Selecteer een pagina

Archieven

De Russische schrijver Nikolai Starikov over Charlie Hebdo

De Russische schrijver Nikolai Starikov blijkt in Rusland zeer populair, maar zijn boeken zijn niet vertaald. Starikov heeft economie gestudeerd en afgaande op de titels gaan zijn boeken over de geschiedenis in verband met de economie. Gelukkig zijn sommige van zijn video’s wel vertaald in het Engels of Duits, zodat we er kennis van kunnen nemen. Starikov wordt in Rusland zo’n beetje gezien als de stem van het volk. Hij heeft in 2012 ook een politieke partij opgericht: de Grote Vaderland Partij.

Enige dagen geleden gaf Starikov een interview over de aanslag op Charlie Hebdo en wat daar op volgde. Zijn betoog was helder en we mogen er van uit gaan dat in Rusland veel mensen er kennis van hebben genomen. Veel Russen zullen ook zijn mening delen! Zij zijn niet onderhevig aan de propaganda van de corporate media en de staatstelevisie van het “vrije Westen”. Rationele argumenten geven dan de doorslag.

Twee artikelen op Russia Insider van oktober vorig jaar geven een beter beeld van de ideeën van Starikov:

What Russians Really Think: Interview With Popular Author and Politician Nikolai Starikov

Russia’s Favorite Weekly Political Talk Show. Fascinating!

Dat laatste artikel gaat over een Russische praat-show die in het Engels is ondertiteld. Ook die video is de moeite waard. Maar dan nu de duidelijke taal van Starikov over de aanslagen in Parijs en de massale demonstratie die daarop volgde:

Paris false flag. Nikolai Starikov duurt 25 minuten.

Gepubliceerd op 17 jan. 2015

The hysteria surrounding the Paris caricature publications and subsequent terrorist atrocities is an engineered confrontation for geo-political goals, having nothing to do with freedom of speech and everything to do with derailing peace efforts in Europe, says Nikolai Starikov, writer on geo-politics and international finance, who also proposed concrete steps for de-escalation.

In the weeks preceding the Paris terrorist atrocity:
1. The French Parliament voted to recognize Palestine as a state.
2. Hollande called for the lifting of Sanctions against Russia.
3. Hollande was preparing a peace deal for Ukraine, to be signed in Astana on 15th January 2015.

Starikov says: “there is no such thing as Islamic terrorism. What exists is an instrument in the hands of Western intelligence agencies, with which they act in various theaters. … It is not an independent structure, fighting against the West. It is an instrument in the hands of the West.”

19 Reacties

 1. Boudine

  Dit is al een wat ouder filmpje, uit 2012. Starikov legt uit hoe de Centrale Bank van Rusland afhankelijk is van de US Dollar!

  Nikolai Starikov How does the Central Bank of Russia work? duurt 5 minuten.

  Nikolai Starikov How does The Central Bank oppress Russia? duurt 3 minuten.

  Nikolai Starikov – How does USA save dollar? duurt 5 minuten.

  Antwoord
 2. yvonne

  In dit hele criminele spel wat er gespeeld wordt neem ik de media dit nog het meest kwalijk, ik kan er niets aan doen. Als je over de rug van je kinderen en kleinkinderen zo blijft liegen, voor een paar rottige Euro’s, ben je in mijn ogen dieper dan diep gezonken……..

  Dit walgelijke theater stopt niet zolang wij brave burgerdrones het stompzinnige drama blijven financieren en ondersteunen. En dat zullen we blijven doen. Reken maar van yes. Ook in 2015. Totdat we de planeet Aarde volkomen onbewoonbaar hebben gemaakt en we een intens trieste – maar volledig verdiende – dood zullen sterven. Dus ik raad u bij dezen aan om zaken als “de beste wensen” voortaan gewoon direct heel erg diep in uw reet te schuiven. Die zouden naast die pulserende overheidspenis die vanaf uw geboorte al in uw ernstig opgerekte anus priemt, nog best moeten passen.

  Accepteer alles. Verneder uzelf nog dieper. Geloof de propaganda van criminele overheden en misdadige mainstream “nieuwsbronnen”. Ook in 2015. Hoe eerder wij uitsterven, hoe groter de kans dat alle andere dieren op deze fantastische planeet een kans krijgen om te laten zien hoe je daadwerkelijk omgaat met het prachtig geschenk dat leven heet.

  http://www.anarchiel.com/display/nieuwjaarswensen

  Antwoord
 3. Boudine

  Het wordt nog steeds gekker! Voor wie geen Frans verstaat, lees eerst dit artikel: It Looks Like An Execution Charlie Hebdo door Paul Craig Roberts.

  This is the deli in which Amedy Coulibaly is reported to be holding hostages.

  As the metal screen rises, police fire into the deli. There seems to be no return fire, and it is unclear who the police are shooting at. Perhaps it was the heavy firing by the police that killed the hostages.

  Police enter and turn to the right. Then Coulibaly appears from the same direction as the police entered. He is in a running stumble as if he has been pushed into the line of fire.

  There is no weapon in his hands, which appear to be tied together. He falls or is shot down at the door in front of the police, who then fire more bullets into the downed man.

  It looks like an execution. It most certainly is not a gun fight. Coulibaly was down and could easily have been captured and questioned. Instead, we have reports of pre-recorded confessions to take the place of capture and questioning.

  CHARLIE HEBDO , Observez, voyez vous la même chose? Donnez votre avie dans le respect

  Antwoord
 4. Boudine

  Lees alleen de koppen, en het is duidelijk! Bij twijfel: doorlinken!

  State Sponsored Terrorism: Who Was Behind the Charlie Hebdo Paris Attacks? Michel Chossudovsky

  Who Ordered The Attack Against Charlie Hebdo: Sponsor Most Likely Washington

  Total News Blackout: Police Commissioner Involved in the Charlie Hebdo Investigation “Commits Suicide”? Why AND FOR What?

  Authoritarians Use Paris Terror Attack As Excuse for Power Grab
  In the Wake of French Terror, Governments Demand More Mass Surveillance

  Paris Charlie: The “Shock Doctrine” par Excellence

  On 12 January the French Parliament approved with almost unanimity – with one abstention only – the budget for France’s continuous and enlarged involvement in the new war on Iraq, a new war engagement led by Washington and supported by its vassals, UK, Canada, Australia and France. Aircraft carriers and troops were immediately mobilized, not even losing a day. Doesn’t that conspicuously smell of an earlier preparation, just waiting for that crucial and appropriate event, prompting parliamentary approval?

  At the same time France lawmakers agreed to display 10,000 troops throughout the country to protect ‘vulnerable places’; spying on citizens, for their protection takes on new forms and formats.

  France Deploys 10,000 Troops in Wake of Charlie Hebdo Attack

  Arrests Follow Terror Raids across Europe

  Police crackdown after Charlie Hebdo attack spreads across Europe

  “Je Suis CIA”

  Antwoord
 5. StekelDier

  Niet geheel on-topic, maar zeker een apart topic waard is de uiterst schimmige “anti-terreur”-actie die vorige week in de nasleep van Charlie Hebdo plaatsvond in Verviers. Waarbij twee doden vielen. Althans dat is wat ons wordt voorgehouden. De namen van mogelijke handlangers van de omgekomen jihadisten buitelen over elkaar in de MSM. Het laatste nieuws is dat er ook een Nederlander gezocht wordt. Maar over de identiteit van de twee gedode mannen geen woord, evenmin een kritische noot over hoe de politieactie is verlopen.

  Vandaag kwam mij voor het eerst een stuk onder ogen van iemand die wel vraagtekens bij het hele gebeuren durft te stellen:

  Oud-journalist Walter Zinzen keek met stijgende verbazing naar de afwikkeling van de zaak-Verviers. “Twee verdachten werden bij de “opkuisoperatie”, zoals minister Jambon het noemde, afgemaakt. Veel woorden werden er niet aan vuil gemaakt : de verdachten hadden het vuur geopend en dus moest de politie terugschieten. Einde verhaal. Niemand stelde een kritische vraag, geen journalist, geen politicus, geen advocaat.

  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/01/19/wrang

  Overigens: De enige persoon die de aanslag in Verviers overleefde (door uit het raam te springen) heeft via zijn advocaat aan een journalist van Le Soir verteld dat de politie van buiten – zonder voorafgaande waarschuwing – is beginnen te schieten. Men heeft niet geprobeerd de twee mannen gevangen te nemen. Hij vertelt verder dat hij er slechts op bezoek was en dat hij met hun vermeende jihadistische aktiviteiten niets te maken heeft.

  Dit hele verhaal wordt zorgvuldig uit de media gehouden en was uitsluitend hier te lezen (helaas alleen voor abonnees):

  http://www.lesoir.be/761342/article/actualite/belgique/2015-01-19/temoignage-du-survivant-l-assaut-verviers-ils-ont-fait-feu-sans-sommation

  Antwoord
 6. StekelDier

  Hier is nog iets dat toch enigszins vreemd is: de twee die in Verviers werden doodgeschoten, bleken helemaal niet degenen te zijn die de speurders dachten te hebben doodgeschoten. Het duurde twee dagen en er was een autopsie voor nodig om ze te identificeren.
  Er moet trouwens ferm geschoten zijn door de gasten uit de eenheid die in de dagen na de inval hier en daar al omschreven werden als “helden” en waarvan de baas , commandant Eric Liévin zei dat “een crimineel die met de CGSU te maken krijgt, heeft grotere overlevingskansen dan andere criminelen.” De twee waren immers “zo doorzeefd met kogels dat de autopsie heel moeilijk was”.

  http://newsmonkey.be/article/29515

  Antwoord
 7. Boudine

  Ook niet helemaal on topic, maar toch weer wel:
  The 1961 Massacre of Algerians in Paris: When the Media Failed the Test

  A COLLEAGUE of mine in Cairo told me a story a few years ago about a massacre in the streets of Paris. He was a news service reporter at the time of the violence in the French capital – Oct. 17, 1961 – and saw tens of bodies of dead Algerians piled like cordwood in the center of the city in the wake of what would now be called a police riot.

  But his superiors at the news agency stopped him from telling the full story then, and most of the world paid little attention to the thin news coverage that the massacre did receive. Even now, the events of that time are not widely known and many people, like myself, had never heard of them at all.

  Dan volgt het verhaal over een slachtpartij op een vreedzame demonstratie van Algerijnen, maar de media zwegen er over. Er is sindsdien niets verbeterd! De media schijven wat hen wordt voorgekauwd!

  Antwoord
 8. StekelDier

  Eindelijk een opinie die van enig realisme getuigt:

  Hoe meer de mist optrekt over de in Verviers verijdelde terreurplannen, hoe duidelijker het wordt dat enige nuance past bij de grote analyses over de acute bedreiging van onze westerse waarden en vrijheden. Een van de mogelijke doelwitten van de opgerolde teroristencel zou, volgens sommigen, de politie van Molenbeek kunnen zijn geweest. De agenten daar verdienden namelijk een lesje omdat ze de betrokkenen zo vaak hadden opgepakt. Of dit plan ook echt in de hoofden van de betrokkenen zat, moet onderzoek nog uitwijzen. De vermeden aanslag lijkt hoe dan ook eerder te vallen in de categorie zwaar banditisme dan onder ideologisch terrorisme. Moslimradicalisme blijkt, zoals bij veel Syriëstrijders en hun aanhang, ook hier niet meer dan een tovermantel te zijn, waaronder criminelen hun lust verhullen om dood en vernieling te zaaien.

  http://www.demorgen.be/opinie/de-vermeden-aanslag-lijkt-eerder-te-vallen-onder-zwaar-banditisme-dan-ideologisch-terrorisme-a2191252/25xWrv/

  Antwoord
  • Boudine

   Dank je wel, Stekeldier! Prachtige cartoon! 🙂 🙂 🙂
   En jawel, in de “oorlog tegen het terrorisme” kruipen de politieagenten onder de keukentafel! 😉

   Antwoord
 9. StekelDier

  In België beginnen een paar journo’s eindelijk wakker te worden:

  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/01/22/kranten-gingen-zich-na-verviers-te-buiten-aan-kritiekloze-speculatie

  De kritiek gaat me nog lang niet ver genoeg (zo is er over de al maanden geschaduwde en “extreem-gevaarlijke” Verviers-doden Soufiane A. en Khalid B. zo goed als niets bekend….vreemd!), maar gaat in ieder geval verder dan wat ik er in de Nederlandse MSM over lees, nl. helemaal niks.

  Antwoord
  • Boudine

   Stekel, in Nederland ZWIJGT de media over alles wat ook maar een barst kan maken in het heilige geloof in de Jihad, 19 vliegende plofmoslims en zo voort. België doet het een klein beetje beter, hun CANVAS geeft af en toe nog wel eens wat goede reportages, maar wij moeten het doen met NOS. Nederland valt om 10 uur in slaap bij Nieuwsuur. En dan nu de sport! 🙁

   Antwoord
 10. Boudine

  Nikolay Starikov Debt of the USA duurt slechts 5 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën