Archieven

Louis Hagemann: levenslang = levenslang

Wie in Nederland wordt veroordeeld tot levenslang, verdwijnt achter de tralies tot de dood er op volgt. Zelfs als je ten onrechte bent veroordeeld, zoals we weten van Baybasin, dan is het in Nederland vrijwel onmogelijk om het vonnis aan te vechten. En Baybasin is niet de enige, het overkwam ook Louis Hagemann. Hij is in 2005 definitief veroordeeld tot levenslang “wegens gebrek aan bewijs”. Een aantal jaren later trouwde Jacqueline met Louis Hagemann. Sindsdien vecht zij voor zijn vrijheid en rehabilitatie. Daarvan doet ze verslag op haar website.

Op BOUblog is Louis Hagemann al jaren geen onbekende. De casus is simpel: in het weekend/maandagochtend 3, 4 en 5 maart 1984 werd in Amsterdam een vrouw vermoord met twee van haar kinderen. Het tijdstip van de moord is nooit met zekerheid vastgesteld, maar bewezen werd verklaard dat Louis Hagemann op zondagmorgen deze moorden had gepleegd! Het derde kind, anderhalf jaar oud, werd ongemoeid gelaten. Pas op maandagavond omstreeks een uur of 6 hoorde een buurman dat kind huilen. In het trapportaal was haar deur altijd open, de vrouw en de oudere kinderen werden dood aangetroffen. Hoewel de flat zeer gehorig was, had niemand op zondag ook maar iets gehoord.

In 2001 was deze zaak nog altijd niet opgelost. Daar komt bij dat alle bewijzen die in de kelder van het politiebureau lagen, inmiddels waren vernietigd door “waterschade”. Een mogelijk dader, een zekere Jo Baron uit Israël, overleed in 2001 en kort daarna nam onze grote mispunt-journalist PR de Vries zich voor om deze moord op te lossen. De grote PR betaalde een aan cocaïne verslaafde ouwe hoer 20.000 euro om tegen Hagemann te getuigen. Samen met de propaganda van PR op SBS Sex leidde dat tot een veroordeling tot levenslang!

Bekend was, dat Hagemann het slachtoffer kende en dat hij op die bewuste zondagmorgen, naar eigen zeggen tevergeefs, bij haar had aangebeld. Bekend was ook dat Hagemann een Hells Angel met een strafblad was. Dat geeft te denken, want Hagemann was nogal een ruwe klant, maar die moorden werden volstrekt geruisloos gepleegd! Daar komt nog bij dat Hagemann had kunnen bekennen dat hij in een opwelling van drift de vrouw en haar kinderen had gedood. Doodslag was toen reeds verjaard, dus een dergelijke bekentenis had tot zijn vrijheid geleid! Maar Hagemann weigerde die bekentenis te doen, daarom zit hij nu levenslang.

Het vonnis is op zich reeds schandalig! Ongeacht de schuld of onschuld van Louis Hagemann is er geen enkel juridisch bewijs dat deze veroordeling rechtvaardigt. Omdat alle technische bewijzen waren vernietigd, kreeg Hagemann evenmin de kans om zich naar behoren te verdedigen. Daarom zit hij nu levenslang!

In 2008 trouwde Louis met Jacky en zij zet zich volledig in om Louis vrij te krijgen. Een herzieningsverzoek werd begin dit jaar AFGEWEZEN! Maar Jacky zet door! Eergisteren was ze te gast bij Pauw, van minuut 35.24 tot 49.07. De vragen van Pauw waren van het niveau: “eens een boef, altijd een boef”, maar Jacqueline hield zich prima staande. Wie meer wil weten van alle onzin in deze zaak, kan terecht op haar website!

Dit stukje Pauw was een voorproefje voor de reportage Levenslang die Carin Goeijers maakte voor 2Doc. Deze werd gisteren uitgezonden op Nederland 1. De documentaire gaat niet over de veroordeling van Hagemann, maar over het leven en de liefde van Louis en Jacky. Voor levenslang gestraften is in Nederland niets geregeld, Louis is dus overgeleverd aan willekeur en onbegrip van het gevangenisregime. Ook voor Jacqueline is zijn gevangenis daarom een soort gevangenis. Telefoontjes, bezoekuren, het is allemaal niet goed geregeld. De video laat zich niet embedden, maar het is wel een must see!

Levenslang duurt 49 minuten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën