Archief
Artikelen

De Russische schrijver Nikolai Starikov blijkt in Rusland zeer populair, maar zijn boeken zijn niet vertaald. Starikov heeft economie gestudeerd en afgaande op de titels gaan zijn boeken over de geschiedenis in verband met de economie. Gelukkig zijn sommige van zijn video’s wel vertaald in het Engels of Duits, zodat we er kennis van kunnen nemen. Starikov wordt in Rusland zo’n beetje gezien als de stem van het volk. Hij heeft in 2012 ook een politieke partij opgericht: de Grote Vaderland Partij.

Enige dagen geleden gaf Starikov een interview over de aanslag op Charlie Hebdo en wat daar op volgde. Zijn betoog was helder en we mogen er van uit gaan dat in Rusland veel mensen er kennis van hebben genomen. Veel Russen zullen ook zijn mening delen! Zij zijn niet onderhevig aan de propaganda van de corporate media en de staatstelevisie van het “vrije Westen”. Rationele argumenten geven dan de doorslag.

Twee artikelen op Russia Insider van oktober vorig jaar geven een beter beeld van de ideeën van Starikov:

What Russians Really Think: Interview With Popular Author and Politician Nikolai Starikov

Russia’s Favorite Weekly Political Talk Show. Fascinating!

Dat laatste artikel gaat over een Russische praat-show die in het Engels is ondertiteld. Ook die video is de moeite waard. Maar dan nu de duidelijke taal van Starikov over de aanslagen in Parijs en de massale demonstratie die daarop volgde:

Paris false flag. Nikolai Starikov duurt 25 minuten.

Gepubliceerd op 17 jan. 2015

The hysteria surrounding the Paris caricature publications and subsequent terrorist atrocities is an engineered confrontation for geo-political goals, having nothing to do with freedom of speech and everything to do with derailing peace efforts in Europe, says Nikolai Starikov, writer on geo-politics and international finance, who also proposed concrete steps for de-escalation.

In the weeks preceding the Paris terrorist atrocity:
1. The French Parliament voted to recognize Palestine as a state.
2. Hollande called for the lifting of Sanctions against Russia.
3. Hollande was preparing a peace deal for Ukraine, to be signed in Astana on 15th January 2015.

Starikov says: “there is no such thing as Islamic terrorism. What exists is an instrument in the hands of Western intelligence agencies, with which they act in various theaters. … It is not an independent structure, fighting against the West. It is an instrument in the hands of the West.”

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

19 Reacties op “De Russische schrijver Nikolai Starikov over Charlie Hebdo”

Laat een reactie achter