Archief
Artikelen

Het is de laatste tijd verdacht rustig op BOUblog. Niet dat er minder lezers komen, ik kan nog steeds rekenen op 3000 tot 4000 bezoekers per dag, waarvan minstens 10% langer dan een half uur blijft. De reacties vielen echter stil en achter de schermen kreeg ik mails van mensen die niet voorbij de captcha komen. Ze kregen een foutmelding: Unreadable CAPTCHA token file. Wie op BOUblog een account aanmaakt en inlogt, kan reageren zonder captcha. Om een account aan te maken, moest men echter voorbij die captcha! Ik heb er nu een andere captcha op gezet en men moet inloggen om te reageren.

Daarmee is het probleem nog niet helemaal opgelost, want er zijn spam-machines die deze captcha kunnen passeren. Deze machines maken alleen accounts aan, ze plaatsen geen reacties. Daarom staat er een andere plug-in op, die ongebruikte accounts wist. Achter de schermen blijft het dus behelpen, maar men kan volgens mij nu wel weer reageren! Ik heb echter een verzoek: als u een account aanmaakt, vul dan iets meer in dan alleen uw schermnaam en e-mail adres. Dan weet ik dat u geen machine bent. 😉

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “BOUblog heeft captcha-pech”

 • Ad Patat:

  Hij doet het Boudine. Ik kon inloggen en nu reageren hoop ik.

 • Test, hoera eindelijk is reageren weer mogelijk. Fijn Boudine, hoop dat dit werkt.

  • Boudine:

   Beste Ingrid,
   Dank je wel voor je reacties! BOUblog in mijn dooie eentje was de bedoeling niet. Het is veel leuker als ook anderen informatie aandragen. 🙂
   Gisteren kwam er op Nieuwsuur een smerige oorlogshitser aan het woord: Edward Lucas. Het ging over de toespraak van Poetin. Het item begint bij minuut 21.30 en Lucas begint bij minuut 25.30. Volgens die meneer heeft Rusland geen vrienden! Nou ja, alleen Venezuela, maar ook dat land is bijna niks meer waard. Lucas heeft nog nooit gehoord van de BRICS en hun aanhang. Wat een ergernis, die propaganda! 🙁
   Dank voor de link naar de Saker, ik wil die toespraak graag helemaal beluisteren. Hij begint bij minuut 33 en duurt ruim een uur. Uit mijn rechter box komt de Engelse vertaling. Helaas kan ik mijn linker box niet uitzetten, dus ga ik op zoek naar stofdoeken om hem te smoren. 😉
   Dat stukje ondertitelde film van Andrei Karaulov over MH 17 had ik al gezien, maar ik had gisteren geen tijd meer om het te plaatsen. Ik zal het zo even embedden.

   Het lek in mijn beveiliging moet nog gedicht, ik heb nu binnen 3 dagen ruim 1000 niet bestaande accounts en een plug-in die ze automatisch verwijdert. Daar valt mee te leven, maar als je niet wil dat ook jouw account automatisch wordt verwijderd, maak dan behalve een gebruikersnaam ook een schermnaam aan. Dan weten we dat je een mens bent.

   Kortom: goede morgen allemaal en welkom op BOUblog. 🙂

 • Adrie:

  Account aangemaakt. Ik lees al je artikelen, dank daarvoor Boudine. En soms reageer ik …

 • Ad Patat:

  Hee mijn reactie pakt hij niet. Test test.

  • Boudine:

   Beste Ad Patat,
   Een eerste reactie moet altijd worden goedgekeurd, maar jouw reacties zaten in de spambox. Ik heb geen idee waarom. Er wordt nog altijd gewerkt aan de beveiliging, want het is wel de bedoeling dat mensen kunnen reageren.

 • Boudine:

  Beste mensen, ik denk dat mijn maatregelen tegen de captcha-pech niet werken, want er komen nauwelijks reacties meer. Daarom wil ik u vragen om mij te helpen. Als u wil reageren en het lukt niet, stuur dan de reden naar mijn e-mail adres: mr.drs.bou aapestaart planet.nl
  Ik wil graag weten waar het aan ligt, want zonder reacties is BOUblog een eenzaam avontuur! Het blijft gelukkig wel spannend! 🙂

 • Boudine:

  Beste lezers en reageerders,
  Omdat de captcha niet goed werkte, heb ik er een andere captcha op gezet. Ik heb hem getest: uitloggen, nieuw account aanmaken, inloggen, reageren. Het ging allemaal moeiteloos!
  Mijn webmaster Ramon heeft gisteren achter de schermen gekeken, maar ook hij kon niets vinden.
  De gang van zaken is: account aanmaken en inloggen vragen om een captcha in te vullen. Deze is HOOFDLETTER GEVOELIG. Eenmaal ingelogd krijgt men geen captcha meer.
  Mijn vraag is nu: als je niet kunt reageren, laat me dan weten wat er mis gaat. Mijn e-mail adres is mr.drs.bou apestaart planet.nl

  Bij voorbaat mijn dank!

Laat een reactie achter