Archief
Artikelen

Deze vrolijke dagen zijn niet voor iedereen zo vrolijk! Rond deze tijd van het jaar hebben heel veel mensen de blues. Daarom vandaag wat blues muziek voor de BOUblog muziekrubriek. Billie Holiday (1915-1959) is de ongeëvenaarde lady of the blues. Haar werkelijke naam was Eleanora Fagan Gough, maar dat weet alleen Wikipedia. Ze werd beroemd als Billie Holiday.

Er is een website met alle informatie over haar en haar leven is in 1972 verfilmd: Lady sings the blues, met Diana Ross in de rol van Billie. Deze film staat op YouTube, dus zal ik hem even embedden, voor wie hem nog niet kent.

Lady Sings the Blues (1972) Diana Ross duurt 2 uur en 42 minuten.

Er is ook een documentaire van de BBC, die het geromantiseerde beeld uit de speelfilm een beetje rechttrekt.

Billie Holiday – Billie Holiday Story duurt 57 minuten.

Ik was niet op zoek naar die film of die documentaire, ik zocht gewoon wat lekkere blues muziek en Billie Holiday voldoet aan deze wens. Er staan hele albums van haar op YouTube. Er is ook deze afspeellijst: The Complete Billie Holiday on Columbia (1933-1944). Meer afspeellijsten staan hier! Lekkere achtergrondmuziek, alles uit de jonge jaren van Billie.

Op de volgende video’s staan liedjes van de queen of blues.

Lady sings The Blues – Billie Holiday [Full Album] (1956) duurt 38 minuten.

Billie Holiday – The Best Of jazz forever duurt 51 minuten.

Prettig weekeinde gewenst! 😉

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter