Archief
Artikelen

Lyndon LaRouche is op BOUblog een oude bekende. Uit zijn Wikipedia blijkt dat hij is geboren in 1922! Volgens deze Wiki zijn zijn ideeën controversieel, hij was zelfs ooit een Marxist! De huidige woordvoerder van de LaRouche beweging is Jeff Steinberg. Op 2 januari gaf hij een vooruitblik op 2015. Er zijn volgens hem twee dreigingen: een beurskrach en een kernoorlog. Het verband tussen die twee is simpel: De internationale schuldenberg is nu zo groot dat hij nooit meer kan worden afgelost! De oplossing is dan een oorlog met Rusland en China of de westerse banken gaan failliet. De banken willen liever oorlog, zelfs als het een kernoorlog wordt! De Lyndon Larouche beweging pleit voor een faillissement van de banken en economische samenwerking met de BRICS.

LaRouche is niet de enige die waarschuwt voor de huidige dreiging van een kernoorlog. Peter Koenig, geopolitiek econoom, stuurde op 7 januari een niet mis te verstane waarschuwing uit: Europe Beware! – WWIII Could Destroy Europe For The Third Time In A Century Het belangrijkste slagveld in deze oorlog is inderdaad Europa! Het artikel werd vertaald door Irma Schiffers.

Peter Koenig was 30 jaar lang werkzaam als econoom bij de Wereldbank World Bank en hij is de schrijver van Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed (2011). Een ouder artikel van Koenig: ‘New World Order would be led by an elite served by serfs’ – Koenig uit juli 2013, zegt o.a.:

Back to the financial crisis, artificially triggered in 2008 by the global financial clique, staged by Wall Street led by Goldman Sachs (GS) and backed by the Federal Reserve – with its key shareholder the Rothschild Group; and the US Treasury through its extended arm, the International Monetary Fund (IMF). The crisis has a multi-purpose. Rescuing the faltering dollar – the world’s de facto reserve currency – under the enormous weight of the steadily rising US debt, from being taken over by the then ever stronger euro; second, refinancing the overstretched US and European banking system on the back of mostly the European tax payer, by privatizing, thereby nullifying the best social safety net in the world; and finally, weakening and destabilizing the euro, as well as the European population.

Zie voor meer artikelen het archief van Global Research. Gisteren was Peter Koenig gelukkig weer een beetje optimistisch: Russia and China: The Dawning of a New Monetary System?

Once the demand for the (petro) dollar fades – as hydrocarbons are no longer dealt in dollars – the value of the dollar will decline and at worst may result in hyperinflation in the dollar economies, including those closely linked to the US economy.

In the meantime, Russia has nothing to fear, since the ruble is really not traded anywhere, except sold by western central banks to go along with Washington’s criminal scheme of attempting to destroy the Russian economy by flooding an imaginary ‘market’ with the Russian currency – which they will not achieve.

By artificially boosting the value of the dollar against the Euro and lowering the price of gold, the FED and its Wall Street mobsters intend to make the dollar more attractive, say, as the euro which, after all its MSM propagated economic mediocrity, is backed by a much more solid and stable economy than is that of the United States; especially in view of its huge potential to be able to deal with the east – Russia and the Xi Jinping’s announced new economic Silk Road, all the way from Frankfurt to Shanghai. – But this would be Europe’s call; a sovereign call by a sovereign union and by new leaders with backbone and common sense.

This is still an open decision. Although, it looks like – or should logically appear – that Europe is waking up.

Where does that leave Washington? – One move away from checkmate.

Aansluiting zoeken bij Rusland en China lijkt de enige juiste weg! LaRouche, bij monde van Steinberg, stelt hetzelfde voor. Larouche pleit er al heel lang voor voor om Glass Stegel Act weer in te stellen. Dat was een hervorming van de banken in 1933, ingesteld door Roosevelt na de beurskrach van 1929.

Reasons for the Act – Commercial Speculation
Commercial banks were accused of being too speculative in the pre-Depression era, not only because they were investing their assets but also because they were buying new issues for resale to the public. Thus, banks became greedy, taking on huge risks in the hope of even bigger rewards. Banking itself became sloppy and objectives became blurred. Unsound loans were issued to companies in which the bank had invested, and clients would be encouraged to invest in those same stocks.

De huidige situatie is vrijwel identiek! De politieke oplossing is: de banken saneren, want die zijn failliet. Er komt immers in elk geval een einde aan de dollarhegemonie. LaRouche, bij monde van Steinberg, waarschuwt daarbij ernstig voor Wall Street en Londen. De beurzen, Bilderberg en de BIS-bank in Basel willen immers hun macht en rijkdom niet kwijt!

Links van de spreekstoel zitten een man en een vrouw. Vanaf minuut 22 vraagt de vrouw, Megan Beets: Wat denkt LaRouche van de roep om strafrechtelijke vervolging voor allen die verantwoordelijk waren en zijn voor het geheime martelprogramma van de CIA?

Steinberg: Jeb Bush is nu presidentskandidaat, de Bush-bende is dus nog altijd actief. Het zijn criminelen, ze moeten worden berecht. Bush, Cheney en zo voort pleegden ernstige misdaden tegen de menselijkheid! En Obama houdt al 7 jaar het deksel op deze doofpot. Nu ligt er een rapport waarop ze kunnen worden veroordeeld. De relatie tussen Prescott Bush en NAZI-Duitsland is wel bekend.

Vanaf minuut 32 komt er een 4 minuten durende vraag van de man, Matthew Ogden, naar het vrijgeven van de 28 verboden pagina’s van het officiële 9/11 rapport.

Steinberg: Natuurlijk moet dat worden vrijgegeven! Het grote publiek heeft het recht om te weten wat de rol was van Saoedi-Arabië en wie de geldschieters waren voor deze aanslag. De ware daders moeten worden berecht!

Op het einde van de video komt LaRouche zelf nog even in beeld. Ook hij wijst op de huidige gevaren, maar hij wenst ons allen gelukkig nieuwjaar en een toekomst in de ruimtevaart! Met dat laatste punt ben ik het niet eens. Laten we eerst de problemen op aarde maar eens oplossen, voor we naar de maan gaan! 😉

January 2, 2015 – Friday Webcast duurt 56 minuten.

Toegift: Virtuele rondleiding door het Kremlin

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “Jeff Steinberg: het struikelblok in de aanloop naar WW III”

Laat een reactie achter