Archief
Artikelen

Gisteren heeft Myra een gesprek gehad met Rein Gerritsen over het boek van professor F. Bovenkerk en Y. Yesilgöz: “De maffia van Turkije”. In dit boek staat in hoofdstuk 7 “Het verhaal van Hüseyin Baybasin”. Daarin wordt Baybasin afgeschilderd als een belangrijke drugsbaron! Inmiddels weten we dat dit niet klopt. Baybasin is geen crimineel! Uit het boek van Ton Derksen: Verknipt Bewijs blijkt zelfs het tegendeel! De wetenschapsfilosoof Rein Gerritsen heeft onderzoek gedaan naar de totstandkoming van dit valse verhaal. Binnenkort verschijnt zijn boek: Huseyin Baybasin: Nederland en de Koerdische kwestie.

Het boek van Bovenkerk en Yesilgöz is zo’n beetje de hele wereld rondgegaan. Het is vertaald in het Engels en vormt de basis voor een krantenbericht dat nog altijd op internet staat:
Feared clan who made themselves at home in Britain
The Baybasin gang were not coy about their drug smuggling or violence. They also had political and intelligence links.
Op deze valse voorstelling van zaken werd ook de broer van Baybasin, Abdullah Baybasin, in 2006 gearresteerd en in eerste aanleg veroordeeld, maar in 2010 in hoger beroep vrijgesproken. Dat laatste komt dan weer niet met vette koppen in de krant…

Het valse verhaal van Bovenkerk en Yesilgöz heeft een grote impact gehad op de beeldvorming rond de familie Baybasin. Volgens dat boek zegt Baybasin zelf dat hij een crimineel was die in drugs handelde. Het kwalijke is, dat iedereen dat gelooft. Baybasin is dan ook bijzonder boos over dit boek! Het hoofdstuk over Baybasin is tot stand gekomen na een aantal gesprekken met Baybasin, die op dat moment (1995) in Nederland in de gevangenis zat. Yesilgöz is een Turk (geen Koerd!) die zich voordeed als wetenschapper, maar die op dat moment werkte voor het OM, en wel voor het Kernteam NO-Nederland. Dit hoofdstuk is dus ingestoken door het OM. Het is pure laster en smaad! Baybasin is nu bezig om een aanklacht te formuleren tegen Bovenkerk en Yesilgöz.

Dit gesprek van Myra met Rein Gerritsen is een eyeopener voor iedereen die nog gelooft dat Baybasin een gevaarlijke crimineel is, die weliswaar vast zit op vervalst bewijs, maar die eigenlijk een levenslange gevangenisstraf wel verdiend heeft!

In het gesprek met Rein Gerritsen komen details voorbij waaruit blijkt dat het boek van Bovenkerk en Yesilgöz aan alle kanten stinkt! Gerritsen heeft grondig onderzoek gedaan naar de totstandkoming van dat boek en ook Myra heeft zich eerst goed ingelezen. Het gesprek is beslist een uur luisteren waard!

————————————————–
Gepubliceerd op 3 apr. 2015

Gesprek met wetenschapsfilosoof Rein Gerritsen.
In 1998 verscheen het boek “De maffia van Turkije” van F. Bovenkerk en Y. Yesilgoz. Het boek wordt ook internationaal gezien als het grote boek over drugsbaron Baybasin. Gerritsen deed grondig onderzoek naar de waarheid en de totstandkoming van dit dubieuze boek. Het resultaat is verbluffend en zal onderdeel uitmaken van zijn binnenkort te verschijnen boek “Nederland en de Koerdische kwestie”. Inmiddels wordt er gekeken of er aangifte gedaan kan worden tegen deze auteurs.

Huseyin Baybasin zit inmiddels 19 jaar onterecht levenslang op basis van vervalste tapverslagen. De herziening loopt al 4 jaar. Hoogste tijd dat de set-up openbaar wordt.

‘De Maffia van Turkije’ nader bekeken duurt iets meer dan een uur.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

17 Reacties op “Myra en Rein Gerritisen: ‘De Maffia van Turkije’”

 • yvonne:

  Wat ben ik ongelooflijk blij met deze mensen……….heb het interview nu 2 keer beluisterd, TOP! Onbezoldigd je zo inzetten voor de goede zaak, BAYBASIN VRIJ…..En trouwens ook jij Bou en Ton Derksen van HHC, diep respect.

  Hier kan het gros van de politici en de media nog heel wat van leren.

 • yvonne:

  Heb producent Pieter Kuijpers deze link ook maar even gestuurd, met mededeling, Nederland wordt al lang gechanteerd, en HOE!

  En natuurlijk ook complimenten voor Henk Rijkers, die was ik vergeten, ook hij heeft zich altijd vastgebeten in de zaak……..

  Was de affaire Demmink eerder al inspiratie voor een thriller, ook de nieuwe verhaallijn die morgen in de BNN-hitserie Smeris wordt geïntroduceerd, is geïnspireerd op de slepende affaire rond de voormalige secretaris-generaal van Justitie.

  Dat heeft producent Pieter Kuijpers vandaag laten weten.

  De twee Brabantse rechercheurs Theo (Jeroen van Koningsbrugge) en Willem (Dennis van de Ven) krijgen te maken met een officier van justitie (Peter Drost) die door schimmige daden gechanteerd kan worden. Voormalig topambtenaar Demmink, tot 2012 secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie, is bij herhaling beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarige jongens.

  Het gerechtshof Arnhem heeft een onderzoek tegen Demmink bevolen dat tergend traag verloopt. Het lijkt van hogerhand te worden tegengewerkt. “De kans dat de onderste steen ooit boven komt in die affaire is klein”, denkt Kuijpers. “Maar het prikkelde ons wel: want wat kan er gebeuren wanneer een hoge pief bij justitie chantabel is? Dan is de ellende niet te overzien. Het kwaad dat een slimme crimineel in zo’n situatie kan aanrichten, is enorm.” (KN/Spits)

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/7241-affaire-demmink-nu-ook-thema-in-bnn-s-smeris

 • Boudine:

  Henk Rijkers verdient zeker een lintje, Yvonne! En niet alleen vanwege de zaak Baybasin! Hij heeft de zaak Fred Spijkers verslagen en daarna de zaak Hörchner. Het is werkelijk een wonder dat deze man die DRIE lintjes verdient, nog steeds in leven is. Maar misschien waag ik me nu te ver. Want het Katholiek Nieuwsblad gaat immers voornamelijk over de Paus…

 • Paularnheim:

  Op deze site worden toch wel flink wat vraagtekens gezet bij de geloofwaardigheid van die Baybasin:

  http://barracudanls.blogspot.nl/2015/04/verleden.html

  • Boudine:

   Beste Paularnheim,
   Barracuda zet vraagtekens bij iedere geloofwaardigheid, behalve bij die van hemzelf! Wie niet denkt dat 9/11 is gepleegd door 19 vliegende plofmoslims o.l.v. een nierpatiënt in een Afghaanse grot, is volgens Barra een aluhoedje, een complottertje of anderszins geschift. Ik lees hem soms omdat hij zo hardnekkig rechtlijnig is! Puur amusement! 🙂

   • Boudine:

    p.s.: bedankt voor de link! 😉

   • Paularnheim:

    Rechtlijnig of niet, ik heb me in dat blog verdiept en ben onder de indruk van de feitenkennis en de logica die daar wordt gehanteerd. Dat mis ik nogal eens bij veel copmplotsites.

    Ik vond overigens dat jij ook onderwerp van discussie bent daar. Hoop dat je daar goed weerwoord op vind.

    • Boudine:

     Ach, Paularnheim! Ik was daar al onderwerp toen Billy begon! Of dat nog te vinden is, weet ik niet, want Billy the Kid is veranderd in Barracuda en ik ben veranderd van Inanna in Boudine. In een weerwoord heb ik geen zin, want zijn feitenkennis rammelt aan alle kanten (ook in dat stukje over Baybasin!) en zijn logica is zo rechtlijnig, dat alle nuance ontbreekt.
     Overigens vind ik mezelf als onderwerp volstrekt onbelangrijk!

    • Boudine:

     p.s.: Natuurlijk ben ik niet de enige die Barracuda al langer kent dan vandaag.
     Voor een weerwoord neem ik de moeite niet, maar anderen doen dat wel! 🙂
     http://www.rohypnol.nl/wieisdiegek.html

 • yvonne:

  Beste Paularnheim,

  Mijn ervaring met dat soort site’s is, dat men vaak genadeloos hard om zich heen slaat, zonder werkelijke onderbouwing.

  Ik had dit artikel over Baybasin van Ton Derksen nog achter de hand, ik zou zeggen, lees het vooral eens rustig door.

  101 signalen van manipulatie

  Zó veel leugens dus, maar het kan nog gekker, blijkt uit zijn nieuwste boek Verknipt bewijs. Deze keer dook Derksen in de zaak-Baybasin, over de Turkse Koerd Huseyin Baybasin, die in 2002 in Nederland levenslang kreeg voor het aanzetten tot moord, heroïnehandel en gijzeling. Onterecht, is opnieuw Derksens conclusie.

  Het hof in Den Bosch heeft zich bij de uitspraak gebaseerd op elf telefoontaps en daarin heeft Derksen nu 101 signalen van manipulatie gevonden.Het bedrog is van uiteenlopende aard. In elf gevallen is er gesjoemeld met de vertaling van de telefoongesprekken. De meest flagrante fout op dit terrein spoorde Baybasins advocaat Adèle van der Plas al op: Baybasins woorden ‘to make him call’ zijn vertaald als ‘hem koud maken’.

  http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Ton-Derksen-over-de-leugens-van-het-OM.htm

 • yvonne:

  Barracuda-mens zou er goed aan doen, eens een lezing bij te wonen van professor Cees Hamelink…

  Waarom je de kranten/tv niet moet geloven!

  https://www.youtube.com/watch?v=_tf1FA3gqWE

  • Boudine:

   Dank je wel, Yvonne!
   Barracuda is altijd alleen op de hoogte van de feiten waarmee hij zijn eigen verheven gelijk kan aantonen. Van de zaak Baybasin weet hij hoegenaamd NIETS, althans niet meer dan de gemiddelde krantenlezer. En van Rein Gerritsen heeft hij kennelijk nog nooit een boek gelezen, hoogstens alleen de achterflap!
   Cees Hamelink is prima tegengif! 🙂

 • Paularnheim:

  Het is me bekend dat er rond de schuld van Baybasin twijfels bestaan en daarover loopt een onderzoek. Hetzelfde geldt voor Demmink waarover inmiddels het derde onderzoek loopt. In het eerste geval is er een kans dat er heropening met heroverweging van straf komt (ik zou er mijn geld niet op durven zetten) in het tweede geval acht ik die kans klein.
  Hoe het zij, in een rechtsstaat oordeelt daar de onafhankelijke rechter over en niet een woud van complotters die bijvoorbeeld zeker denken te weken dat Demmink ‘duizenden baby’s’ verkrachtte en aan stukken sneed.

  Wat me ook doet twijfelen aan het waarheidsgehalte van veel van die complotsites is de neiging overal een vreselijk complot achter te vermoeden en men zich nimmer tevreden stelt met een meer voor de hand liggende maar helaas nogal banale oorzaak. Als je zo wat nuchterder naar de werkelijkheid kijkt is het veel logischer er vanuit te gaan dat Demmink gewoon een homoseksuele topambtenaar was die in de hoerentent niet altijd naar de leeftijd van de hoertjes vroeg, dat de MH-17 is neergehaald door een oliedomme separatist die het burgervliegtuig in zijn onnozelheid voor een Oekraïense bommenwerper aanzag en dat Baybasin een drugscrimineel was die met sterke verhalen uit de gevangenis probeert te komen.
  De wereld is banaal maar we hopen van niet en we verzinnen spannende verhalen. Dat verklaart het succes van Micha Kat, Martin Vrijland, Wim Dankbaar en Boudine Berkenbosch. Nou ja, succes, het blijft verhalen vertellen in de marge waar weinigen zich iets van aantrekken maar spannend blijft het.

  • Boudine:

   Beste Paularnheim,
   Informatie is hier welkom, maar domme generalisaties zijn dat beslist niet!
   Wat zijn complotsites? Ik word hier zomaar even op een hoop gegooid met drie heren die elk hun eigen ding doen! Beledigend en dom! 🙁
   Uit gedegen onderzoek blijkt dat de veroordeling van Baybasin aan alle kanten rammelt en mank gaat. Het is gebaseerd op welbewust door het OM vervalste taps. Dat was in 2004 reeds bekend! Uit de jurisprudentie in zijn zaak blijkt dat ook de rechters het spel meespeelden. Uit de zaak Westenberg blijkt dat sommige rechters liegen en het recht verdraaien!
   Baybasin is een Koerdische zakenman en vredesactivist die op grond van sterke verhalen over zijn vermeende drugscriminaliteit voor levenslang de gevangenis is ingedraaid, mede dank zij een corrupte professor Bovenkerk! Zijn oorspronkelijke vermogen is verkregen uit erfenis en het is familiekapitaal. Dat vermogen werd beheerd door Huseyin Baybasin als hoofd van de familie. Dit vermogen is in 2002 in beslag genomen, maar het is het OM tot op heden niet gelukt om ook maar een cent zwartgeld aan te tonen. Alles blijkt legaal verkregen, overal werd belasting over betaald! Maar het OM neemt daar geen genoegen mee en vraagt uitstel op uitstel, voor onderzoek op onderzoek. De rechters laten dat toe! Intussen zit de hele extended familie daardoor in de narigheid, want dat geld was niet alleen van Huseyin Baybasin, maar ook van zijn broers, zusters, neven, nichten en zo voort!
   Naar Demmink loopt nog steeds geen enkel serieus onderzoek!
   Jouw wereld is inderdaad banaal! Lees je dus eerst in, voor je hier ooit weer reageert, want aan dit soort domme opmerkingen wil ik geen tijd besteden.
   Laster en smaad doen zoveel kwaad!!! 🙁

 • yvonne:

  Paularnheim,

  In de hoop nog te kunnen vertrouwen op een overheid en Justitie, gaat men wel erg ver…….Maar ja de angst is dan ook erg groot, stel je voor dat je zelf verantwoordelijkheid moet nemen voor je eigen leven.

  En af en toe ook nog eens je nek uitsteekt voor anderen, die dat nodig hebben, gewoon vanuit menslievendheid.

  Rechtlijnig of niet, ik heb me in dat blog verdiept en ben onder de indruk van de feitenkennis en de logica die daar wordt gehanteerd. Kijk dit zegt dus alles…….onder de indruk van de feitenkennis van een ander dus, beetje vreemd eigenlijk. Ik ben pas onder de indruk van kennis van een ander, als ik die eerst zelf vergaard heb.

  http://achterdesamenleving.nl/complotten-zijn-inherent-aan-machtstructuren/

  Het is gemakkelijker mensen voor de gek te houden dan ze duidelijk te maken dat ze voor de gek gehouden zijn.

 • Boudine:

  Dank je wel, Yvonne! Jouw reacties zijn gewoon MOOI! 🙂

  John Bauer – Among Gnomes and Trolls

  ENJOY, Geniet! 🙂

Laat een reactie achter