Archief
Artikelen

In Debaltsevo is het Oekraïense leger nu omsingeld, het zou gaan om ongeveer 7.000 tot 10.000 man! Wie zich overgeeft, wordt goed behandeld, maar men zegt dat binnen dit Oekraïense leger een groep vrijwillige nationalisten schiet op dienstplichtige soldaten die zich willen overgeven. Er wordt vanuit Debaltsevo ook nog steeds geschoten op omliggende dorpen. De stad Uglegorsk wordt geëvacueerd. Tot zover de burgeroorlog. Erger is, dat deze elk moment kan omslaan in een wereldoorlog! Nu Obama heeft toegegeven dat de VS achter de coup van februari zit, gaan er in de VS stemmen op om Kiev te voorzien van wapens.

Ons brave NOS journaal laat iedere avond even weten dat het allemaal wel meevalt. Dat men de waarheid dan voortdurend moet verdraaien, doet er niet toe… Zie dit artikel op Bovendien.com:
Verdraaid, het NOS Journaal over Oekraïne

dinsdag 03 februari 2015
Geschreven door Nexus

Over de evacuatie van Uglegorsk gaat BLIK op NOS Journaal:
Het verzet evacueert bewoners Uglegorsk ENG + NL subs
Reportage van 3 Februari van de evacuatie door het verzet van de burgerbevolking van Uglegorsk. Het Oekraïense leger is daar net verjaagd. De bevolking verkeert nog in shock.

Intussen neemt ook de onvrede in Kiev toe, getuige Herstel de Republiek:
OEKRAÏNE – PRESIDENTIEEL PALEIS IN KIEV ‘BESTORMD’
Geplaatst door ADMINISTRATOR ⋅ 3 februari 2015 ⋅

Door het menselijke leed en de verwoestingen die het regime in de Donbass heeft aangericht, is een vreedzame oplossing inmiddels vrijwel uitgesloten. Zachkarchenko heeft meer dan 100.000 mannen onder de wapenen geroepen om de komende zomer de definitieve klap uit te delen. De Amerikanen willen niet voor niets veel meer wapens onder begeleiding van instructeurs geven.

Intussen kost oorlog heel veel geld en Oekraïne is een failliete boedel. Er is tegelijkertijd een financiële wereldoorlog gaande, gericht tegen Rusland en de BRICS, maar nu vooral ook tegen Europa. Lees daarover Lyndon LaRouche:
Financial Warfare, Impeach Obama, Stop WWIII
Are These Guys Clinically Insane? No, They’re From Wall Street

Deze oorlog kan via Oekraïne gemakkelijk veranderen in een echte wereldoorlog! Het slagveld is dan niet langer Oekraïne, maar Europa!!! Het Russische parlementslid Evgeny Fedorov waarschuwt daar voor:

Duma-Abgeordneter über Putins Bezeichnung der ukrainischen Armee als NATO-Legion

Intussen wordt Oekraïne wel degelijk reeds bewapend door de NATO-bondgenoten van de VS, zoals Polen, getuige dit artikel op Niburu.

In Novorossiya probeert men het tij te keren. Men wil heel Oekraïne bevrijden van de fascisten, getuige deze toespraak van Givi (legeraanvoerder van Novorossiya):

Nu zijn legers aan de verliezende hand zijn, wil Poroshenko graag een wapenstilstand, maar hij roept tegelijkertijd een algehele mobilisatie uit. De bewoners van Oekraïne lopen daar hard voor weg, dus sluit Oekraïne de grenzen! Ukrainian border sealed to hold 80% of men fleeing mobilization – Minister of Defense. De inwoners van Oekraïne zitten nu gevangen in hun eigen land, dat hen wil dwingen om de vechten tegen hun landgenoten!

Protests in Kiev show deep divisions growing in Ukraine

Former US diplomat: US is arming Ukraine to force the EU wimps into more confrontational position

Dit was even een snelle update. Laten we maar hopen dat het goed afloopt! Indien niet, dan is het einde der tijden nabij voor de hele mensheid. Maar buiten schijnt de zon nog steeds, daarom wens ik u allen een prettige dag.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

10 Reacties op “Oekraïne update: burgeroorlog of wereldoorlog?”

 • yvonne:

  Professor Cees Hamelink geeft lezingen aan Universiteiten, over de werking van de mainstream-media………helemaal goed!

  Maar minister Asscher vindt dit niet zo’n goed idee…..
  Met dank aan Maria van WeAreChange Rotterdam, geweldig gedaan Maria.
  https://www.youtube.com/watch?v=q2lTc59gSzw

  https://www.youtube.com/results?search_query=cees+hamelink+waarom+je+de+krant+niet+moet+geloven

 • Boudine:

  [eng subs] Ukraine prepares a terrorist attack in Debaltsevo

 • Boudine:

  [eng subs] Motorola’s unit veterans in fights for Uglegorsk

 • Boudine:

  VICE NEWS doet verslag van de anderen kant:

  Defending the Ruined Village of Pisky: Russian Roulette (Dispatch 91)

 • Boudine:

  Let op: deze zogenaamde INFO geeft geen enkele INFO!!! Het lijkt wel een soort natuurramp! Er worden geen schuldigen aangewezen en geen duidelijke getallen genoemd. VICE is desinfo. Oordeel zelf:

  Nog meer vaag VICE NEWS:

  Trying to Flee Debaltseve: Russian Roulette (Dispatch 90)

  • Boudine:

   Op mijn commentaar over VICE NEWS wil ik nu graag terugkomen. VICE NEWS verslaat de strijd kennelijk vanaf de kant van de Oekraïense troepen. Het is een zooitje en ook ik raak soms in verwarring. Oordeel dus zelf of dit objectieve verslaggeving is, of propaganda.

 • Boudine:

  The Real News:
  Death Toll Rises to Over 5,350 in Ukraine
  Number of displaced people and inflation are creating great distress in the country says, Nicoli Petro, professor of politics at the University of Rhode Island
  Insluiten op verzoek uitgeschakeld.

  05.02.2015 Military Report of Novorossia. War in Ukraine, DPR, LPR

  Militants, Kiev agree to ceasefire as European leaders seek ends to crisis

  Kiev agrees to ceasefire with rebels in E. Ukraine

 • Boudine:

  NATO is Already at War in Ukraine… and it is Losing

  By Finian Cunningham

  February 05, 2015 “ICH” – “SCF”- In yet another sleight of hand, Western news media are this week spinning the notion that the US and NATO are «considering sending lethal military aid» in order «to defend» the Kiev regime from «Russian aggression».

  That’s a pathetic joke. The real explanation is that NATO is losing its war in Ukraine and needs to send more military fuel in order to salvage the mounting losses.

  No Doubt: US Taxpayers Will be Robbed to Arm Poroshenko

  By Ron Paul

  February 05, 2015 “ICH” – President Petro Poroshenko, who the US, along with the Europeans and NATO, helped place in power after last year’s coup, has declared that he has “no doubt” America’s taxpayers will provide the lethal weapons he desires to fight the separatists in eastern Ukraine. I never had any doubt, either. Of course it’s all to stop “Russian aggression.” NATO’s expansionism is never considered an important issue in the very dangerous war.

 • Boudine:

  Ukraine War Feb 4th Updates -Prezrak (Ghost) Battalion Commander Alexey Mosgovoy – the Future of Ukraine’s War
  Posted on February 4, 2015 by George Eliason

  As I am writing this the Ukrainian Rada has passed a law allowing foreign armies into Ukraine. They are currently discussing whether to combine armies with Lithuania and Poland. This vast force increase will provide equipment and personnel to cover Kiev’s heavy losses in the war Poroshenko is waging in Donbass. I don’t know what combining armies with NATO member countries will ultimately mean. I do know that both countries are very close to following in Ukraine’s Ultra-National footsteps internally because of pressure from their own nationalist diasporas.

  Ukrainian parliament passes law allowing army deserters to be shot

 • Boudine:

  CrossTalk: Saving Ukraine duurt 25 minuten.
  Gepubliceerd op 6 feb. 2015

  Will peace be given one last chance? The French president and German Chancellor head to Moscow for talks to end Ukraine’s civil war. At the same time the US Secretary of State arrives in Kiev to arrange training and arms transfers. Which approach will prevail? CrossTalking with Alexander Mercouris, James Jatras, and Mary Dejevsky.

  The Real Reason Washington Feels Threatened by Moscow

  The Fallujah Option for East Ukraine
  by MIKE WHITNEY

  “I want to appeal to the Ukrainian people, to the mothers, the fathers, the sisters and the grandparents. Stop sending your sons and brothers to this pointless, merciless slaughter. The interests of the Ukrainian government are not your interests. I beg of you: Come to your senses. You do not have to water Donbass fields with Ukrainian blood. It’s not worth it.”

  — Alexander Zakharchenko, Prime Minister of the Donetsk People’s Republic

  Washington needs a war in Ukraine to achieve its strategic objectives. This point cannot be overstated.

  The US wants to push NATO to Russia’s western border. It wants a land-bridge to Asia to spread US military bases across the continent. It wants to control the pipeline corridors from Russia to Europe to monitor Moscow’s revenues and to ensure that gas continues to be denominated in dollars. And it wants a weaker, unstable Russia that is more prone to regime change, fragmentation and, ultimately, foreign control. These objectives cannot be achieved peacefully, indeed, if the fighting stopped tomorrow, the sanctions would be lifted shortly after, and the Russian economy would begin to recover. How would that benefit Washington?

  Ukrainian Industry Survives on Russian Electricity

  According to Ukraine’s Minister of Energy and Coal Industry, industrial production would have stopped but for the 1,000 megawatts of energy that Ukraine imports from Russia
  But Russia shouldn’t expect a thank you card from Poroshenko

  NATO Already at War in Ukraine But Losing

  Hollande and Merkel Head to Moscow but Prospects for Peace Are Dim

  Diplomatic initiative intended to stave off impending Ukraine collapse seems to have the tacit support of Obama administration but obstacles to peace remain immense

  Verder is het verhelderend om te letten op de waardedaling van de Hryvnia tegenover de dollar sinds februari 2014. De waarde is gehalveerd!

  Ukrainian hryvnia in free fall after Central Bank scraps currency support
  Published time: February 05, 2015 11:52

Laat een reactie achter