Selecteer een pagina

Archieven

Oekraïne update: oorlogsmisdaden

De beschieting van een woonwijk op 24 januari in Marupol is door de Verenigde Naties verklaard tot oorlogsmisdaad! De vraag is dan alleen nog: Wie heeft het gedaan? Volgens de “neutrale” waarnemers van OSCE waren pro-Russische separatisten (rebellen) de daders, maar volgens de autoriteiten van Novorossiya is Mariupol beschoten door het leger van de fascistische junta in Kiev. In dit geval is het echter geen welles-nietes, maar een eenvoudig rekensommetje mechanica!

Beide partijen schieten met grads, die een bereik hebben tussen de 5 en 20 km. Een grad gaat altijd rechtdoor en ontploft als hij inslaat. De huls boort zich dan in de grond. Deze wijst naar de richting waar hij vandaan kwam. Door van twee grad-hulzen de richting te bepalen, deze lijnen door te trekken en te kijken waar het snijpunt ligt, weet men waar het kanon zich moet hebben bevonden. Oordeel zelf aan de hand van deze ondertitelde video:

Who bombed Mariupol January 24? An Analysis – ENG SUBS duurt 6 minuten.

De beschieting van woonwijken in Donetsk, Luhansk en Gorlovka is voorlopig nog even “geen oorlogsmisdaad”, maar het leger van Novorossiya heeft papieren in handen gekregen waaruit blijkt dat het leger van Oekraïne welbewust op burgerdoelen schoot.

The Militia captured secret documents from UAF 28/01/2015 [ENG SUBS]

Intussen is het allemaal de schuld van Rusland, dus de EU wil de sancties, die in maart afgelopen zouden zijn, nu weer met een half jaar verlengen. Alleen is het nieuwe Griekenland daar een beetje tegen. En Christine Lagarde van het IMF wil dat de oorlog stopt, anders krijgt Oekraïne geen lening meer.

EU extends Russia sanctions

Op het YouTube kanaal South Front staat dagelijks een kort overzicht van het verloop van de strijd. Het leger van Novorossiya heeft nu ongeveer 9000 soldaten uit Oekraïne omcirkeld. Die schieten nog steeds op woonwijken in de omgeving, maar men hoopt hen vandaag uit te schakelen.

29.01.2015 Military Report of Novorossia. Latest news of Ukraine, DPR,LPR

Voor Alexandr Zakharchenko, de eerste minister van de republiek Donetsk, groeit het respect nog dagelijks.

[eng subs] Alexandr Zakharchenko gives interview under sniper fire in Uglegorsk

[eng subs] Another captive UAF ‘cyborg’ handed over to his parents by Alexandr Zakharchenko

In de grote steden van Oekraïne zwaaien de fascisten met vlaggen en fakkels. Daarvan even een heel kort filmpje, er zijn ook langere versies, maar het is meer van hetzelfde.

Banderschtadt. Pro-war torchlight procession in Ivano-Frankivsk, Western Ukraine. January 29, 2015.

Oekraïne is bezig aan een grote mobilisatie, maar daar is niet iedereen blij mee.

What do Kiev Locals think about New Poroshenko Mobilization in Ukraine?

En dan nog twee langere video’s die ik nog niet heb bekeken, maar het heeft vannacht gesneeuwd en buiten schijnt de zon zo fijn. 🙂 Ik zal ze hier toch even plaatsen:

Igor Strelkov: Assessment of Military Situation – ENGS SUBS duurt 17 minuten.

[eng subs] Spartak settlement “Donetsk. Line of War 4” documentary

6 Reacties

 1. Boudine

  30.01.2015 Military Report of Novorossia. War in Ukraine, DPR, LPR

  30.01.2015 Ukrainian crisis news. Latest news of Ukraine, Debaltsevo, USA, Russia, Europe

  In dit programma van Press TV eerst wat informatie en dan een debat waar iedereen kromme tenen van zou krijgen. In New York zit mr. Williams de ene leugen na de andere te verkondigen! De man in Londen, Alexander Nekrosov, heeft gelukkig meer gezond verstand.

  The Debate – War in Ukraine duurt 23 minuten

  Antwoord
 2. Boudine

  Nog even wat artikelen:

  War Is Going Badly for Kiev. Which Makes It All the More Dangerous

  In desperation Kiev government may turn to false flag attacks or declare a state of war with Russia exists

  By The Saker

  January 28, 2015 “ICH” – “Russia Insider” – I have been trying to wait as long as possible to get some facts confirmed, but at this point in time I am confident enough to say that there are numerous and convergent signs that things are going extremely badly for the regime in Kiev. Just look at the following recent headlines:

  ​Kiev urgently summons NATO-Ukraine meeting in Brussels
  Junta officers get the right to shoot their man in case of insubordination
  Kiev introduces state of emergency in Donbass, high alert across Ukraine
  Resistance to New Wave of Ukraine Mobilization Has Already Begun
  Panic in Kiev: Ukrainian forces surrender Donbass

  Clearly, things are not going well *at all* for the Junta.

  Concerning Debaltsevo and the rumors that the Junta forces were encircled in another “cauldron”, they are probably a little premature.

  However, even if the Ukrainian forces have not been fully encircled *yet*, there is strong evidence that they are indeed in the process of being encircled and many reports even speak of panic. However, Kiev has kept numerically large forces north of Donetsk and we should not dismiss them.

  Foreign Troops in Ukraine? You Bet!

  By Daniel McAdams

  January 28, 2015 “ICH” – “RPI” – US-backed president of Ukraine, Petro Poroshenko, was among the elites gathering in Davos, Switzerland this week to attend the 2015 World Economic Forum. During his speech he made the remarkable claim that 9,000 Russian troops were currently fighting in Ukraine on behalf of the independence-seeking areas of the country. These 9,000 troops have brought with them tanks, heavy artillery, and armored vehicles, he claimed. “Is this not aggression?” he asked the gathered elites.

  There appears to be a problem, however. The 9,000 troops and heavy weapons and equipment that purportedly accompanies them have been seen by no one. There are no satellite photos of what would certainly be a plainly visible incursion. We know from incredibly detailed satellite photos of Boko Haram’s recent massacre in Nigeria that producing evidence of such large scale movement is entirely within the realm of US and NATO technological capabilities. Still there remains a lack of evidence.

  Antwoord
 3. Boudine

  Het heeft er alle schijn van dat de troepen van Oekraïne op de vlucht zijn geslagen. En Poroshenko is echt gek!

  Deze draad wordt kennelijk te zwaar, want de video’s laten zich niet embedden, maar de koppen zeggen genoeg! Link gerust even door…

  ‘What do we need this war for?’ Ukrainians flee from 100k army draft

  Poroshenko in Davos: ‘Every Region Supports Me as President’, Country is ‘More United Than Ever’

  [eng subs] Gorlovka cathedral shelled by the UAF. KP.RU exlusive report

  [eng subs] UAF “Donbas” battalion uses Red Cross ambulance cars to transport its armed troops

  Antwoord
 4. Boudine

  Ukrainian Government: “No Russian Troops Are Fighting Against Us”
  Posted on January 30, 2015 by Eric Zuesse.

  Eric Zuesse

  Ukraine’s top general is contradicting allegations by the Obama Administration and by his own Ukrainian Government, by saying that no Russian troops are fighting against the Ukrainian Government’s forces in the formerly Ukrainian, but now separatist, area, where the Ukrainian civil war is being waged.

  Antwoord
 5. yvonne

  De Amerikanen zijn met NAVO troepen al in Oekraïne aanwezig en ze hebben de Russen van hetzelfde beschuldigd . De Russen moesten dus liegen volgens het westen, al beweert Putin het tegendeel. De regering van Kiev heeft vanaf de afscheiding de Oost-Oekraïense burgerij bestookt met raketten. De methode kan dus worden gekoppeld aan een gedrag dat Kiev al eerder ten toon heeft gespreid. Het geeft ook aan dat de gronden van afscheiding terecht zijn en maakt van het leger van Kiev een stelletje goed uitgeruste en gewetenloze huurlingen, die tot alles in staat zijn dat hen wordt opgedragen.
  De separatisten zijn we rebellen gaan noemen omdat zij zich onder meer verzetten tegen de gewelddadige repressie van de regering van Kiev, die door de EU is gelegitimeerd. De EU landen zijn aangesloten bij de NAVO en de NAVO zit in de Oekraïne en daarmee zijn we een partij geworden in een hele vieze burgeroorlog.

  http://zaplog.nl/zaplog/article/vn_durft_misdaad_tegen_de_mensheid_te_roepen#rss

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie + twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën