Archief
Artikelen

De Marxistische econoom Richard Wolff geeft maandelijks een lezing over Marxistische economie. Het eerste half uur gaat altijd over allerlei krantenberichten, daarna wordt het pas echt interessant! Deze maand vertelt Wolff over de manieren waarop een maatschappij kan veranderen van kapitalisme naar socialisme. Een duidelijke uitleg! Kijk ook eens op zijn website.

Global Capitalism: May 2015 Monthly Update duurt een uur en 31 minuten. De eigenlijke lezing begint bij minuut 41 en duurt dus 50 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Richard Wolff: update over socialisme, mei 2015”

 • Fleur:

  Off topic,

  Er is een zeer verontrustende ontwikkeling gaande in onze maatschappij. Jongeren zitten massaal thuis vanwege een burn-out of psychische kwaal. Meer dan 100.000 jongeren zijn niet productief op de arbeidsmarkt en dit aantal neemt in een rap tempo toe.
  Een generatie die je dus kunt afschrijven…!

  Jongeren
  Vooral de groep tieners en twintigers zouden zorgwekkend zijn, 85 procent van de ruim 72.000 arbeidsongeschikte jongeren onder de 25 jaar zit thuis vanwege stress, depressiviteit of een ontwikkelingsstoornis.

  In de leeftijdsgroep van 25 tot 35 jaar zijn er de afgelopen vijf jaar bijna 30.000 arbeidsongeschikten met een psychische stoornis bijgekomen.

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/meeste-arbeidsongeschikten-hebben-nu-psychische-kwaal

  Nieuwsuur 25-04-2015 Meer dan 100.000 jongeren opgebrand.
  https://www.youtube.com/watch?v=w46g53Mpbhs

  • richard11:

   Beste Boudine. Ik heb al 30 jaar een burnout. Komt door ultrafijnstof van kanker auto’s, kanker vliegtuigen en kanker industrie. Maar ja als je dat zegt dan stopt iedereen gelijk zijn vingers in zijn oren. Want zonder dat vergaat de wereld.

   Ik ben maar op fakebook gaan schrijven onder mijn echte naam. De leugens komen me n.l. mijn strot uit. Ook over de oorzaak van huidkanker, dat zou door de zon komen. Als dat zo was dan was de mensheid in een ver verleden al uitgestorven. Jee weet het antwoord al:

   https://www.facebook.com/dick.nieuwkoop

   • Boudine:

    Beste Dick, Richard11 of Loveulongtime,
    Daar heb je goed aan gedaan. Jij bent als het ware de kanarie in de kolenmijn, daarom zijn jouw ervaringen belangrijk! Ik heb even gekeken op je facebook-pagina. Ziet er goed uit.

 • Boudine:

  The Coming Crash & The Recession That Never Ended

  By Richard Wolff and Thom Hartmann

  How the Crash Will Come About.

  Thom discusses the state of the U.S. and world economies with economist and author Richard Wolff

  Posted May 29, 2015

  Full Show 5/28/15: How to Prevent the Next Global Recession duurt 57 minuten.

 • Boudine:

  Richard Wolff geeft deze maand een lezing die de vorige lezing prima aanvult. Zoals gewoonlijk begint hij weer met wat krantenberichten, maar bij minuut 38 wordt deze lezing zeer boeiend!

  Global Capitalism: June 2015 MonthlyUpdate duurt een uur en 47 minuten.

Laat een reactie achter