Selecteer een pagina

Archieven

Sherlock Holmes, (ont-)spanning in zwart-wit en kleur

Sherlock Holmes bestaat niet en hij heeft ook nooit bestaan. Toch is deze romanfiguur van Sir Arthur Conan Doyle de meest beroemde detective ter wereld. Hij “leefde” rond het einde van de 19e eeuw en de verhalen ademen de sfeer van die tijd. Zijn avonturen zijn talloze malen verfilmd, eerst in zwart-wit, later in kleur. Met een beetje combineren en deduceren lost Holms de meest ingewikkelde misdaden op.

Er staat een reeks van Sherlock Holmes films online, maar ik weet niet of al deze avonturen inderdaad zijn geschreven door Conan Doyle. Het is mogelijk dat de BBC een ghost-writer heeft ingehuurd om een mooie Sherlock Holms serie te schrijven. In elk geval zijn de kostuums, de rijtuigen en andere rekwisieten een lust voor het oog. Het verhaal doet dan niet zo ter zake. In de oorspronkelijke romans was het verhaal wel degelijk belangrijk, maar men kon vooral genieten van de meest hilarische dialogen tussen Holmes en zijn huisgenoot dr. Watson. De volgende twee films zijn in elk geval gebaseerd op de romans!

The Adventures of Sherlock Holmes 1939 Full Movie duurt een uur en 22 minuten.

Sherlock Holmes -The Hound Of The Baskervilles duurt een uur en 45 minuten.

Zie voor meer Sherlock Holmes, zowel in zwart-wit als in kleur, deze link.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën