Archief
Artikelen

Mykola Azarov was van 2010 tot januari 2014 eerste minister van Oekraïne onder de verjaagde president Janoekovytsj, die begin 2014 naar Moskou vluchtte. Azarov is eveneens gevlucht voor de levensbedreigende fascistische coup die werd georkestreerd door Victoria *Fuck EU* Nuland van de VS. Hij werd vervangen door “onze Yats”, want die kan goed liegen! In een jaar tijd is Oekraïne onder het nieuwe bewind veranderd in een economische puinhoop en een bloedig slagveld.

Azarov heeft nu een boek geschreven en hij treedt naar buiten om de mensen te vertellen over de werkelijke situatie in Oekraïne. Op het moment dat de coup werd gepleegd, waren de economische ontwikkelingen positief. Oekraïne werkte samen met Rusland en de EU, maar de EU stelde eisen waaraan Oekraïne nog niet kon voldoen. De hele industrie zou eerst moeten worden gemoderniseerd. Met Rusland ontstond het probleem dat men vanuit Europa via de Oekraïne de handelsbeperkingen (invoerrechten?) met Rusland kon omzeilen. Toch waren de vooruitzichten gunstig. Azarov verwachtte zelfs dat Oekraïne over 20 jaar een sterkere economie zou hebben dan Duitsland. Oekraïne beschikt immers over voldoende delfstoffen en vruchtbare landbouwgrond.

Toen kwam de Maidan-coup van februari 2014. In de volgende video (Engels ondertiteld) geeft Azarov zijn visie op de gebeurtenissen.

Nikolai Azarov Prime Minister of Ukraine 2010-14 duurt 35 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter