Archief
Artikelen

Onlangs was James Corbett in Nederland. Hij was uitgenodigd door Dr. Tjeerd Andringa van de Universiteit van Groningen. Corbett gaf in Groningen een lezing over China en de Nieuwe Wereldorde, waarna er een discussie volgde met de studenten. Een podcast daarvan staat hier en duurt anderhalf uur. Deze discussie is vooral boeiend als men ook de lezing heeft gevolgd. Corbett gaf ook twee interviews, aan “Hakkietakkie” van Zaplog en aan We Are Change Rotterdam. Belangrijker is dat hij ook in Amsterdam een lezing gaf. Deze ging over Gladio B, de NATO en de strategische positie van de landen rond de Kaspische Zee.

Laten we beginnen met een filosofisch gesprek tussen Corbett en Dr. Andringa. De titel spreekt voor zich:

Are Conspiracy Theories Falsifiable? – Dr. Tjeerd Andringa on The Corbett Report duurt 17 minuten.

Het interview met “Hakkietakkie” ging eerst over Sibel Edmonds en Gladio B. Vervolgens lag de nadruk op de persoonlijke motivatie van Corbett om de politiek te onderzoeken en zijn uitstekend gedocumenteerde Corbett Report te maken.

Hakkietakkie interviewt James Corbett voor de Zappies duurt 11 minuten.

We Are Change sprak Corbett in Amsterdam, te midden van het drukke verkeer op het Damrak. Daardoor is dit interview wat onrustig.

James Corbett in Holland: “the battle is all in our mind” duurt 15 minuten.

De lezing die Corbett in Amsterdam gaf, gaat over de strategie van de NATO om Rusland te omsingelen. Ten zuiden van Rusland liggen landen die op het eerste gezicht minder belangrijk lijken, maar die sinds de 19e eeuw een grote rol spelen in de wereldpolitiek en tegenwoordig in het handhaven van de petro-dollar en de drugswinsten. Ongeveer rond minuut 30 begint Corbett over Gladio, een geheime organisatie die actief is in talloze landen onder vele namen, waardoor hun geheime activiteiten moeilijk in kaart te brengen zijn. Het doel van Gladio is het organiseren van conflicten middels het plegen van aanslagen, om de bevolking angst aan te jagen, opdat ze gemakkelijker te manipuleren zijn! De strategie van spanning, conflict en angst!

De lezing wordt nu uiterst boeiend! Het bergachtige gebied rond de Kaspische Zee wordt ook wel de Centraal Aziatische Balkan genoemd. Gladio heeft in Turkije een stevige poot aan de grond. Een belangrijke figuur in deze ultra-rechtse organisatie was Abdullah Çatlı, die in 1996 omkwam in het Susurluk ongeval. Een belangrijke klokkenluidster over de Turkse Gladio is Sibel Edmonds.

Via de NATO partner Turkije heeft Gladio een goede ingang in Syrië, Irak en de Centraal Aziatische Balkan. Het belangrijkste middel is het Islamitische terrorisme! Een van de figuren in deze Gladio operatie lijkt de Turkse imam Fethullah Gülen, die uit Turkije is gevlucht naar Pensylvania in de VS. De Gülen-beweging verspreidt de Islam wereldwijd, maar met name in de Centraal Aziatische Balkan. De carrière van Gülen is al even onwaarschijnlijk als die van Abdullah Çatlı. Gülen heeft waarschijnlijk nauwe banden met de CIA!

Vervolgens wijst Corbett op Yasin Al-Qadi, Een rijke Saoedi-Arabische zakenman en filantroop, met een lijst van verdenkingen wegens terrorisme. Zijn carrière is eveneens hoogst onwaarschijnlijk, tenzij er Gladio-achtige krachten achter zitten.

Een andere verdachte persoon is Ayman al-Zawahiri, de opvolger van Osama bin Boeman als leider van En Qaida. Ook hij zou samenwerken met de NATO. Tot zover de “strijd tegen het terrorisme”! En dan is daar Hüseyin Baybasin! Corbett is wel op de hoogte van het bestaan van deze onschuldige Koerd die werd veroordeeld tot levenslang als klokkenluider over de betrokkenheid van de Turkse regering bij de internationale drugshandel, maar hij heeft zich niet echt verdiept in de zaak Baybasin. Daarom eindig ik deze bespreking met: Free Baybasin NOW!

James Corbett in Amsterdam: The Secret War – Gladio and the Battle for Eurasia duurt een uur en 5 minuten.

Met dank aan We Are Change Rotterdam voor deze video. Corbett belooft tot slot dat deze presentatie binnenkort ook op zijn website zal staan.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “James Corbett was in Nederland”

 • Boudine:

  Dit vertelde Corbett:

  Via de NATO partner Turkije heeft Gladio een goede ingang in Syrië, Irak en de Centraal Aziatische Balkan. Het belangrijkste middel is het Islamitische terrorisme! Een van de figuren in deze Gladio operatie lijkt de Turkse imam Fethullah Gülen, die uit Turkije is gevlucht naar Pensylvania in de VS. De Gülen-beweging verspreidt de Islam wereldwijd, maar met name in de Centraal Aziatische Balkan. De carrière van Gülen is al even onwaarschijnlijk als die van Abdullah Çatlı. Gülen heeft waarschijnlijk nauwe banden met de CIA!

  En nu heeft Erdogan de organisatie van Gülen in Turkije gearresteerd:

  Turkey police detain over two dozen people close to opposition figure

  Gepubliceerd op 14 dec. 2014

  In Turkey, police have arrested at least 25 people as part of a fresh crackdown on supporters of the US-based opposition figure Fethullah Gulen.
  The arrests came during security forces’ raid on the offices of two media outlets in 13 cities including Istanbul. The chief editor of Zaman daily Ekrem Dumanli is among the detainees. Media reports suggest that arrest warrants have been issued for 32 people. Just two days ago, President Recep Tayyip Erdogan signaled a fresh campaign against Gulen’s supporters. The government has in recent months cracked down on police and judiciary members that are believed to be loyal to Gulen. Erdogan says the corruption allegations that forced a number of his ministers to resign were part of a coup attempt by followers of the US-based opposition figure.

  Turkije is niet langer een bondgenoot van het wilde Westen!

Laat een reactie achter