Archief
Artikelen

Sommige mensen gaan rond de feestdagen naar de wintersport, anderen gaan dineren bij hun schoonmoeder, maar rond deze tijd van het jaar zitten veel mensen ook gewoon thuis een beetje te wachten tot het voorbij is! De eenzaamheid neemt deze dagen groteske vormen aan. Deze mensen wil ik vandaag meenemen naar een unieke wintersport: Kerstmis in Yellowstone Park. Dit natuurgebied ligt bovenop een gigantische vulkaan! In de winter sneeuwt het er, maar overal spuiten warme waterbronnen hun stoom in de ijskoude lucht. Deze stoom bevriest en het resultaat is een betoverend landschap, waarin allerlei wilde dieren hun voedsel zoeken.

In deze documentaire speelt een fotograaf mee, die met zijn camera dagen lang de sneeuw en de koude wind trotseert. Wat we niet te zien krijgen, is de filmploeg die deze schitterende documentaire heeft gemaakt. Als Yellowstone ooit uitbarst, dan is het gedaan met deze prachtige natuur. Alles wat dan nog overblijft, is een rampenfilm!

Christmas in Yellowstone Nature Documentary duurt 51 minuten.

In het Yellowstone Park leven dieren die overal elders niet welkom zijn, dit vanwege de “beschaving”. De bizons en herten die ooit de prairies bevolkten, zijn vrijwel uitgestorven, maar ze lopen in Yellowstone Park nog vrij rond. Ook de wolven en de Grizzly beren leven er nog in het wild. Voor de liefhebbers van deze natuur zijn de volgende documentaires bedoeld.

Nat Geo Wild 2014 “Yellowstone She Wolf” duurt 44 minuten.

Grizzly Bears and Wolves of Yellowstone Full Documentary duurt 44 minuten.

Deze video doet het nu al niet meer. Hij staat echter talloze malen op YouTube. Link zelf even door en zoek naar de video met de hoogste resolutie. Prachtig!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

2 Reacties op “Kerstmis in Yellowstone Park”

Laat een reactie achter