Archief
Artikelen

Prostitutie heeft helaas niets te maken met liefde, het is seksuele slavernij! Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit de prostitutie te helpen. Daarnaast investeert de stichting in opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers. Wereldwijd werden er in de afgelopen zes jaar 3.189 meisjes bevrijdt. Om aandacht te vragen voor de seksuele slavernij en geld in te zamelen voor deze activiteiten, zijn er deze acties: Lock me up! Ook u kunt helpen met een donatie: Triodos Bank Utrecht, rekeningnummer NL35TRIO0786703164 t.n.v. Free a Girl.

Wereldwijd worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India worden duizenden meisjes opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. Hun leven is een hel. In Brazilië worden duizenden kinderen jaarlijks slachtoffer van kinderprostitutie in steden zoals Fortaleza en Rio de Janeiro. De projecten van Free a girl gaan echter niet alleen over prostitutie in de 3e Wereld, maar ook over Nederland. In ons land lijkt alles tegenwoordig goed geregeld: prostitutie is er al 10 jaar legaal, gedwongen prostitutie is verboden en de vrouwen moeten minstens 18 jaar zijn. Helaas is dat schone schijn! Grof geschat werkt 70% tot 90% gedwongen als prostituee!

Free a Girl schrijft:

De Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen heeft op 24 september 2014 de nieuwe kerncijfers mensenhandel gepresenteerd. In 2013 zijn er 1.437 slachtoffers van mensenhandel geregistreerd, waarvan 88% vrouw en 455 hadden de Nederlandse identiteit. Van alle Nederlandse slachtoffers waren 164 personen minderjarig. En dit betreffen alleen nog maar de geregistreerde slachtoffers. Net als voorgaande jaren is veruit de grootste groep mogelijke slachtoffers uitgebuit in de seksindustrie.

Mensenhandel en gedwongen prostitutie in Nederland zou veelvuldig voorkomen, omdat hier lage straffen worden gehanteerd. Ook komen mensenhandelaren in Nederland gemakkelijk met hun straf weg: van de 203 opgepakte handelaren in 2013, kregen slechts 150 een straf opgelegd.

De meeste Nederlandse minderjarige slachtoffers worden door de zogenaamde ‘loverboys’ en ‘lovergirls’ de prostitutie ingelokt. Dit zijn mooie namen voor pooiers en handlangers, die gebruikmaken van verleidingstechnieken om heel jonge meisjes (al vanaf 12 jaar) tot prostitutie te dwingen in het onzichtbare circuit van escort- en privéhuizen.

Buitenlandse slachtoffers van mensenhandel en gedwongen prostitutie zijn met name meisjes die vanuit Roemenië (13%), Hongarije (12%) en Bulgarije (9%) naar Nederland verhandeld worden. Daarnaast worden veel meisjes uit Congo, Nigeria en Guinee naar ons land gehaald. Een deel van hen wordt gedwongen zich te prostitueren in het Red Light District. Met name de minderjarige meisjes verdwijnen in het onzichtbare circuit.

De volgende reportage laat zien waarover het gaat. (S)exslavinnen is een documentaire van de filmmakers Annegré Bosman en Mildred Roethof, uitgezonden op 4 oktober 2014. Hij duurt 28 minuten en laat zich niet embedden. De reportage staat ook op YouTube, maar het einde ontbreekt. Dit einde is wel indringend! Dus link liever even door…

Leven in de Frontlinie I NTR duurt 22 minuten.

Ook u kunt helpen met een donatie: Triodos Bank Utrecht, rekeningnummer NL35TRIO0786703164 t.n.v. Free a Girl.

Meer documentaires vindt u op Free a Girl. De EO zendt op dit moment op dinsdagavond om 10 uur een 4-delige reeks van documentaires uit over prostitutie in Nederland. Twee van deze docu’s staan al online en ze zijn zorgvuldig, van hoge kwaliteit! Ze zijn gemaakt door presentator en journalist Jojanneke van den Berge. Zij dook twee jaar lang onder in de wereld van prostitutie en mensenhandel. Ook deze documentaires laten zich niet embedden.

Deel 1: Is het een normaal beroep? duurt 45 minuten.

Deel 2: Ze kiezen er toch zelf voor? duurt 45 minuten.

Deel 3: Welke invloed hebben ontwikkelingen binnen internet op de seksbranche? werd uitgezonden op dinsdagavond 20 januari, onder de titel: ‘Pooier zoekt onderdanige slet’

Deel 4: In hoeverre zijn legale prostitutie en illegale mensenhandel met elkaar verweven? volgt op dinsdagavond 27 januari.

Ook u kunt helpen met een donatie: Triodos Bank Utrecht, rekeningnummer NL35TRIO0786703164 t.n.v. Free a Girl.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Free a Girl bevrijdt meisjes uit de prostitutie”

 • Boudine:

  Deel 3: Welke invloed hebben ontwikkelingen binnen internet op de seksbranche? werd uitgezonden op dinsdagavond 20 januari, onder de titel: ‘Pooier zoekt onderdanige slet’

  Jojanneke beveelt aan om pooiers strafbaar te maken, alle pooiers in het Wetboek van Strafrecht!!! Welke juriste kan daar een wetsvoorstel voor schrijven? En wie dient het in?

  Bij voorbeeld: als aanvulling op Art. 242 WvS:

  Hij die door geweld of een andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of een andere feitelijkheid iemand dwingt tot het ondergaan van handelingen die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt als schuldig aan verkrachting gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie.

  En dan: art. 242 BIS:

  Hij die hier zijn beroep / een gewoonte van maakt, wordt als schuldig aan pooierdom gestraft met… verzin dat maar zelf.

  U kunt ook helpen met een donatie aan Free a girl:
  NL35 TRIO 0786703164

  Of aan Stichting GENTLEWOMAN
  NL90 INGB 0005069463 o.v.v. FREE A GIRL

  De seksuele slavernij moet worden afgeschaft! Ieder tientje kan daarbij helpen, vijfjes mag ook! 😉

 • Boudine:

  We gaan nog even naar de laatste aflevering van Jojanneke in de prostitutie:

  We gaan terug naar een van de bronlanden: Bulgarije. Naar het stadje Sliven, waar vrouwen vandaan komen die momenteel in Nederland werken. Armoede en het ontbreken van een toekomstperspectief is vaak het motief van vrouwen om te gaan werken in de prostitutie. Eenmaal in handen van pooiers moeten ze al hun verdiensten afstaan en is er geen weg terug. Jojanneke spreekt met een ex-pooier die vrouwen naar het buitenland bracht en met moeders en dochters die in de prostitutie werken. Met vrouwen die vertellen dat ze diverse keren zijn doorverkocht in Europa. Het geld dat de vrouwen verdiend hebben in Nederland is o.a. terug te vinden in een dure villawijk in Sliven, die gekscherend De Hollandse Wijk wordt genoemd.

  Deze schandalige toestand is ontstaan nadat in Nederland prostitutie niet langer strafbaar was. Op zich was dat een goed initiatief, want voordien waren de prostituees strafbaar. Maar het wordt de hoogste tijd dat de pooiers strafbaar worden gesteld!

Laat een reactie achter