Selecteer een pagina

Archieven

Nikolai Starikov over de Oekraïne oorlog

In Oekraïne laait de strijd weer op en sommige mensen verwachten dat het deze zomer weer een totale oorlog wordt. In het vrije wilde westen krijgt Poetin de schuld van deze oorlog. In Rusland vragen de mensen zich intussen af waarom de regering van Rusland niet ingrijpt. Rusland heeft de twee republieken Donetsk en Luhansk niet erkend. Nikolai Starikov is een bekende Russische schrijver en politicus, die regelmatig verschijnt op de Russische tv. Hij legt duidelijk uit waarom Rusland niet kan ingrijpen. De twee onafhankelijke republieken in de Donbass fungeren als buffer. Als Rusland deze republieken zou erkennen, dan is de kans groot dat de NATO zal ingrijpen, oftewel het begin van WW III.

Ukraine War 2015 – Novorossian Rebels In Heavy Clashes During Reinflamed Battle For Donetsk Airport
Gepubliceerd op 14 jun. 2015

Intussen is de regering in Kiev een failliete boedel! Het land heeft grote schulden, zowel aan Rusland voor de levering van aardgas, als aan het IMF. De vraag is ook of Oekraïne deel gaat uitmaken van de NATO. De westerse politiek in Oekraïne is in elk geval gericht tegen Rusland.

Ukraine Is In Crisis. Here’s Why the West Can’t Save It.

De volgende discussie tussen Michael Hudson en Jeffrey Sommers staat in drie deeltjes op YouTube en is verhelderend.

The IMF Won’t Save Ukraine duurt 7 minuten.

Gepubliceerd op 9 jun. 2015

Are western Ukrainians to surrender the right to determine their economic policy and risk the loss of state-owned industries and assets in exchange for loans from the International Monetary Fund? In the first of three videos, Michael Hudson, Jeffrey Sommers, and James Carden explain why economic integration with the West won’t turn Ukraine into an economic success story.

Will Ukraine Join NATO? duurt 7 minuten.

Is the invitation for Ukraine to join Europe’s economic association a means to expand NATO’s jurisdiction? In the second of three videos, Michael Hudson, Jeffrey Sommers, and James Carden explain why Russia may not be able to tolerate a foreign military alliance along its western border.

The US Is Antagonizing Russia in Ukraine duurt 9 minuten.

When the Euromaidan movement began in Ukraine, the US quickly jumped behind it. In this third video in a three-part series, Michael Hudson, Jeffrey Sommers, and James Carden explain that US policymakers have continued to support the Westernization of Ukraine through the present day. But in doing so is Washington antagonizing Russia?

Sommige mensen voorspellen dat de oorlog daarom binnenkort weer zal oplaaien. Op dit moment wordt er hier en daar geschoten, maar we horen daar weinig van. De situatie is echter uiterst onstabiel. In de volgende video gaat het mede om een aanval van Oekraïne op het pro-Russische dwergstaatje Transnistrië, dat door de meeste landen niet wordt erkend.

Three reasons why there will be a hot and bloody Ukrainian summer in Donbas – Analysis duurt 7 minuten.

En dan nu de analyse van Starikov. Klik op het rechthoekje rechts onder voor de ondertiteling. Voor de mensen die het rustig willen lezen: een transcript staat hier.

Nikolai Starikov – Why Putin doesn’t recognize Donetsk and Lugansk republics duurt 11 minuten.

17 Reacties

 1. Boudine

  In de VS gaat men door met het bashen van Poetin en Rusland wordt afgeschilderd als de grote vijand. Professor Stephen Cohen, emeritus hoogleraar in Russische studies, legt uit hoe gevaarlijk deze politiek is. Een transcript van dit interview staat hier.

  Ukraine conflict is as dangerous as Cuban missile crisis – Russia scholar Stephen Cohen duurt 27 minuten.

  Nikolai Starikov laat aan de hand van de geschiedenis van Rusland zien, dat niet Rusland, maar het “vrije” westen een gevaarlijke ideologie hanteert.

  (Eng Subs) Nikolay Starikov The difference between Russian and West civilization duurt 7 minuten.

  Antwoord
 2. Boudine

  Intussen is NATO ons aan het verdedigen in Polen:

  NATO Spearhead Force Flexes its Muscles in Poland

  Voelt dat even veilig…

  Antwoord
 3. Ingrid

  NIEUW EN GRATIS te downloaden : De Nederlandse vertaling van het boek The Grand Chessboard van Brzezinski. Sinds 1997 ligt de agenda van de Bilderbergconferentie op straat. In het Engels en in het Duits. Nu krijgt U gratis de NL-vertaling. In deze korte video een introductie, waarin het belang van o.a. het georkestreerde conflict in de Oekraïne wordt uitgelegd.

  Meer informatie: http://derde-wereldoorlog.nl/3de_Wereldoorlog.html

  Antwoord
  • Boudine

   Beste Ingrid,
   Dank je wel en het was even zoeken, maar het boek valt te downloaden onderaan deze pagina:
   http://derde-wereldoorlog.nl/Bilderbergconferentie.html
   Het telt tot mijn verbazing slechts 66 pagina’s! De plaatjes zitten onder een andere knop op dezelfde pagina.
   Goed werk van Willem Zweers! Ik ben best nieuwsgierig. 😉

   Antwoord
 4. Boudine

  Kleintje Muurkrant:

  Fuck (70)

  maandag 22 juni 2015

  Is ze niet lekker? Heeft ze op haar lazer gekregen? Niet helemaal duidelijk. Maar tijdens haar recente onderhoud met de Russische staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Grigory Karasin heeft Fucktoria Nuland geboerd dat de USSA een uitbreiding van de vijandelijkheden in Oekraïne niet ziet zitten. En dat de naleving van het Minskakkoord van 12 februari wat haar betreft een flinke zak koekjes verdient. Wil waarschijnlijk niet meteen zeggen, dat ze binnenkort Vlad in het openbaar gaat staan knuffelen. De tweede Koude Oorlog is nou eenmaal op gang gebracht en je kan niet zomaar een knoppie omdraaien en hatsekiedee, weg Koude Oorlog. Zo heeft het Pentagon bijvoorbeeld aangekondigd dat het rond alle grote Amerikaanse steden een stamp afweerinstallaties gaat aanleggen om Russische vliegende langevingers bij nadering te kunnen uitschakelen. Hoe gek kan je wezen? Verder is NATO-juntaleider generaal Breedlie in Oost-Europa lekker bezig met de nodige militaire rotzooi bij de Russische grenzen neer te pleuren. Daarbij bijvoorbeeld binnen haar bescheiden geassisteerd door dat dingetje van Plasschaert. Mocht het in de nabije toekomst nodig worden geacht dan is een Tonkinbolletje of een Gleiwitzcakeje eenvoudig te bakken. Maar daarna moet je in ieder geval wel over genoeg spulletjes kunnen beschikken om de zaak een fesoendelijk vervolg te geven. Geo-polletiek? Appeltje eitje. Stay tuned.

  Gorlovka residents are desperate under constant shelling, damning Kiev regime and its forces

  In Kiev gaan jonge mensen gratis snoepen uit de chocoladewinkel van Poroshenko:

  Food Riots in Poroshenko’s Stores “Roshen” in Kiev, Ukraine

  Antwoord
 5. Boudine

  U.S. Pushes Russia Towards War

  “The United States has intervened in too many countries without paying a high enough price.”

  By Margaret Kimberley

  June 26, 2015 “Information Clearing House” – “BAR” – This columnist recently said that “Russia Wins” in its handling of America’s attempt to eviscerate its influence and its economy. At the time those words were written Secretary of State John Kerry met with Vladimir Putin in Sochi, Russia. The meeting appeared to be an admission that the imperial power grab was not working out as Washington hoped. Among other things, Kerry was concerned that the Ukrainian tail was starting to wag the American dog.

  CrossTalk: Kiev Cul-de-sac duurt 24 minuten.

  Antwoord
  • Ingrid

   Geweldig die Cross Talks. Ik ben een groot fan.

   Ook dit interview met de Duitse politica Sarah Wagenknegt is de moeite waard. Haar kritiek op de EU is een verademing. Helaas ontbreekt het in Nederland aan politici van dit formaat.

   ‘Sanctions show no positive results, they harm Russia, EU economies’ – Germany Left Party VP duurt 24 minuten.

   Antwoord
   • Boudine

    Dank je wel, Ingrid. Inderdaad de moeite waard!

    Antwoord
 6. Boudine

  Het wordt steeds gekker in Oekraïne:

  ‘On combat alert’: Right Sector refuses to lay down arms after shootout in western Ukraine

  Gepubliceerd op 12 jul. 2015

  Ukrainian Right Sector militants, blocked in on the outskirts of Mukachevo after deadly clashes with police, are refusing to lay down their arms without their leader’s orders. Civilians in the area have been evacuated, as negotiations so far have failed. READ MORE: http://on.rt.com/n2ey8k

  Antwoord
 7. Boudine

  Een hartverscheurende film over de bevolking van de Donbass, die als slachtvee dient in de strijd van het westerse kapitalisme tegen Rusland.

  Heartbreaking Cannes Film Festival short film – Humans live here duurt 18 minuten.

  Gepubliceerd op 18 jul. 2015

  “Humans live here” is a film made by two Moscow students who went to war and tried to show people all that they had seen and heard there. The film narrates an armed conflict in Donbass which affected civilians first of all. The real people became principal characters: an artist, a ballet dancer, doctors and teachers, children and participants of resistance. They answer the question of what was the reason for shooting attacks of schools and child care centers, residential blocks and playgrounds. This is not only a story of war, it is rather about war theater and its reasons, a story of war in a place where humans live.

  Antwoord
 8. Boudine

  US-Ukrainian military drills launch in Yavoriv

  According to the press service of the Ministry of Defense, army representatives of 18 countries will take part in the exercises.

  The Ukrainian side will be represented by 800 soldiers, roughly the same number of troops will represent other participant countries. The largest number of soldiers come from the United States, while combat units also include personnel from the United Kingdom, Poland, Romania, Bulgaria, Georgia, and Lithuania.

  The drills will end on July 31.

  US-led drills in Ukraine may threaten peace process: Moscow

  “The military drills involving NATO members and Ukraine’s army that started in Lviv region under US command are a clear demonstration of NATO’s provocative policy to unequivocally support the policies of current Kiev authorities in eastern Ukraine,” the foreign ministry said in a statement.

  Russia responded mere hours after the drills kicked off near Ukraine’s border with Poland.

  Ukraine: If Poroshenko Attacks His Days Are Numbered

  By The Saker

  East Ukraine rebels are going out of their way to show their interest in peace even as they have never been militarily stronger
  This is done so that when the inevitable Ukraine attack demanded by nationalists and the US comes it will be impossible to blame the rebels
  After that the rebels stand a good chance of neutralizing Ukraine attack and moving on the counter-offensive
  At which point it is unlikely Poroshenko will be able to maintain power
  Question is, is he likely to be replaced by a pro-peace or an even more pro-war faction?

  Antwoord
 9. Boudine

  Fuck (74)

  maandag 20 juli 2015
  Het zal je toch gebeuren. Een juf uit de USSA zorgt hier achter het wuivende helmgras voor de Boterbloemrevolutie. Omdat we Oxi hebben gezegd tegen Europa. Ze laat op het Haagse Maidan (Plein) door snipers uit het gladiolenveld zowel een stel protestanten als een peloton smurfen het laatste zebrapad overtrekken terwijl het licht op rood staat en vervolgens een marionettenregime installeren onder leiding van de directeur van de Marsfabriek. Alleen Friesland ligt dwars. Rusland schiet de Friezen te hulp en na veel dodelijke vieren en vijven komen de partijen in Minsk overeen, dat er niet meer geschoten mag worden en dat Friesland een status aparte moet krijgen binnen het Koninkrijk. Voor dat laatste is een grondwetswijziging nodig en bij de stemming daarover moet een tweederde meerderheid voor zijn.
  So far, so kut. Komt de dag van die stemming. Wordt mevrouw Van Miltenburg vriendelijk verzocht om even buiten te gaan spelen. Niet omdat ze een verdachte voornaam heeft (Anouchka), maar omdat die Amerikaanse juf de vergadering zal leiden. Over zout vreten gesproken. Toch gebeurde dat afgelopen woensdag in Kiev. Fucktoria Nuland liet weer eens even zien wie daar de baas is. Die tweederde meerderheid werd niet gehaald, maar de wrakke wetswijziging werd toch ter goedkeuring naar het Constitutionele Hof gestuurd. Drie keer raaien wat er gaat gebeuren. Juist. Dat was niet moeilijk.
  Donderdag gaven de Oekraïense strijdkrachten hem opnieuw van jetje en schoten een ziekenhuis van de separatisten aan flarden. Er zijn dagelijks protesten aan “onze” kant van het front. De huren en de prijzen voor bijvoorbeeld electriciteit, gas en water zijn bijna 90 procent hoger dan vorig jaar. Werkeloosheid alom. De corruptie is mogelijk nog erger dan voor de coup. Met steun van rechtse geloofsgenoten in het moederland begint de Hongaarse minderheid in het westen van het land zich steeds meer te roeren. Enzovoort etcetera. En toch blijven “we” doorgaan met militair armpje drukken. Omdat Putin met zijn poten van de Krim had moeten afblijven en de separatisten geen kontje had moeten geven. Simpel vraagje: Was het voor iedereen niet beter geweest als we die Yanukovich hadden laten zitten? Was die hele heisa niet gebeurd. Zaten we niet met de gevolgen van de wederzijdse boycot. En waren in ieder geval 298 mensen gewoon verder gegaan met hun leven. Fuck you Nuland. Fuck you. Stay tuned.

  Zie voor de hele FUCK serie op Kleintje Muurkrant deze link

  Antwoord
 10. Boudine

  In Oekraïne wordt de situatie met de dag krankzinniger!

  CrossTalk: Watching Media duurt 25 minuten.

  Antwoord
 11. Boudine

  Oekraïne-debat Bondsdag

  Antwoord
 12. Boudine

  De “weersverwachting” voor Oekraïne:

  Monsters of Ukraine: Made in the USA

  Fascists proliferate as the country slides into a sinkhole

  By Justin Raimondo

  August 05, 2015 “Information Clearing House” – “Anti War” –

  We’re in the summer doldrums of the news cycle, a perfect time for our government and the media – or do I repeat myself? – to drop certain inconvenient stories down the Memory Hole. My job, of course, is to retrieve them….

  Remember Ukraine? I seem to recall blaring headlines about a supposedly “imminent” and “massive” Russian invasion of that country: the Anglo-Saxon media was ablaze with a veritable countdown to D-Day and we were treated to ominous sightings of Russian troops and tanks gathering at the border, allegedly just awaiting the order from Putin to take Kiev. And it turns out there has been an invasion, of sorts – although it isn’t a Russian one. It’s the Kiev regime’s own foot-soldiers returning from the front and turning on their masters.

  The war is going badly for the government of oligarch Petro Poroshenko. The east Ukrainians, who rose in revolt after the US-sponsored coup threw out democratically elected President Viktor Yanukovych, show no signs of giving up: they’ve repulsed the “anti-terrorist” campaign launched by Kiev, withstanding relentless bombardment of their cities and enduring many thousands of casualties, not to mention widespread destruction. Indeed, the brutal protracted war waged by Kiev against its own “citizens” has arguably steeled the rebels’ resolve and made any thought of reconciliation unthinkable.

  Antwoord
 13. Boudine

  Henry Kissinger: ‘Breaking Russia has become objective for US’

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën