Archief
Artikelen

Vanmorgen ontving ik een link naar een interview van Erik de Vlieger met Harry van Bommel (SP). Het ging om deze stilzwijgende uitspraak van Van Bommel: Demmink moet hangen! Tegenwoordig vinden veel mensen dat stemmen op een politieke partij zinloos is, want de politiek is machteloos, allemaal een pot nat. Voor een deel is dat waar, maar voor een ander deel gelukkig nog steeds niet. Het maakt wel degelijk uit, wie in Nederland in de regering zit, welke partij de macht heeft. Nu zijn dat de VVD en de PvdA, maar dat kan ook anders. Daarom heb ik het hele interview beluisterd. En natuurlijk ben ik het niet altijd eens met Van Bommel, maar iets is beter dan niets! Daarom even wat aandacht voor de standpunten van de SP.

Maar eerst: Wie is Erik de Vlieger? Een Amsterdamse zakenman die in 2005 opspraak kwam, omdat hij zaken zou doen met Willem Holleder. Hij werd weliswaar niet veroordeeld, maar wel geruïneerd. Daarover heeft hij een autobiografisch boek geschreven. Tegenwoordig maakt hij programma’s voor Café Weltschmertz.

Harry van Bommel zit sinds 1998 in de Tweede Kamer, hij houdt zich daar vooral bezig met Buitenlandse Zaken. Ook zet hij zich in voor de Palestijnse kwestie en de Koerdische kwestie. Hij was fel tegen de inval in Irak en de oorlog die daarop volgde. Ook ergert hij zich aan de manier waarop president Poetin wordt zwart gemaakt. In het interview komen deze zaken dan ook aan de orde. Dit is het weblog van Van Bommel.

De kwestie Demmink zit voor de SP in de portefeuille van Michiel van Nispen, die Juridische Zaken doet. Aan hem kan men dus vragen om druk uit te oefenen voor de vrijlating van Baybasin en de vervolging van Demmink. Dit is zijn weblog. Lees over de zaak Baybasin ook de nieuwste column op Het Haagse Complot: Uitstel van Executie. De uitspraak van Harry van Bommel over Demmink begint in deel 2 bij minuut 19.

Erik de Vlieger en Harry van Bommel – deel 1 duurt 29 minuten.

Erik de Vlieger en Harry van Bommel – deel 2 duurt 24 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

5 Reacties op “Erik de Vlieger interviewt Harry van Bommel”

Laat een reactie achter