Archief
Artikelen

Met alle eenzijdige desinformatie die ons wordt geleverd door de media, zijn veel mensen bang voor president Poetin, de grote Russische Beer. We krijgen maar zelden objectieve informatie over deze president en wat hij voor zijn land heeft gedaan. De Duitse blogster op YouTube Jasinna heeft daar wat aan gedaan. In een helder verhaal geeft zij een overzicht van alle misverstanden rond Poetin en stelt daar de simpele waarheid tegenover. Deze drie maanden oude video is nu ondertiteld in het Nederlands, opdat niemand nog kan zeggen: “Wir haben es nicht gewusst”. Als we vrede willen, dan is het belangrijk om eerst te onderzoeken wie onze vijand is! Door Poetin tot vijand te verklaren, verliest men de werkelijkheid uit het oog. Deze video is daarom een aanrader voor iedereen die zo bang is voor de “Grote Boze Poetin”.

Men kan Poetin natuurlijk ook voor gek verklaren! Dat argument wordt meestal ingezet als iemand een andere mening is toegedaan en men deze niet kan weerleggen. Dr. Zbigniew Brzezinski, de man die in de jaren ’90 een boek schreef over de manier waarop de VS de wereldhegemonie moest veroveren, verklaarde daarom dat Vladimir Poetin een Megalomaniak is, iemand die lijdt aan grootheidswaan, maar misschien is Brzezinski zelf wel een beetje geschift. In elk geval wil Poetin geen wereldhegemonie, hij streeft naar een multipolaire wereld waarin alle landen en volkeren zich kunnen ontwikkelen, zonder dat dit ten koste gaat van andere landen of volkeren. En daarover heeft Brzezinski het liever niet!

Een nadere kijk op Vladimir Poetin. (Nederlands ondertiteld) duurt een uur en 7 minuten.

Gepubliceerd op 7 feb. 2015

Sommigen haten hem, anderen willen Mark Rutte voor hem inruilen. In deze video wordt onderzocht of we deze Poetin een beetje kunnen begrijpen.(met dank aan producent Jasinna)

(met dank aan de vertaler, Willem Zweers)

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Een nadere kijk op Vladimir Poetin”

 • Boudine:

  Poetin onzin:
  Fox News Guest Says Putin May Be Gay Megalomaniac

 • Boudine:

  Berlin, Paris have launches new diplomatic push to resolve Ukraine conflict

 • Boudine:

  50,000 casualties in Ukraine? German intel calls Kiev’s 6k toll ‘not credible’

  The German intelligence service estimates the real losses in the Ukrainian civil war at 50,000 dead (civilians and servicemen), which is nearly 10 times higher than reported by the Kiev authorities, German media report.

  Europe on the brink of war
  7 February 2015

  Reports that Washington is considering arming the Western-backed regime in Kiev with weapons to attack pro-Russian separatists in eastern Ukraine have placed the risk of world war at the center of political life in Europe.

  Earlier this week, French President François Hollande warned of the risk of “total war” before jetting off to Moscow for talks with German Chancellor Angela Merkel and Russian President Vladimir Putin. These comments were echoed Friday by former Swedish Prime Minister Carl Bildt.

  Europe, US split over tackling Ukraine

  Merkel says arming Kiev will worsen conflict | US accuses Berlin of turning back on ally

  Europe Wary of US ‘All Options’ Threat to Russia

  By Finian Cunningham

  February 08, 2015 “ICH” – “SCF”- The Ukraine crisis dominated the weekend’s Munich Security Conference with German Chancellor Angela Merkel playing host to European and American leaders, as well as Russia’s Foreign Minister Sergei Lavrov. Merkel had just returned from Moscow where she reportedly had a four-hour meeting with Russian President Vladimir Putin along with French leader Francois Hollande. Respective spokesmen described those talks as constructive but would not divulge any details, suggesting that an earnest dialogue is indeed underway between Moscow, Berlin and Paris to find a peaceful settlement to the Ukraine conflict. Hollande said, with urgent tone, that the peace bid was a last chance to avert “total war”.

  The BBC reported that Merkel, Hollande and Putin were “upbeat” on the latest tripartite peace efforts succeeding. Well, “upbeat” may be a bit premature, if the Americans have anything to do with it.

  ONDERTUSSEN BIJ DONETZK – WAT VLIEGT DAAR DE LUCHT IN?

  Giga raketaanval Oekraïense leger op Chemiefabriek Donetsk

 • Boudine:

  Kijk, dit is nou de Russische AGRESSIE in Oekraïne:

  Nearly 27,000 Ukrainian refugees stay at Russian temporary accommodation facilities

  About 2.5 million Ukrainian nationals, including 1.193 million men of conscription age, are currently staying in Russia, according to the FMS. More than 850,000 people have arrived from Ukraine’s south-eastern regions.

  Most Ukrainians arriving in Russia stay with their relatives or friends. About 440,000 people who were forced to leave south-eastern Ukraine have applied for a refugee status, temporary shelter or temporary residence permit, the FMS press service said.

 • Boudine:

  CrossTalk: Putin’s 15 Years duurt 25 minuten.

  Gepubliceerd op 29 apr. 2015

  Fifteen years ago Vladimir Putin assumed the Russian presidency and no one can doubt that he has left his mark on the country since then. Widely popular at home and demonized in the West, Putin has presided over Russia’s transformation from a country on its knees to a renewed global power. What is left on his agenda?

  CrossTalking with Edward Lozansky, John Laughland, and Mary Dejevsky.

Laat een reactie achter