Selecteer een pagina

Archieven

Baybasin en de NOS laster en smaad

De strijd via de media is weer vol uitgebarsten: Baybasin wordt opnieuw neergezet als de heroïnehandelaar die zelfs nu, vanuit de gevangenis, deel uitmaakt van een criminele organisatie. In de Turkse krant Sabah verscheen op 7 mei tussen de sportberichten een artikeltje: Rekor kokainde Baybaşin şüphesi, waarin de broer van Baybasin, Abdullah Baybasin, werd weggezet als een grote drugscrimineel. Baybasin heeft aangedrongen op rectificatie. Op Teletekst verscheen daarna dit bericht van de NOS:

In Istanbul zijn negen mensen opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de moord op de Nederlands-Turkse Ali Akgün. Dat melden Turkse media.

Bronnen zeggen tegen de NOS dat een van de opgepakte mannen een compagnon is van de tot levenslang veroordeelde drugsbaron Hüseyin Baybaşin. De Koerd werd in 2002 in Nederland veroordeeld voor moord, gijzeling, drugshandel en het leiden van een criminele organisatie.

De negen verdachten die in Istanbul zijn opgepakt werden een tijd in de gaten gehouden door de politie. Agenten deden vandaag op meerdere plekken invallen. Afgelopen januari werden al zes mensen opgepakt van wie er twee werden vrijgelaten.

Ali Akgün werd afgelopen december doodgeschoten in zijn auto in Istanbul. Hij was een van de hoofdverdachten in het Amsterdamse liquidatieproces.”

Baybasin reageerde daarop als volgt:

You have published incorrect, immoral and abusive lies against me. Of course I don’t expect your institution to operate according media ethic and moral values. Because you don’t know the meaning of it. You do not have courage of publishing the truth, but you do have attitude to publish the lies against easy target Baybasin, who is holding hostage in your country. Whatever your reason is, is your legal responsibility. So now I ask you to proof who is my compagnon and publish that as well as the proof of your abusive accusation. If not you publish my reaction right away, I do not know anyone of those names who are involved in such horrific crime. None of them is my compagnon neither I know about them. If you do not publish your proof or my reaction, I will take legal actions against you in short time as possible. If you can not be a professional media organisation, at least have courage to be human and act honestly.

Hüseyin Baybasin

De NOS teletekst heeft daarop het gewraakte artikel onmiddellijk verwijderd en kwam met de volgende “rectificatie”:

Drugsbaron ontkent banden met verdachten in liquidatiezaak

De tot levenslang veroordeelde Turkse Koerd Hüseyin Baybasin zegt dat hij de mannen die deze week in Turkije zijn opgepakt voor de moord op de Turkse Nederlander Ali Akgun, niet kent. Hij laat dat weten vanuit de gevangenis, waar hij een levenslange gevangenisstraf uitzit.

Akgun werd de dag voor Kerst in Istanbul in zijn auto geliquideerd. Hij was een van de belangrijkste verdachten in het grote Amsterdamse liquidatieproces. Een van de opgepakte verdachten in Turkije is Naif A. Volgens bronnen bij de Turkse justitie en berichten in Turkse media maakte hij ooit deel uit van de groep van Baybasin. A. en zijn handlangers zouden zich momenteel bezighouden met afpersing.

Hüseyin Baybasin ontkent in een mail vanuit de gevangenis echter dat hij A. of de andere opgepakte mannen kent. “Ik ken geen van de namen van degenen die bij deze verschrikkelijke misdaad betrokken zijn”, schrijft hij. Baybasin werd in 1984 in Engeland veroordeeld voor drugshandel. In 2002 kreeg hij in Nederland levenslang voor onder meer drugshandel en het uitlokken van twee liquidaties.

Hij strijdt tegen deze veroordeling omdat het vonnis volgens hem gebaseerd is op gemanipuleerde afgeluisterde telefoongesprekken. Dat zou de Nederlandse justitie hebben gedaan op verzoek van de Turkse justitie. Momenteel loopt er een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad.

Baybasin is geen drugsbaron!!! Baybasin is een Koerdische vredesactivist. Hij is veroordeeld op fake bewijsmateriaal, dat door ons OM in samenwerking met de Turken is vervaardigd. Voor de NOS is het echter allemaal een pot nat! Wat een valse propaganda en desinformatie!!!

14 Reacties

 1. rinus

  Dat bedoel ik nou Bou, dat de feiten zo worden verdraaid dat niemand meer weet wat de waarheid is, die dan nog vele malen erger is dan de aanname. Daar komt nog bij dat je zelf ook niet altijd de waarheid gesproken hebt, waar we het wel eens eerder over gehad hebben. Dus zou ik vooral zelf het goede voorbeeld geven. Zijn dit raadsels om te testen wie op zit te letten en wie niet? Veel lezers van de site vragen zich al langer af hoe dat nu precies zit met die drugs tussen Turkije en Nederland want dat er van alles aan de hand is dat is wel duidelijk. Heroïne moet wel leuk blijven natuurlijk. Niet dat de ene drugsbaron de andere dood gaat schieten en ze bij het OM dat bloed van die Turken van de Amsterdamse stoep moeten spoelen. Wie veel onthouden moet zal veel moeten liegen.

  Antwoord
  • Boudine

   Beste Rinus,

   Daar komt nog bij dat je zelf ook niet altijd de waarheid gesproken hebt, waar we het wel eens eerder over gehad hebben.

   Hoe bedoel je? Ik kan me niet herinneren dat je mij ooit op een leugen hebt betrapt. Als ik iets schrijf wat achteraf niet waar blijkt, dan rectificeer ik dat.

   Antwoord
 2. yvonne

  Ik wil nu nog maar één ding zeggen, KEN UW GESCHIEDENIS, en laat uw naïviteit en eigenwijsheid alsjeblieft achter U…….qui bono…

  Als in het voorgaande de historie is beschreven hoe de welgestelde elite aan hun positie is gekomen, dan moeten wij daar de Nederlandse “oranjes” ook bij rekenen. Het was de VOC die de monopolies als handelsmerk voerden, of het nu om de Banda peper of opium voor de Chinezen in Nederlands Indië. De VOC ging in 1799 tijdens de Franse tijd door corruptie en vriendjespolitiek ten onder. Na de Franse overheersing werd door de overwinnaar het Koninkrijk der Nederlanden geïnstalleerd met Willem I als soeverein vorst, waarna in 1815 de inhuldiging als koning volgde. Het nieuwe koninkrijk kreeg Nederlands-Indië terug van de Engelsen, maar moest daarvoor een lening afsluiten bij The Crown (het geld-kartel van de City of London) om de Britten te compenseren. De Oranjes zaten evenwel weer te paard en de koopman-koning liet geen enkele gelegenheid voorbij gaan om privé zijn lege zakken te vullen “in ’s lands belang”.

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/01/28/het-opium-monopolie/

  Antwoord
 3. yvonne

  Dus wie zijn nu eigenlijk de ware drugs-criminelen……….juist! En daar lijdt ons land en vele anderen nog steeds onder, het is verdorie te gek voor woorden! Die hele oranje clan, het vaticaan en hun juridische vrindjes, dat is het ware kwaad…….en de hele mainstream media moet zich verrot schamen, sorry, maar zo voel ik dat wel.

  Gelauf, weet je het nog toen ik je belde, waarom zeggen jullie als NOS zijnde niets over demmink, dat je de hoorn er op gooide, zonder iets te zeggen, ga je verdorie diep schamen.

  Antwoord
 4. Boudine

  En alweer zo’n lasterlijk zogenaamd objectief artikel:

  http://www.at5.nl/artikelen/143166/drugsbaron_ik_ben_niet_betrokkenen_bij_liquidatie_ali_akgn

  Zo gaat dat met laster en smaad! Baybasin is géén drugsbaron!
  En natuurlijk is hij niet betrokken bij een liquidatie! Maar de smaad is reeds gepleegd: Baybasin zou een drugsbaron zijn!!!

  Maar al is de leugen nog zo snel… Baybasin is een Koerdische VREDESAKTIVIST!!! Maar de elite wil oorlog in het Midden Oosten.

  Antwoord
  • Boudine

   Onder het smadelijke artikel stond gelukkig een reactie van Myra:

   Myra
   15-05-2015 | 18:20 uur
   de officiele reactie van meneer Baybasin via zijn advocaat aan de Nos is: You have published incorrect, immoral and abusive lies against me. Of course I don’t expect your institution to operate according media ethic and moral values. Because you don’t know the meaning of it. You do not have courage of publishing the truth, but you do have attitude to publish the lies against easy target Baybasin, who is holding hostage in your country. Whatever your reason is, is your legal responsibility. So now I ask you to proof who is my compagnon and publish that as well as the proof of your abusive accusation. If not you publish my reaction right away, I do not know anyone of those names who are involved in such horrific crime. None of them is my compagnon neither I know about them. If you do not publish your proof or my reaction, I will take legal actions against you in short time as possible. If you can not be a professional media organisation, at least have courage to be human and act honestly.

   Dank je wel, Myra! 😉

   Intussen zaai ik de moestuin in. 🙂

   Antwoord
  • Boudine

   Beste Vlunk,
   Dank je wel voor deze reactie. Op teletekst was het artikel van de NOS verdwenen. De manier waarop de NOS dan “rectificeert”, is werkelijk schandalig!
   Verder heb ik het eerste half uur bekeken van de docu waarnaar je verwijst. Hij duurt 3 en een half uur, dat is nogal lang, maar het eerste half uur smaakt zeker naar meer! Prima analyse!

   Antwoord
 5. vlunk

  Voor degenen die al ooit eerder gehoord hadden van Smedley Darlington Butler (what’s in a middle-name) weinig nieuws, die docu, maar die zet net ff chronologisch alle puntjes op de i’s van hitler en ibm, tot bill en hitlary clinton. en op de j van jeb.

  Antwoord
 6. Boudine

  Een heel goed achtergrondartikel van Ton Hofstede:

  NOS informanten

  De complotter sites van de MSM zuigen weer eens verhalen uit hun duim. ‘Bronnen’ zeggen tegen de NOS dat…

  Niet geloven al die onzin propaganda. Het HHC brengt u balans in het echte verhaal.

  Gisteren werd er nog een schepje bovenop gedaan. De Turkse krant HABER TURK weet te melden dat niet alleen de broer van Hüseyin maar ook een neef Naif Yavuztürk betrokken zouden zijn bij de moord op Sait ÖZMEN 27. Ik ben benieuwd of onze staatspropaganda machine dat gaat overnemen.

  En dat terwijl het nieuws van Haber Turk uit oktober 2012 over de brieven aan Koningin Beatrix om Demmink te arresteren 28 niet in het Nederlandse nieuws verschenen. En ook achter het “lopende onderzoek” naar Demmink gaan onze NOS journalisten niet aan. Of de aangifte van de gevangenisdirecteuren tegen Ivo Opstelten. Of achter de absurde vertragingen van Hoge Raad AG Diederik Aben met zijn deskundologische nitwit (kosten een miljoen euro!) Bas van den Heuvel. Lekker eenzijdig gefantaseerd, dat MSM nieuws.

  Dank je wel, Ton! Je bent echt een meester in het vangen van de Turkse kleine geitjes. 🙂

  Antwoord
 7. Boudine

  Column van Ronald Beetz

  Toen enige jaren geleden EenVandaag met een uitzending over Demmink kwam, wist minister Donner al binnen een dag dat “er geen rook was, laat staan vuur”. Een dag na de uitspraak van de rechter in Arnhem, wist minister Opstelten al dat dit onderzoek niets zou opleveren. “Het was niets, het is niets, en het wordt niets”. Volgens het ministerie en het OM zijn in het verleden al vele onderzoeken gedaan naar Demmink en nooit was er iets gebleken van pedofiel gedrag. Onderzoeken die allemaal in korte tijd konden worden uitgevoerd en die nog nooit openbaar gemaakt zijn. Openbaren ligt te privacy-gevoelig. Vreemd als Demmink niets te verbergen heeft. Maar het onderzoek dat de rechter nu gelast duurt maar voort. En dat terwijl er “al zoveel” is onderzocht?

  Dit doofpotbeleid kom je op meer plaatsen tegen. De Koerd Baybaşin wacht nu al meer dan 4 jaar (!) op een uitspraak van de Hoge Raad over zijn herzieningsverzoek. Deze zaak ‘zou’ nauwe relaties hebben met Demmink en moet blijkbaar ook in de doofpot blijven. Ondanks dat Nederland door het Europese Hof hiervoor op de vingers is getikt, blijft zelfs de Hoge Raad rekken. Dit werpt de vraag op of de Hoge Raad deel van de doofpotbewakers is. Ook in de zaak Louwes kost het de Hoge Raad jaren alvorens tot een uitspraak te komen, als die er al ooit komt. Opvallend is wel dat Ton Derksen (de hoogleraar die Lucia de Berk heeft vrij gekregen) juist in deze twee zaken een boek heeft gepubliceerd, waarin hij tot één conclusie kan komen: zowel Baybaşin als Louwes zijn onschuldig. De overheid heeft blijkbaar heel veel moeite om toe te geven dat ze compleet hebben gefaald in deze zaken. En dan niet door fouten of gebrek aan informatie, maar door fraude en leugens. Bij Baybaşin heeft Derksen aangetoond dat op heel grote schaal met telefoontaps is gefraudeerd en bij Louwes heeft hij aangetoond dat het OM op grote schaal heeft gelogen. Wellicht dat Baybaşin daarom zo lang moet wachten, want als hij ooit wordt vrijgesproken zal ook de vraag naar voren komen wie het hem geflikt heeft om hem op vervalst bewijs levenslang te laten opsluiten.

  Antwoord
 8. Boudine

  Ingekomen per -mail:
  Volgende week donderdag wordt Baybasin overgeplaatst naar PI Zuyderbos, Heerhugowaard. Overigens is de komst van de Noren naar Nederland nog niet zeker, vanwege een juridisch obstakel. Wij kennen namelijk de levenslange gevangenisstraf, de Noren niet. Maar bij misdrijven gepleegd op Nederlands grondgebied geldt het Nederlandse strafrecht. De Noren vinden een mogelijke veroordeling tot levenslang politiek niet acceptabel.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Beter laat dan nooit!

  NOS moet berichten over Koerd Baybasin rectificeren

  De NOS moet twee berichten over de Koerd Hüseyin Baybasin rectificeren. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald. In de berichten wordt een verband gelegd tussen Baybasin en een verdachte van een liquidatie in Turkije in december 2014.

  NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff zegt in een reactie: “We zullen het vonnis van de rechtbank uiteraard uitvoeren en het bericht rectificeren. Ik verbaas me wel heel erg over de vorm en omvang van de rectificatie die in het vonnis wordt bepaald. Twee weken een pop-up op nos.nl vind ik niet in verhouding tot het oorspronkelijke bericht. Het was die dag een bijzin in een van de vele berichten op onze site. We beraden ons of we in hoger beroep gaan.”

  Rechtbank: NOS mocht Baybaşin niet linken aan liquidatie

  Volgens de rechter is de bewering onvoldoende onderbouwd. De NOS moet rectificeren en een schadevergoeding betalen.

  De omroep is veroordeeld tot een rectificatie op de site nos.nl en het offline halen van artikelen die in mei vorig jaar zijn gepubliceerd. In die publicaties heeft de omroep ten onrechte geschreven dat Baybaşin – die al 18 jaar in Nederland gevangen zit – “een voormalige compagnon” was van een verdachte in een liquidatieonderzoek. De NOS moet ook schadevergoeding betalen aan Baybasin. De omvang van de schade zal later nog moeten worden bepaald.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 − 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën