Archief
Artikelen

De economische toestand in Griekenland wankelt, de banken zijn blut en de Europese Centrale Bank wil geen lening meer verstrekken. Gaat Griekenland failliet? Stapt Griekenland uit de Euro? Zo ja, wat dan? Ook in Nederland lopen de bezuinigingen steeds hoger op, terwijl de Euro ons toch welvaart beloofde. Met democratie heeft dit niets meer van doen. Het Burgercomité EU verzet zich steeds feller tegen de macht van Brussel. Hoe dat moet met Griekenland, weten we binnen kort. Hoe dat moet met de EU, is een andere vraag.

De laatste decennia is steeds meer macht overgedragen aan Brussel, maar het beleid is ondoorzichtig en dient met name de grote corporaties. De Nederlandse filmer Peter Vlemmix ging op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat onze democratie eigenlijk al niet meer bestaat. Brussel heeft nu de macht om te beslissen over de begroting van de lidstaten van de EU. Het Europese Stabiliteits Mechanisme (ESM) bepaalt dat Brussel elk moment van de EU-landen miljarden kan vorderen!

Intussen blijken de meeste mensen nauwelijks geïnteresseerd, slecht geïnformeerd en niet in staat om zich te verzetten tegen de economische dictatuur van de EU. De vraag is, of er ooit nog een weg terug is!

EUROMANIA Uncovering The EU full documentary duurt 56 minuten.

Gepubliceerd op 16 mei 2014

After making his widely broadcast debut documentary – Panopticon – about the loss of privacy and civil liberties, filmmaker Peter Vlemmix is back. He sees the imbalance of power between corporations /governments and citizens as the most important theme of our modern society.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

3 Reacties op “Peter Vlemmix: Euromania”

Laat een reactie achter