Archief
Artikelen

Een jaar na de coup van Maidan verkeert Oekraïne in alle staten van ellende! Nadat de VS $ 5 miljard had besteed aan een regime change, bleek met name de Russisch sprekende bevolking van Oekraïne niet blij met deze machtsovername. Het resultaat was een “burgeroorlog” tegen de “pro-Russische rebellen”, “separatisten” of “terroristen” van Donetsk en Luhansk. Inmiddels hebben deze laatsten ook Debaltseve ontzet, maar de slachtpartij was ontzettend! Volgens een woordvoerder van Donetsk zijn er meer dan 3000 Oekraïense militairen gesneuveld. Wie zich vrijwillig overgaf, werd goed behandeld, maar deze “deserteurs” werden door eigen troepen in de rug geschoten! Dit leger heeft nu het veld moeten ruimen, met achterlating van een gigantische hoeveelheid wapens en munitie.

The fall of Debaltsevo – Murad Gazdiev on ‘cauldron’ aftermath

[eng subs] “Fear and Loathing in Debaltsevo” report by Steshin & Kots duurt 11 minuten.

Daarmee lijkt deze oorlog helaas nog niet ten einde, de val van Debaltseve lijkt slechts het einde van het begin! Deze oorlog werd uitgevochten met “antieke” Russische wapens, die waren achtergebleven nadat de Sovjet Unie uiteenviel. Het was een ouderwetse oorlog! De oorlog die nu dreigt, zou er wel eens heel anders kunnen uitzien. Het is een oorlog van het IMF tegen Rusland en van de NATO tegen de BRICS. We gaan even naar Herstel de Republiek:

Waarom de Kiev junta zo halsstarrig bleef vasthouden aan het strategische stadje, is voor sommigen een raadsel. Maar anderen beweren, dat Debalzewo buiten de Minsk-2 overeenkomst is gehouden, omdat daar buitenlandse (NATO) troepen zouden zijn gestationeerd. De Volksrepublieken was er alles aan gelegen aan te tonen, dat men rechtstreeks tegen de NATO en Corporate D.C. aan het vechten was. Er zijn nog geen bewijzen geleverd, dus de kans is aanwezig dat deze troepen de dans ternauwernood zijn ontsprongen. Met dank aan Poroshenko en de meer dan 3.000 gesneuvelde Oekraïners.

Psaki sounds like Baghdad Bob, angry Ukraine deal reached w/out US – Ron Paul Institute exec dir

The Bigger Story Of What’s Happening In Ukraine Right Now duurt 7 minuten.

Gepubliceerd op 17 feb. 2015

In this video Luke Rudkowski breaks down the current breakdown of the cease fire in Ukraine. We go into great detail to recent IMF loan and how tension between the U.S and Russia is escalating.

Twee lezenswaardige artikelen bieden meer achtergrond voor de huidige situatie:
The Strategic Implications of the Battle for Debaltsevo
February 18, 2015 By The Saker
The Hilarity of George Soros in Munich
19.02.2015 Author: F. William Engdahl

Dit lijken echter slechts splinters in het oog van de wereldpolitiek! Het gaat niet om Oekraïne, maar om een strijd van de NATO tegen de BRICS. NATO is de gewapende arm van het westerse kapitalisme dat absoluut niet kan bestaan zonder expansie! Toen het kapitalisme begon, pakweg 3 of 4 eeuwen geleden, lag de wereld nog open voor een parasitair systeem dat altijd moet groeien. Het begon met handelsposten, daarna kwam het koloniale tijdperk en nu streeft men naar de wereldheerschappij. Dat het wapengeweld in Oekraïne nu tot rust komt, is niet in het belang van het westerse systeem!

The Battle Behind the Fog of Propaganda
The “Exceptional” U.S. Suffers Crushing Defeat in Debaltsevo

By Mike Whitney

“There’s no city left. It’s destroyed.”

— Anonymous Ukrainian soldier following the battle of Debaltsevo

In less than a year, the United States has toppled the democratically-elected government of Ukraine, installed a Washington-backed stooge in Kiev, launched a bloody and costly war of annihilation on Russian-speaking people in the East, thrust the economy into a downward death spiral, and reduced the nation to an anarchic, failed state destined to endure a vicious fratricidal civil war for as far as the eye can see.

US Sends “Tankbuster” Jets To Europe Over Russia Fears After Germany Says “A Large Scale War Could Develop”

Kortom: als de VS verliest, dan stuurt de VS meer wapens!

Ukrainian Peace Followed by NATO Buildup & Sanctions Escalation

Dat de VS nu van plan is om Oekraïne te bewapenen en soldaten te trainen, zal waarschijnlijk niet helpen. In Oekraïne blijken de mannen (en vrouwen) niet langer bereid om te vechten! En verder is er niets nieuws onder de zon.

The Draft Dodgers of Ukraine

The country’s struggling army is trying to replenish its ranks. But with its forces taking a pounding in the east, Kiev is discovering that new recruits are making themselves scarce.

Putin: West already supplies arms to Kiev

Dan is er nog de propaganda. Kiev heeft Donetsk en Luhansk afgesloten van alles: pensioenen, salarissen en nu ook het gas! Rusland, dat steeds humanitaire hulpgoederen heeft gestuurd, besloot daarop om Donbass gas te leveren, maar in de propaganda ziet dat er zo uit (let op de aanhalingstekens!): Russia starts supplying gas to Eastern Ukraine ‘as humanitarian aid’.

Ook komen er voortdurend Russische troepen de grens met Donbass over, maar helaas: deze troepen zijn onzichtbaar! Hoe doen ze dat toch, die Russen? Beschikken ze soms over een geheim wapen dat hen onzichtbaar maakt? Dutch Experts Detect No Russian Military Activities in Rostov Region Het is allemaal propaganda, oorlogspropaganda!

[eng subs] Alexei Mozgovoi’s call to mass media

Daarom tot slot een belangrijke vraag voor de rondvraag, want als het werkelijk oorlog wordt, dan zijn die GRAD kanonnen kinderspel! In deze oorlog zal Europa veranderen in een slagveld dat wordt bestookt door moderne wapens, eventueel met een nucleaire lading en gericht op het vernietigen van de hoog-technologische infrastructuur.

Is Washington Preparing to Wage War on Russia?
Seeing through the Official Lies on Ukraine
Truce on the First Anniversary of the US-Led Coup

By Prof. John McMurtry

No sooner was the truce signed than all onus was put on Russia to sustain it with none evident on Kiev or its US master. Is it just another pause before more weapons, special forces and advisers come in to prop up the US-constructed coup state in Kiev? Certainly that is what the West-Ukraine puppet leaders and US war party are pressing for.

Labor Beat: Ukraine and NATO Expansion duurt 25 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

6 Reacties op “Oekraïne, de wapenstilstand en de NATO”

Laat een reactie achter