnel

Gelukkig gaan er ook stemmen op om de stroom van migranten te stoppen bij de bron! Stop met het voeren van oorlogen in Afghanistan, Irak, Syrië en Afrika. Besteed het geld niet aan wapens en hekken, maar aan de wederopbouw van de door oorlog verwoeste landen. Niet alleen stopt dan de toestroom van “illegale immigranten”, maar de meeste vluchtelingen zouden dan graag terugkeren naar het land van herkomst. Daar spreken ze de taal en daar kennen ze de cultuur. Natuurlijk moet daar dan wel uitzicht zijn op een veilig en menswaardig bestaan.

Migrant flow to Europe is result of US, EU military ops in Middle East – Czech president

Greece – The Refugee Crisis and the Horror of Europe

Migrant Crisis: Has Nothing To Do With So-called ‘Economic Migration’

By Chris Nineham

August 02, 2015 “Information Clearing House” –

1) The current crisis is nothing to do with so-called ‘economic migration’. The overwhelming majority of people trying to flee Africa, the Middle East and beyond, are seeking refuge from violent, dangerous and collapsing societies. As the UN High Commissioner for Refugees’ representative in France, Philippe Leclerc, explained recently, most of the migrants in Calais are fleeing violence in countries such as Syria, Eritrea, Somalia and Afghanistan.

As the Economist magazine points out, half of last year’s arrivals in Italy were from Syria and Eritrea. It is widely known that these people are risking their lives to get to Europe. According to the UN 1,800 had died trying to cross the Mediterranean in 2015 by the end of April. People are fleeing out of desperation. For most there is no possibility of return.

Europe or Die is een serie documentaires van Vice News over de huidige vluchtelingenproblematiek. Ik heb er een paar bekeken en het is om moedeloos van te worden. De mensen die met gevaar voor eigen leven Europa weten te bereiken, leven nu vaak in mensonterende omstandigheden.

Death Boats to Greece (Part 1/2): Europe Or Die duurt 18 minuten.

Death Boats to Greece (Part 2/2): Europe Or Die duurt 15 minuten.

Trapped In Bulgaria: Europe Or Die (Episode 3/4) duurt 20 minuten.

Voor wie de hele serie wil bekijken, is er de volledige versie in één video.

Europe Or Die (Full Documentary) duurt een uur en 45 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

26 Reacties op “Het Europa-probleem en de vluchtelingen”

Laat een reactie achter