Archief
Artikelen

Eergisteren is Baybasin overgeplaatst van de gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen naar de gevangenis Zuyderbos in Heerhugowaard. Zijn nieuwe adres is:

Mr. Hüseyin Baybasin (reg.nummer 1623371)
PI Heerhugowaard, locatie Zuyderbos
Postbus 304
1700 AH Heerhugowaard

Bezoekadres
Copernicusstraat 10
1704 SV HEERHUGOWAARD


Zoals reeds bekend werd in december, heeft de voormalige staatssecretaris van Vuiligheid en Justitie Fred Teeven besloten om de gevangenis van Norgerhaven waarin Baybasin was geplaatst te verkwanselen aan Noorwegen. Nadat de bewoners deze volledig uitgewoonde accomodatie eigenhandig hadden opgeknapt, zouden ze worden overgeplaatst! Een Kort Geding had begin maart als resultaat dat de omstandigheden van detentie gelijkwaardig moeten zijn aan die in Norgerhaven.

Op het eerste gezicht lijkt dat in Zuyderbos inderdaad het geval. Deze gevangenis is ook aangesloten bij e-mail a prisoner, maar het blijft een gevangenis, dus Baybasin kan zelf niet e-mailen. In Norgerhaven mocht hij skypen met zijn kinderen en hij kreeg eindelijk voldoende buitenlucht. Ook bood zijn cel uitzicht over het Drentse landschap, in plaats van op betonen muren. Vandaag zal ik Baybasin wat chocolade sturen, want in Norgerhaven mocht hij dat ontvangen, dus in Zuyderbos moet dat ook mogen.

Uiteraard is het schandalig dat deze Koerdische zakenman en vredesactivist nog altijd niet wordt vrijgelaten. Het is zo langzamerhand een feit van algemene bekendheid dat hij is veroordeeld tot levenslang op grond van telefoontaps die welbewust zijn vervalst door het OM, dit in samenwerking met Turkije. In april 2011 is herziening van het vonnis aangevraagd bij de Hoge Raad, maar tot op heden heeft deze niet de moed gevonden om het valse vonnis ongedaan te maken. Wij wensen Baybasin veel sterkte en een goede gezondheid en we wensen de Hoge Raad de moed der rechtvaardigheid!

Stuur Baybasin een kaartje!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

10 Reacties op “Baybasin is overgeplaatst naar Zuyderbos”

 • yvonne:

  Daar gaat dus een kaartje heen………….

 • maria53:

  Free Baybaşin NOW! -62- zal volgende week naar Heerhugowaard gaan.

 • maria53:

  Mijn belofte van vorig jaar.
  Maria

 • yvonne:

  In Nederland is het nog erger. Hier heb je de alleenheerser Mark R., die nog nooit een meerderheid heeft behaald. Hij weigert voortdurend verantwoording af te leggen aan het parlement. Over zijn eigen declaraties 5, over de financiering van zijn vakantietripjes 6 en over wetten die hem dwingen transparant te zijn 7.

  En de “oppositie” slikt werkelijk alles 8. Het eigenbelang van het pluche boven de taak waarmee zij gemandateerd zijn. Korte termijn graaiers die Nederland, haar democratie en de vrijheid van de burgers, naar de afgrond hebben geholpen. Als er al een Kamervraag komt dan laten zij zich afschepen met wat Ivo-gewauwel, leugens over onverklaarbare storingen 9, of stellen een fop-commissie in 10. En daarmee zijn zij medeplichtigen aan de doofpot. Maar ook aan de door de Nederlandse regering verrichte misdaden tegen de menselijkheid. En daar zal ook de oppositie op worden afgerekend.

  Alsjeblieft lieve mensen, word toch wakker alsjeblieft, de ware terroristen zijn onze zogenaamde wereldleiders, de banken en de elite’s dienende profiteurs………….

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20150611-levenslang-politieke-gevangene.htm

 • yvonne:

  Rechtsweigering
  Hofstede wil vandaag aandacht voor Baybasins zaak in het gesprek tussen Kamerleden en oud-gevangenisdirecteuren. “In het bijzonder vraag ik uw hulp voor de (verboden) rechtsweigering door de Hoge Raad der Nederlanden. Het herzieningsverzoek loopt nu al meer dan vier jaar (opnieuw een unicum en strijdig met het grondwettelijke fair-trial rechtsbeginsel). Het vermoeden bestaat dat de behandelende Advocaat-Generaal mr. Diederik Aben, zich niet voldoende vrij voelt om naar eer, geweten en recht te handelen.”

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/niet-alleen-demmink-het-haagse-complot-wil-ook-politieke-aandacht-voor-baybasin

 • Boudine:

  Baybasin belde me op donderdag. Hij heeft de chocolade niet ontvangen, terwijl dat in Norgerhaven wel het geval was. Dezelfde chocolade!
  Verder mag hij nu weer een uurtje per dag even luchten en hij zit voor de rest van de dag weer in de cel. Van een deel van de toch al te kleine luchtplaats mag hij een tuintje maken, maar een moestuin kan dat nooit worden. Ook kan hij nauwelijks nog skypen met zijn kinderen. Kortom: geen enkele belofte werd nagekomen!

  Gisteren (vrijdag 26 juni 2015) diende het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter dat de langgestraften uit Norgerhaven mochten worden overgeplaatst. De rechter had daarbij bepaald dat de overplaatsing niet onrechtmatig was, mits de omstandigheden na overplaatsing vergelijkbaar waren. Dat is beslist niet het geval!

  Op Het Haagse Complot staat nu een artikel over deze rechtszaak:

  Onmiskenbaar Onrechtmatig

  ‘De overheid handelt niet onrechtmatig, laat staan onmiskenbaar onrechtmatig’, aldus het mantra van de landsadvocaat. Het HHC zal het tegendeel, Bitter maar waar, onmiskenbaar kenbaar maken. Een verslag van het Hoger Beroep ingesteld door het collectief van ex-Veenhuizen-gasten versus de opvolger van Fred Teeven c.s.

  Zoals we gewend zijn van Het Haagse Complot, heeft het artikel vele links naar achtergrondinformatie. Opvallend is, dat het NRC weer eens komt met de nodige desinformatie. In Zuyderbos zitten immers boeven en moordenaars opgesloten! Dus maakt men van Baybasin even een moordenaar, terwijl hij juist daarvoor nooit is veroordeeld. Weliswaar werd hem gaarne een massamoord in Kentucky aangerekend, maar in Kentucky werd niemand vermoord! “Just make him call” werd “Maak hem maar koud”.

  Leuke links zijn deze twitters:

  https://twitter.com/talk2myra
  https://twitter.com/hashtag/Baybasin?src=hash

  Steeds meer mensen ontdekken dat Baybasin onschuldig is en dat de schuldigen in Den Haag nog altijd ongestraft hun gang kunnen gaan.

  Het artikel eindigt met een klein pleidooi van Baybasin. MUST READ !!!!

  Uitspraak: over 4 weken op 28 juli 2015.

 • Boudine:

  Onder dat artikel op Het Haagse Complot staat in een reactie dat de uitspraak al veel eerder kwam.

  Het hof:

  – bekrachtigt het vonnis waarvan beroep;

  – veroordeelt [appellanten] in de proceskosten, aan de zijde van de Staat tot op heden begroot op € 711,- aan griffierecht en € 2.682,- aan salaris advocaat, bij niet betaling te vermeerderen met de wettelijke rente met ingang van veertien dagen na de datum van dit arrest;

  Het hele arrest staat hier.

  Het is om moedeloos van te worden, maar Het Haagse Complot gaat moedig door: Helsinki Syndroom

  Het is een soort van slijmen door de gegijzelde naar die absolute machthebber. U kent ze wel, die mensen die met vlaggetjes langs de weg staan te zwaaien wanneer de Koning(in) langskomt en dan nog trots zijn dat ze een handje hebben mogen geven en vervolgens al hun vingers zijn genomen.

  Een van die gijzelaars is Hüseyin Baybaşin, een politieke gevangene wiens leven (en dat van zijn kinderen) is verwoest door een door-en-door corrupte Nederlandse Overheid. Alleen zijn er in dat verhaal geen reddende helden. En de psychisch gestoorde is in dat geval niet het slachtoffer maar zijn de politici die zich laf verschuilen achter de absolute machthebber. “Ik durf niets te doen, want het is nog onder de rechter (lees: MinVenJ, lees: de Regering)”.

  De rest van de column gaat over Demmink en de manier waarop de politiek doet alsof er niets aan de hand is.

  Van beide artikelen zijn de reacties ook iets om in de gaten te houden. Er posten daar goede mensen! 🙂

 • Boudine:

  Norway rents prison space in Netherlands

  Gepubliceerd op 4 sep. 2015

  Norway has run out of room to house prisoners in its jails.So it has started sending convicts to a jail it is leasing in the Netherlands.Al Jazeera’s Nadim Baba reports from the village of Veenhuizen.

 • Groene Wolf:

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20150902-joris-demmink-band.htm
  En bekijk ook de leuke foto die Skipper bij de reacties plaatste. Humor is een zeer effectief wapen in de strijd!

 • Groene Wolf:

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20150906-top-tien-lijstjes.htm
  C’est (le) Ton qui fait la musique, maintenant!!!
  Free Baibasin now! Ik ga nu een kaartje naar hem sturen.

Laat een reactie achter