Selecteer een pagina

Archieven

Ivo, Fred en het hazenpad

minister liegt niet

Het kan vrijwel niemand zijn ontgaan: minister Ivo Opstelten en zijn sidekick Fred Teeven zijn er vandoor gegaan. Op 4 maart kwam Nieuwsuur met een scoop: Fred Teeven heeft indertijd aan de drugscrimineel Kees H. bijna 5 miljoen gulden overgemaakt, belastingvrij! Volgens Ivo Opstelten ging het slechts om ruim 1 miljoen gulden en de bewijzen waren kwijt. Een minister liegt niet! Liegt hij wel, dan is het geen minister. Er zou een Kamerdebat volgen, maar de minister diende zijn ontslag in. In zijn kielzog verdween ook de “crimefighter” Fred Teeven.

Nieuwsuur (vanaf minuut 12) kwam met een volgens Ivo Opstelten “onvindbaar” bonnetje van die transactie. Als ik het goed begrijp, is dat bonnetje boven water gekomen via de gerenommeerde complotsite Het Haagse Complot. In de papieren kranten volgde daarop een hoop gekrakeel, maar de betrouwbaarheid van de kranten staat ongeveer gelijk aan die van het crimefighters-duo Ivo en Fred. We zullen het moeten hebben van de “complottertjes”. Heb daarom eerst even een Kleintje Muurkrant, met daarin een oude koe in de sloot: Crimefighter

dinsdag 10 maart 2015
Zou die gozer van Dijkstra nog leven? Die voormalige kroongetuige in het proces tegen Mink Kok. Die bliksemsnel door Fredje Teeven cs. werd ontkroond toen hij beweerde dat Fred bij een deal 2 meloen in zijn zak had gestoken. Bent u dat even kwijt? Ga naar de serie “Retteketet, Fred in het kabinet” uit het jaar 2006 en er gaat zonder twijfel weer een lichtje branden.

De wonderlijke en zeer vreemde loopbaan van Fred Teeven eindigt voorlopig op de bank en achter de geraniums. Er volgde wel een Kamerdebat, maar zonder de hoofdrolspelers was dat een vage operette. Kamerlid Arie Slob (Christen Unie) pleitte op verzoek van de beruchte complotsite Het Haagse Complot voor een Onafhankelijk onderzoek en dat voorstel werd door de Kamer aangenomen. De vraag is echter hoe ver dat onderzoek zal gaan. Alleen de Deal van Teeven met Cees Helman? Of wil men ook de doofpot openen over andere schandalen van Justitie?

Allereerst is er de zaak Baybasin/ Demmink. Hoewel in deze zaak steeds de nadruk lag op de pedoseks van Joris Demmink, gaat het in feite om een welbewuste veroordeling van een Koerdische zakenman en vredesactivist, op grond van door het OM vervalste telefoontaps! Een van de daders, Hugo Hillenaar, is daarna omhoog gevallen naar de positie van landelijk hoofdadvocaat-genaal. In deze functie geeft hij leiding aan het Ressortsparket, het onderdeel van het Openbaar Ministerie dat zich voornamelijk bezighoudt met de behandeling van strafzaken in hoger beroep.

In de zaak Baybasin is dat Hoger Beroep al lang voorbij. Zijn zaak ligt nu al jaren ter herziening bij de Hoge Raad. Dit is in strijd met het recht op een uitspraak binnen een redelijke termijn! Mr. Aben doet er echter alles aan om deze zaak te rekken! En hoewel het OM op bevel van het Hof een “strafrechtelijke vervolging” heeft ingesteld tegen de van pedoseks verdachte Joris D., beweert het OM dat dit zo langzaam gaat, omdat Turkije niet meewerkt. Turkije beweert echter precies het omgekeerde. Een van de twee is dus aan het liegen!

Er liggen bij Justitie nog andere Vuiligheden in de doofpot te rotten. Wat denkt u van de zaak Hörchner? Deze succesvolle zakenman werd geruïneerd door het OM op grond van een vervalst tapverslag. Op dat tapgesprek had hij zelf geen “recht”, want het ging om een gesprek tussen twee andere “criminelen”. Het bewijs waarop Hörchner werd vervolgd, was voor hem (en zijn advocaat!) niet toegankelijk vanwege de “wet op de privacy”! Een van deze twee “criminelen” was een zakenrelatie van Hörchner. Deze heeft dat tapgesprek opgevraagd en aan Hörchner overhandigd, waarna de tap voor onderzoek naar deskundigen ging. Daaruit bleek dat het tapverslag vals was. Op dat moment werd Hörchner (ten onrechte!) beschuldigd van een wietplantage in Polen en uitgeleverd zonder enige garantie. Hörchner heeft het overleefd, maar hij vecht nog steeds voor zijn recht op eerherstel.

Over de warme relatie tussen het OM en de misdadige journalist Peter R. de Vries zijn op BOUblog ook al wat woorden gevallen. Wat denkt u van de zaak Hagemann? Deze man is veroordeeld tot levenslang op grond van wat roddel en achterklap, betaald en uitgezonden door de grote PR de Vries. Ook deze veroordeling klopt niet, maar ook deze zaak rot weg in de doofpot van Vuiligheid en Justitie.

Dan is er nog de zaak Vaatstra. De daders van deze wrede lustmoord waren vanaf dag 1 bekend bij het OM, maar vanwege het asielbeleid (of andere belangen) werden deze daders uit de wind gehouden, terwijl het OM een grote show maakte van het zogenaamde “opsporingsonderzoek”. Ten slotte werd de koeienboer Jasper Steringa als zondebok aangewezen en veroordeeld voor een moord die hij onmogelijk kan hebben gepleegd!

Deze lijst is niet uitputtend, maar Justitie functioneert kennelijk al jaren als een criminele organisatie! Als er werkelijk een onderzoek komt, dan zal alle Vuiligheid moeten worden opgeschoond. Als het onderzoek alleen maar zou gaan om de “Teeven Deal”, dan was dit de zoveelste storm in een glas water, het zoveelste ontslag van een minister van Justitie (NOS vanaf minuut 15), tegenwoordig dus minister van Vijuiligheid! Minister Blok zal voorlopig als invalkracht fungeren en minister president Mark Rutte zal een opvolger aanwijzen. Er zal echter veel meer moeten gebeuren dan alleen een vervanging van de poppetjes! Want als het volgende poppetje door de mand valt, dan kiest ook deze minister het hazenpad.

Na aftocht Opstelten nog veel méér vragen onbeantwoord

Bart Chabot: Justitie treft schikkingen met Demmink-slachtoffers

Bart Chabot bij Pauw

Zie voor de volledige uitzending: Pauw, maandag 9 maart 2015

Yvonne Keuls over doofpotcultuur rond pedoseksuele rechters duurt 11 minuten.

22 Reacties

 1. yvonne

  Door het criminele ministerskoppel – liegen mag immers niet – een succesvol dreamteam te noemen, bewijst hofnar Mark Rutte dat dit land een gedegenereerde nepstaat is. Bovendien moet hij zelf ook opstappen en de Nederlanders tekst en uitleg geven. Vervolgens moet hij en zijn hele ploeg, inclusief “koning Willy de Laatste” aangeven bij een Volkstribunaal. Dit om te voorkomen, dat we razzia-achtige toestanden in de dure wijken gaan krijgen.

  Stemmen op dit soort idioten betitelen wij als een strafbare handeling, want het maakt je medeplichtig aan alles wat het opperste tuig in Haagsche Kamerbankjes vertegenwoordigt. Er is geen enkele politicus die naar aanleiding van het opstappen van voornoemde twee eikels oproept tot strafvervolging. Men is immers 100% medeplichtig? Men heeft immers trouw gezworen aan de oorzaak van alle problemen?

  Conclusie: Iemand die de politiek in gaat is een waardeloos sujet, geen knip voor de neus waard, onmondig en hunkerend naar volmachtjes. Zij kennen geen programma, anders dan de opdracht hun kiezers postuum te belazeren waar ze maar kunnen. Er deugt niets aan, van boven naar onder en weer terug. Een ordinaire criminele organisatie, ongeacht hun streepjespak of lollige hoedjes, het blijft een laag bij de gronds en belachelijk zootje volksverraders, die nota bene de wetten schrijven, de wetten handhaven en straffen opleggen. Zelfs hebben ze hun ziel verkocht en zijn immuun geworden. En ook dat hebben ze zelf geregeld, te beginnen bij de briljante vaderlandse held op sokken Thorbecke.

  Politici deugen per definitie niet en zijn lid van een criminele organisatie – een “racket” zoals de Amerikanen zeggen. Op racketeering staat levenslang.

  Dat geldt dus één op één ook voor degene die zijn of haar stem verkwanselt aan deze ordinaire criminele organisatie. Een stembusganger laat een crimineel zijn mening vertyolken. Een stembusganger is liever lui dan moe en vertelt iemand die niet stemt bovendien dat hij zijn mond moet houden. De wereld op zijn kop! Een stembusganger is per definitie schadelijk en bedreigend voor hen die graag voor zichzelf praten en nadenken.

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2015/03/12/dreamteam-opstelten-teeven-of-de-degeneratie-van-nederland/comment-page-1/#comment-92425

  Antwoord
 2. Boudine

  Hulde aan JDTV! Prima bijdrage!

  Het aftreden van Ivo Opstelten en Fred Teeven

  Antwoord
 3. Boudine

  De zeer goed geïnformeerde complotsite Het Haagse Complot heeft de tijdslijn vanaf de IRT-affaire op een rijtje gezet. Lees en huiver!

  De IRT-affaire en de Teeven-deals

  Met het ontslag van Ivo O. en Fred T. wordt oud nieuws weer nieuw nieuws. In 1974 ging Klaas Bruinsma (de ex-vriend van Mabel) fulltime in de lucratieve drugshandel. En de diverse overheden (waaronder Nederland en Turkije) handelden daar graag in mee. Pecunia non olet. Vele ministers werden er voor ontslagen. Een samenvatting met links.

  Antwoord
 4. yvonne

  Wie wordt de nieuwe minister van Beerputten en Doofpotten?

  14-03-2015

  Premier Rutte benoemt niet hals over kop een opvolger voor de afgetreden Ivo “een minister liegt niet” Opstelten. Hij neemt daar even goed de tijd voor. Begrijpelijk, want wie is er nog in staat de beerputten van het ministerie van “Veiligheid en Justitie” in de doofpot te houden? Wie wil verantwoordelijkheid nemen voor alleen al de tikkende tijdbom van de Demmink-affaire? In Groot-Brittannië lijkt de dijk definitief doorgebroken en wordt het land overstroomd door kindermisbruikschandalen en openbarstende doofpotten. Dat daarbij koppen rollen van mensen die zichzelf jarenlang onaantastbaar achtten, is een schrikbeeld dat de laatste tijd ook Opstelten helder voor ogen moet hebben gestaan. Welke nieuwe minister is nog in staat de Demminkgeest weer in de fles krijgen om te voorkomen dat het mega-chantagenetwerk wordt blootgelegd dat de oorzaak is van de vele Justitie-beerputten?

  https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/homepage/wie-wordt-de-nieuwe-minister-van.html

  Antwoord
  • Boudine

   Beste Yvonne,
   Deze column is beslist de moeite waard. Maar er is iets raars mee aan den handa:
   Toen ik gisteren doorlinkte, kreeg ik een blanco pagina en nu krijg ik wel een deel van het verhaal, maar het slot ontbreekt.
   Morgen maar weer eens proberen. In elk geval heeft iemand deze hout snijdende column geschreven en ik neem aan dat het origineel bewaard bleef. Voor publicatie, uiteraard!

   Antwoord
  • Boudine

   Prima! Helemaal gelezen en helemaal GOED!!! 🙂

   Antwoord
 5. yvonne

  De Amerikaanse afgevaardigde Christopher Smith is in zijn carriere zelden zo “ongelofelijk onbeschoft” en ondiplomatiek toegesproken als door de Nederlandse ambassadeur over de affaire Demmink.

  Die bekte de Amerikaanse politicus af over diens brief aan het Europees Parlement. Dat vertelde hij in 2013 aan Lucas Hartong die destijds de PVV in het Europarlement vertegenwoordigde en daarvoor Amerika bezocht. Hartong vermeldt dat in zijn juist verschenen boek over zijn PVV-periode: De 1 minuut democratie.

  Bedreigd en verminkt
  Christopher Smith bleek zeer geïnteresseerd in de zaak Demmink en desnoods bereid zelf “naar Turkije te reizen en daar de oorspronkelijke getuigen tegen Demmink te horen. Hij vreesde voor hun leven, aangezien de Turkse veiligheidsdienst hen al vaker had bedreigd en verminkt, zo bleek.”

  Gezeur
  Hartong had in Amerika verder nog contact met mensenrechtenorganisaties. “Zij waren eveneens duidelijk in hun overtuiging dat de zaak Demmink van alle kanten ‘stonk’ en dat de Nederlandse ambassade een slechte rol speelde in deze hele kwestie. Men stelde zich simpelweg op het standpunt dat er allemaal niets waar was van de beschuldigingen, dat er al lang en breed een officieel onderzoek naar de Demmink en de aanklachten was gedaan en dat de congresleden op moesten houden met hun gezeur”, aldus Hartong. Het CDA zou later Kamervragen stellen over de rol van de ambassadeur.

  Schuldvraag an sich
  Sindsdien is er in de affaire Demmink zoveel gebeurd en boven water gekomen, aldus Hartong, “dat de zaak Demmink al lang niet meer draait om de schuldvraag an sich, maar om de betrouwbaarheid van Justitie en de rechtsstaat Nederland. Daarbij heb ik duidelijk steeds grotere twijfels.”

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/7141-amerikaanse-congresman-zelden-zo-afgebekt-als-over-demmink

  Antwoord
 6. yvonne

  http://politiek.thepostonline.nl/column/haal-de-bezem-door-het-ministerie-van-veiligheid-en-justitie/

  Joris Demmink

  Wat ook in de doofpot dreigde te verdwijnen zijn de beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarige jongens door voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie, Joris Demmink. Te lang hield de heer Opstelten zijn en uw partijgenoot de hand boven het hoofd.

  Grote voorjaarsschoonmaak

  Geachte minister-president, het is kortom een grote puinhoop op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Nederland verdient beter. Stel alstublieft een sterke minister aan, die de bezem door het ministerie haalt. Het is de hoogste tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak.

  Ik wens u veel wijsheid toe bij het maken van uw keuze.

  Met vriendelijke groet,

  drs. Louis Bontes

  De krachten bundelen zich, helemaal goed!

  Antwoord
 7. Boudine

  De Demmink Doofpot heeft twee artikelen over de nieuwe minister van Vuiligheid: De VVDér en lid van Minerva in Leiden Ard Van der Steur.
  Voor wie ze nog niet heeft gelezen, dit zijn de links:

  Oud-politieman onder druk om te zwijgen, media geïntimideerd en wegkijkende politici. Je zal maar in zo’n land wonen!

  Geeft Van der Steur alsnog het antwoord op zijn eigen Kamervragen?

  Ard van der Steur is de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Enerzijds een logische keuze: VVD’er, Minerva-achtergrond, erkend goed debater en een scherp jurist. Anderzijds vormt hij wegens zijn beperkte bestuurservaring volgens velen ook een risico voor het toch al niet zo stabiele kabinet. “Sinds wanneer is het ministerschap een stageplaats?”, schampert men in oppositiekringen. En wat zegt het plotselinge vertrek van secretaris-generaal Pieter Cloo, die twee jaar geleden Demmink opvolgde? Gaat Van der Steur de bezem door het ministerie halen? Je zou het hopen want de laatste jaren was Van der Steur (voor een VVD’er) nogal kritisch op de hele Demmink-affaire.

  Dat Pieter Cloo de benen neemt, dat was voor mij nieuw nieuws. Even googelen:
  Hoogste ambtenaar ministerie Veiligheid en Justitie stapt op

  Pieter Cloo had sinds zijn aantreden een problematische relatie met het ministerie. Hij werd op aandringen van voormalig minister Ivo Opstelten aangesteld, tegen de gebruikelijke procedures in. De consultant was de eerste secretaris-generaal sinds 1904 die niet uit de eigen ambtelijke organisatie afkomstig was. Opstelten wilde per se iemand van buiten het Haagse circuit.

  Later bleek na onderzoek van NRC Handelsblad dat Cloo voor zijn aantreden als SG door Opstelten als interim-manager was ingehuurd om ICT-problemen bij de politie op te lossen. Hij kreeg van het ministerie zo’n 400.000 euro, en Opstelten vroeg geen toestemming aan de ministerraad voor de overtreding van die norm, wat voor topfunctionarissen wel moet. Toen dit naar buiten kwam, verdedigde Opstelten zich door te zeggen dat Cloo destijds geen topfunctionaris was.

  Met de staart tussen de benen en een goed gevulde buidel? Wegwezen!

  Antwoord
  • HetHaagseComplot

   Het was niet zo’n hele grote verrassing hoor. Kwestie van de juiste mensen aanschrijven en ze achtergrondinformatie aanbieden. Dit is gebeurd op de 16e. Zoals ook Ivo O. en Fred T. door het HHC op 5 maart al in het zonnetje zijn gezet. En met de juiste politieke contacten is het dan zo gepiept.

   Maar het is dan niet netjes van het NRC om op de 20e te doen alsof zij het nieuws daarover gebracht hebben. (En dat is niet de eerste keer!) En al helemaal niet als je het mailtje van NRC-directieassistente Margot G. van 18-03-2015 15:25u leest.

   Antwoord
   • Boudine

    Aha! 🙂 🙂 🙂 Goede morgen, Ton! 😉
    Het duurde even voor mijn kwartje viel, maar ze hebben het kwartje dan ook afgeschaft. Ook Clo kiest het hazenpad!
    Heb even een 10 met een griffel en een zoen van de juffrouw!

    Antwoord
 8. Boudine

  Nog maar even wat linkjes, want de vuiligheid spuit nu alle kanten uit.

  DE NOS: ‘Vertrek Pieter Cloo is hoogst ongebruikelijk’

  Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft weer een minister en een staatssecretaris. VVD’ers Ard van der Steur en Klaas Dijkhoff zijn benoemd als de nieuwe opvolgers van Ivo Opstelten en Fred Teeven, die opstapten vanwege de Teevendeal. In het kielzog daarvan stapte vandaag ook de hoogste ambtenaar van het ministerie op, de secretaris-generaal Pieter Cloo.

  Verlaten de ratten nu het zinkende schip, of blijft die Vuiligheid gewoon drijven? Ach, we zullen wel zien. Per slot is de plastic soep in de Stille oceaan zo langzamerhand ook vervangen door radioactief Fukushima. Mocht u dus denken dat het beter wordt, het kan nog altijd erger!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën