Archief
Artikelen

De grootste leugen van de 20e eeuw: Kernenergie is goedkoop, schoon en veilig, daarom is het een goed alternatief voor die smerige kolencentrales. De waarheid is dat kernenergie duur is, want het bouwen van kerncentrales kost een hoop geld. Middels subsidies komt dat geld uit de belastingpot, zodat de stroomrekening laag kan blijven. Het sluiten van een centrale is nog veel duurder. Kerncentrales produceren behalve elektriciteit namelijk ook kernafval. Er is geen enkele manier om dat afval op te ruimen, dus wordt het overal gedumpt. In de veiligheid van kerncentrales gelooft eigenlijk niemand meer, na Tsjernobyl en vooral Fukushima.

Red crabs invade California beaches

Met Fukushima heeft dit natuurlijk niets te maken. Voor wie regelmatig een kijkje neemt op ENEnews is er wel degelijk iets aan de hand. In Japan staan langs de kust wat kapotte kerncentrales te stralen en langs de kust van Californië spoelen dode dieren aan: TV: Emergency survey underway along West Coast, marine life being affected “in ways never seen before” — CBS: “Unusual increase in dolphin, sea lion, and seabird deaths” — Thought to be largest toxic bloom “anywhere, ever” — Worry that impacts on fish to last several years.

En dat is slechts een voorbeeld, maar zo gaat het vrijwel dagelijks door: 10 giant whales found dead in Pacific off US coast — Victims of ‘mysterious affliction’ — Mass die-off of walruses and seabirds reported nearby — Experts: “Something out of the ordinary is happening” — “Really perplexing… We’re at a loss… Maybe whales ran into a toxin”
En niemand durft zelfs maar te vragen: Fukushima?

Over kernenergie wordt nog altijd gelogen, bedrogen en verzwegen! In Japan is het nu verboden om over Fukushima nog nieuws naar buiten te brengen. Deze ramp is staatsgeheim. Hoewel de kerncentrales zijn gebouwd met overheidssubsidie, zijn ze nu meestal eigendom van private energieleveranciers. Zie bij voorbeeld dit artikel:

Hoe lang blijft Borssele open?

Met de sluiting van een kerncentrale in Dodewaard (in 1997) en een besluit van de 2e Kamer in 1994 om de kerncentrale Borssele in 2003 te sluiten leek er einde te komen aan het gebruik van kernenergie voor de opwekking van elektriciteit in Nederland. Maar de centrale draait nog steeds.

De kerncentrale in Borssele is 40 jaar oud. Hij is economisch afgeschreven – dat wil zeggen, de hoge bouw- en opstartkosten van de dure centrale zijn alweer terugverdiend – en dus verdienen Essent en Delta er nu goed aan. Hij is met forse overheids-subsidies gebouwd, in eerste instantie om energie-intensieve industrie naar Zeeland te lokken. Elke tien jaar wordt de centrale onderzocht en, indien nodig, opgeknapt.

De politiek heeft zich vele malen gebogen over de vraag wanneer de centrale dicht moet. Omdat diezelfde politiek de energiemarkt vergaand geliberaliseerd heeft kan ze dat bijna niet meer zelf bepalen.

Maar zelfs als Borssele zou sluiten, dan staan er nog altijd 2 kerncentrales in Doel en tientallen in Frankrijk! Al deze kerncentrales produceren kernafval, radioactieve isotopen die voor duizenden of zelfs miljoenen jaren hun straling uitzenden. Kernenergie is duur en dodelijk!

De volgende documentaire gaat over alle gevolgen van kernenergie en al die gevolgen zijn slecht, gevaarlijk, giftig, dodelijk! Kernenergie is een stille sluipmoordenaar, die zowel de mensheid als de natuur kan vernietigen. Maar er zijn meer gevaren! In geval van een oorlog (of een terroristische aanslag!) zijn kerncentrales een handig doelwit. Een ontploffende kerncentrale kan een heel land verwoesten. Kernenergie is ook altijd centraal, dat wil zeggen: niet democratisch. Alle reclame voor kernenergie was gebaseerd op propaganda, oftewel leugens. Als kernenergie werkelijk zo goedkoop zou zijn, dan zou dat leiden tot maatschappelijke rijkdom. In dat geval was vooral Frankrijk nu stinkend rijk!

De oorspronkelijke reportage is Duits, maar hij is in het Engels ingesproken.

Quietly into Disaster – Full Movie duurt een uur en 57 minuten.

Fukushima: Where’s the Fuel? Gordon Edwards duurt 56 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Kernenergie, de sluipmoord op de mensheid”

 • Nexus:

  Als iets via de media wereldwijd als waarheid verspreid wordt, dan krab ik mij eerst eens achter de oren. Is kernenergie eigenlijk wel echt gevaarlijk, kan de afval nog gebruikt worden, hoe erg is het stralingsgevaar? Volgens Galen Winsor worden wij met zijn alleen voor het spreekwoordelijke ootje gehouden. https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=galen+winsor&tbm=vid

  Gebieden waar nucleaire rampen voorkwamen zouden duizenden jaren geen leven meer kunnen ondersteunen. Hoe verklaren wij dan al dit leven in het gebied rond Tsjernobyl?
  https://www.youtube.com/watch?v=S_HFeKTW930

  Hoe kan het dat er geen mutaties zijn?

  Worden wij massaal voor de gek gehouden?

 • Boudine:

  Beste Nexus,
  De lezing van Gordon Edwards (onderste video) is heel verhelderend over het nucleaire afval. Een kerncentrale produceert allerlei radioactieve elementen die in de natuur niet voorkomen. Deze vervallen soms tot niet radioactieve elementen, waarbij de halveringstijd kan variëren van enkele weken tot miljoenen jaren. Sommige vervallen echter tot elementen die opnieuw radioactief zijn, met een halveringstijd van miljarden jaren.

  Er is ook een lezing van Helen Caldicot, die ik niet geplaatst heb, want dan wordt het te veel. Zij vertelt dat ieder radioactief atoom dat wordt opgenomen door het lichaam op den duur kanker kan veroorzaken, maar dat kan 20 jaar duren!

  Het probleem is, dat radioactieve elementen niet vanzelf verdwijnen. Ze worden opgenomen door de natuur, maar als het organisme sterft, dan zijn de radioactieve elementen nog aanwezig. Ze kunnen dan weer worden opgenomen door andere organismen.

  Op BOUblog staat ook een film over de wolven van Tsjernobyl. Rond die verwoeste kerncentrale ligt nu een groot natuurgebied! Dat er geen mutaties zichtbaar zijn, verbaasde me toen ook al, maar de verklaring is vrij simpel: een dierenjong met een afwijking wordt door het moederdier verstoten. Alleen mensen houden hun mislukte baby’s in leven!

  En we worden inderdaad massaal voor de gek gehouden. Men beweert namelijk nog steeds dat kernenergie veilig, schoon en goedkoop is.

 • Boudine:

  Nevada Radioactive Waste Dump Fire~ Near Las Vegas

 • Boudine:

  Video released of explosion at low-level radioactive waste facility
  Gepubliceerd op 22 okt. 2015

  This is the first time we’ve seen any images from Sunday’s fire at a low-level radioactive waste site near Beatty, NV.

Laat een reactie achter

Recente reacties