Selecteer een pagina

Archieven

Het Odessa bloedbad, 2 mei 2014

Het is vandaag een jaar geleden dat er in Odessa een bloedbad werd aangericht onder demonstranten die zich vreedzaam verzetten tegen de fascistische junta in Kiev. In het “vrije westen” werd dit bloedbad onder het tapijt geveegd. De Wikipedia staat vol wollige onzin! Wat er werkelijk gebeurde, is goed gedocumenteerd: Voor het vakbondsgebouw hadden zich demonstranten tegen de junta verzameld, maar zij werden aangevallen door de fascistische hordes die in februari 2014 ook op het Maidanplein in Kiev een bloedbad aanrichtten. De demonstranten vluchtten het valkbondsgebouw binnen, dat daarop werd bestookt met Molotov cocktails, waardoor er brand uitbrak. Het aantal doden zou 48 bedragen, maar anderen spreken van 100 doden. De politie stond er bij en keek er naar!

Dat Oekraïne door de VS werd uitgeleverd aan corrupte oligarchen en gewetenloze neo-nazi’s, is een feit dat door de westerse pers volkomen genegeerd wordt! Na het bloedbad in Kiev kwamen steden in de Donbass in opstand, waarna deze steden meedogenloos werden gebombardeerd. Onze tv spreekt dan van pro-Russische separatisten! Het gaat om mensen die niet willen buigen voor de neo-fascistische kliek in Kiev. Deze verzetshelden moeten dat met hun leven bekopen! Het bloedbad in Odessa is een schandvlek op de huidige politiek. Daarom wordt deze gebeurtenis verzwegen.

Om te voorkomen dat de herdenking van dit bloedbad zou leiden tot een opstand, heeft het regime in Kiev begin deze week de leiders van de oppositie gearresteerd. Het is nog maar de vraag of ze goed behandeld worden. Een behoorlijk onderzoek naar de gebeurtenissen bleef achterwege.

De westerse media proberen nog steeds om dit bloedbad af te doen als een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Hier een analyse van een artikel van de BBC. De waarheid is, dat het gaat om een welbewuste moordpartij op mensen die protesteerden tegen de staatsgreep in Kiev. Deze moordenaars werden kennelijk gestuurd en betaald door de oligarch Igor Kolomoisky, die nu uit de gratie is geraakt. De onderstaande video’s bevatten voldoende bewijs, met schokkende beelden!

Odessa Massacre: ‘Right Sector wouldn’t let people out of burning building’

The Odessa Massacre – What REALLY Happened duurt 11 minuten.

Kiev-appointed governor, Oligarch Igor Kolomoisky, implicated in Odessa massacre

Leaked! A Ukrainian oligarch might have been behind almost fifty deaths in Odessa.

lauffeuer – The atrocities of Odessa on May 2, 2014 [engl. subtitles] duurt 45 minuten.

[eng subs] Interview with Odessa massacre survivor, recently released from UA prison duurt 22 minuten.

12 Reacties

 1. yvonne

  Met dank aan De Grijze Duif!

  Dat Pieter Klein gehoor heeft gegeven aan mijn tip wordt niet duidelijk uit de berichtgeving op de website van RTL Nieuws, noch uit het antwoord wat hij mij vannacht persoonlijk via mail stuurde. Ons gesprek krijgt dus nog een vervolg… Want zo lang als de media over dit soort zaken niet schrijft, maar wel over het bitchslappen van Bertholee, zal ik me tegen dit staaltje propaganda digitaal blijven verweren!

  Ook de schandalige Nazi-praktijken van het regime in Kiev welke bekend staat onder de naam “odessa massacre” worden NIET in Nederland herdacht op deze 2 mei, de verjaardag van deze zwarte periode. Maar waar de media ook zwijgt over NATO snipers op de Maidan, doe ik dat niet. Hier een Engelstalig filmpje wat duidelijk maakt dat er in Oekraïne smerige spelletjes worden gespeeld. Spelletjes van Poroshanko en co, de lieden die “wij” steunen. Logisch dat ze dit niet willen laten zien, want dan was de steun zo verdwenen!

  http://degrijzeduif.blogspot.nl/2015/05/aivd-bitch-slapt-edward-snowden-andere.html

  Antwoord
 2. Boudine

  Dank je wel, Yvonne. De Grijze Duif is goed bezig!
  Op BLIK las ik ook nog de reacties, vooral die van Ben. Er kwamen twee lange video’s tevoorschijn voor mensen die de details willen weten, want met de vage media nemen we geen genoegen meer.

  Twee lange documentaires met filmpjes van ooggetuigen:

  ODESSA 5/02: The Untold Truth of Kulikovo Field [Part 1 ] duurt een uur en 56 minuten.

  Gepubliceerd op 6 mei 2014

  The first part of Odessa 5/02 documentary film, compiled of the extensive amount of video footage done on that day by various witnesses and investigated throughout an independent view point. Soon we’ll post the second part that will include further footage, few interviews of survived witnesses as well as the Right sector searches inside of the building later that night. Thank you all, friends, for a positive feedback! We encourage you to rip this video using http://www.clipconverter.cc and re-upload it to your channel in order to spread this material and protect it from being deleted by Youtube.

  Odessa 5/02 The Untold Truth of Kulikovo Field-Operation: Genocide [Part 2] duurt twee uur en 50 minuten.

  Gepubliceerd op 29 jun. 2014

  The second and the last part of Odessa 5/02 documentary. The extensive amount of materials has been used to create this film, relying on footage filmed by various witnesses and investigating throughout with independent point of view.

  Als je nu Googeld op Odessa News, dan blijk dat het bloedbad toch niet overal is uitgewist!

  Antwoord
 3. Boudine

  Lauffeuer • Odessa Tragedy • Dokumentary [english subs] [HD] duurt 45 minuten.

  Antwoord
 4. yvonne

  De leugen zal nooit de waarheid voor altijd overleven! Laat dit in godsnaam op alle scholen zien….zodat we kritisch nadenkende mensen krijgen. Die zich niet voor het karretje laten spannen van een overheid die corrupte oorlogen begint.

  https://www.youtube.com/watch?v=VHpkQZErm7g

  Antwoord
 5. yvonne

  Met dank aan de zogenaamde onafhankelijke verslaggeving van de NOS en de betrokkenheid van de wakkeren onder ons……..

  Vrijgezellenfeest versus Odessa-herdenking in Amsterdam
  Amsterdam 2 Mei 2015. Terwijl de ene groep de slachtoffers van de gruwelmoord in Odessa een jaar geleden, waardig herdenkt, is de andere groep bezig met een vrolijk vrijgezellenfeest. Dat is natuurlijk prima, niet iedereen kan het leed van de hele wereld op zich nemen. Wat echter wel te denken geeft: niemand van de dames heeft ooit over de slachting gehoord. Dat is de dames natuurlijk nauwelijks aan te rekenen. Maar de vaderlandse Rusland-correspondenten des te meer.

  Zoals we in de film al aangaven: David-Jan, Olaf, Pieter, Stefan, Rudy, maar ook Hubert, Laura, kom er maar in. Je zou bijvoorbeeld maar Frankrijk-correspondent zijn en niemand in Nederland zou weten waar je het over hebt als je “Charlie Hebdo” zegt. Dat zou toch vreemd zijn? De slachting van het jaar (in ieder geval de Europese slachting van het jaar, zo niet van de eeuw), waarbij in Odessa individu voor individu, één voor één, de mensen op gruwelijke wijze gedood en verbrand zijn, met overtuigende en rijkelijke videoverslaglegging, en de Nederlanders weten er niets van.

  http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2015/05/vrijgezellenfeest-versus-odessa.html

  Antwoord
 6. Boudine

  Kleintje Muurkrant: Stropdassenleed (13)

  vrijdag 15 mei 2015

  Heeft u nog ergens twee dwangbuizen liggen? Dan kunnen we Nazi-Kiev in ieder geval verlossen van twee volstrekte malloten. President Porochoco en zijn Georgische gabber Mikkel Saakashvili. Hebben die twee zakkenwassers een lijstje namen bij mekaar geharkt van lieden die misschien wel lid wilden worden van de Internationale Adviesraad. Onder leiding van onze fameuze Mikkel de stropdassenvreter, die blote benen op de internationale opsporingslijst staat wegens laaienlichten, machtsmisbruik en ander onfatsoenlijk gedrag ten tijde van zijn Georgische presidentschap. Poro flikkerde na het harken het zoveelste decreet de publieke ruimte in met de namen van de meest prominente adviseurs over de hele breedte en in full colour. Zoals daar waren: John MacCain (nadere introductie niet nodig), Elmar Brok (de Duitse voorzitter van de Europese Commissie van Buitenlandse Zaken), de Litouwse ex-premier Andrius Kubilius, de Slovaakse ex-premier Mikulas Dzurinda en de Zweedse ex-premier, ex-minister van Buitenlandse Zaken en submarine watcher Carl Bildt. Probleempje. Niet iedereen had zijn medewerking al toegezegd. Met name MacCain moest nog effies uitvogelen of een dergelijk adviseurschap wel was toegestaan binnen de Amerikaanse regelgeving voor volksvertegenwoordigers. En Elmar maakte ook niet meteen de indruk graag als brokkenpiloot te willen fungeren. De enige die wel meteen liet weten zeer vereerd te zijn was die gozer van Bildt. Maar dat verbaast ons net zoveel als Mark Rutte op een herenfiets (1). Kortom, nu begrijpt u waarom wij om een stel dwangbuizen verlegen zitten. Mocht Mikkel opduiken in Terneuzen staan we in ieder geval paraat. Voor Porochoco zorgen de Oekraïense bruinhemden zelf wel als Fucktoria Nuland en haar familie hem beu zijn. Stay tuned.

  (1) Wij hebben over dit smörremonster heel wat gepubliceerd, maar misschien geeft aflevering 12 van deze serie wel het beste weer hoe meneer Bildt in elkaar zit.

  Yats in Parijs:

  French journalist: Mr Yatsenyuk, you killed 10 thousand people. When will you stop the genocide?

  Antwoord
 7. yvonne

  Ja, liegen kunnen ze opperbest, onze zogenaamde wereldleiders: ze worden er zelfs voor beloond…….

  De geestelijke verdwazing in Het Westen blijkt voor een deel uit het buitenlands beleid. In het Midden Oosten kiezen ‘we’ tegen seculiere dictators en voor islamitische bewegingen. In het geval Oekraïne kiezen ‘we’ voor een bewind in Kiev dat de democratisch gekozen president heeft afgezet door middel van neonazistische paramilitairen. Datzelfde bewind beschiet zonder enige terughouding boerderijen, scholen en flatgebouwen op het platteland van Oost Oekraïne. In stukken gescheurde lijken liggen op de straten en in de huizen. Beelden die de publieke omroep in Nederland niet bereiken. Dit gebeurt met steun van de EU. ‘Onze’ minister van buitenlandse zaken brengt vriendschapsbezoeken aan de president van dit bewind.

  Inmiddels zijn naar schatting van de VN 730.000 mensen op de vlucht geslagen.

  De mensen worden door de NOS ‘Oekraïners’ genoemd, maar gaan zelf liever naar Rusland.

  Als er bij de EU ook maar een greintje menselijkheid was, dan zette men zich in op een vredelievende oplossing en dat is de opdeling van Oekraïne in een Russisch en een Oekraïens deel.

  http://joostniemoller.nl/2014/08/730-000-mensen-op-de-vlucht-voor-eu-vriend-kiev/

  Antwoord
 8. Boudine

  Nieuwsanalyse: De schadelijke retoriek van de Minister van BuZa, Bert Koenders

  Eind van de week kwam Bert Koenders (PvdA!) in Nieuwsuur verhalen dat Rusland een vuist getoond dient te worden. Hij had het over militaire middelen naar de Baltische staten, en dit als antwoord op “Russische dreiging” en het gedrag van Rusland in Oost Oekraïne en de “annexatie” van de Krim.

  Terwijl Rusland over de gehele wereld respect krijgt voor haar rol op het wereldtoneel (Uitzondering: de door de VS gedomineerde landen), Rusland met het ene land na het andere belangrijke deals sluit, daar denkt Koenders het Nederlandse belang te dienen, door als een keffende schoothond van de VS de Russen met een vuist te dreigen. Wanneer staat er in Nederland iemand op die Koenders een vuist toont? En dan bedoelen wij geen gewelddadige vuist van oorlogsmaterieel, zwaar bewapende militairen of raketten zoals Koenders zelf bedoelt. Nee, wij hebben het over een geweldsloze verbale vuist in het Parlement, of een vuist van een artikel in de Volkskrant of een verbale opdoffer bij Pauw en Witteman of Buitenhof. Wie brengt de man aan het verstand dat er niemand in Nederland zit te wachten op de Koenders’geweldsretoriek aan het adres van de Russen

  Antwoord
 9. Boudine

  Dit is de waanzin ten top!!! De man wordt in eigen land gezocht voor corruptie!

  Ukraine Names Georgia Ex-President Governor of Odessa

  Ukrainian President Petro Poroshenko announced Saturday that the new governor of his country’s Odessa region will not even be a Ukrainian. Instead, it will be former Georgian President Mikheil Saakashvili, who is currently wanted in his country over criminal charges. “I can say that Mikheil (Saakashvili) is firmly ready to support Ukraine because he loves it just as I love do,” said Poroshenko at a ceremony in Odessa.

  This content was originally published by teleSUR at the following address:
  http://www.telesurtv.net/english/news/Ukraine-Names-Georgia-Ex-President-Governor-of-Odessa-20150530-0015.html. If you intend to use it, please cite the source and provide a link to the original article. http://www.teleSURtv.net/english

  Antwoord
 10. Boudine

  Circus from Georgia moves to Ukraine

  Antwoord
  • Boudine

   Neocon Fugitive Given Ukraine Province

   Ukraine’s President Poroshenko has tapped another international “carpetbagger” to rule his people, ex-Georgian President Saakashvili, a neocon hero wanted in his homeland for embezzlement and human rights abuses who now governs Odessa, reports Robert Parry.

   By Robert Parry

   June 02, 2015 “Information Clearing House” – “Consortium News” – The latest political move by the U.S.-backed “pro-democracy” regime in Ukraine was to foist on the people of Odessa the autocratic Georgian ex-President Mikheil Saakashvili, a neoconservative favorite and currently a fugitive from his own country which is seeking him on charges of human rights violations and embezzlement.

   New York Times correspondent David M. Herszenhorn justified this imposition of a newly minted Ukrainian citizen on the largely Russian-speaking population of Odessa by saying that “the Ukrainian public’s general willingness to accept the appointment of foreigners to high-level positions underscores the deep lack of trust in any government after nearly a quarter-century of mismanagement and corruption.”

   Antwoord
   • Boudine

    “But Herszenhorn made no apparent effort to gauge how willing the people of Odessa are to accept this choice of a controversial foreign politician to govern them. The pick was made by President Petro Poroshenko and is just the latest questionable appointment by the post-coup regime in Kiev.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 + 15 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën