Selecteer een pagina

Archieven

Het weerbericht voor Californië: droog!

Hoewel sommige mensen dit ontkennen, zijn we getuige van een wereldwijde temperatuurstijging, zoals ook zichtbaar wordt gemaakt door de NASA. Over de oorzaak van deze temperatuurstijging valt echter te twisten. Volgens de NASA zijn de broeikasgassen verantwoordelijk, vooral CO2. Het is dus allemaal de schuld van de mensen die fossiele brandstoffen gebruiken! Volgens mij zijn er echter meerdere oorzaken, waarvan CO2 misschien wel de geringste is. Al sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw wordt er heftig geëxperimenteerd met manieren om het weer te “beheersen”, maar dat wordt geheim gehouden en verzwegen. Ook de invloed van de zon op ons weer en de wolken wordt pas sinds kort begrepen.

Opvallend in de redenering op de website van de NASA is dat een lijnrechte relatie wordt verondersteld tussen de hoeveelheid zonnestraling en de opwarming van de aarde. Deze rechtlijnigheid blijkt echter niet te bestaan! Niet het directe zonlicht, maar de daardoor afnemende kosmische straling is verantwoordelijk voor de verminderde vorming van wolken en daardoor voor een warmer klimaat. Zie het vorige artikel op BOUblog. De klimaat-modellen van het IPCC gaan nog uit van die rechtlijnige relatie tussen zon en warmte, daarom klopt hun analyse niet.!

Global warming bestaat intussen wel degelijk, zoals blijkt uit de onderstaande grafiek. Dat ziet er nogal heftig uit, maar in deze grafiek gaat het om tienden van graden Celsius. Sinds 1880 is de gemiddelde temperatuur op aarde met 0,8 graden toegenomen. Men schrijft dit toe aan de uitstoot van CO2, maar een toename van de zonneactiviteit en de daarmee samengaande afname van de kosmische straling die zorgt voor de vorming van regenwolken, zou er ook verantwoordelijk voor kunnen zijn. Een dergelijke grafiek voor het middeleeuwse klimaatoptimum bestaat helaas niet.

Dat het klimaat verandert, kan niemand ontkennen. Op dit moment zien we her en der op aarde zeer extreem weer. Een dik pak sneeuw in het oosten van de VS, grote droogte en veenbranden in Siberië, stofstormen in China. In Californië leidt de klimaatsverandering nu tot een grote droogte.

Het klimaat van Californië kenmerkt zich door hete zomers en zachte winters. In de winter regent het, vooral in het noorden van Californië, maar de zomers zijn meestal droog. De winterse regenwolken gaan van west naar oost en botsen dan op de Sierra Nevada, een gebergte van ruim 3.000 meter hoog. Daar valt ‘s winters normaal gesproken voldoende sneeuw om de ski-oorden te bedekken met een dikke witte deken. In de lente smelt de sneeuw en het water stroomt naar de Central Valley, een van de meest vruchtbare gebieden op aarde. Alleen heeft het de laatste vier of vijf jaar niet behoorlijk geregend of gesneeuwd. Zie voor de geografie een kaart van Californië.

Geen sneeuw in de bergen, geen water in de centrale vallei, waterreservoirs die langzaam maar zeker droogvallen! En een bevolking van ruim 30 miljoen mensen die elk dagelijks minstens 2 liter water moeten drinken…

It’s Time To Panic About The California Drought

Gepubliceerd op 1 apr. 2015

Standing in a brown field that would normally be smothered in several feet of snow, Gov. Jerry Brown on Wednesday ordered cities and towns across California to cut water use by 25% as part of a sweeping set of mandatory drought restrictions, the first in state history…

Deze extreme droogte heeft grote sociale gevolgen, eerst en vooral voor de boeren en landarbeiders, daarna ook voor de mensen in de uitgestrekte suburbs die hun lawn niet meer mogen sproeien, en ten slotte voor de hele bevolking van Californië en ver daarbuiten. Californië is de voedselschuur van de VS, vooral voor de teelt van groenten en fruit. Zonder water kunnen deze gewassen niet groeien.

Crippling Drought in the Golden State: California Soul duurt 17 minuten.

Gepubliceerd op 26 jan. 2015

California is in the middle of the worst drought it’s seen in nearly 500 years. We’re heading out to the driest towns to see just how screwed we really are and what people are doing to carry on.

De wonderlijke wetten in de VS maken dat iedereen nu 25% procent moet bezuinigen op het waterverbruik, behalve de fracking industrie, want die werd uitgezonderd. Deze industrie vervuilt het nog aanwezige grondwater met zeer giftige chemicaliën! Ook hebben de boeren als laatsten recht op water! Hoe spant men het paard achter de wagen?

En dan is er nog de vraag naar de oorzaak, want het is algemeen bekend dat de overheid naar believen ingrijpt in het weer. Volgens Alex Jones is het dan ook een complot om de mensheid in aantal te reduceren door een bewust geplande hongersnood, en om agenda 21 door te voeren. Een minder extreme, maar zeer goed geïnformeerde klokkenluider is Dane Wigington, met als website GeoengineeringWatch. Wat hij zegt, snijdt wel degelijk hout, hoewel ook hij misschien oorzaak en gevolg door elkaar haalt. Daarom eerst even een korte video over Global Warming en de straalstroom. Dit is main stream science! Wat Jennifer Francis vooral niet zegt, is HAARP en chemtrails.

Jennifer Francis – Understanding the Jetstream duurt ruim 5 minuten.

HAARP bestaat echt en chemtrails bestaan ook, beide projecten beïnvloeden het weer en beide zijn geheim. Als we willen weten hoe Global Warming werkt en als we er werkelijk iets aan willen doen, dan zal dat gemanipuleer met het weer toch eerst moeten stoppen! Zolang deze manipulatie doorgaat, is het onmogelijk om te zeggen wat de oorzaak is van deze “natuur”rampen, laat staan om er een adequaat antwoord op de formuleren.

Engineered Drought Catastrophe, Target California duurt 32 minuten.

The western US is under an all out climate engineering assault, California most of all. The Weather Makers can shut the hydrological cycle off from the once “golden state” for as long as they wish. Satellite images and NOAA maps shown in this presentation are shocking and revealing to say the least. Whatever one wishes to consider as the agenda of those in power, one conclusion is certain, the drought in California is a direct result of the ongoing climate engineering insanity. Weather warfare is now being waged on the American population.

12 Reacties

 1. Boudine

  California Bad Dreaming: Drought deepens, millions hit by water supply reduction

  California’s water restrictions: Too little too late?

  Antwoord
 2. Boudine

  Benzene diet? No, thanks. California farmers angry at fracking wastewater use amidst record drought

  Antwoord
 3. Ingrid

  Ik kwam gisteren dit artikel tegen http://theunhivedmind.com/wordpress3/the-end-of-the-california-orange/. In 2011 was er nog meer dan voldoende water, maar de waterreservoirs werden opzettelijk afgevoerd naar zee, terwijl de boeren water werd ontzegd. Vanaf begin vorig jaar is het weer gemanipuleerd, zie ook de afbeelding in het artikel, waardoor de voedselruif van de US onherstelbaar is. Niet alleen de voedsel productie is stopgezet, maar ook talloze bedrijven en banen zijn verloren gegaan.
  http://therionorteline.com/2014/02/17/the-man-made-california-drought-progressives-destroying-jobs-one-industry-at-a-time/

  Antwoord
  • Boudine

   Beste Ingrid, dank je wel voor de links.

   Dat men de stuwmeren OPZETTELIJK heeft laten leeglopen, dat wist ik niet. Het bovenste artikel leek me dan ook een beetje een “complot-site”, maar het tweede artikel was er duidelijk over:

   California’s water storage and transportation system designed by federal and state governments includes 1,200 miles of canals and nearly 50 reservoirs that provide water to about 22 million people and irrigate about four million acres of land throughout the state.
   In May 2007, a Federal District Court Judge ruled that increased amounts of water had to be re-allocated towards protecting the Delta smelt – a three-inch fish on the Endangered Species List.
   Because of this ruling, in 2009 and 2010 more than 300 billion gallons (or 1 million acre-feet) of water were diverted away from farmers in the Central Valley and into the San Francisco Bay – eventually going out into the Pacific Ocean.
   This man-made drought cost thousands of farm workers their jobs, inflicted up to 40 percent unemployment in certain communities, and fallowed hundreds of thousands of acres of fertile farmland.
   Unemployment remains at a regional average of 17%. With current precipitation at near-record lows, the same regulations will be imposed pushing unemployment even higher.
   The Pelosi-led Congress did nothing to reverse the plight of the San Joaquin Valley and even obstructed repeated Republican actions to reverse the situation. The Sacramento-San Joaquin Valley Water Reliability Act reflects Republican promises to avoid another man-made drought.

   Het originele artikel staat hier:
   http://naturalresources.house.gov/issues/issue/?IssueID=5921

   Die wet is trouwens nog steeds niet aangenomen! Agenda 21 dreigt werkelijk een nachtmerrie te worden! Een opeenstapeling van “onschuldige” besluiten…

   Antwoord
 4. Boudine

  Scientists warn worst of US drought yet to come

  Antwoord
 5. Boudine

  California drought crisis hitting poverty-stricken communities hardest

  Gepubliceerd op 6 jul. 2015

  Cities in southern California have been struggling to survive the intense drought hitting the state, which has crippled poor communities without the infrastructure to handle the heat and limited their ability to get enough water. Lindsay France has more from Los Angeles.

  Antwoord
 6. Boudine

  Het is raar weer, daar in Californië. Meestal regent het ‘s zomers niet, maar na alle droogte regent het er nu met bakken uit de hemel!

  Torrential Rains and Flash Floods Swamp the Drought-Ridden Southwest
  by ABC News Videos 1:39 mins

  Severe storms have battered the Southwest with torrential rain, wiping away a bridge on a highway between Los Angeles and Phoenix.

  Rain calms California fire that jumped freeway, burned cars – World News Headlines

  Impromptu SINGIN’ IN THE RAIN! a tribute to Gene Kelly, by Wesley Alfvin

  Antwoord
 7. Boudine

  Raging Inferno: Forests & woodlands engulfed in flames in California

  Gepubliceerd op 2 aug. 2015

  Firefighters continue to battle blazes raging in forests and woodlands across California. Hundreds have been forced to flee their homes. California Governor Jerry Brown has declared a state of emergency, as 18 large wildfires burn through more than a dozen counties.

  Antwoord
 8. Boudine

  Wildfires consume West Coast, costing lives and millions in property damage

  Antwoord
 9. Boudine

  Why The World Is Running Out of Water

  Antwoord
 10. Boudine

  Flash Floods and Mudslides Sweep Through California

  Close to danger: Poor infrastructure, old levees threaten residents near Cali. Delta

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 − vijftien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën