Archief
Artikelen

Terwijl de NATO een oorlog met Rusland probeert uit te lokken, pleit Rusland voortdurend voor een vreedzame samenwerking tussen alle landen. Uiteraard zal Rusland zich verdedigen tegen een eventuele militaire aanval, maar het neemt vooral maatregelen om de huidige economische oorlogsvoering van sancties en lage olieprijzen de baas te worden. Deze maatregelen betreffen zowel de binnenlandse economie, als een goede samenwerking met andere landen: Isolated? Russia’s Way More Popular Around the World than the US.

In terms of Russia being isolated, well, no, Russia is part of SCO, Shanghai Cooperation Organization. It’s very tight with the BRICS nations.

It’s signing bilateral agreements with countries left and right. It’s very popular around the world.


Intussen houdt de EU niet op met Rusland zwart te maken en tegen te werken. Zo heeft Bulgarije nog steeds geen vergunning gegeven voor een gaspijplijn van Rusland naar Europa, terwijl Bulgarije daar zelf goed aan zou hebben verdiend. Op bevel van onze koloniale meesters in de VS houdt de EU dit project tegen! En Rusland zucht: “Dan maar geen gaspijp!”

Putin halts South Stream pipeline

At a press conference in Ankara, Turkey on Monday evening, Russian president Vladimir Putin announced that the South Stream gas pipeline would not be built. The head of Russian energy giant Gazprom, Alexei Miller, confirmed the news, “That’s it. The project is over.”

The €40 billion ($50 billion) pipeline was to have transported Russian gas from the Black Sea coast through Bulgaria, Serbia and Hungary to Austria, bypassing Ukraine en route. Another pipeline would have supplied Italy via Greece. It was to have had an annual capacity of 63 billion cubic metres, one-tenth of Europe’s total gas demand.

Lees voor een goede analyse van de waarheid en de propaganda rond de gasleveranties van Rusland ook dit artikel: Poetin maakt hard gebruik van gas…

Gisteren hield president Poetin zijn jaarlijkse toespraak voor de Algemene Vergadering. Het is een soort Russische Prinsjesdag, maar dan zonder prins en met president! In deze toespraak werd het beleid voor het komende jaar uiteengezet. Dit beleid wordt niet door Poetin bepaald, zoiets gaat in overleg met alle departementen. In het vrije wilde Westen gaf deze toespraak weer aanleiding tot Poetin-bashen. Laten we dus eerst maar eens lezen of luisteren naar wat Poetin werkelijk zegt, voor we hem veroordelen omdat hij het niet had over de MH 17 crash. Rusland heeft met deze crash immers niets te maken!

De eerste 21 minuten van de toespraak gaan over de internationale politiek van Rusland. Dit deel is ook voor ons belangrijk, want de NATO (de VS en de EU!) is uit op een oorlog met Rusland, maar Rusland wil geen oorlog. Het is echter wel in staat om zich te verdedigen! Rusland wil dat de relaties met andere landen vreedzaam en rechtvaardig verlopen.

Wat Poetin zegt over Oekraïne is allemaal controleerbaar en waar! Daar heeft de VS welbewust een coup georganiseerd van moorddadige fascisten. Toen daartegen in Oekraïne verzet ontstond, schoof het vrije wilde Westen de schuld op Rusland. Oekraïne is nu een chaos, het land is economisch totaal verwoest. In de Donbass gaat het schieten door, er zijn reeds duizenden doden, plus minstens een miljoen vluchtelingen, en Rusland stuurt het ene humanitaire hulpkonvooi na het andere!

De rest van de toespraak gaat over de binnenlandse politiek. Rusland neemt maatregelen om de economische sancties op te vangen. Er zal op alle fronten moeten worden gewerkt om de economie van Rusland zo onafhankelijk mogelijk te maken. Dit deel is vooral boeiend voor wie wil weten waarom Poetin zo geliefd is bij de bevolking. Hij pleit voor meer openheid en minder staatscontrole, voor lagere belastingen voor startende bedrijven en zo voort. Hij neemt maatregelen tegen speculanten die de roebel proberen te ondermijnen en hij is bezig om de buitenlandse banken te beletten om de Russische economie kapot te maken: Consulting businesses from “countries aggressors” may have to take their business elsewhere out of Russia

Een transcript van de Engelse vertaling van deze toespraak staat hier.

Putin’s 2014 Federal Assembly address in full duurt een uur en 10 minuten.

De inhoud van deze toespraak staat in schril contrast met de koude oorlogspropaganda van Nieuwsuur: ‘Poetin doet alsof de wereld niet bestaat’ Nieuwsuur doet alsof we achterlijk zijn! Gelukkig stelt internet ons in staat om onszelf te informeren. De NOS is verworden tot pure staatspropaganda, met objectieve journalistiek heeft dit niets meer te maken. Men had het ook nog even over Zwarte Piet… Alsof dat ter zake doet… Maar Piet moet wit en Poetin zwart gemaakt!

Tot slot nog even de reactie van het Witte Ziekenhuis:

Congress demands Obama send US weapons to Ukraine in anti-Russian resolution

From Reset to Cold War 2? Resolution against Russia passed in US House

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

7 Reacties op “Poetins toespraak voor de Federale Vergadering”

 • Boudine:

  The Saker heeft een goede samenvatting gemaakt van het internationale gedeelte van de toespraak. Voor wie geen tijd heeft om de hele toespraak te lezen:

  Disgusted, Russia Officially Gives Up Any Pretense of “Dialog” With the AngloZionist Empire

  By The Saker

  The full address of President Putin to the Federal Assembly is now available online and, since this is a very long text, I will no re-post it here. What I propose to do here is to bring to your attention four verbatim excerpts from his speech with some key segments bolded out.

  Most of the speech was on economic and internal matters, but I think that these four points and, especially, the expressions chosen by Putin really “tell the story” of what the Kremlin’s position vis-à-vis the West is nowadays. See for yourself:

  Overigens beweerde de tv gisteravond dat Poetin de EU probeerde te verdelen. De EU was altijd al een verdeeld geheel! Is het soms de schuld van Poetin dat Griekenland, Italië en Spanje kapot gaan aan de economische EU-politiek? Of dat Frankrijk en Duitsland niet door een deur kunnen? Of dat Polen, Roemenië en Bulgarije nog altijd straatarm zijn? Of dat Duitsland nog steeds geen politieke eenheid is? Of dat Brussel een spilziek waterhoofd is? En ga zo maar door…

 • Boudine:

  De South Stream gaspijp door Bulgarije gaat niet door, maar er komt nu een gaspijp via Turkije:

  Talking Turkey

  Putin Gobsmacks Obama and Euro-Leaders with Surprise Gas Deal

  By Mike Whitney

  December 05, 2014 “ICH” – “Counterpunch” – On Monday, Russian President Vladimir Putin clinched a groundbreaking deal with Turkish President Recep Tayyip Erdoğan that will strengthen economic ties between the two nations and make Turkey the major hub for Russian gas in the region. Under the terms of the agreement, Russia will pump additional natural gas to locations in central Turkey and to a “hub at the Turkish-Greek border” which will eventually provide Putin with backdoor access to the lucrative EU market, although Turkey will serve as the critical intermediary. The move creates a de facto Russo-Turkey alliance that could shift the regional balance of power decisively in Moscow’s favor, thus creating another formidable hurtle for Washington’s “pivot to Asia” strategy. While the media is characterizing the change in plans (Putin has abandoned the South Stream pipeline project that would have transported gas to southern Europe) as a “diplomatic defeat” for Russia, the opposite appears to be the case. Putin has once again outmaneuvered the US on both the energy and geopolitical fronts adding to his long list of policy triumphs. Here’s a brief summary from Andrew Korybko at Sputnik News:

  The Obama administration has been doing everything in its power to control the flow of gas from east to west and to undermine Russian-EU economic integration. Now it looks like the nimble Putin has found a way to avoid the economic sanctions, (Turkey rejected sanctions on Russia) avoid US coercion and blackmail (which was used on Bulgaria, Hungary, and Serbia), and avoid Washington’s endless belligerence and hostility, and achieve his objectives at the same time. But– then again– isn’t that what you’d expect from a level-headed martial arts pro like Putin?

 • Boudine:

  Een goed artikel van Ron Paul over die Amerikaanse resolutie:
  Reckless Congress ‘Declares War’ on Russia

 • Boudine:

  Nog een goed artikel, voor wie mee wil lezen:

  The Real Reason Russia Cancelled South Stream

  The Russians called the EU’s bluff by pulling out of the project instead of accepting the EU’s conditions and are cutting deals with China and Turkey instead.

 • Boudine:

  De ondertiteling gaat vrij snel, maar dit is wel stof tot nadenken! Ik heb hem daarom af en toe stil gezet om te lezen wat deze Rus zegt: einde van de dollar als wereldhandelsvaluta, einde van het IMF, einde van de EU en zo voort. Volgens mij heeft hij gelijk. Het is in elk geval een analyse die hout snijdt!

  Khazin To Putin’s Address

 • Boudine:

  Een Nederlandse vertaling van de toespraak staat hier. Dank je wel, Irma Schiffers! 🙂

 • Boudine:

  The Saker zegt:

  Putin Must Move Against the Central Bank

  Michail Khazine zegt dat ook, zie de video!

Laat een reactie achter