Archief
Artikelen

Gisteren was Nederland weer getuige van een staaltje oorlogspropaganda: Wie stopt Vladimir Poetin? In februari van dit jaar drinkt hij een biertje met koning Willem-Alexander op de Olympische Spelen in Sotsji. Een maand later valt hij buurland Oekraïne binnen. Dat is niet waar! Poetin heeft weliswaar een biertje gedronken met Willem Alexander, maar Rusland is Oekraïne niet binnen gevallen. Oekraïne is gekaapt door fascisten, onder leiding van de Amerikaanse Victoria *Fuck Europe* Nuland. Rusland doet daarentegen alle moeite om de vrede te herstellen. Het vangt de vluchtelingen op en stuurt humanitaire hulp. Een goede kritiek op het haat zaaien van Brandpunt tegen Rusland staat op Blik op NOS journaal.

Omdat het Nederlandse nieuws over Rusland zo tenenkrommend slecht is, kunnen we beter op zoek gaan naar Russische bronnen. Helaas versta ik geen Russisch, maar er wordt gelukkig steeds meer vertaald. Een goede Engelstalige bron is Russia Insider, een andere goede bron is de Engelse versie van ITAR-TASS, een Russisch nieuwsagentschap. Natuurlijk geloof ik niet meteen alles wat daar staat, maar het valt me wel op dat het propaganda-gehalte in Rusland een stuk lager is, dan in Europa en de VS.

Het lijkt overduidelijk dat Rusland geen oorlog wil, maar juist baat heeft bij goede relaties wereldwijd. Het smeedt coalities met talloze landen! De Sjanghai Samenwerkingsorganisatie SCO, de BRICS en andere diplomatieke handelsafspraken maken dat Rusland steeds meer bondgenoten krijgt. De degelijke manier waarop Rusland handel drijft en zijn afspraken nakomt staat in schril contrast met de wanbetaling van Oekraïne voor het Russische aardgas en de contractbreuk van Frankrijk met twee reeds betaalde Mistral vliegdekschepen. Frankrijk weigert ze te leveren zolang er burgeroorlog heerst in Oekraïne. Die voorwaarde maakte volstrekt geen deel uit van het contract, dus zegt Rusland: “Houd je schepen maar. Ik wil gewoon mijn geld terug en ik ga zelf schepen bouwen.”

Rusland is ook niet van Poetin! Het land telt ruim 140 miljoen inwoners. Het is ontzettend uitgestrekt, er wonen verscheidene volkeren in deze democratische federatie. De politiek wordt dus zeker niet uitsluitend bepaald door Poetin, maar zijn partij staat sterk en Poetin zelf is in eigen land ongelooflijk populair! Dat wil echter niet zeggen dat er geen kritiek is op zijn beleid. Zijn toespraak voor de Algemene Vergadering op 4 december j.l. leidde zowel tot scherpe kritiek als luide bijval op zijn binnenlandse economische beleid. Het gaat dan om het feit dat de Russische Centrale Bank nog altijd geprivatiseerd is. Dat zou volgens de Russische econoom Mikhaïl Khazine kunnen leiden tot economische uitbuiting en uitputting van het land.

Mikhail Khazin about Putin’s speech 4. Dec. 2014 duurt 14 minuten.

Wat betreft de Russische TV, die is een stuk informatiever over de politiek dan we ooit in het vrije wilde Westen hebben meegemaakt! Er wordt heel openlijk gesproken over belangrijke zaken. Ik heb twee praatprogramma’s gevolgd en deze zijn een verademing in vergelijking tot de prietpraat in Buitenhof! De ondertiteling gaat alleen wel erg snel, ik moest de video’s af en toe stil zetten om rustig te lezen wat er staat.

Een belangrijks adviseur van Poetin is Sergei Glazyev. Hij waarschuwde reeds in juni 2014 voor het gevaar van de oorlog in Oekraïne. In veel opzichten heeft hij gelijk gekregen: de valse vlag van de MH 17 crash, de huidige bewapening van Oekraïne door de VS, de militaire oefeningen in de Baltische staten, dat gaat heus niet om Oekraïne, maar om Rusland! Alleen de aanval op de Krim is tot op heden uitgebleven.

US is militarizing Ukraine to invade Russia. Sergei Glazyev duurt 11 minuten.

Twee recente Russische praatprogramma’s zijn nu Engels ondertiteld. De eerste gaat over de Russische economie. Er zijn drie gasten in de studio: Mikhail Khazin Leonidovich (wiskundige en econoom), Vladimir Yuryevich Levchenko (kon ik niet achterhalen) en Sergei Glazyev, die wat later binnen komt. De gastheer is Vladimir Anatolievich (een gepensioneerde Russische politicus). In de zaal zitten journalisten die na een inleiding vragen mogen stellen. Het ging uiteraard over de economische sancties, maar ook de rol van de Centrale Bank, krediet en zo voort komt ter sprake. Ik ben geen econoom en ik heb niet alles begrepen, maar dat is een reden om deze video nogmaals te bekijken!

Putin’s advisor and experts discuss economy,sanctions & central bank duurt een uur en 19 minuten.

De tweede ondertitelde video gaat over de Russische defensie industrie. Deze is helder en duidelijk! De onderminister voor Defensie, Dmitry Rogozin, vertelt hoe Rusland zichzelf gaat verdedigen als de NATO aanvalt. Rusland is groot, de grenzen zijn lang en de NATO probeert Rusland (en China!) aan alle kanten te omsingelen. De bevolkingsdichtheid is gering, Rusland kan zich geen verlies van soldaten permitteren. De verdediging van het land bestaat daarom uit hoogtechnologische wapens, waarbij de soldaten hoog opgeleid zijn en veilig moeten blijven. Een voorbeeld staat in dit artikel: Deaf and Blind: What Frightened the USS Donald Cook In The Black Sea? Een Amerikaans oorlogsschip in de Zwarte Zee werd uitgeschakeld door een Russisch vliegtuig dat ALLE elektronica aan boord stoorde. Geen bom, geen BOEM, geen druppel bloed, maar het schip was opeens een lamme eend… 😉

Uiteraard vertelt Rogozin nog veel meer. Zo is de defensie industrie tevens gericht op de ontwikkeling van zaken die gemakkelijk kunnen worden omgebogen naar een toepassing in de burgermaatschappij. Vergeleken met ons gesappel rond die Joint Fight Striker is ook dit interview een verademing!

Nog even een advies voor de NATO-bonzen: Ga niet vechten met de grote beer, want de grote beer zal dat winnen!

Interview with Deputy Defense Minister of Russia – Dmitry Rogozin duurt 36 minuten.

Gepubliceerd op 28 sep. 2014

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

16 Reacties op “Intussen in het Rusland van Poetin…”

 • Joop:

  Ja, het was weer genieten geblazen. Ik voelde mezelf 50 jaar jonger worden, met toch wel iets van een déja vu achtig; “waar heb ik dit meer gezien?” en toen schoot het mij te binnen. 50 jaar geleden werd ik gewaarschuwd voor zulk soort propaganda wat uit de Unie van Socialistische Sovjet Republieken kwam en een gewaarschuwd mens telt voor twee, toch? Nu, doe ik er mijn voordeel mee, met dank aan hen die mij er destijds op gewezen hebben. Dat was mijn eigen overheid, die nu denkt dat ik er opnieuw intrap.

  “Oekraïne is gekaapt door fascisten, onder leiding van de Amerikaanse Victoria *Fuck Europe* Nuland.”

  Victoria Nuland is echtgenote van neo-con Kagan. Neo-cons worden in de VS vergeleken met neo-fascisten. Leo Strauss, een Duitse jood maar het zal wel een zionist zijn geweest, was de vader van het neo-conservatisme in de VS en stond in nauw contact met Carl Schmitt, een Nazi. Er zijn 30.000 bruikbare Nazi oorlogsmisdadigers via “Operatie Paperclip”, overgebracht naar de VS en hebben daar hun “kennis” gedeeld. Dat varieerde van raketgeleerde tot aan doctoren, die er geen probleem mee hadden de mens als proefkonijn te zien.

  Al een tijdje geleden doken er foto’s op van een Navy Seal trainingscentrum die is gebouwd in de vorm van een Swastika, toeval toch? Het Swastika symbool is al eeuwen oud en dat kan en mag je niet verbinden met voorgaande observaties. Maar ja, mag ik dan ook niet het nieuwe NAVO Hauptquartier dat in Brussel wordt gebouwd en verdacht veel weg heeft van SS-symbolen, verbinden met het Navy Seal gebouw en alle voorgaande observaties, in de VS?

  Nu, hebben wij te maken met een Amerikaanse Coup d’Etat in Oekraïne waar, met medeweten van de EU, een neo-Nazi regime is geïnstalleerd en dan mag ik voorgaande observaties niet met elkaar verbinden om aan het predicaat “complot-theorist” te ontkomen?

  • Boudine:

   Welkom op BOUblog, Joop, en dat de VS een fascistisch land is, lijkt me duidelijk. Daarom kijk ik liever naar het Oosten dan naar het wilde Westen! En gelukkig ben ik niet de enige…

   These Are Lies The New York Times Wants You to Believe About Russia

   Our sanctions caused Russia’s downturn. They protect Big Oil and make the world more dangerous.

   By Patrick L. Smith

   Details in a sec, but this thought first: We are all bound to pay close attention to these events because they matter to everyone, whether this is yet obvious or not. Probably in our lifetimes — and I had it further out until recently — we will begin to inhabit a different planet.

   And it stands to be a better one, if you accept that equilibrium, interdependence, cooperation and all those other notions Washington is frightened to death of will make for a more secure world than our lopsided primacy, incessant confrontations, drone murders, waterboarding, nuclear arsenals and the National Endowment for Democracy’s subversions will ever deliver for us.

   How much more capable, equally, will be a human community that addresses its problems with the wisdom not of one civilization, which happened by historical circumstance to modernize in the material sphere before others, but with the smarts and imaginations and perspectives of many?

   • Joop:

    Dank je wel voor je welkoms woord, Boudine. Ik ben echter niet nieuw hier, heb alleen een andere gebruikersnaam, mijn eigen voornaam, dat is nog eens iets anders dan “They Knew”. Alhoewel ik wel achter mijn nickname blijf staan, want zij weten het. 😉

    Ik maak van de mogelijkheid gelijk gebruik voor het introduceren van een Duitse site genaamd stein-zeit.tv van Robert Stein. Eens in de week gaat hij in gesprek met interessante mensen met interessante onderwerpen, die hij uitnodigt in de studio. Deze week had hij iets anders bedacht en wel een lezing over de leugenachtige rol van de massamedia.

    Kijk maar of je het iets vindt, ik denk het wel.

    • Joop:

     O, de video van Robert Stein sluit eigenlijk perfect aan aan het artikel van John Pilger die Ingrid hier geplaatst heeft en die precies zegt hoe het is.

 • Boudine:

  Ik begin steeds beter te begrijpen wat Mikhaïl Kazine zegt: De hele wereld is nu in de greep van het dollar, maar de dollar is een systeem van exponentiële groei. Er moet als het ware steeds een stukje wereld worden toegevoegd aan het dollar systeem, maar de wereld is op! De dollar brengt dus geen winst meer.
  Het gaat ook niet zozeer om de nationalisering van de Centrale Russische Bank, maar om onafhankelijkheid van het IMF, van SWIFT en andere dollar instituties. Kazin pleit voor volledige onafhankelijkheid van de dollar!

  Een helder stuk van Pepe Escobar:

  The new European ‘arc of instability’

  Het verwees ook naar een lang interview met Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken.

  Lavrov’s Big Interview: Russia-NATO Relations, Arms Race and Ukraine

  De website Sputnik waar dat interview op staat, is trouwens ook een bezoekje waard.

 • Boudine:

  Ook heel verhelderend en in het Nederlands, een lang artikel van Irma Schiffers:

  VS en EU trappen in Poetins “Gouden val”

  De essentie: De poppenspelers in de VS houden de prijs van de olie laag, maar de prijs van goud eveneens. Dat is bewuste marktmanipulatie, zodat Rusland minder geld krijgt voor zijn energie. De lage goudprijs maakt dat de dollar meer waard lijkt. Rusland krijgt dus te weinig dollars voor zijn olie en daarvan koopt hij goud waarvoor hij te weinig dollars betaalt! Rusland verliest niets, maar het wilde Westen raakt zijn goudvoorraad kwijt. Om de goudprijs zo laag te houden, moeten ze immers wel goud verkopen…

  Ik begin economie steeds leuker te vinden! 🙂

 • Dag Boudine,
  John Pilger heeft een interessant artikel geschreven, waarin hij journalisten bekritiseert en ter verantwoording roept. http://johnpilger.com/articles/war-by-media-and-the-triumph-of-propaganda

  Ik heb het artikel vertaald in het Nederlands en geprobeerd dit toe te sturen via het contactformulier. Dat werkt niet. Als je interesse hebt in de Nederlandse vertaling laat mij dat dan even weten.

  Warme groet,
  Ingrid

  • Boudine:

   Beste Ingrid,
   Dank voor je reactie en stuur me die vertaling toe! Ik heb Pilger reeds gelezen en plaats het GRAAG!
   Zelf werk ik aan een artikel genaamd: Martelingen, de CIA en de Spaanse Inquisitie.
   Moslimterroristen in gekaapte Boeings zijn al even erg als heksen die vliegen op bezemstelen om te bouleren met de duivel. 😉
   Met een dankbare groet,
   Boudine

   • Boudine:

    Nog even dit voor iedereen:
    BOUblog heeft last van Kaptcha’s. Wie mij wil bereiken, kan altijd terecht op dit e-mail adres:
    mr.drs.bou apestaart planet.nl

 • Boudine:

  Bijzonder helder artikel over de daling van de roebel en de olieprijs:

  Iedereen hoopt dat de lage roebel het einde van Poetin betekend

  Als we in ‘Europa‘ niet rap wakker worden voor de realiteit, waaronder het gegeven dat ‘Project Oekraïne‘ van George Soros en zijn trawanten ons in noodtempo boven het hoofd is gegroeid, en we ons die ‘luxe‘ helemaal niet kunnen veroorloven, dan konden we wel eens ruw gewekt worden uit onze trance.

  Is een lage olieprijs een gevaar voor de wereldvrede

 • Rol van de centrale bank als Amerikaanse infiltrant (vijfde kolom) uitgelegd door Evgeny Fedorov. https://www.youtube.com/watch?v=VT085isnyB0&spfreload=10

  • Boudine:

   Beste Ingrid, dank je wel! Dat was verhelderend! 🙂
   Ik begrijp nu ook de kritiek op Poetin: hij heeft in zijn beleid niet opgenomen dat de Centrale Bank wordt genationaliseerd. Via die private centrale bank kan Amerika Rusland kapot maken. Daar is dan niet eens een echte oorlog voor nodig, maar we blijven wel wereldwijd zitten met het fascistische en autoritaire systeem dat steeds meer ten koste van de meeste mensen gaat.

   • Dat is inderdaad een heel groot probleem in de binnenlandse Russische Politiek, die vijfde kolom. Rusland is ook op regeringsniveau van binnenuit geïnfiltreerd waardoor genomen beslissingen van Putin gedwarsboomd worden. Maar goed, de bezem gaat er aardig doorheen. In ieder geval weten ze waar de rotte appels zitten en worden ze verwijderd. De 6 grote corrupte accountantskantoren kunnen vertrekken, Google, Adobe is al weg, Mc.Donalds deels. Alle bedrijven waarvan het russisch kapitaal naar het buitenland verdwijnt worden aangepakt.
    Wat jammer dat dat niet in ons land gebeurt.

 • Boudine:

  CrossTalk: US vs Russia duurt 25 minuten.

 • Boudine:

  Vandaag houdt Poetin een persconferentie, waar journalisten vragen mogen stellen. Er komen 1259 journalisten uit allerlei landen: Japan, the United States, Iran, Germany, France, Romania, Belarus, Sweden, Israel, China, Denmark, Spain, Abkhazia, Poland, Azerbaijan, Vietnam and the United Kingdom… De persconferentie wordt life op tv uitgezonden en vertaald in Frans, Duits en Engels. Er zijn geen verboden onderwerpen en de tijdsduur is evenmin beperkt.
  http://itar-tass.com/en/russia/767630
  Zo doen ze dat in Rusland: vrijheid en democratie.
  Ik denk dat die persconferentie morgen wel op internet zal staan.

Laat een reactie achter