Archieven

Moeder, ik wil bij het Circus van de Zon!

Eind februari komt het Cirque du Soleil naar Rotterdam. In de Ahoy-hal spelen ze dan de beroemde voorstelling Quidam, die daarvoor in een nieuw jasje is gestoken. Dit circus, dat in 1984 begon als straattheater in Quebec, is uitgegroeid tot een mega-onderneming met 5000 werknemers, waaronder 1.300 artiesten. Deze artiesten zijn vaak professionele atleten die in de prijzen zijn gevallen, maar dat is niet voldoende. Ze moeten niet alleen kunnen turnen, ook kunnen dansen, zingen, acteren en de clown spelen. Wie bij dit circus wil, moet dus van goeden huize komen. De selectie is zwaar.

De volgende documentaire gaat over de selectieprocedure van Cirque du Soleil. Driehonderd kandidaten zijn geselecteerd en mogen deelnemen aan een training, die tevens de selectieprocedure is! Na iedere ronde vallen de meesten af en blijft er een kleinere groep over. Uiteindelijk worden twee kandidaten uitverkoren. Zij krijgen een rol in het circus.

16×9 – Getting into Cirque Du Soleil [Audition Documentary] duurt 45 minuten.

Wie een voorproefje wil van de Quidam show, kan terecht bij de volgende reportage van Bastiaan van Schaik:

Exclusief! Backstage bij Cirque du Soleil’s ‘Quidam’ duurt 21 minuten.

De show Quidam heb ik niet online kunnen vinden, maar er staan wel andere shows online. Meestal zijn het korte fragmenten, maar als er een langere show online staat, is de resolutie meestal slecht. De volgende video gaat echter goed:

CIRQUE DU SOLEIL- LE HANGAR DES OUBLIÉS – 2013 – AGORA – Quebec City duurt een uur.

Ook van deze video is de kwaliteit redelijk en de volledige show staat online!

Cirque du soleil varekai full show parte 1 duurt een uur en 17 minuten.

Cirque du soleil varekai full show Parte 2 duurt 57 minuten.

Zie voor langere fragmenten deze link. Veel plezier gewenst!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën