Archief
Artikelen

Wie heeft de Krim geannexeerd? Dat blijkt uit de geschiedenis van de Krim. De Krim werd in 1774 onafhankelijk van het Ottomaanse Rijk en 1783 werd de Krim geannexeerd door Rusland. Daar heerste Katharina II (de Grote) en de aansluiting verliep vreedzaam. De bevolking van de Krim was christelijk, net als in Rusland. Ook had het Ottomaanse Rijk in 1774 de oorlog tegen Rusland verloren. Om zich te beschermen tegen de Ottomanen, wilde de Krim bij Rusland horen. Het juiste antwoord is dus niet Poetin, maar Katharina de Grote!

In 1954 besloot Chroesjtsjov tot een samenvoeging van de Krim met Oekraïne. Binnen de Sovjet Unie was dat een bestuurlijke herindeling die verder weinig gevolgen had. Na de val van de Sovjet Unie werd Oekraïne echter onafhankelijk en de Krim werd een deel van Oekraïne. In Sebastopol bleef Rusland aanwezig in de vorm van een Russische vloot, waarvoor Rusland huur betaalde. De bevolking van de Krim was van meet af aan niet blij met de aansluiting bij Oekraïne en de regering in Kiev. Al in 1991 sprak men zich uit voor onafhankelijkheid van Oekraïne, in een referendum dat niet werd erkend.

Toen in februari 2014 in Kiev een fascistische coup was gepleegd, stonden de neo-nazi troepen direct klaar om ook in Sebastopol een bloedbad aan te richten. De bevolking van de Krim deed toen een beroep op Rusland en het heeft er alle schijn van, dat Rusland dit bloedbad heeft voorkomen. Hoewel de westerse pers schreeuwde dat Poetin de Krim heeft geannexeerd, blijkt de waarheid simpel: De bevolking van de Krim wilde graag weer behoren tot Rusland en Rusland heeft dit verzoek ingewilligd.

Miguel Francis komt uit Los Angeles en hij is geslaagd voor de filmschool. Hij gaat naar de Krim om zelf te ontdekken hoe het leven daar is veranderd door de aansluiting met Rusland. Tot zijn verbazing is alles vreedzaam en iedereen is blij met de aansluiting. Miguel wil dan meer weten van de geschiedenis en hij ontdekt dat de Krim in het verleden steeds werd aangevallen, niet door Rusland, maar door de Ottomanen (Turken) en door Europese landen!

Crimea For Dummies (RT Documentary) duurt 26 minuten.

Dat is dus de Krim voor de dommen, maar er is meer. Terwijl vorig jaar de neo-nazi fascisten een bloedige coup pleegden in Kiev, werden ze gesteund door de VS en de EU. Ze ontvingen miljarden dollars en euro’s in leningen, van het IMF, van de Europese Bank en van de VS. In het oosten van Oekraïne kwamen de mensen in opstand tegen de Neo-nazi’s. De “pro-Russische separatisten” werden bestookt met bommen, maar ze wonnen het tot twee maal toe van de troepen uit Kiev. Omdat het de fascisten niet lukte om het hele land onder controle te krijgen, begonnen ze te zeuren om meer wapens en militaire steun.

Intussen riepen de westerse media dat het de schuld was van Poetin! Hij had immers ook de Krim geannexeerd…

Russian Crimea: One Year Later

NATO calls Crimea “invaded” and “occupied.” NATO has taught the world well what invasion and occupation really looks like, and Crimea isn’t it. In 2001, NATO invaded and began the occupation of the South-Central Asian country of Afghanistan. The invasion and occupation has left tens of thousands dead, many more displaced, and has resulted in continued chaos and violence up until and including present day. Throughout the conflict, revelations of abuses, mass murder, and other atrocities including systematic torture have been exposed, perpetrated by invading NATO forces and their Afghan collaborators.

The war has also resulted in the use of armed drone aircraft which regularly kill men, women, and children indiscriminately along the Afghan-Pakistani border – a campaign of mass murder ongoing for nearly as long as the conflict has raged.

In 2003, NATO-members joined the United States in the invasion and subsequent occupation of Iraq. An estimated 1 million people would lose their lives, including thousands of Western troops. For nearly a decade the United State occupied Iraq, and during its attempts to prop up a suitable client regime, laid waste to the nation. American forces in their bid to exercise control over the Iraqi population would conduct sweeping assaults on entire cities. The city of Fallujah would be leveled nearly to the ground, twice.

De Russische “invasie” van de Krim ziet er heel anders uit! De vraag is echter of er wel een invasie was. Die vraag wordt beantwoord in een artikel van Vinyard of the Saker:

Two “MUST SEE” videos about the *reality* of the war in the Ukraine

U moet dat artikel zelf maar even lezen. Ik neem alleen de video’s over. In de eerste video komt een ouder artikel voor van Vinyard of the Saker: Friday, February 28, 2014
What really happened overnight in Crimea? Ook dat moet u zelf maar lezen.

Crimea… What really happened? duurt 30 minuten.

Tot slot een vloekend filmpje van een vloekende Oekraïense Fuck oligarch die niet vloekt in het Fucking Oekraïens, maar in het Russisch. Kolomoisky is boos omdat Poroshenko zijn 47% belang in het staatsbedrijf Ukrtransnafta (olie en gas) had aangetast. Het gaat dus om geld, fucking veel geld, het laatste beetje geld dat Oekraïne nog heeft. Fuck?
Pardon, ik bedoel Fuck! Jawel: dit is een volledige Fuck!!!

Kolomoisky speak to journalist of “Radio Liberty”

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

7 Reacties op “Wie heeft de Krim geannexeerd?”

Laat een reactie achter